לא נראה לי את כל החשק.מורידים פה לטרמפיסטים הפוטנציאלים את כל החשק לעצור או לבקש.
דרוש איזון
רק לחשוב פעמיים. הרי כל טובה אחרת שצריכים לבקש ממישו חושבים פעמיים לא?
אז למה רכב זה כאילו מובן מאליו?
נאום בעלת רכב שמזדקקת לטרמפ ים מידי פעם...
לא נראה לי את כל החשק.מורידים פה לטרמפיסטים הפוטנציאלים את כל החשק לעצור או לבקש.
דרוש איזון
חזק..יש טענה אחת הכביש הוא משאב ציבורי ששייך לכולם במידה שווה.
כשיש פקקים בגלל הרכבים הפרטיים ולכן האוטובוסים לא יכולים לנסוע מהר.
אם כולם היו נוסעים באוטובוס לא היו פקקים ולכן החלטת לנסוע ברכב כי זה נוח לך, לפעמים אתה גורם בזה פקקים למישהו אחר, מותר לך לעשות חסד עם מישהו אחר.
נקודה שניה זה מצות הכנסת אורחים אמיתית ולכן האורחים צריכים לומר תודה ואנשים לא צריכים לבכות שהם יכולים לקיים מצוה
אין כמו המשפט הזה בשביל להסביר למבקש הטרמפ שלא קרה שום דבר עם א"א לקחת אותך. (ובמילים אחרות לא חייבים לך שום דבר)בעלי מציע למבקש הטרמפ לשלם מונית מתי שלא מתאים לנו לקחת אותו
הוא מציע לו בכנות תשלום למוניתאין כמו המשפט הזה בשביל להסביר למבקש הטרמפ שלא קרה שום דבר עם א"א לקחת אותך. (ובמילים אחרות לא חייבים לך שום דבר)
מה זה למה לא בקשת?אשכול מעניין
ודי מעשי
יש צד מוצדק לכל צד ולכן צריך לאזן
אני עם כמה אחים שיש להם רכבים אני לא עם רכב
באירועים משפחתיים אני אף פעם לא מבקש טרמפ
כי אני מבין שהם רוצים הפרטיות
יוצא לי כן כמה פעמים להצטרף איתם
אם זה נסיעות ארוכות מתחלקים עם הדלק ואפי' קצת יותר מזה
כי בסוף יש גם ירידת ערך של הרכב
בכל אופן אני משתדל לבדוק את הדופק
אם יש טעם לבקש אני מבקש
יש מצבים שאומרים לי למה לא בקשת
זה אפי' לא נעים להם למה לא בקשתי להצטרף כי ממילא נוסעים לאותו יעד
תכלית צריך לאזן
איך שזה נכון..."אתה בכל מקרה נוסע" - "אתם בכל מקרה יש לכם רכב"
והוא לוקח?הוא מציע לו בכנות תשלום למונית
שים שלט אבן שלמה, יהיה מי שיבין את הרמז.אז יאלה מי שרואה אותי בכביש
יש טענה אחת הכביש הוא משאב ציבורי ששייך לכולם במידה שווה.
יש פקקים בגלל הרכבים הפרטיים ולכן האוטובוסים לא יכולים לנסוע מהר.
אם כולם היו נוסעים באוטובוס לא היו פקקים ולכן החלטת לנסוע ברכב כי זה נוח לך, לפעמים אתה גורם בזה פקקים למישהו אחר, מותר לך לעשות חסד עם מישהו אחר.
נקודה שניה זה מצות הכנסת אורחים אמיתית ולכן האורחים צריכים לומר תודה ואנשים לא צריכים לבכות שהם יכולים לקיים מצוה.
לא נכוןזה שזו זכותך אין חולק, מה לעשות שזה אגואיזם...
ומה את יודעת?ממש לא דומה, אם כל המשפחה צריכה לנסוע לדוג לירושלים לשבע ברכות ואחותך לדוג' שאין לה רכב רוצה להצטרף עם בעלה תסרב לה כי פחות נוח לך והיא תתגלגל באוטובוסים פי 3 זמן אולי גם בעמידה כי אלו שעות שהאוטובוסים עמוסים, יהיה לך פנים לפגוש אותה בשמחה אחרי שאתה התרווחת לך באוטו ושוחחת עם אשתך בנעימות ובפרטיות כל הדרך? אם כן אני אישית מרחמת על אנשים כאלה....
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: