קורונה אשפוז ביתי לחולי קורונה

מצב
הנושא נעול.

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
לקחתי את הנתונים בערבון מוגבל.
אבל שוכנעתי בהחלט על הקטע של אישפוז ביתי אחראי בתמיכת המשפחה.
מצויין וזה לא קשור לקורונה, זה היה תמיד נכון.
תעשו חיפוש בגוגל אישפוז ביתי.

מרחבית

משתמש מקצוען
אם יש אפשרות לטיפול ביתי טוב -ודאי שזה עדיף מבית חולים. וכל הכבוד למי שעוסק בזה בצורה אחראית, מקצועית ומסורה!

מה שמטריד בגילוי הזה, שהסיפורים שספרו לנו כאילו אין הדבקה ואין חולים קשה במקומות שלא שומרים מרחק ומסכות - מתבררים כשקר.
הסיפורים הלא נכונים הללו, גרמו לחלק מהציבור לתהות על יעילות המסכות והמרחק, להמעיט מחשיבותם ולא להקפיד!
כך שההטעיה הזו גרמה כנראה להרבה חולים נוספים בציבור, להרבה אשפוזים נוספים, ולפטירות.
אולי גם לבידודים רבים, לסגרים ולאיבוד פרנסה.

כשמקימים בית חולים מצוין ונפלא מתחת לגשר - טוב שהוא מצוין.
עדיף היה לתקן במקביל את הגשר ולמנוע פצועים ככל האפשר!
ובודאי לא לספר לציבור כאילו הגשר מתוקן, בזמן שהוא לא! ולגרום לאנשים ליפול!

נערך לאחרונה ב:

מרחבית

משתמש מקצוען
כל מילה
ומה שאותי הכי מטריד, זה שהחרדים נשארים "חמורים". ועוד מאשימים את אחיהם החרדים.
מכירים את הבדיחה על המשיח למה הוא לא בא?
אז הנה בואו קבלו נתונים
לידיעתך, בכל מקום שיש יותר חולים - יש בדרך כלל יותר בדיקות.
מהסיבה הפשוטה, שהיכן שיש יותר חולים - יש יותר אנשים שמגלים שהיו ליד חולים מאומתים, ויש יותר אנשים עם תסמינים.

במקום שיש תחלואה גבוהה - יש יותר נדבקים כל יום. ולכן יש גם יותר בדיקות.

חדזי

משתמש מקצוען
אשפוז בייתי יכול להיות נפלא . אבל מצריך זהירות רבה מאד. מה שמפריע לי זה שרופאים שאין להם הכשרה ספציפית ונסיון לטיפול בקורונה הם אלו שיוצאים לשטח. ועוד עותר מפריע לי ששדרנים מדברים על זה ברדיו כאילו הם מבינים ברפואה. אני מאד מעריכה את מימרן אבל צריך זהירות רבה לפני שממליצים מתן חמצן בסיטורציה נמוכה ולפני שאומרים דברים כמו מתי צריכים לתת חמצן ומתי לא. הם לא מבינים שחמצן זה תרופה לכל דבר!!!

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
כבר לפני שבוע שבועיים פורסם שמשרד הבריאות נערך לאשפוז בית לחולי קורונה
אבל כשמתברר שזה כבר נעשה בפועל ע"י הציבור החרדי, זה כבר לא בסדר לדעת אנשים מסויימים.
אני אישית מכירה כמה אנשים שהיו במצב לא פשוט וטופלו בבית ע"י רופאים בקהילה, בחמצן וכדומה.
לא ע"י שום ארגון ספציפי, אלא בעזרת אנשים טובים.
מי רוצה להתאשפז במחלקת קורונה כשיש אופציה אחרת?

חדזי

משתמש מקצוען
עוד משהו... למשל במחלקת קורונה גילו ששוכבים על הבטן זה מעלה את הסיטורציה. האם באשפוז ביתי רופא שאין לו נסיון יודע לתת הנחיה כזו? אם יש פתאום סיבוך מי מטפל וכו? צריך זהירות רבה מאד בעניין.
בן דוד של בעלי היב עם קורונה ופתאום פיתח אוטם לבבי מלא. אם אשתו לא היתה מפנה אותו מיידית לא יכלו לעשות צינטור ולהציל אותו. צריך המון המון ידע מתי מתאים אשפוז ביתי. האם החולה יציב האם המדדים יציבים וכו. אף אחד חא גילה כאן את אמריקה הרבה פעמים אשפוז ביתי זה טוב. אבל גם לא כל בית מתאים. אני מגיעה למקרים בהם הסבתא שוכבת באיזו מיטה מוזנחת. בחדר שהיה פעם חדר ילדים בצורה לא נוחה .לא כולם יודעים לשמור על הגיינה . נותנים למי שרוצה להכנס וכו.. צריך לדעת מה עושים

דעת

משתמש פעיל
לענ"ד (מתחילת הקורונה חשבתי כך) המצב האידיאלי היה לו זו הייתה דרך ההתמודדות של המערכות הרשמיות.

אבל שאלה אחת:
איך מתוך 2000 מטופלים לאורך חצי שנה מתו שניים,
ומתוך 2 מצולמים בכתבה מת אחד..

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
עוד משהו... למשל במחלקת קורונה גילו ששוכבים על הבטן זה מעלה את הסיטורציה. האם באשפוז ביתי רופא שאין לו נסיון יודע לתת הנחיה כזו? אם יש פתאום סיבוך מי מטפל וכו? צריך זהירות רבה מאד בעניין.
במחשבה שניה, החולה שמוצג שם ואשתו כמעט אומרים במפורש שלבית חולים הם לא ילכו לעולם כי שם ירצחו אותם בוודאי, אז אולי הארגון הזה בסה''כ מנסה להציל מה שאפשר.

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
אם יש אפשרות לטיפול ביתי טוב -ודאי שזה עדיף מבית חולים. וכל הכבוד למי שעוסק בזה בצורה אחראית, מקצועית ומסורה!

מה שמטריד בגילוי הזה, שהסיפורים שספרו לנו כאילו אין הדבקה ואין חולים קשה במקומות שלא שומרים מרחק ומסכות - מתבררים כשקר.
הסיפורים הלא נכונים הללו, גרמו לחלק מהציבור לתהות על יעילות המסכות והמרחק, להמעיט מחשיבותם ולא להקפיד!
כך שההטעיה הזו גרמה כנראה להרבה חולים נוספים בציבור, להרבה אשפוזים נוספים, ולפטירות.
אולי גם לבידודים רבים, לסגרים ולאיבוד פרנסה.

כשמקימים בית חולים מצוין ונפלא מתחת לגשר - טוב שהוא מצוין.
עדיף היה לתקן במקביל את הגשר ולמנוע פצועים ככל האפשר!
ובודאי לא לספר לציבור כאילו הגשר מתוקן, בזמן שהוא לא! ולגרום לאנשים ליפול!

אולי פעם אחת כדאי לעשות קצת סדר.

יש אנשים שמחוסר ידע עושים סלט אחד גדול מכל הציבור החסידי/קנאי, בנוסח השיח החילוני ששם בשק אחד את כל החרדים. ומטיח בו את כל התיסכולים.
מה שקורה כאן, לאורך כל התקופה.
גם הציבור הקנאי וגם הציבור החסידי מתחלקים לתתי מגזרים שונים בתכלית, המתגוררים באזורים אחרים, ומתנהלים באופן שונה האחד מן השני. גם בנושא השמירה מפני הנגיף.
בכוונה אני לא מפרטת. כי זה להתחיל ולא לגמור.
עשרות קהילות. אלפי בתי אב. כל מקום עולם מלא.
ולכן, כאשר מביאים סיפור של קהילה אחת בלבד, שכבר לפני תקופה התראיין אחד מתוכה ולא הכחיש את החולים, אלא הסביר על צורת ההתמודדות שלהם עם הנגיף. וב"ה בהצלחה רבה. יותר ממקומות אחרים.
לבוא ולהסיק מזה שיש הטעיה במקומות אחרים זו אמירה מכלילה ולא רצינית.
בנוסף, סיפור ההתמודדות שהובא לא מוכיח עדיין על רמת התחולאה בקהילה הספציפית המדוברת, משום שכעדותם הם מטפלים בכלל המגזרים החרדיים ובכל הארץ.

רחל בלס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
בלת"ק
הורי שיבדלו לחיים טובים, חלו בקורנה, אחד מהם אף היה עם סיטורציה נמוכה וחמצן כמה ימים, במצב קשה,
טופלו בבית ע"י רופא שהגיע מדי יום ( החל מ1,500-3000 לביקור..) קשר טלפוני אונליין
ואח שהגיע כמה פעמים לקחת מדדים.

יצאו מזה בנס גלוי. ב"ה שעבר בשלום בלי אשפוז. כמובן שצריכים להתאושש ולהתחזק בעזרתו יתברך.

אשמח לתת פרטים על הרופא למי שצריך.
(מדובר ברופא ענק, שבמקי חירום נתנו לו להכנס להדסה עין כרם לטיפול בחולים)

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
לפני שעפים כאן על אשפוז ביתי כדאי לקרוא פוסט שהעלה משה מנס - חובש חרדי ממודיעין עילית

"תגיד, מה הסיפור שלכם החרדים?" שאלה אותי הפרמדיקית.
"מה הפעם? איזה סיפור עכשיו אני אמור לנסות להסביר" חשבתי לעצמי.
"לאחרונה יותר ויותר אנשים חרדיים שצריכים בית חולים וטיפול רפואי, מסרבים ללכת".
היא סיפרה לי על יהודי מבוגר במודיעין עילית חולה קורונה שהיה בהיפוקסמיה חמורה עם סטורציה של 40. המשפחה לא הסכימה לפנות לבית חולים "הם העדיפו לתת לו פורמולות צמחיות שקיבלו מהרופא האלטרנטיבי. מה, החיים שלו לא חשובים למשפחה שלו?"
הסברתי לה שהיא טועה בגישה. שדווקא בגלל שחייו חשובים למשפחה, הם מפחדים לשלוח לבית חולים. בבית החולים אין אפשרות למלווים. יש עומסים, יש מקרי רשלנויות ויש יותר מידי סיפורי הזנחה זוועה.
"אוקי, אני מבינה, אבל אם אין אפשרות לטיפול תומך בקהילה, אם הוא צריך עזרה, אין מה לעשות בבית. יש שלב שמתחיל להיגרם נזק בלתי הפיך. כשאתם רואים שהבן אדם מעורפל הכרה, גוסס - חייבים בית חולים!"
יותר מכך, אנשים שואלים לגבי הומאופתיה, צמחי מרפא, קינמון, ג'ינג'ר, לבונה ושאר ויטמינים וסגולות. אני תמיד עונה 'למה לא?' אם לא עולה כסף ולא מזיק (הומופתיה לא יכול להזיק כי אין בו כלום, זה סתם כדור פלצבו. אבל צמחי מרפא צריך להתייעץ עם מומחה שזה לא נוגד תרופה קיימת או רגישות)
אבל שחס וחלילה לא נגיע למצב בו אנשים נמנעים מרפואה אמיתית כשצריך.
והסיפורים (והגופות) הולכים ונערמים.
אותו יהודי יקר - עליו סיפרה לי הפרמדיקית - נלקח בסופו של דבר לבית החולים ונפטר לאחר יממה בה נלחמו על חייו. יכול מאוד להיות שאם רק היו מפנים אותו בזמן, הוא עדיין היה אתנו. העצוב הוא שכבר שמעתי שיש שמאשימים את בית החולים במותו, כי אם רק היה נשאר בבית לא היה מת...
לפני חודש הייתי (אני אישית) בבית של מטופלת שהייתה במצב קשה, הבעל לא הסכים שנפנה אותה. הוא אמר שהוא עושה לה רפסולוגיה ברגל והיא תתרפא. היא נפטרה אחרי שבוע. העצוב הוא שהיא נפטרה בגלל סכרת, דבר שיכל לקבל טיפול תרופתי. מוות מיותר.
לאחרונה דפקו אצלי בדלת בליל שבת. ביקשו שאבוא לטפל בבן משפחה חולה קורונה שנמצא במצב קשה והודיע שהוא לא הולך לבית החולים בשום מצב. הוא שמע שהורגים חרדים בבית החולים. הורתי לדופק אצלי להתקשר למד"א - אני לא משחק עם חשש פיקוח נפש. וכמובן שהלכתי לבדוק אותו. לשמחתי כל המדדים היו תקינים וזה היה רק התקף חרדה. אבל ממש כעסתי כשגיליתי שזה שדפק אצלי בדלת לא טרח להזמין אמבולנס - רק בשל כך שהם היו בסרט שיהרגו אותם..
כחובש רפואת חרום אנחנו חייבים להמליץ תמיד על פינוי לבית החולים.
אבל אם החלטתם לטפל בבית: זה יתבצע אך ורק בהתייעצות וליווי של רופא רפואת חרום אמיתי ורק בטיפול רפואי אמיתי! (לא רפואה משלימה ושאר תרופות אליל)
בנוסף, קחו בחשבון שזה אומר 24 שעות מעקב סביב למטופל, מה שלפעמים דורש סיעוד שמשמעותו לא קלה, בטח כשמדובר בהורים. קחו גם בחשבון שיש עלויות רפואיות גבוהות, גם של מיכשור רפואי וגם של טיפול ביקור רופא / אח / בדיקות / עירויים / תרופות. ביקור רופא באופן פרטי עולה בסביבות 2000 ש"ח. בדיקת דם כ - 1000 ועירוי מאחות כ- 250 ש"ח. אבל מה לא עושים בשביל להציל את חיי היקר לנו.
העיקר העיקר שכולנו נהיה בריאים ושתהיה רפואה שלמה לכל מי שזקוק לכך.
אגזונטע וינטער!
הדברים חשובים,
אבל לא נראה לי שזה מה שקורה בכתבה.
שם יש באמת טיפול רפואי ומעקב אמיתי.

ציביה

משתמש צעיר
לא נכנסת לדיון אודות אשפוז ביתי -
יש לי רק שאלה אחת:
מה ההתפעלות מהחסד הגדול שהם עושים?
אולולי היו שומרים על ההנחיות לא היו מגיעים לכאלו מספרים גבוהים של חולים! מתנהלים בהפקרות מוחלטת, אנשים נדבקים ומגיעים למצב קשה ואז צצים להם ''אנשי החסד'' שמצילים אותם...
כל הזמן חשבתי שהנגיף פסח על בתי מאה שערים, עכשיו אני רואה שיותר מ 20% מהחולים קשה במדינה הם מהמחוז הנ''ל...
בכל המדינה יש כ 800 חולים קשים ובציבור החרדי-קנאי יש 200 . אלו מספרים אסטרונומיים!!! ואז מספרים לנו על אנשי חסד ש''מצילים'' מההזנחה של בתי החולים.
אל תדביקו ואל תעשו חסדים!
מזכיר לי את הבדיחה על ההוא שהרג את אבא שלו ואז אוסף כסף ליתומים והאלמנה המסכנים... מרגיש בעל חסד עצום...

אסתי 15

משתמש מקצוען
בכנות, הצחקתם אותי.
במשך כל התקופה לא גומרים לצעוק לנו שהחשש העיקרי בקורונה הוא שנגיע לאן שאיטליה הגיעה, קרי קריסה.
מצטטים כתבות אימה על העומס ההזוי בביה"ח (שהוכחשו ברובם אבל נניח).
מפחידים בתיאורים על איבוד השליטה ושחיקת הצוותות.
ואז, מגיעים אנשים ופשוט לוקחים את העסק לידים, הכל בליווי צמוד של אנשי רפואה ורופאים ומצילים חיים, ומצילים את מדינת ישראל.
ומה עכשיו צועקים לנו?
אוי, אבל הסטטיסטיקה הקדושה.
בהחלט מטריד.
איך כתבתם: הכי מטריד.

מה מצחיק?! ממש לא ברור.

1.
מרחבית כבר ענתה.
מציגים סטטיסטיקה של 0 תחלואה 0 תמותה,
אז אנשים מרשים לעצמם לזלז בהנחיות...
סכנת נפשות!!

2.
ועוד משהו,
כשיש במערכת 2000 חולים במצב בינוני,
היא יודעת להתכונן נניח ל 500 חולים קשה.
מפנים מיטות ממחלקות אחרות, מביאים מכשירים, מציידים וכו.
אם החולים במצב בינוני לא מוכרים למערכת, אלא מוצנחים עליה, במצב קשה ובלי הכנה מוקדמת,
איך לא תקרוס?
ואז, כמו שכבר כתב החובש ועוד רבים,
יגידו שבית החולים הרג אותם.

מה מצחיק כבר שאלתי?

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
הם טיפלו בחולים מכל המגזרים, כדוגמת אביו של אבי מימרן.
בואו נגיד שבן אדם עם קשרים נכונים במקומות הנכונים, זה לא בדיוק הוכחה שמקבלים כל חולה מכל מגזר.
אם היית מספר לי שטיפלו באביה של גב' X האלמונית משיכון ג' בבני ברק, הייתי מתרשמת יותר מכך שבאמת אין פה משוא פנים.
(יכול להיות שבאמת אין, אבל אבא של שדרן רדיו זה לא בדיוק הוכחה).

zahav1

משתמש מקצוען
יש לי רק שאלה אחת:
אולולי היו שומרים על ההנחיות לא היו מגיעים לכאלו מספרים גבוהים של חולים! מתנהלים בהפקרות מוחלטת, אנשים נדבקים ומגיעים למצב קשה ואז צצים להם ''אנשי החסד'' שמצילים אותם...
כל הזמן חשבתי שהנגיף פסח על בתי מאה שערים, עכשיו אני רואה שיותר מ 20% מהחולים קשה במדינה הם מהמחוז הנ''ל...
בכל המדינה יש כ 800 חולים קשים ובציבור החרדי-קנאי יש 200 . אלו מספרים אסטרונומיים!!! ואז מספרים לנו על אנשי חסד ש''מצילים'' מההזנחה של בתי החולים.
מזכיר לי את הבדיחה על ההוא שהרג את אבא שלו ואז אוסף כסף ליתומים והאלמנה המסכנים... מרגיש בעל חסד עצום...
חבל שאת מעוותת נתונים. הם ציינו במפורש שעוזרים לכל הציבור החרדי בכל הארץ

חחח

משתמש סופר מקצוען
יש לי רק שאלה אחת:
הם כתבו שם שהם עוזרים לכל החוגים ומזמן לא רק לציבור הקנאי.
(אבי מימרן לא נראה לי משתייך אליהם וגם לא אבא שלו)

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  14  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה