קורונה אשפוז ביתי לחולי קורונה

מצב
הנושא נעול.

היונה לבנה

משתמש מקצוען
כל מילה
ומה שאותי הכי מטריד, זה שהחרדים נשארים חמורים. ועוד מאשימים את אחיהם החרדים.
מכירים את הבדיחה על המשיח למה הוא לא בא?
אז הנה בואו קבלו נתונים

צפה בקובץ המצורף 740464
ומעניין למה הם נבדקים?
ומעניין למה אחוזי החיוביים גבוהים יותר בערים החרדיות?
חמורים אמרת? אז אמרת....

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
בכנות, הצחקתם אותי.
במשך כל התקופה לא גומרים לצעוק לנו שהחשש העיקרי בקורונה הוא שנגיע לאן שאיטליה הגיעה, קרי קריסה.
מצטטים כתבות אימה על העומס ההזוי בביה"ח (שהוכחשו ברובם אבל נניח).
מפחידים בתיאורים על איבוד השליטה ושחיקת הצוותות.
ואז, מגיעים אנשים ופשוט לוקחים את העסק לידים, הכל בליווי צמוד של אנשי רפואה ורופאים ומצילים חיים, ומצילים את מדינת ישראל.
ומה עכשיו צועקים לנו?
אוי, אבל הסטטיסטיקה הקדושה.
בהחלט מטריד.
איך כתבתם: הכי מטריד.
והם לא יצרו את הרעיון.
בארה"ב הצעד הזה עצר את הפטירות בבתי החולים.
שמחוסר יכולת לא הצליחו לטפל כראוי בחולים.
ואילו חולי קורונה מאובחנים שפונים לארגון לסיוע
כדי לא להגיע לאשפוז.
אם מגיעים לצורך אקוטי לאשפוז מתאשפזים.

רסיס לילה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
והם לא יצרו את הרעיון.
כדי לא להגיע לאשפוז.
מה פתאום?!
המוות בארה"ב נעצר כשהתחילו ללכת עם מסיכות כידוע.
הבהרה: נכתב בציניות כמובן.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
והם לא יצרו את הרעיון.
כדי לא להגיע לאשפוז.
זכור לי שגם באמריקה עצרו את בתי החולים הפיראטיים.

יד2

משתמש מקצוען
לפני שעפים כאן על אשפוז ביתי כדאי לקרוא פוסט שהעלה משה מנס - חובש חרדי ממודיעין עילית

"תגיד, מה הסיפור שלכם החרדים?" שאלה אותי הפרמדיקית.
"מה הפעם? איזה סיפור עכשיו אני אמור לנסות להסביר" חשבתי לעצמי.
"לאחרונה יותר ויותר אנשים חרדיים שצריכים בית חולים וטיפול רפואי, מסרבים ללכת".
היא סיפרה לי על יהודי מבוגר במודיעין עילית חולה קורונה שהיה בהיפוקסמיה חמורה עם סטורציה של 40. המשפחה לא הסכימה לפנות לבית חולים "הם העדיפו לתת לו פורמולות צמחיות שקיבלו מהרופא האלטרנטיבי. מה, החיים שלו לא חשובים למשפחה שלו?"
הסברתי לה שהיא טועה בגישה. שדווקא בגלל שחייו חשובים למשפחה, הם מפחדים לשלוח לבית חולים. בבית החולים אין אפשרות למלווים. יש עומסים, יש מקרי רשלנויות ויש יותר מידי סיפורי הזנחה זוועה.
"אוקי, אני מבינה, אבל אם אין אפשרות לטיפול תומך בקהילה, אם הוא צריך עזרה, אין מה לעשות בבית. יש שלב שמתחיל להיגרם נזק בלתי הפיך. כשאתם רואים שהבן אדם מעורפל הכרה, גוסס - חייבים בית חולים!"
יותר מכך, אנשים שואלים לגבי הומאופתיה, צמחי מרפא, קינמון, ג'ינג'ר, לבונה ושאר ויטמינים וסגולות. אני תמיד עונה 'למה לא?' אם לא עולה כסף ולא מזיק (הומופתיה לא יכול להזיק כי אין בו כלום, זה סתם כדור פלצבו. אבל צמחי מרפא צריך להתייעץ עם מומחה שזה לא נוגד תרופה קיימת או רגישות)
אבל שחס וחלילה לא נגיע למצב בו אנשים נמנעים מרפואה אמיתית כשצריך.
והסיפורים (והגופות) הולכים ונערמים.
אותו יהודי יקר - עליו סיפרה לי הפרמדיקית - נלקח בסופו של דבר לבית החולים ונפטר לאחר יממה בה נלחמו על חייו. יכול מאוד להיות שאם רק היו מפנים אותו בזמן, הוא עדיין היה אתנו. העצוב הוא שכבר שמעתי שיש שמאשימים את בית החולים במותו, כי אם רק היה נשאר בבית לא היה מת...
לפני חודש הייתי (אני אישית) בבית של מטופלת שהייתה במצב קשה, הבעל לא הסכים שנפנה אותה. הוא אמר שהוא עושה לה רפסולוגיה ברגל והיא תתרפא. היא נפטרה אחרי שבוע. העצוב הוא שהיא נפטרה בגלל סכרת, דבר שיכל לקבל טיפול תרופתי. מוות מיותר.
לאחרונה דפקו אצלי בדלת בליל שבת. ביקשו שאבוא לטפל בבן משפחה חולה קורונה שנמצא במצב קשה והודיע שהוא לא הולך לבית החולים בשום מצב. הוא שמע שהורגים חרדים בבית החולים. הורתי לדופק אצלי להתקשר למד"א - אני לא משחק עם חשש פיקוח נפש. וכמובן שהלכתי לבדוק אותו. לשמחתי כל המדדים היו תקינים וזה היה רק התקף חרדה. אבל ממש כעסתי כשגיליתי שזה שדפק אצלי בדלת לא טרח להזמין אמבולנס - רק בשל כך שהם היו בסרט שיהרגו אותם..
כחובש רפואת חרום אנחנו חייבים להמליץ תמיד על פינוי לבית החולים.
אבל אם החלטתם לטפל בבית: זה יתבצע אך ורק בהתייעצות וליווי של רופא רפואת חרום אמיתי ורק בטיפול רפואי אמיתי! (לא רפואה משלימה ושאר תרופות אליל)
בנוסף, קחו בחשבון שזה אומר 24 שעות מעקב סביב למטופל, מה שלפעמים דורש סיעוד שמשמעותו לא קלה, בטח כשמדובר בהורים. קחו גם בחשבון שיש עלויות רפואיות גבוהות, גם של מיכשור רפואי וגם של טיפול ביקור רופא / אח / בדיקות / עירויים / תרופות. ביקור רופא באופן פרטי עולה בסביבות 2000 ש"ח. בדיקת דם כ - 1000 ועירוי מאחות כ- 250 ש"ח. אבל מה לא עושים בשביל להציל את חיי היקר לנו.
העיקר העיקר שכולנו נהיה בריאים ושתהיה רפואה שלמה לכל מי שזקוק לכך.
אגזונטע וינטער!

ynigun

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
בא נמתין לתגובות משרד הבריאות (הוא עם אינטרס הפוך ממנהלי בתי החולים)
לא תמיד
לבנתיים שמעתי רק את התגובה של פרופסור ברבש
שהיה נשמע די מופתע, וסיכם שהוא חושש שאולי אין שם צוות מספיק מקצועי.

ynigun

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
ביקור רופא באופן פרטי עולה בסביבות 2000 ש"ח. בדיקת דם כ - 1000 ועירוי מאחות כ- 250 ש"ח. אבל מה לא עושים בשביל להציל את חיי היקר לנו.
אבי מימרן אמר שעולה 800-1000 ש"ח ביקור רופא
היה לאבא שלו ארבע ביקורים
וזה היה כל ההוצאות שלו.
(מאמין לו יותר מאשר חובש עלום שם)

רסיס לילה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
לפני שעפים כאן על אשפוז ביתי כדאי לקרוא פוסט שהעלה משה מנס - חובש חרדי ממודיעין עילית

היא סיפרה לי על יהודי מבוגר במודיעין עילית חולה קורונה שהיה בהיפוקסמיה חמורה עם סטורציה של 40. המשפחה לא הסכימה לפנות לבית חולים "הם העדיפו לתת לו פורמולות צמחיות שקיבלו מהרופא האלטרנטיבי. מה, החיים שלו לא חשובים למשפחה שלו?"
הסברתי לה שהיא טועה בגישה. שדווקא בגלל שחייו חשובים למשפחה, הם מפחדים לשלוח לבית חולים. בבית החולים אין אפשרות למלווים. יש עומסים, יש מקרי רשלנויות ויש יותר מידי סיפורי הזנחה זוועה.
"אוקי, אני מבינה, אבל אם אין אפשרות לטיפול תומך בקהילה, אם הוא צריך עזרה, אין מה לעשות בבית. יש שלב שמתחיל להיגרם נזק בלתי הפיך. כשאתם רואים שהבן אדם מעורפל הכרה, גוסס - חייבים בית חולים!"
יותר מכך, אנשים שואלים לגבי הומאופתיה, צמחי מרפא, קינמון, ג'ינג'ר, לבונה ושאר ויטמינים וסגולות. אני תמיד עונה 'למה לא?' אם לא עולה כסף ולא מזיק (הומופתיה לא יכול להזיק כי אין בו כלום, זה סתם כדור פלצבו. אבל צמחי מרפא צריך להתייעץ עם מומחה שזה לא נוגד תרופה קיימת או רגישות)
אותו יהודי יקר - עליו סיפרה לי הפרמדיקית - נלקח בסופו של דבר לבית החולים ונפטר לאחר יממה בה נלחמו על חייו. יכול מאוד להיות שאם רק היו מפנים אותו בזמן, הוא עדיין היה אתנו. העצוב הוא שכבר שמעתי שיש שמאשימים את בית החולים במותו, כי אם רק היה נשאר בבית לא היה מת...
לפני חודש הייתי (אני אישית) בבית של מטופלת שהייתה במצב קשה, הבעל לא הסכים שנפנה אותה. הוא אמר שהוא עושה לה רפסולוגיה ברגל והיא תתרפא. היא נפטרה אחרי שבוע. העצוב הוא שהיא נפטרה בגלל סכרת, דבר שיכל לקבל טיפול תרופתי. מוות מיותר.
לאחרונה דפקו אצלי בדלת בליל שבת. ביקשו שאבוא לטפל בבן משפחה חולה קורונה שנמצא במצב קשה והודיע שהוא לא הולך לבית החולים בשום מצב. הוא שמע שהורגים חרדים בבית החולים. הורתי לדופק אצלי להתקשר למד"א - אני לא משחק עם חשש פיקוח נפש. וכמובן שהלכתי לבדוק אותו. לשמחתי כל המדדים היו תקינים וזה היה רק התקף חרדה. אבל ממש כעסתי כשגיליתי שזה שדפק אצלי בדלת לא טרח להזמין אמבולנס - רק בשל כך שהם היו בסרט שיהרגו אותם..
אבל אם החלטתם לטפל בבית: זה יתבצע אך ורק בהתייעצות וליווי של רופא רפואת חרום אמיתי ורק בטיפול רפואי אמיתי! (לא רפואה משלימה ושאר תרופות אליל)
בנוסף, קחו בחשבון שזה אומר 24 שעות מעקב סביב למטופל, מה שלפעמים דורש סיעוד שמשמעותו לא קלה, בטח כשמדובר בהורים. קחו גם בחשבון שיש עלויות רפואיות גבוהות, גם של מיכשור רפואי וגם של טיפול ביקור רופא / אח / בדיקות / עירויים / תרופות. ביקור רופא באופן פרטי עולה בסביבות 2000 ש"ח. בדיקת דם כ - 1000 ועירוי מאחות כ- 250 ש"ח. אבל מה לא עושים בשביל להציל את חיי היקר לנו.
אגזונטע וינטער!
כל מילה.
אך כאן לא נטען שעסקן רפואי כלשהו מפנה לרפלקסולוגיה למשל.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
במקרה זה האינטרסים נפגשים.
יש כאלו שתמיד יאשימו באינטרסים.
מקודם מישהו אמר שמנהלי בתי החולים רוצים תקציב.
לפי זה האינטרס של משרד הבריאות אמור להיות הפוך כי הוא לא מחפש לזרוק כסף לפח.

רסיס לילה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
לא האשמתי.
רק ציינתי נקודה שראוי להניח עליה את הדעת לפני שממתינים בלהט לתגובת משה"ב.
אין ספק שלמשה"ב יש אינטרס ברור שמפירי התקנות לא יועלו על נס כמוכשרים וכמצליחים במקומות בו הם נחלו כשלון חרוץ.

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען

אגזונטע וינטער!
סיפור עצוב של אפקט "הגולם מפראג" וד"ל.
כל צעד צריך להשקל ע"י אנשי רפואה מקצועיים.
מכאן ועד לשלול את כל הרעיון הנ"ל
זו גם דעת קצה.

יד2

משתמש מקצוען
אבי מימרן אמר שעולה 800-1000 ש"ח ביקור רופא
היה לאבא שלו ארבע ביקורים
וזה היה כל ההוצאות שלו.
(מאמין לו יותר מאשר חובש עלום שם

אבי מימרן דיבר אחרי סבסוד של "חסדי עמרם"
אחרי החשיפה שהוא נתן להם אני מאמין שהם יתחילו לשלם לו
ודרך אגב הוא גם אמר שקרסו אצלם הטלפונים הבוקר מרוב ביקוש

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
או שלוקח זמן להפנים רעיונות יצירתיים חדשים.
מאפיין רפואה ציבורית מסורה וטובה ככל שתהיה

דודסטו

משתמש סופר מקצוען
המדינה סופרת את כמות החרדים לפי הכמות שהלכו לבחירות
רב אנשי מאה שערים לא בוחרים ז"א ששום דבר לא השתנה מבחינה מספרית
בכלל לא דיברתי על חרדים וחילונים או אפילו ערבים. אני מדברת על נתונים של המחלה במדינה

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  14  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה