קורונה אשפוז ביתי לחולי קורונה

מצב
הנושא נעול.

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
מה שיש לי לומר בנושא הזה שסבא היה חולה קרונה והיה לו קוצר נשימה וסבתא שלי לא התקשרה לרופא שלו לעדכן אותו היות שאמרו שיפנו אותו לבית חולים והיא התייעצה עם רופא מאוד בכיר ואמרו לה שעדיף כן לפנות אותו לבית חולים כדי שיבדקו שהקרונה לא פגע לו בלב(אחרי שהרופא עבר על התיק האישי שלו) והוא היתפנה להדסה(אחלה צוות בעולם!!) ושמו אותו בבידוד בחדר(לא סמחלקת קרונה)וראו שהכל בסדר אז שיחררו אותו לבית והוא אכשין על חמצן שם והיות שיש לי קרוב מישפחה שהוא עשה בדיקה סורולוגית והיו לו שם נגדנים אז הוא הגיע לטפל בו (כמובן אחרי מעקב רופאים שהגיעו לבדוק אותו בבית)ואכשין הסיטורציה שלו יחסית בסדר אני חושבת שעם הוא היה בבית חולים אכשין הוא היה במצב אחר לגמרי.......
לדעתי כן מומלץ להיתייעץ עם מומחה.....ועם צריך רק חמצן אז כמובן עדיף לאתאשפז בבית!!!
אפרופו בידוד אני חושבת שכל הארגונים שמכניסים אנשים לבתי חולים לעזור לרופאים באמת צריכים שאותם ארגונים ישלחו לבתי הקשישים שבודאי צריכים גם כן עזרה וכו.......
באמת זה הזמן להודות לכל הארגונים למינהם שמרימים את הכפפה ולוקחים את זה לידיים כמו גדולים!!!

תרצה613

משתמש מקצוען
אבי מימרן דיבר אחרי סבסוד של "חסדי עמרם"
אחרי החשיפה שהוא נתן להם אני מאמין שהם יתחילו לשלם לו
ודרך אגב הוא גם אמר שקרסו אצלם הטלפונים הבוקר מרוב ביקוש
מכירה קצת את התחום
800-1000 שח לביקור רופא זה לא אחרי סבסוד. זה מחיר סביר. אולי בלי גזירת קופון שמנה מטעם העמותה אלא רק כיסוי הוצאות

ישראל פרדס

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
הרופאים נעלבו ומתחילים להשתולל מזה שכמה חרדים מצליחים לטפל בחולי קורונה בבית, אמר לי חולה קורונה מבוגר שהיה עם חמצן שבוע בבית שאם היה הולך לאשפוז בבית חולים אז........... בבית המשפחה טיפלו בו במסירות, כשחולה מבוגר שוכב בבית חולים ובגלל מחסור בכח אדם אין מי שיביא לו כוס מים זה יכול להוביל למצב גרוע ולא אני אומר את זה אלא מנהלי מחלקות קורונה.

מה שכן צריך להיות עם יד על הדופק בטיפול ביתי כי בקורונה לפעמים זה מתדרדר במהירות.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
אני לא מבינה.
בכל כך הרבה אשכולות אנשים צעקו כאן שמי שלא שומר- שלא יתפוס מיטה בבית החולים, וכזה קורה כועסים עליהם?
לעצם העניין, היו כאן מספיק שרשורים עם סיפורים מסמרי שיער על הזנחה במחלקות. חסדי עמרם טוענים שבמקרה הצורך הם מעבירים לבית החולים. אז למה לא, בעצם? מה זה כל כך מציק למנהלי ביה"ח? שיקולי כבוד ואגו?
עצוב...

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
רק אני לא מבין מי גילה פה את אמריקה?

א. אשפוז בית זה דבר ישן נושן וקופות החולים מעודדים אותו כבר כמה שנים כי זה עולה להם עשירית מהאשפוז בביה''ח.

ב. הנ''ל שבמקרים רבים אשפוז בית הוא טוב יותר זו תובנה ישנה וידועה ונכונה, ולו רק בגלל ההדבקות של שלל מחלות המצויות בבתי חולים, וכמובן מצב רוח של החולה ועוד, וגם זה גורם שבני המשפחה יהיו יותר מעורים בטיפול וכן ישהו שם ברציפות וזה מונע טעויות ושכחה שמצויים לפעמים בגלל העומס.

כל זה בלי שום קשר לקורונה, זה היה נכון אתמול ויהיה נכון מחר.
ולהפך דווקא במחלקת קורונה שהנתונים על מצב החולים מתפרסמים בכל מקום, דווקא שם יש יותר מירתת כלומר אינטרס לבית חולים שלא יקרו תקלות.

לעומת מחלקות פנימיות וכד' שמידי יום מתים אנשים שבאו עם ניתוח שבר ונדבקו בדלקת ראות ויצאו עם תכריכים.
לכן אם באמת יש להם אינטרס להציל חיים אז איפה הם היו עד היום לפני הקורונה ואיפה יהיו אחרי הקורונה. זה עניין להראות למדינה שמסתדרים בלעדיה.

כמובן כפי שפירטתי לעיל הדבר מבורך ולא משנה מה האינטרסים, ואשפוז בית בכל מחלה זה עדיפות ראשונה - כמובן בפיקוח רופא וכו'.

3 פינות

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
מה שיוצא מלקרוא על הנושא זה שיש אנשים חסרי אחריות שנשארים בבית ללא ליווי רפואי מתאים ואצלם קוראים דברים שלכאורה יכלו להימנע בחלקם על ידי טיפול מתאים בבית חולים.
ויש אנשים צדיקים שמארגנים ליווי רפואי מלא לחולים ומשאירים אותם בבית לטיפול של בני המשפחה ובמקרה והמצב באמת קשה אז רק אז מפנים לבית חולים.

האם הם צודקים שהם לא הולכים ישר לבית חולים ייתכן שכן וייתכן שלא, אבל חשוב להבדיל בין שתי הדברים.

יש כלל בהלכות שבת שמותר לחלל שבת בשביל חולה מסוכן אפילו רק בשביל "שלא תיטרף דעתו" ולכן מותר לעשות לו כל דבר כולל הכל, רק בשביל שלא ירגיש שלא מטפלים בו ושקשה לו כי רק המצב הזה יכול לגרום לחולי שלו להתגבר.

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
אין בעייה באישפוז ביתי רק צריך מעקב צמוד וכמובן קודם כל היתיעצות עם מומחה!!!
ולא על דעת עצמך!!!
וכמובן לא להשאיר את החולה לבד בבית!!!

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
מה שיוצא מלקרוא על הנושא זה שיש אנשים חסרי אחריות שנשארים בבית ללא ליווי רפואי מתאים ואצלם קוראים דברים שלכאורה יכלו להימנע בחלקם על ידי טיפול מתאים בבית חולים.
ויש אנשים צדיקים שמארגנים ליווי רפואי מלא לחולים ומשאירים אותם בבית לטיפול של בני המשפחה ובמקרה והמצב באמת קשה אז רק אז מפנים לבית חולים.

האם הם צודקים שהם לא הולכים ישר לבית חולים ייתכן שכן וייתכן שלא, אבל חשוב להבדיל בין שתי הדברים.

יש כלל בהלכות שבת שמותר לחלל שבת בשביל חולה מסוכן אפילו רק בשביל "שלא תיטרף דעתו" ולכן מותר לעשות לו כל דבר כולל הכל, רק בשביל שלא ירגיש שלא מטפלים בו ושקשה לו כי רק המצב הזה יכול לגרום לחולי שלו להתגבר.
אין ויכוח שלהשאיר חולה לאשפוז בית זה הדבר הטוב ביותר בכל מחלה (וגם הרופאים בבתי חולים עצמם ממליצים ומעודדים את זה), אבל מי שמקבל את ההחלטה האם המצב מאפשר אשפוז בבית או חייב בי"ח צריך לעמוד לנגד עיניו רק טובת החולה ולא כל מיני שיקולים של "אנחנו מסתדרים בלי המדינה" או "להוכיח שהקורונה היא כלום וזה רק תירוץ לעקור את הדת" שאז יתכן שבמקרים רבים "שיקולי האגו" של האנשים הנ"ל יהיו מוטים וד"ל.
ואני חוזר ואומר, אין חולק שיש יתרון לאשפוז בית - שכשזה מתאפשר, וזה בכל מחלה לא רק בקורונה.

נחמי ווייס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
image.png

קו מחשבה

משתמש פעיל
שר הבריאות יולי אדלשטיין בחדשות 12 על חשיפת האשפוז הביתי במגזר החרדי:
״העברנו תקציב לקופות החולים לרפואה בקהילה כולל אשפוזי בית. המשימה לקראת החורף היא להגן על חרדי המיון של בתי החולים. אני שמח וגאה על כך שציבורים גדולים מסתמכים גם על ארגוני מתנדבים שונים.. זה יקל עלינו עוד יותר״

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
שר הבריאות יולי אדלשטיין בחדשות 12 על חשיפת האשפוז הביתי במגזר החרדי:
״העברנו תקציב לקופות החולים לרפואה בקהילה כולל אשפוזי בית. המשימה לקראת החורף היא להגן על חרדי המיון של בתי החולים. אני שמח וגאה על כך שציבורים גדולים מסתמכים גם על ארגוני מתנדבים שונים.. זה יקל עלינו עוד יותר״
אם כן לכאורה נגמר הדיון.
זה דבר מבורך בתנאי שנעשה בפיקוח רפואי.
אז בזכות ההתנגדות למדינה הרווחנו משהו (והם ירוויחו גם את המליונים שלהם מה"גמ"ח" הזה. אין צורך לדאוג להם).

ודבק ליבנו

משתמש פעיל
עריכה תורנית
א. ברור שטיפול ביתי הוא דבר מבורך, וזה כבר ידוע שנים ומי שיש לו אמצעים עושה זאת במידת האפשר.
ב. בקורונה זה בעייתי יותר בגלל הידרדרות מהירה. מאידך גיסא בקורונה יש לבתי חולים מגבלה גדולה בטיפול כיון שיש להם הנחיות הגנה מחמירות, בשונה מהבחור הנחמד שבכתבה שמקסימום הוא ידבק יבואו אחרים במקומו, ולכן הוא יכול להרשות לעצמו להזהר מעט פחות, ולעזור יותר, וכל שכן בני המשפחה שאף אם עדיין לא נדבקו יסכימו להדבק כדי להציל את יקירם, בניגוד לצוות הרפואי שלא יסכן עצמו לטובת אדם זר.
ג. זה לא משנה אם המוטביציה של הארגון הוא כדי לדפוק את המדינה וכדומה, העיקר שעושים דברים טובים, ורק צריך לראות שזה בזהירות הנדרשת ולא משהו מחתרתי שמעוניין להסתיר את נתוני התחלואה על חשבון החולים. אבל משיתוף הפעולה עם הכתבה, והרצון ליח"צ זה נראה שהארגון לא מחתרתי.
ככלל כל הקנאים הגדולים כשהם פונים לעשייה הם עושים זאת הרבה פעמים בצורה טובה ואחראית, כי כשעושים מבינים שחלק גדול מהביקורות אינם נכונות.
ד. זה מראה בעיקר שגם במאה שערים יודעים שהקורונה זה מחלה מסוכנת מאוד, ואם כי המספרים שלהם מנופחים לדעתי ונועדו לצורך נדיבי עם, בכל זאת זה ודאי תופעה רחבה מאוד. וחשוב להבין שמי שהיה חולה קשה גם אם ב"ה הבריא, יכול להיות לו תופעות פוסט קורונה.

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
שווה לצפות בכתבה למי שיכול להשיג אותה!

אני השתכנעתי לחלוטין.
מה שיוצא מהכתבה הזו שמתוך 2000 חולים שהגיעו אליהם (כלומר חולים שנזקקו לטיפול רפואי) רק 15 פונו לבית חולים, ורק 2 מתו.
כלומר הם מתיימרים לומר ולהציג שאחוז התמותה מקורונה באמת (אם מטפלים כמו שהם מטפלים) הוא רק עשירית אחוז (וממילא זה סתם בהלה של הציוניים), ונתונים כאלה כל אחד יכול לפנטז, בפרט שמתוך ה-2000 (מי אמר?) חולים המדוברים חלק גדול מהם בכלל לא נבדקו לקורונה (כמו שהם מעידים בעצמם) אז מי אמר שהם היו חולי קורונה?
בקיצור פתי יאמין לנתונים, אבל המסקנה נכונה (שעדיף אשפוז בית) כמו שכתבתי כבר פעם עשירית.

חחח

משתמש סופר מקצוען
מה שיוצא מהכתבה הזו שמתוך 2000 חולים שהגיעו אליהם (כלומר חולים שנזקקו לטיפול רפואי) רק 15 פונו לבית חולים, ורק 2 מתו.
כלומר הם מתיימרים לומר ולהציג שאחוז התמותה מקורונה באמת (אם מטפלים כמו שהם מטפלים) הוא רק עשירית אחוז (וממילא זה סתם בהלה של הציוניים), ונתונים כאלה כל אחד יכול לפנטז, בפרט שמתוך ה-2000 (מי אמר?) חולים המדוברים חלק גדול מהם בכלל לא נבדקו לקורונה (כמו שהם מעידים בעצמם) אז מי אמר שהם היו חולי קורונה?
בקיצור פתי יאמין לנתונים, אבל המסקנה נכונה (שעדיף אשפוז בית) כמו שכתבתי כבר פעם עשירית.
לקחתי את הנתונים בערבון מוגבל.
אבל שוכנעתי בהחלט על הקטע של אישפוז ביתי אחראי בתמיכת המשפחה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  14  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה