מדריך אשכול עזרה למשקיע החדש בבורסה לניירות ערך

אמת מארץ תצמח

משתמש מקצוען
נראה לי פיספסת פה מילה או שנים, אם האיריות יותר טובות רק אחרי 20 שנה, ומשקיע ממוצע משקיע יותר מ20 שנה אז עדיף איריות ולא אמריקאיות?
יכול להיות שהתכוונת שמשקיע ממוצע משקיע פחות מ-20 שנה?
מה לא מובן?
אירי מוביל בעיקר מאחרי השנה ה 20
משקיע ממוצע (פאסיבי) משקיע לטווח של יותר מ20 שנה
משכך, עדיף לו קרן אירית בד"כ.

חצרון

משתמש מקצוען
מה לא מובן?
אירי מוביל בעיקר מאחרי השנה ה 20
משקיע ממוצע (פאסיבי) משקיע לטווח של יותר מ20 שנה
משכך, עדיף לו קרן אירית בד"כ.
100%
תודה לכולם.

ד.א.
של אינבסקו הייתרון גם בטווח קצר יותר
ומבחינת כשרות, יש על המחקה S&P500 שלהם (1183441)

ה. שלמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום

קלופ

משתמש פעיל
אם האיריות יותר טובות רק אחרי 20 שנה
זה נכון שיש דחיית מס מול כפל מס,
רק מציין שיש אופציה למיסוי ריאלי
בחלק מהקרנות שנסחרות בת"א
משכך לטעמי גם בלאקרוק עולמי למשל
(פעם אחרונה שהסתכלתי
בתשקיף זה היה מיסוי ריאלי)
עדיף בכל מקרה מהאמריקאיות,
למרות כפל המס.
לא מייעץ ולא ממליץ!

ה. שלמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתבת שאינווסקו ברשימה של העדה
דייקתי מזה שבלאקרוק כבר לא
עשיתי רשי..
וברצינות... יש שינוי בגישה של הבדץ?
לא מה שידוע לי.
(ברשימה של המנהל המסור מופיע עליהם קו.)

נותנים

משתמש חדש
דבר אחד אני לא מבין, למה בהשקעות בשוק ההון אסור לקחת הלואה מהבנק, ועכ"פ אין זה דבר מצוי להשקיע יותר מהכסף ששוכב בצד, אף שזה נחשב לבטוח ויציב, ואילו בהשקעות בנדל"ן אין משקיע שלא מוציא משכנתא, ואילו מה שמלמדים אותנו שבנדל"ן יש הרבה סיכונים וקשה להרויח בגדול, ואילו שוק ההון נחשב לבטוח ויציב.

מאן דאמר

משתמש מקצוען
אולי כבר שאלו.

מניות הבנקים בישראל, האם יש דרך כשרה לקנות אותם? האם צריך על זה הכשר בכלל, או שאפשר לקנות את המדד בלי הכשר?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
דבר אחד אני לא מבין, למה בהשקעות בשוק ההון אסור לקחת הלואה מהבנק, ועכ"פ אין זה דבר מצוי להשקיע יותר מהכסף ששוכב בצד, אף שזה נחשב לבטוח ויציב, ואילו בהשקעות בנדל"ן אין משקיע שלא מוציא משכנתא, ואילו מה שמלמדים אותנו שבנדל"ן יש הרבה סיכונים וקשה להרויח בגדול, ואילו שוק ההון נחשב לבטוח ויציב.
אכן מה שמקובל בציבור זה לא מה שתמיד יהיה הכי רווחי.

באופן כללי משכנתא / הלוואה בתקופת הריבית הנוכחית זה לא דבר כ"כ אטרקטיבי לשום סוג של השקעה.

חי 523

משתמש פעיל
אולי מישהוא יוכל לתת עוד קצת אינפורמציה להסביר לנו מושגי יסוד, שלי עדיין חסרים ולעוד הרבה. (אל תצחקו על שאלות אידיוט..)
מה ההבדל בין קופת גמל להשקעה לבין השקעה בבתי השקעות ?
מה ההבדל בין קרנות סל לקרנות נאמנות?
איפה תכלס הכסף מושקע במחקה מדד הרי לא קונים איתו מניות אז היכן הוא שוכב ולמי הוא ניתן? (ניסיתי להבין ומשגע אותי שאני לא מבין, הרי כסף בהשקעות נמצא בנדל"ן, סטארט אפ, מניות, היכן הוא במחקה מדד?)
אם אני זכאי לקרן השתלמות עצמאי ושכיר, ומושקע במחקה מדד 500 האם יש מקום השקעות עוד יותר אטרקטיבי?
בינתיים נשמח בתשובות לשאלות מטרידות אלו..
תודה

חימנ

משתמש חדש
לגבי תיק השקעות בבנק כולם אומרים שפחות שווה להשקיע מכיון שיש כל מיני תשלומים שאין בכל בתי ההשקעות אבל מצד שני בית השקעות מביא לי רק מוצרים שלו ולא תמיד הם טובים בהכל למשל מיטב חזקים במניות אבל באגח פחות מה ששונה בבנק שהוא יכול להביא לי משל כמה חברות באותו תיק השקעות . אשמח לדעת האם אני צודק או שלא

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום

ה. שלמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה