יש לי כמה שאלות כמתחיל.
במדה ובעזרת השם אקפוץ למים ואקנה את הניירות ערך שהביאו פה לאופן פסיבי, ובאופן זה אכן יהיה לי דמי ניהול קבועים בשונה מקרנות ישראליות, ולא יעלה לי המרות מט"ח כיון שזה בשקלים, ואקבל משהו קרוב למדד כיון שקרנות אלה הם על מניות פיזיות, אבל מה יהיה במדה ובסוף שנה אני יראה שקרן מסוימת ירדה באופן דרסתי, האם כדאי לעשות מגן מס ולמכור את הנייר הזה ולקנות משהו אחר דומה לנייר הזה וכך יהיה פה רווח של מגן מס לשנים הבאות (כמובן אחרי דיווח למקומות המתאימים) או שכיון שבתכל'ס כשארצה למכור את הנייר שקניתי בעקבות המכירה של הנייר הראשון, אצטרך לשלם יותר מס כיון שקניתי את זה ביותר זול מהנייר הראשון וכך יוצא שהמגן מס שיצרתי לא הביא פה שום רווח.
אני יסביר במדה וקניתי נייר ערך ב5,000 שקל, ואחרי שנה אני רואה שזה ירד ל2000 שקל, אם כדאי לעשות מגן מס ל3,000 שקל שהפסדתי ולקנות עם זה נייר ערך דומה ב2,000 שקל שקיבלתי בתמורה לנייר שמכרתי, או שבתכל'ס אחרי שנים רבות כשארצה בעזרת השם למכור את הנייר השני אצטרך לשלם מס מה2000 שקל והלאה, אם כך לא הרווחתי כלום מהמגן מס...
מקווה שהסברתי טוב, אשמח למידע.
ישר כוח.
ויש לי עוד שאלה, ראיתי בפורום אחר שיש ברוקרים ישראלים שסוגרים את החשבון במדה ואין פעילות, יש למישהו מושג אם גם בפסגות סוגרים?
ולסיום, לפי מה שהבנתי צריך לאזן את התיק בכל ריבעון, השאלה שלי במדה והגדרתי את התיק ל80 אחוז מניות ו20 אחוז אחוז אגרות חוב, ואחרי ריבעון אני מגלה שיש כרגע 30 אחוז איגרות חוב, האם כדאי למכור 10 אחוז איגרות ולקנות מנייות בתמורה או שפשוט להוסיף עוד כסף ולקנות במניות כך שהתיק יתאזן באופן זה בלי למכור את הניירות.
נ.ב
@ארי בכרמים התיק שלך יוצא לפי מה שכתבת 100 אחוז מנייתי... האם זה בעצם משהו שלא סותר את המאמרים של
@מקצועי בלבד שכתבה שצריך לעשות פיזור מרבי ע"י קנית איגרות חוב?
ובאופן המעשי.
אחרי שסיימתי את כל השלב של פתיחת התיק ואני בא לקנות ניירות ערך לאופן פסיבי, האם בעצם כדאי לקנות את זה טרם שלב הנעילה עם פקודת לימיט נמוכה משער הבסיס במדה והעיסקה האחרונה אכן נמוכה משער הבסיס, כי אז יש סיכוים שאכן הפקודה שלי תיפגש עם פקודה נגדית, או שכיון שזה לאופן פסיבי אין שום ערך לשער שכרגע נקבע לשוק ואין צורך לטרוח לקנות בשער זול כיון שזה מילא פסיבי, בקיצע'ר בשתי מילים. יש צורך לעקוב אחרי השערים גם אם זה באופן בסיבי או לא.
ישר כוח מראש.