מדריך אשכול עזרה למשקיע החדש בבורסה לניירות ערך

דניאל נבון

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
צריך לשים לב שפקודת KRN למעשה מתבצעת אחת ביום באותו שער לכולם.

אם שלחת את הפקודה נניח בשעה 11:00 אז זה לא אומר שהביצוע שלה הוא בשעה 11:00,
אלא הביצוע שלה יהיה בשער הסגירה של הקרן באותו יום מסחר.

למעשה השער שראית בשעה 11:00 ביום רביעי זה שער הסגירה של יום קודם לכן (יום שלישי) והחישוב בעת הרכישה במערכת המסחר אכן בוצע על פיו.
אבל בפועל הביצוע במקרה הנוכחי יהיה בשער הסגירה של יום רביעי (אתמול) שבעקבות הזינוק החד במדד ראסל 2000 הוא יהיה יותר גבוה מהשער שראית,
לכן גם ירד לך מהחשבון סכום גבוה יותר ממה שתכננת (בשל אותה עליה).

צמיחה

משתמש רשום
צריך לשים לב שפקודת KRN למעשה מתבצעת אחת ביום באותו שער לכולם.

אם שלחת את הפקודה נניח בשעה 11:00 אז זה לא אומר שהביצוע שלה הוא בשעה 11:00,
אלא הביצוע שלה יהיה בשער הסגירה של הקרן באותו יום מסחר.

למעשה השער שראית בשעה 11:00 ביום רביעי זה שער הסגירה של יום קודם לכן (יום שלישי) והחישוב בעת הרכישה במערכת המסחר אכן בוצע על פיו.
אבל בפועל הביצוע במקרה הנוכחי יהיה בשער הסגירה של יום רביעי (אתמול) שבעקבות הזינוק החד במדד ראסל 2000 הוא יהיה יותר גבוה מהשער שראית,
לכן גם ירד לך מהחשבון סכום גבוה יותר ממה שתכננת (בשל אותה עליה).
וזה בדיוק מה שכתבתי לך שהביצוע נעשה לפי עלייה של 1.98% ולא לפי עלייה של 6%.
נראה לי אני יחכה ליום ראשון בכדי לראות סופית באיזה מחיר הקנייה התבצעה, אם אכן היא התבצעה לפי רווח של 1.98% יש כאן פירצה מעניינת.

דניאל נבון

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
וזה בדיוק מה שכתבתי לך שהביצוע נעשה לפי עלייה של 1.98% ולא לפי עלייה של 6%.
אבל בצילום ששלחת זכור לי שהיה רק מחיר של 5.11.2024 (שזה יום שלישי),
העליה של ה 1.98% מתחברת בדיוק עם אותו יום מסחר שהתרחש בארה"ב וגם ננעל בצורה דומה לכך.

הפעולה שלך להבנתי בוצעה לפי המחיר ב 6.11, באותו יום המחיר כבר אמור להיות 5-6% מעל והביצוע שלך למיטב ידיעתי אמור להתבצע לאחר אותה עליה.
נראה לי אני יחכה ליום ראשון בכדי לראות סופית באיזה מחיר הקנייה התבצעה, אם אכן היא התבצעה לפי רווח של 1.98% יש כאן פירצה מעניינת.
מחכה לעדכון (:

צמיחה

משתמש רשום
אבל בצילום ששלחת זכור לי שהיה רק מחיר של 5.11.2024 (שזה יום שלישי),
העליה של ה 1.98% מתחברת בדיוק עם אותו יום מסחר שהתרחש בארה"ב וגם ננעל בצורה דומה לכך.

הפעולה שלך להבנתי בוצעה לפי המחיר ב 6.11, באותו יום המחיר כבר אמור להיות 5-6% מעל והביצוע שלך למיטב ידיעתי אמור להתבצע לאחר אותה עליה.

מחכה לעדכון (:
צילום מסך 2024-11-08 010723.png

קניתי בסכום של 5980 ביום רביעי בשעה 15:30 וביום חמישי הפעולה בוצעה במחיר 6097 שזה תוספת של 1.98% בדיוק.

ציוץ לשבח

משתמש פעיל
צפה בקובץ המצורף 1815903
קניתי בסכום של 5980 ביום רביעי בשעה 15:30 וביום חמישי הפעולה בוצעה במחיר 6097 שזה תוספת של 1.98% בדיוק.
נו אז הפסדת את העליה, לא הרווחת אותה. גם לא את חלקה..
כש"קנית" לא באמת קנית, אלא שלחת הוראה לביצוע והיא בוצעה במחיר יקר יותר מהמחיר שהיה נקוב בשעת ההוראה.

צמיחה

משתמש רשום
מחכה לעדכון (:

נו אז הפסדת את העליה, לא הרווחת אותה. גם לא את חלקה..
כש"קנית" לא באמת קנית, אלא שלחת הוראה לביצוע והיא בוצעה במחיר יקר יותר מהמחיר שהיה נקוב בשעת ההוראה.
מעדכן, הבוקר הורידו לי עוד 400 ש"ח מהחשבון, דהיינו העלו לי את מחיר הקנייה ב - 8% !!!

דניאל נבון

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
מעדכן, הבוקר הורידו לי עוד 400 ש"ח מהחשבון, דהיינו העלו לי את מחיר הקנייה ב - 8% !!!
כן ככה זה אמור לעבוד בפקודת KRN, תודה על העדכון.

ביום אחר היו מעלים את מחיר הקניה בצורה עדינה (ואפילו מורידים במקרה של ירידות),
אבל ספציפית רביעי האחרון היה היום שבו מדד ראסל 2000 ביצע את העליה היומית השלישית הגדולה בכל הזמנים אז נפגעת בצורה הרבה יותר משמעותית.

צמיחה

משתמש רשום
כן ככה זה אמור לעבוד בפקודת KRN, תודה על העדכון.

ביום אחר היו מעלים את מחיר הקניה בצורה עדינה (ואפילו מורידים במקרה של ירידות),
אבל ספציפית רביעי האחרון היה היום שבו מדד ראסל 2000 ביצע את העליה היומית השלישית הגדולה בכל הזמנים אז נפגעת בצורה הרבה יותר משמעותית.
זה בדיוק הסיבה שקניתי, כי קראתי שהבחירה של טראמפ טובה לחברות המקומיות בארה"ב, אבל לא שיערתי שהקרן תזנק עד כדי כך.

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  2  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה