קודם כל תודה רבה.אין אפשרות. אפשר להיעזר בתרגום google translate.
אפשר קישור לאתר והכוונה איפה המידע.
תודה רבה.
קודם כל תודה רבה.אין אפשרות. אפשר להיעזר בתרגום google translate.
מקצוענים יקרים. בבקשה האר פניך ל'תייר'אגב, מעניין לגלות שגם קרן פיסית כמו CSPX מצהירה על NTR כמדד היחוס ומביסה אותו באופן קבוע. הסיבה היא ש NTR מניח 30% מיסוי דיבידנד ואילו CSPX משלמת רק 15%.
אבל אין מדד אחר שהיא יכולה להשתמש בו ליחוס (PR לא כולל דיבידנדים. TR לא לוקח בחשבון מיסוי בכלל), אז משתמשים בNTR למרות שיודעים שהתשואה תיהיה גבוהה ממנו.
ללא דיבידנדים.
עם דיבידנדים
עם דיבידנדים בניכוי מס.NTRּ-
תרשום את שם הקרן בדפדפןאפשר קישור לאתר והכוונה איפה המידע.
כן.TR - צוברת דיבידנדים שוב בלי מס??
1. שילמת דמי קורס כמה זה עלה תלוי בךשלום,
- פתחתי חשבון לפני כחודשיים, בינתיים לא התאפקתי ומכרתי בהפסד, האם זה אומר שהתחום הזה לא בשבילי ?
- חלק מהסכום מכרתי ברווח של 100 שקל, האם זה הגיוני שאני צריך לשלם על זה מס של 300 שקל ?
1. אם מכרת בהפסד - כנראה אתה מנסה להיות סוחר יומי - לטווח קצר. וזה תחום מורכב מאוד ומסובך מאוד. ואם בכוונתך להשקיע לטווח ארוך ומכרת בהפסד - כנראה לא למדת מספיק טוב את הנושא לפני ההשקעה הראשונה.שלום,
- פתחתי חשבון לפני כחודשיים, בינתיים לא התאפקתי ומכרתי בהפסד, האם זה אומר שהתחום הזה לא בשבילי ?
- חלק מהסכום מכרתי ברווח של 100 שקל, האם זה הגיוני שאני צריך לשלם על זה מס של 300 שקל ?
1. שילמת דמי קורס כמה זה עלה תלוי בך
2.לאהגיוני בכלל
1. אם מכרת בהפסד - כנראה אתה מנסה להיות סוחר יומי - לטווח קצר. וזה תחום מורכב מאוד ומסובך מאוד. ואם בכוונתך להשקיע לטווח ארוך ומכרת בהפסד - כנראה לא למדת מספיק טוב את הנושא לפני ההשקעה הראשונה.
2. אני לא יועץ מס, אבל נראה לי שחישובי רווח והפסד הם על כל מניה ומניה ולא על כל התיק יחד. מצד שני - אפשר לקזז רווחים מההפסדים.
מניין לך שאתה בהפסד עתידי על כל התיק ?
- בעיקרון בכוונתי להשקיע לטווח ארוך, חודשיים לא נגעתי בתיק, אתמול שיחקתי, הכנסתי עוד סכום והצאתי, זה יצר לי הפסד.
- האם ניתן לקזז מהפסד עתידי על הנייר ? כי בינתיים אני בהפסד עתידי על כל התיק.
זה קרן סל שמחקה את מדד הSNP 500למעלה כתבתם שזה התיק שלכם.אני שואל לצורך הבנה
60% - קרן על ארה"ב - אשס.חוץ SPX 500, מס’ נייר 1159250
25% - קרן על אירופה - סימול: אשס.חוץ MSCIEURO, מספר נייר: 115909
15% - קרן על שווקים מתעוררים - סימול: אשס.חוץ MSCI EM, מס’ נייר: 1159169
מה זה כל השמות האלה? ממה שלמדתי עד היום אני מבין שיש קרנות שמחקים מדדים שוניםה(הSP500,הMSCI)
אבל מה זה SPX אשס - סימול???
אפשר לשאול כמה הפסדת?שלום,
סיפור יפה, אבל אני מימשתי את ההפסד, לכן אני שואל, האם זה אומר שאני צריך לצאת מהתחום ?אפשר לשאול כמה הפסדת?
כי נראה שאתה מתרגש מאוד מההפסד(וזה בהחלט מובן,אבל אם תשתף
יכול להיות שתגלה שההפסד שלך הוא זניח שבזניחים(ואני חלילה לא מזלזל בשום הפסד)
רק תשמע סיפור קצר-סבא של אישתי היה מושקע בשוק ההון
באחד המשברים שהיו(לא אמר לי איזה)
שהוא הפסיד 500 אלף שקל בתקופה די קצרה
ואז הבנקאי (הוא ניהל את זה דרך הבנק)
שאל אותו אם הוא מעוניין לממש הפסדים (כדי לא להפסיד יותר)
והוא אמר -"עזוב תשאיר את זה ככה"
הבנקאי אמר לו-"אתה פועל בחכמה"
ולאחר תקופה החזיר את כל הכסף ואף יצא ברווח
כולם כולל כולם מבצעים פעולות שגויותסיפור יפה, אבל אני מימשתי את ההפסד, לכן אני שואל, האם זה אומר שאני צריך לצאת מהתחום ?
אני לא מתרגש מהסכום שהפסדתי, אני כן מתרגש מזה שלא התאפקתי וביצעתי פעולות שגויות.
עכשיו זה לא בשבילכם.
אם תקנה עכשיוולמה אני מספר לכם על זה ? כי אצלי זה קרה בהפוך, רכשתי לפני חודשיים 72 מניות של קרן סל 1159235 לפי שער של 21,600 אתמול רכשתי באותו נייר עוד 75 מניות לפי שער של 19,860, לאחר שעה מכרתי 75 מניות בשער של 19,990,
לכאורה זה נשמע כמו מימוש הפסד, אבל כשאני חושב על זה שוב, ייתכן וזה מהלך נכון, כי מה שבעצם עשיתי, זה למכור כביכול בהפסד את מה שקניתי לפני חודשיים, אבל להיפטר מתשלום מס רווחי הון, ומאידך נוצרה כאן הזדמנות גם לקנות בזול, וגם למכור רק בעוד כמה שנים ובכך לדחות את תשלום המס לעוד כמה שנים, ובכך להגדיל את הרווח בין הקנייה למכירה.
אשמח מאוד לקבל את חוות דעתכם המלומדת, האם הניתוח שלי נכון ?
אתה לא משלם מס.אלא שבמערכת המסחר אני כן רואה שיש לי תשלום מס עתידי, וגם אני רואה שהתיק שלי בהפסד, אז אולי אני טועה בכל הניתוח שלי ?
לא. נעלת את ההפסד על 1160 ש"ח.כי אם המניות שמכרתי אתמול, הם בעצם המניות שקניתי לפני חודשיים, והמניות שנשארו הם המניות החדשות, אז הייתי אמור לראות היום שהתיק שלי ברווח, לא ?
למה כל כך הרבה?ואל תסתכלו בעשור הקרוב על מצב השוק.
בשביל מה להסתכל?למה כל כך הרבה?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: