זה בערך הגירסה של בח"ח, עם חצי מילה שהשתנתה. לא משנה בדיוק באיזה שלב בשרשרת.כאן הובאה כתבה מהמודיע, שם נאמר שהמעשים הכתובים בה מפי בעליהם.
בסופה הובא הסיפור המדובר.
זה בערך הגירסה של בח"ח, עם חצי מילה שהשתנתה. לא משנה בדיוק באיזה שלב בשרשרת.כאן הובאה כתבה מהמודיע, שם נאמר שהמעשים הכתובים בה מפי בעליהם.
בסופה הובא הסיפור המדובר.
והיא?אני מוכרח לציין ששוחחתי עמו כמה פעמים בשבוע שעבר ושמעתי גירסה שונה.
זה מוביל אותי למחשבה שמרוב בלאגן וכאוס שהיה שם מי יודע כמה קבעו עליהם מוות כשאולי היה אפשר להציל. שמעתי על עוד אחד שחשבו שהוא מת והצליח להזיז רגל וכך ראו שהוא חי וטיפלו בו..עכשיו ראיתי כאן https://tora-forum.co.il/viewtopic.php?p=299010#p299010
באתר בחדרי חרדים פרסמו את ההקלטה המלאה, בה הוא מגלה את הגילוי המזעזע הזה.
"יממה לאחר האסון הנורא שהיה בהר מירון בל"ג בעומר פורסם ברשתות החברתיות סיפור מדהים על אדם שכבר היה ממוספר בין המתים וחזר לחיים, בסיפור שהופץ בכל מקום אותו אדם העיד שהיה בבית דין של מעלה, ואמרו לו שהחזירו אותו כי שמר את פיו ולשונו שלא לדבר בעת התפילה.
בזמן פרסום הסיפור בקבוצות, ניסינו ב'בחדרי חרדים' לתהות לפרטי הסיפור המדהים, אך לא עלה בידנו לאמתו. בהקלטה שאנחנו מפרסים היום לראשונה, החסיד הרב אברהם מאיר קרויס מחסידי תולדות אברהם יצחק בבית שמש מדבר בקולו בשפת היידיש ומכחיש מכל וכל את הסיפור. אין כאן בית דין של מעלה ומעולם לא היה מוות קליני, אלו סה"כ סיפורי מעשיות.
לאחר האסון אנשי הרפואה במקום סימנו את הרב קרויס כמת, ובעקבות כך הופץ סיפור כי בבית דין של מעלה פעלו להשיבו לחיים בזכות הקפדתו שלא לדבר בתפילה. לדברי הרב קרויס בהקלטה שמתפרסמת, גורמים אינטרסנטיים פברקו סיפור בקבוצות כדי לעורר רחמים ורגש, וביקשו ממנו לשתף פעולה.
עם זאת האברך מציין כי לדעתו ניצל בגלל ההקפדה לא דבר בעת התפילה, אך הוא מדגיש כי אינו זוכר בשום שלב שהיה בבית דין של מעלה או תחושות שמתוארות במוות קליני.
הוא מספר בהקלטה של אחד מקווי החיזוק והאמונה, כי היה אחד ששאל אותו בבית החולים זיו בצפת מה הזכות שלו שחזר לאחר שהיה בין המתים, והשיב לו שלדעתו בגלל ששמר פיו ולשונו לא לדבר בשעת התפילה ומשם הסיפור התגלגל.
בהקלטה נשמע האברך הניצול מספר לבן שיחו, הגעתי למירון מבית החולים זיו בצפת, בשבת ניגשו אלי אנשים ואמרו לי תגיד שהיה לך מוות קליני. תספר שהיית בבית דין של מעלה זה יעורר את הציבור לשוב בתשובה, עניתי להם, "אני לא שקרן לא מפברק סיפורים, איש אמת אנוכי, מי שרוצה לדעת מה קורה בבית דין של מעלה יפתח ספרי חסידות ראשית חכמה, שומרי אמונים, ויעיין על גודל שכר ועונש וכו'" ציין.
בנוסף מספר הרב קרויס על כך שברח מבית החולים בלא שחרור מסודר, והוא עדיין סובל מכאבי נשימה וכן לדבריו הוא סובל ממכות יבשות.
ל'בחדרי חרדים' נודע כי הרב אברהם מאיר קרויס תושב בית שמש ומחסידי תולדות אברהם יצחק, פועל רבות בענייני קדושת בית המדרש ואף הוציא ספר בנושא וכעת לאחר שניצל מהתופת הוא מספר כי זו הזכות הכי גדולה שיכולה להיות".
צפה בקובץ המצורף 884111
דומה לנאמר בכתבה בהמודיע שהובאה לעיל.והיא?
ואגב
זה מוביל אותי למחשבה שמרוב בלאגן וכאוס שהיה שם מי יודע כמה קבעו עליהם מוות כשאולי היה אפשר להציל. שמעתי על עוד אחד שחשבו שהוא מת והצליח להזיז רגל וכך ראו שהוא חי וטיפלו בו..
מי שיכול להזיז יד או רגל לא עושים לו החייאה ...זה הבעיה בארועים מסוג ארן.
הנוהל הוא שלא עושים החייאות במקרים מסוימים כדי לטפל באלו שיש להם יותר סיכוי לחיות
זה לא נכון.
התחילו לצעוק די מהר לא לעבור דרך השביל .
והמשיכו את המוזיקה והריקודים.
מה שלקח זמן זה להבין את גודל האסון ולהפסיק את הריקודים לחלוטין ולבקש מכולם להתפנות.
אבל לא לעבור דרך שביל ר' דוב שתי דקות אח"כ כבר אמרו.
(הייתי שם. אני לא הבנתי מה זה שביל ר' דוב במיוחד שאמרו את זה באידיש אבל מי שמכיר כנראה כן הבין...)
הנההייתי שם
הרבה זמן עד שהבינו מה קורה
אני בהלם!!!סיפןר הצלה מפי הרב לאו על אחד שהתעורר באבו כביר וניצל
יותר הגיוני שהיתה רוח.אני בהלם!!!
בתיעוד האסון מהרחפן, ראיתי שאחת השקיות ממש זזה בקצה שלה, וחשבתי אולי אני מדמיינת, שוב ושוב בדקתי, וזה ממש זז (מי שרוצה יכול לראות את זה גם - בדקה 2:45 בערך) ועכשיו שאני שומעת שהיה מישהו שהתעורר באמת--- אולי זה באמת הוא....
פשוט הזוי הנה..........אני בהלם!!!
בתיעוד האסון מהרחפן, ראיתי שאחת השקיות ממש זזה בקצה שלה, וחשבתי אולי אני מדמיינת, שוב ושוב בדקתי, וזה ממש זז (מי שרוצה יכול לראות את זה גם - בדקה 2:45 בערך) ועכשיו שאני שומעת שהיה מישהו שהתעורר באמת--- אולי זה באמת הוא....
זה רוחפשוט הזוי הנה..........צפה בקובץ המצורף 885473
יותר הגיוני שהיתה רוח.
אי אפשר לדעת בוודאות כמובן, גם אני חשבתי אולי זה רוח, בכל אופן זה נראה תזוזה שבאה יותר מכיוון בתוכו, זה לא רק בקצה.. וגם התזוזה איטית ויחסית גבוהה,זה רוח
אולי- שקבעו מוות כי לא היה דופק, ואח"כ חזר הדופק, והיה בלי הכרה עד למחרת שגילו תזוזה ועשו לו החייאה.מה זה אומר? שהוא לא נשם המון זמן?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: