אגב, קולמקס זה פלטפורמת מסחר מושמצת.האם יש בעיה הלכתית במסחר עצמאי על פלספורמת מסחר של חברות כמו קולמקס וכו'
כנראה שאין בעייה.במטח, זהב וכסף,
תלוי איזה קרן.SMP, נסדק וכו
ותלוי את מי שואלים.
אגב, קולמקס זה פלטפורמת מסחר מושמצת.האם יש בעיה הלכתית במסחר עצמאי על פלספורמת מסחר של חברות כמו קולמקס וכו'
כנראה שאין בעייה.במטח, זהב וכסף,
תלוי איזה קרן.SMP, נסדק וכו
התאחד.מה אם מיטב מסלול מס-13241 ??
הוא התאחד עם 13260
מי הבעלים בחברת לאס ואגס סנדסבאתר החברה למשל, בדוחות הרבעוניים שהם מפרסמים לציבור.
וכן בשאר האתרים המתמחים.
אין שם.
הבעיות ש[אולי] יש במדד הזה זה בחברות גוגל ופיסבוק וגם שם אין רוב בעלי מניות יהודים.
[בפייסבוק למארק צוקרברג יש רוב מזכויות ההצבעה, אך יש לו רק מיעוט מהזכויות לרווחים, יש מקום לדון אם זו נחשב רוב נכרים, מצד אחד רוב הממון של החברה הוא בבעלות נכרים, אך מצד שני רוב זכויות ההצבעה הן בבעלות יהודים]
אין לי צורך, ואני לא מנסה לשכנע אף אחד.
אגב, קולמקס זה פלטפורמת מסחר מושמצת.
גם היא רשומה בקפריסין.להבדיל מקולמקס פרו שאלו 2 חברות
שונות לגמרי
כן, יש חברות עם רוב יהודי.מי הבעלים בחברת לאס ואגס סנדס
של שלדון אדלסון ומשפחתו?
בויקי כתוב שמשפחת אדלסון מחזיקה ברוב המניות
מאחר וחברה זו כלולה במדד S&P500
אז אולי יש חברה בסנופי עם רוב יהודי
מה ההבדל בין הכשרויות??? בעיקר אני שואלה עבובר גלט הון ותשואה כהלכה (כי העד''ח זה משהו מוכר)
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.
יש 4 גופי כשרות
- בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלויא זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
- גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדאו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
- תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
- כלכלה למהדרין - הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.
היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, הלמן אלדובי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה, פסגות.
רשימות קרנות כשרות:
כשר (גלאט הון מצריכים חתימה על היתר עסקא פרטי).אולי שאלה לא קשורה אבל מישהו יודע להגיד לי בשלוף אם מסלול s&p500 בהראל הוא כשר? או שבסוג כזה של מסלול לא צריכים הכשר כי הוא רק מחקה?
בד"ץ העדה החרדית וגלאט הון לשניהם.למישהוא יש מושג מי גוף הכשרות של-מיטב דש הלכה (חסכון לכול ילד) ושל איילון מיטב פנסיה מקיפה הלכה (פנסיה)
סליחה שאני שואל ולא בודק לבד, פשוט מרוב עצים אני לא כ"כ רואה את היער...
תשואה כהלכה.מה הכשרות של אלטשולר מסלול הלכה? (בחסכון לכ"י)
זה נידון הלכתי.שלום,
מעוניין לדעת לגבי השקעה ישירה במניות בחו"ל
האם זה מותר ?
שלום,
מעוניין לדעת לגבי השקעה ישירה במניות בחו"ל
האם זה מותר ?
מעדכן כאן:הרבה מתעודות הכשרות באשכול הזה כבר פג תוקפם (בכול אופן אשכול בן כמעט שנתים עד מאה ועשרים....)
איפוא אפשר למצוא במרוכז את כל התעודות המעודכנות? למיטב הבנתי אין לגופי הכשרות הללו אתר שבו מרוכז כל המידע העדכני.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: