אופציה זה ממש לא ריבית.אופציה זה סוג של ריבית,
אני מקבל את אופציה בתמורה לכסף,
אולי אני מבלבל את המוח יש לך קישור לשלח לי על נושא של אופציה?
אופציה זה ממש לא ריבית.אופציה זה סוג של ריבית,
בכוונה שלחת קישור לקרן פתוחה ולא קרן סל?לכאורה זה כשר.
תשאל את רבני הכשרויות.
אולי זה
בהצלחה !דף הבית - מאיה – מערכת אינטרנט להודעות | הבורסה לניירות ערך
מאי"ה היא מערכת אינטרנט להודעות החברות, המהווה כלי עבודה מרכזי לציבור המשקיעים, לחברות הבורסאיות ולכל קהילת שוק ההון. מאי"ה מאפשרת לקבל מידע מקיף על החברות הבורסאיות ועל ניירות הערך הנסחרים בבורסה.maya.tase.co.il
מתוך מאמר שכתבתי בעבר למתחיליםאופציה זה סוג של ריבית,
אין קרן סל ממונפתבכוונה שלחת קישור לקרן פתוחה ולא קרן סל?
כן, הכוונה היתה לקרן פתוחה (פדיון) או קרן סל (מסחר),מתוך מאמר שכתבתי בעבר למתחילים
השתדלתי כמה שיותר לפשט אבל עדיין זה לא נראה לי מתאים לקריאה בשעה מאוחרת. תחכה למחר...
אגב, המאמר לא פורסם. (וגם אין לי תכנון לפרסם)
נתחיל להסביר מהן אופציות..
בבורסה נסחרות אופציות רכש (Call) ואופציות מכר (Put) . כאשר אני רוכש אופצייה אני מקבל התחייבות לאפשרות לקנות או למכור את מנייה XXX לפי המחיר שלה היום. בתמורה אני משלם פרמיה.
דוגמא לאופציית קוֹל: קניתי אופציית Call על מניית שטראוס, בשעת כתיבת האופציה שווי המנייה היה 100 ₪. במועד פקיעת האופצייה השווי הוא 150 ₪. על כותב האופציה למכור לי את המנייה ב100 ₪. (כלומר: ישלם לי 50 ₪) אם שווי המנייה ירד ל90 ₪, האופציה פוקעת בלי חובת תשלום.
דוגמא לאופציית פּוּט: קניתי אופציית Put על מניית שטראוס, בשעת כתיבת האופציה שווי המנייה היה 100 ₪. במועד פקיעת האופצייה השווי הוא 50 ₪. על כותב האופציה לקנות ממני את המנייה ב100 ₪. (כלומר: ישלם לי 50 ₪) אם שווי המנייה יעלה ל110 ₪, האופציה פוקעת בלי חובת תשלום.
קונה האופציה יכול להפסיד לכל היותר את הפרמיה ששילם. כותבי האופציה חשופים להפסד גדול בהרבה, לעיתים אף בלתי מוגבל.
כתבי האופציות נסחרות בבורסה במחיר נמוך משווי המנייה שאותה הם מגדרים. כלומר, מנייה של 100 ₪, האופציה שכתובה עליה נמכרת ב 10 ₪.
כאשר קניתי אופציה (Call ) זה כמו שיש בידי נייר כזה: אני XXX מבטח את מחזיק אופציה זו שבתאריך הפקיעה XXX אמכור לו את מניית XXX במחיר 100 ₪. את האופציה אני קונה בתמורה לפרמיה בסך 10 ₪.
הגיע תאריך הפקיעה והנה המנייה שווה 150 ₪. שווי האופציה שבידי הוא 50 ₪. כי אני יכול לקנות באופצייה הזאת מנייה ששוויה 150 ₪ ב 100 ₪. יוצא שהשקעתי 10 ₪, והרווחתי 40 ₪. (400%) במקום להשקיע 100 ₪ ולהרוויח 50 ₪. (50%)
מבחינתי קניתי מנייה שבשעת הקנייה הייתה שווה 100 ₪ וריתקתי להשקעה רק 10 ₪.
יש סרטון שמסביר את זה נהדר אבל זה לוקח כמעט 10 דקות:
https://www.youtube.com/watch?v=jEKmQEQ0FMA
אין קרן סל ממונפת
רק קרן נאמנות יש ממונפת.
אין סוג כזה מיוחד של אופצייה ממונפת.אני יודע מה זה אופציה הכוונה שלי על סוג אופציה של קרן ממונפת,
אני לא יודע מה המייל שלךארי בכרמים יש מצב שאתה שולח לי קונטרסים בענייני הלכה של שוק ההון?
זכור לי שלהפניקס יש היתר עיסקא של בד"ץ העדה החרדית.מישהו יודע האם ל אקסלנס טרייד
יש היתר עיסקא?
02-6700260 שלוחה 222 |
b6700260 בג'ימייל |
כרגע אין הכשר רשמי.מישהו יודע האם קרן הפנסיה עוקבת מדד S&P של אינפינטי קיבלה כשרות?
@מקצועי בלבד @ארי בכרמים @אהבת עולם
את יודעת אם למסלול S&P קופת גמל להשקעה של מיטב יש הכשר?כרגע אין הכשר רשמי.
בעז"ה בקרוב יהיה.
אכן כן.את יודעת אם למסלול S&P קופת גמל להשקעה של מיטב יש הכשר?
יש הרבה סוגי אופציות, אבל לכאורה למה שאת מתכוונת אין בעיית כשרות.@ארי בכרמים @מקצועי בלבד
האם כל מסחר באופציות הוא כשר
כלומר האם אני יכול לסחור לבד או שיש מה לדעת בזה איך ומה
יש הרבה ללמוד על מסחר באופציות.@ארי בכרמים @מקצועי בלבד
האם כל מסחר באופציות הוא כשר
כלומר האם אני יכול לסחור לבד או שיש מה לדעת בזה איך ומה
של גלאט הון.יש הרבה מסלולים שיש בהם גם כשרות של גלאט הון וגם של העדה"ח, איך זה מסתדר?
באיזה מדיניות הכסף מושקע?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: