מדריך אשכול כשרות בהשקעות בשוק ההון

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אופציה זה סוג של ריבית,
אני מקבל את אופציה בתמורה לכסף,

אולי אני מבלבל את המוח יש לך קישור לשלח לי על נושא של אופציה?
אופציה זה ממש לא ריבית.

בנש"ק אחד

משתמש פעיל
לכאורה זה כשר.
תשאל את רבני הכשרויות.

אולי זה
בהצלחה !
בכוונה שלחת קישור לקרן פתוחה ולא קרן סל?
או שזה יחיד יומי ולא חודשי?
טוב אני עכשיו רואה את התשקיף, רק קרן פתוחה זה יומי

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
אופציה זה סוג של ריבית,
אני מקבל את אופציה בתמורה לכסף,

אולי אני מבלבל את המוח יש לך קישור לשלח לי על נושא של אופציה?
מתוך מאמר שכתבתי בעבר למתחילים
השתדלתי כמה שיותר לפשט אבל עדיין זה לא נראה לי מתאים לקריאה בשעה מאוחרת. תחכה למחר...
אגב, המאמר לא פורסם. (וגם אין לי תכנון לפרסם)

נתחיל להסביר מהן אופציות..
בבורסה נסחרות אופציות רכש (Call) ואופציות מכר (Put) . כאשר אני רוכש אופצייה אני מקבל התחייבות לאפשרות לקנות או למכור את מנייה XXX לפי המחיר שלה היום. בתמורה אני משלם פרמיה.
דוגמא לאופציית קוֹל: קניתי אופציית Call על מניית שטראוס, בשעת כתיבת האופציה שווי המנייה היה 100 ₪. במועד פקיעת האופצייה השווי הוא 150 ₪. על כותב האופציה למכור לי את המנייה ב100 ₪. (כלומר: ישלם לי 50 ₪) אם שווי המנייה ירד ל90 ₪, האופציה פוקעת בלי חובת תשלום.
דוגמא לאופציית פּוּט: קניתי אופציית Put על מניית שטראוס, בשעת כתיבת האופציה שווי המנייה היה 100 ₪. במועד פקיעת האופצייה השווי הוא 50 ₪. על כותב האופציה לקנות ממני את המנייה ב100 ₪. (כלומר: ישלם לי 50 ₪) אם שווי המנייה יעלה ל110 ₪, האופציה פוקעת בלי חובת תשלום.

קונה האופציה יכול להפסיד לכל היותר את הפרמיה ששילם. כותבי האופציה חשופים להפסד גדול בהרבה, לעיתים אף בלתי מוגבל.

כתבי האופציות נסחרות בבורסה במחיר נמוך משווי המנייה שאותה הם מגדרים. כלומר, מנייה של 100 ₪, האופציה שכתובה עליה נמכרת ב 10 ₪.

כאשר קניתי אופציה (Call ) זה כמו שיש בידי נייר כזה: אני XXX מבטח את מחזיק אופציה זו שבתאריך הפקיעה XXX אמכור לו את מניית XXX במחיר 100 ₪. את האופציה אני קונה בתמורה לפרמיה בסך 10 ₪.

הגיע תאריך הפקיעה והנה המנייה שווה 150 ₪. שווי האופציה שבידי הוא 50 ₪. כי אני יכול לקנות באופצייה הזאת מנייה ששוויה 150 ₪ ב 100 ₪. יוצא שהשקעתי 10 ₪, והרווחתי 40 ₪. (400%) במקום להשקיע 100 ₪ ולהרוויח 50 ₪. (50%)

מבחינתי קניתי מנייה שבשעת הקנייה הייתה שווה 100 ₪ וריתקתי להשקעה רק 10 ₪.

יש סרטון שמסביר את זה נהדר אבל זה לוקח כמעט 10 דקות:

https://www.youtube.com/watch?v=jEKmQEQ0FMA
בכוונה שלחת קישור לקרן פתוחה ולא קרן סל?
אין קרן סל ממונפת
רק קרן נאמנות יש ממונפת.

בנש"ק אחד

משתמש פעיל
מתוך מאמר שכתבתי בעבר למתחילים
השתדלתי כמה שיותר לפשט אבל עדיין זה לא נראה לי מתאים לקריאה בשעה מאוחרת. תחכה למחר...
אגב, המאמר לא פורסם. (וגם אין לי תכנון לפרסם)

נתחיל להסביר מהן אופציות..
בבורסה נסחרות אופציות רכש (Call) ואופציות מכר (Put) . כאשר אני רוכש אופצייה אני מקבל התחייבות לאפשרות לקנות או למכור את מנייה XXX לפי המחיר שלה היום. בתמורה אני משלם פרמיה.
דוגמא לאופציית קוֹל: קניתי אופציית Call על מניית שטראוס, בשעת כתיבת האופציה שווי המנייה היה 100 ₪. במועד פקיעת האופצייה השווי הוא 150 ₪. על כותב האופציה למכור לי את המנייה ב100 ₪. (כלומר: ישלם לי 50 ₪) אם שווי המנייה ירד ל90 ₪, האופציה פוקעת בלי חובת תשלום.
דוגמא לאופציית פּוּט: קניתי אופציית Put על מניית שטראוס, בשעת כתיבת האופציה שווי המנייה היה 100 ₪. במועד פקיעת האופצייה השווי הוא 50 ₪. על כותב האופציה לקנות ממני את המנייה ב100 ₪. (כלומר: ישלם לי 50 ₪) אם שווי המנייה יעלה ל110 ₪, האופציה פוקעת בלי חובת תשלום.

קונה האופציה יכול להפסיד לכל היותר את הפרמיה ששילם. כותבי האופציה חשופים להפסד גדול בהרבה, לעיתים אף בלתי מוגבל.

כתבי האופציות נסחרות בבורסה במחיר נמוך משווי המנייה שאותה הם מגדרים. כלומר, מנייה של 100 ₪, האופציה שכתובה עליה נמכרת ב 10 ₪.

כאשר קניתי אופציה (Call ) זה כמו שיש בידי נייר כזה: אני XXX מבטח את מחזיק אופציה זו שבתאריך הפקיעה XXX אמכור לו את מניית XXX במחיר 100 ₪. את האופציה אני קונה בתמורה לפרמיה בסך 10 ₪.

הגיע תאריך הפקיעה והנה המנייה שווה 150 ₪. שווי האופציה שבידי הוא 50 ₪. כי אני יכול לקנות באופצייה הזאת מנייה ששוויה 150 ₪ ב 100 ₪. יוצא שהשקעתי 10 ₪, והרווחתי 40 ₪. (400%) במקום להשקיע 100 ₪ ולהרוויח 50 ₪. (50%)

מבחינתי קניתי מנייה שבשעת הקנייה הייתה שווה 100 ₪ וריתקתי להשקעה רק 10 ₪.

יש סרטון שמסביר את זה נהדר אבל זה לוקח כמעט 10 דקות:

https://www.youtube.com/watch?v=jEKmQEQ0FMA

אין קרן סל ממונפת
רק קרן נאמנות יש ממונפת.
כן, הכוונה היתה לקרן פתוחה (פדיון) או קרן סל (מסחר),
אני יודע מה זה אופציה הכוונה שלי על סוג אופציה של קרן ממונפת,
אבל אני באמצע לקורא את התשקיף ואני רואה שזה עם חוזים וכו' אני יגמור ויכול להתיעץ עם רבני

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
אני יודע מה זה אופציה הכוונה שלי על סוג אופציה של קרן ממונפת,
אין סוג כזה מיוחד של אופצייה ממונפת.
כל האופציות שוות במינוף שלהם.
בקרן ממונפת פי 3 רוכשים אופציה על נכס הבסיס 3 פעמים. וכותבים/ מוכרים שלוש אופציות פוט על נכס הבסיס.
בקרן ממונפת בשורט רוכשים אופציית פוט על נכס הבסיס שלוש פעמים וכותבים מוכרים 3 אופציות קול על נכס הבסיס.

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
ארי בכרמים יש מצב שאתה שולח לי קונטרסים בענייני הלכה של שוק ההון?
אני לא יודע מה המייל שלך
אבל יש כאן הרבה חומר
והשתדלתי לתמצת הכל לקובץ הזה
כמובן שאם אתה רוצה עוד חומר אפשר להעלות לכאן

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
מישהו יודע האם ל אקסלנס טרייד
יש היתר עיסקא?
זכור לי שלהפניקס יש היתר עיסקא של בד"ץ העדה החרדית.
תשאל את הבדץ.
מצרף את הטלפון והמייל שלהם.
02-6700260 שלוחה 222
b6700260 בג'ימייל

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
והנה התעודות

קבצים מצורפים

• מנורה גמל להשקעה.pdf
    KB 478.1 · צפיות: 104
  • מנורה ביטוח.pdf
    KB 487.9 · צפיות: 48
  • מנורה פנסיה.pdf
    KB 481.4 · צפיות: 64
  • מנורה גמל.pdf
    KB 468.4 · צפיות: 181
  • מנורה חיסכון לילד.pdf
    KB 452.9 · צפיות: 71

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
לכל אלו ששאלו, ולכל המתעניינים, חברת אינפיניטי קיבלה את הכשרות הרשמית של תשואה כהלכה על 3 מסלולים בקרן הפנסיה שלה.
  1. מסלול הלכה.
  2. מסלול מחקה מדד S&P 500.
  3. מסלול פאסיבי מדדי מניות
והנה תעודת הכשרות
1658081985492.png

קבצים מצורפים

• אינפיניטי.pdf
    3.2 MB · צפיות: 38

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
@ארי בכרמים @מקצועי בלבד
האם כל מסחר באופציות הוא כשר
כלומר האם אני יכול לסחור לבד או שיש מה לדעת בזה איך ומה
יש הרבה ללמוד על מסחר באופציות.
מי שלא לומד היטב מתרושש.
קחו משהו להתחלה
לגבי כשרות גלאט הון מתירים
תשואה כהלכה ככשרות אוסרים מסחר באופציה על חברות שאוסרים רכישת מניות שלהם.
למשקיע עצמאי אני מאמין שהם יתירו.
תשאל אותם.

אגס סברס תפוח

משתמש פעיל
יש הרבה מסלולים שיש בהם גם כשרות של גלאט הון וגם של העדה"ח, איך זה מסתדר?
באיזה מדיניות הכסף מושקע?
שמעתי בעבר מהרב יצחק אורי שזה מדיניות של גלאט הון, זה קצת מוזר לי, אם כן למה הם משלמים לבד"ץ על חותמת נוספת? סתם כדי שיהיה כתוב הבד"ץ למי שלא מכיר את התחום, וחושב שהבד"ץ הכי מהודרים?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה