חידות תורניות אשכול חידות תורניות

הפצחן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית
אני כבר שנים מכור לחידות ושאלות.
פותר כאלה, כותב כאלה, קורא כאלה. אפשר למצוא כמה שלי באשכול הזה.

ראיתי פה באתר המון אשכולות של חידות. המון. אבל משום מה, להפתעתי, כמעט ולא מצאתי (מלבד אשכול אחד מפוזר ומבולגן) חידות ושאלות תורניות מעניינות ומסודרות, שזה חבל.

זה חבל כי זה מחדד שיניהם של ישיבישערס, זה חבל כי זה מענג מוחם של אברכים עמלים, זה חבל כי זה מתבל את הלימוד וזה חבל כי זה תורה, אחרי הכל. וזה חשוב לנו הרבה יותר מאזורי תפוצה של ארנב הקטפוליבמבה האימתני או לנסות לנחש מילה רנדומלית.

קיצור אמרתי לעצמי בוא נרים את הכפפה, ונפתח אשכול חביב ומסודר של חידות ושאלות תורניות.

אפשר שאלות הלכתיות מסקרנות, שאלות עניין יהודי, שאלות בפשוטו של מקרא וכו׳ וכו׳.

רק כמה כללים חשובים:
לחדי החידות: בבקשה - רק שאלות שיש לכם תשובה מוכנה עליהן. לא פתחנו שו״ת סמס, אלא אשכול נחמד של חידות בעלות תשובה.

ולעוני התשובות: בבקשה לא להשתמש במאגרי מידע מקוונים למיניהם. קצת אידישע קאָפּ, חבר׳ה.

נא לא להספים ולכתוב הודעות של שווא והבל. רק שאלות, תשובות וניסיונות לתשובה, למען הסדר ושמירה על אשכול קריא ונוח.

אני אשתדל להעלות פה שאלות מדי פעם, מי שירצה יוכל להשתדל לפתור וגם להעלות שאלות משל עצמו.

בעזרת השם נעשה ונצליח

שאלה מס׳ 1 | התחום: עניין יהודי

למה רבי טרפון קידש 300 נשים?
אם יהיה קושי בפיתרון, נוסיף גם רמז בעז״ה.

כל שם שתרצה

מהמשתמשים המובילים!
לבושתי, כלימתי וחרפתי, העמקתי לי לתחתיות ארץ, צללתי מטה מטה, ועדיין לא ירדתי לסוף דעתך..
אולי מי מהניקים המוכשרים יואיל לגלות את הרז, להסיר את המעטה הנסתר?
כלומר אשה שניה?
לא. צללתי עוד לכיוונים שונים, והבנתי שאין הדבר תלוי בי, כי אם הרכבה של שתי ידיעות:
האחת שהיתה דבורה בת עוץ, והשנית שהיתה אם רבקה. וצפה החכם @נכון מאוד ברוח קדשו ששני המדרשים הללו אינם חולקים, אלא אדרבה משלימים זה את זה.
ובכן: בתואל מיודענו, אבי רבקה אמנו, כיצד מצא את זיווגו החביב? ממשפחתו ומבית אביו!
והלא עוץ בכורו היה, הספיק לגדול לו ולהביא בתו דבורה, ואותה נשא הסב לאשה.
והרי לנו סב הנושא בת בנו.
עד כאן מרוח קדשו של החכם הדגול אשר באשכולנו.

אלא שככל שאני הופך בידיעה מרעישה זו, צוללים אזני הימנה: התשווה בנפשך היות רבקה אמנו באה מזיווג משונה זה?
אין לי אלא לומר שטעות נפלה בחזונו, ואלו ואלו דברי אלקים חיים כל אחד לעצמו.

כל שם שתרצה

מהמשתמשים המובילים!
באם זכיתי לרדת לעומק דעתו,
הנני תמה, מנין זאת לכבוד תורתו,
שמטהו של אלישע, תגן עלינו זכותו,
מברזל חושל, וממתכת בריאתו ולידתו.​
עדיין בן זומא בחוץ..
מי פילל ומי מילל, מטהו של אלישע להביא, אין זו כי אם הקורה הנופלת במים, עליה נאמר הביטוי בשברון מתנים..

כל שם שתרצה

מהמשתמשים המובילים!
אין לי אלא לומר שטעות נפלה בחזונו, ואלו ואלו דברי אלקים חיים כל אחד לעצמו.
אם זה נכון זה אומר אשה שניה.
צדקת ממני.
ולא עוד אלא שעתה ראיתי שהטעות נפלה אצלי: עוץ בכורו של נחור הוא, ולא של בתואל!
אם כנים הדברים, הרי נשא בתואל את בת אחיו, כמצוות חז"ל.. אלא שלענין אשר אנו עסוקים בו - מי נשא בת בנו - אין זה מועיל מאומה.
הנה שבתי לצלול והעליתי חרס בידי..
חושו נא צוללי ים, מהרו נא אמודאים, ורדו לסוף דעתו של המחדד!

sl disign

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צדקת ממני.
ולא עוד אלא שעתה ראיתי שהטעות נפלה אצלי: עוץ בכורו של נחור הוא, ולא של בתואל!
אם כנים הדברים, הרי נשא בתואל את בת אחיו, כמצוות חז"ל.. אלא שלענין אשר אנו עסוקים בו - מי נשא בת בנו - אין זה מועיל מאומה.
הנה שבתי לצלול והעליתי חרס בידי..
חושו נא צוללי ים, מהרו נא אמודאים, ורדו לסוף דעתו של המחדד!
זה ממש אחד מאיסורי עריות.
שלא לבעול בת הבן.

כל שם שתרצה

מהמשתמשים המובילים!
זה ממש אחד מאיסורי עריות.
שלא לבעול בת הבן.
איסורי עריות אלו הם לישראל (מתוך ארבעה ועשרים), אבל לבני נח יש רק שש עריות, כלשון הרמב"ם (הלכות מלכים פרק ט): שש עריות אסורות על בני נח: האם, ואשת האב, ואשת איש, ואחותו מאמו, וזכור, ובהמה.
אם הבת עצמה מותרת להם, בודאי שנכדתו מותרת.
אבל שאלתך על אשה שניה, נראית כשאלה שאין עליה תשובה. אלא אם כן הראשונה היתה שלא דרך נישואין.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה