חידות תורניות אשכול חידות תורניות

הפצחן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית
אני כבר שנים מכור לחידות ושאלות.
פותר כאלה, כותב כאלה, קורא כאלה. אפשר למצוא כמה שלי באשכול הזה.

ראיתי פה באתר המון אשכולות של חידות. המון. אבל משום מה, להפתעתי, כמעט ולא מצאתי (מלבד אשכול אחד מפוזר ומבולגן) חידות ושאלות תורניות מעניינות ומסודרות, שזה חבל.

זה חבל כי זה מחדד שיניהם של ישיבישערס, זה חבל כי זה מענג מוחם של אברכים עמלים, זה חבל כי זה מתבל את הלימוד וזה חבל כי זה תורה, אחרי הכל. וזה חשוב לנו הרבה יותר מאזורי תפוצה של ארנב הקטפוליבמבה האימתני או לנסות לנחש מילה רנדומלית.

קיצור אמרתי לעצמי בוא נרים את הכפפה, ונפתח אשכול חביב ומסודר של חידות ושאלות תורניות.

אפשר שאלות הלכתיות מסקרנות, שאלות עניין יהודי, שאלות בפשוטו של מקרא וכו׳ וכו׳.

רק כמה כללים חשובים:
לחדי החידות: בבקשה - רק שאלות שיש לכם תשובה מוכנה עליהן. לא פתחנו שו״ת סמס, אלא אשכול נחמד של חידות בעלות תשובה.

ולעוני התשובות: בבקשה לא להשתמש במאגרי מידע מקוונים למיניהם. קצת אידישע קאָפּ, חבר׳ה.

נא לא להספים ולכתוב הודעות של שווא והבל. רק שאלות, תשובות וניסיונות לתשובה, למען הסדר ושמירה על אשכול קריא ונוח.

אני אשתדל להעלות פה שאלות מדי פעם, מי שירצה יוכל להשתדל לפתור וגם להעלות שאלות משל עצמו.

בעזרת השם נעשה ונצליח

שאלה מס׳ 1 | התחום: עניין יהודי

למה רבי טרפון קידש 300 נשים?
אם יהיה קושי בפיתרון, נוסיף גם רמז בעז״ה.

נכון מאוד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
יוצרי ai
''אחותנו את היי לאלפי רבבה''
במסכת כלה (פרק א') מובא שמפסוקים אלו למדים את ברכת האירוסין ('וציוונו על העריות, והתיר לנו את הנשואות וכו').
בני בנים הרי הם כבנים (שאמר 'הבנים בני').

יש לפחות עוד חמש.
1. תכף......
2. הסדר... (יש בפוסקים דיון ע"ז)
3. הנאמנות משתלמת.....
4. נא לא לערבב.....
5. מידי דזייני.... (פרדר"א, אולי עוד)

נכון מאוד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נתקבל אישור.
קרדיט לחכם 'בעל הרמזים'.
מאוד מחכים, עדיין יש עבודה כדי לצאת ברור, יישר כוח גדול !!

מצרף מה שקיבלתי מידיד, התפרסם באתר דין (אין לי מושג מי ומה אתר זה) גם עושה הרבה סדר, יש כמה וכמה דברים שדי חופפים.

קבצים מצורפים

• האם רומא אדומיים או בני יפת.docx
    KB 20.6 · צפיות: 118
  • זיהוי 70 אומות.docx
    KB 22.5 · צפיות: 31

כל שם שתרצה

מהמשתמשים המובילים!
עגלה ערופה?
נשלל למעלה.
בטח אין כוונתך לעגלה ערופה או לשעיר המשתלח.
כן נכון.
קרבן בהמה ממש.

באמת שאלה לא פשוטה.
נחשבת שתי שאלות לענין הנקודות..
וכבוד @חסדיאל שופק - זה הזמן לתת רמז..

מתגעגע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
יש ידיעה שמובאת בשפתי כהן על התורה (מקובל גדול מצפת, לא הש"ך הידוע על השו"ע), שאחרי שהשטן בצדקתו גילה לשרה אמנו שבנה יצחק הוא הקרבן, לא האמינה לדבריו, והלכה לחברון ושם אחימן ששי ותלמי ילידי הענק, ולרוב גובהם שאלה אותם אם הם רואים זקן מהלך עם שלשה נערים, ואמרו לה שהם רואים זקן עוקד בחור אחד והסכין בידו, מיד מתה.​
מעולה
אבל לא הבנתי איך זה קשור לשאלה הקודמת: מי היה דומה לשרה אמנו. אז מגיע לי רק חצי נקודה..
זה באמת לא קשור לשאלה הקודמת!

נערך לאחרונה ב:

כל שם שתרצה

מהמשתמשים המובילים!
יש לפחות עוד חמש.

1. תכף......
2. הסדר... (יש בפוסקים דיון ע"ז)
3. הנאמנות משתלמת.....
4. נא לא לערבב.....
חלק מהם אינם רמזים, הן תשובות מפורשות. אני רק אפרט:
1. תכף לתלמידי חכמים ברכה, שנאמר: ויברכני ה' בגללך (ברכות מב, א).
2. לא יעשה כן במקומנו לתת הצעירה לפני הבכירה. [מכאן שאין משנין מנהג המקום (שכל טוב)].
3. אולי: וישב עמו חדש ימים. א"ר אמי מכאן שצריך אדם לטפל בקרובו חדש ימים: (מדרש שכל טוב).
4. מלא שבוע זאת וניתנה לך גם את זאת - אין מערבין שמחה בשמחה.
ועוד: הכי אחי אתה. ללמדך שבן אחותו של אדם קרוי בנו (פרדר"א לו).
ואולי יש עוד: טוב תתי אותה לך מתתי אותה לאיש אחר. כלומר שאהא נותן לך שאתה קרוב.
ועוד משהו מעניין: ויאמר לבן הן. יש מפרשים כמו כן, ואמרו כי מכאן אמרו רבותינו הין במקום כן: (שכל טוב).
זה מה שמצאתי בינתיים.

נכון מאוד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
יוצרי ai
חלק מהם אינם רמזים, הן תשובות מפורשות. אני רק אפרט:
1. תכף לתלמידי חכמים ברכה, שנאמר: ויברכני ה' בגללך (ברכות מב, א).
2. לא יעשה כן במקומנו לתת הצעירה לפני הבכירה. [מכאן שאין משנין מנהג המקום (שכל טוב)].
3. אולי: וישב עמו חדש ימים. א"ר אמי מכאן שצריך אדם לטפל בקרובו חדש ימים: (מדרש שכל טוב).
4. מלא שבוע זאת וניתנה לך גם את זאת - אין מערבין שמחה בשמחה.
ועוד: הכי אחי אתה. ללמדך שבן אחותו של אדם קרוי בנו (פרדר"א לו).
ואולי יש עוד: טוב תתי אותה לך מתתי אותה לאיש אחר. כלומר שאהא נותן לך שאתה קרוב.
ועוד משהו מעניין: ויאמר לבן הן. יש מפרשים כמו כן, ואמרו כי מכאן אמרו רבותינו הין במקום כן: (שכל טוב).
זה מה שמצאתי בינתיים.
יפה מאוד!!
3. הנאמנות משתלמת.....
במדרש (בראשית רבה ס, ז) "אמר רבי יוסי ב"ר דוסא: כנען הוא אליעזר, ועל ידי ששרת אותו צדיק באמונה, יצא מכלל ארור לכלל ברוך".
לומדים מזה לעשות לחתונה 7 (זיין) ימי משתה !

נכון מאוד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
יוצרי ai
וזו זכתה בבן, חייו קיבל משנה
האישה השונמית זכתה בבן שקיבל שוב את חייו
הלא הוא חבקוק הנביא (או עדו)
בעניין הזה מצאתי בשפ"א ליקוטים דבר נפלא.
שכמו יצחק שבשעת העקידה איתא (או"ח ועוד) שעלה נשמתו דנקובתא, והתחלפה לנשמה דדכורתא כדי שיוכל להוליד,
כמו כן נשמת חבקוק גם היתה דנקובתא, ולכן היה צריך למות כדי שינכס אצלו נשמה דדכורתא שיוכל להוליד!

נערך לאחרונה ב:

חסדיאל שופק

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

כל שם שתרצה

מהמשתמשים המובילים!
לומדים מזה לעשות לחתונה 7 (זיין) ימי משתה !
זה באמת חידוש, כי ידוע שמשה רבינו תיקן להם לישראל שבעת ימי המשתה.
רמז. קרבן ששייך גם בזמן הזה..
אולי פטר חמור? אם אינו פודהו - עורפו בקופיץ מאחוריו. (אבל אם כן, מנין שנחשב 'קרבן'?)

חסדיאל שופק

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אולי פטר חמור? אם אינו פודהו - עורפו בקופיץ מאחוריו. (אבל אם כן, מנין שנחשב 'קרבן'?)
לא..

טוב.. זה קרבן שעולה ל"אישים". מקטירים.
לא פטר חמור ולא חטאת שמתה ולא ביעור מעשרות..

בהמה.

חייב להיות דווקא נבלה

שייך בזמן הזה.

אני יודע שזה קשה. כבר הרבה זמן מסתובב עם זה

רבקהנ

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
מענין, מה היה הסיפור?
אפשר להרחיב קצת?
בילדותו החת"ס פעם דרש בפני הרבים (אני לא זוכרת אם זה היה בבר מצווה או בגיל 8) ובדרשתו הזכיר דבר שכתב סבו בספרו שעליו הוא אמר שזאת קושיה עצומה. הילד הסביר את דברי סבו, ואז אמר שבמחילת כבוד סבו, הוא חושב שאין כאן בכלל שאלה ורצה לבאר את הדברים. אביו, שכעס בגלל ביזוי חמיו, סטר לו והילד התבייש והלך להתחבא ולא רצה להמשיך לדרוש.
כשרבי נתן אדלר, רבו המובהק של החת"ס שמע על כך הוא אסר עליו לדבר עם אביו יותר. ויש לציין שגם האב וגם הבן היו מאוד מכבדים זה את זה אך הקפידו על הוראת הרב, ולא היו מדברים זה עם זה. (כלומר, גם האבא הבין והסכים)

ירושלמי987

משתמש מקצוען
בילדותו החת"ס פעם דרש בפני הרבים (אני לא זוכרת אם זה היה בבר מצווה או בגיל 8) ובדרשתו הזכיר דבר שכתב סבו בספרו שעליו הוא אמר שזאת קושיה עצומה. הילד הסביר את דברי סבו, ואז אמר שבמחילת כבוד סבו, הוא חושב שאין כאן בכלל שאלה ורצה לבאר את הדברים. אביו, שכעס בגלל ביזוי חמיו, סטר לו והילד התבייש והלך להתחבא ולא רצה להמשיך לדרוש.
כשרבי נתן אדלר, רבו המובהק של החת"ס שמע על כך הוא אסר עליו לדבר עם אביו יותר. ויש לציין שגם האב וגם הבן היו מאוד מכבדים זה את זה אך הקפידו על הוראת הרב, ולא היו מדברים זה עם זה. (כלומר, גם האבא הבין והסכים)
תודה
מענין מאוד, בגלל שנתן לו סטירה לא הרשה לו לדבר איתו

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה