אשכול דיונים אבל רק כאן...!!!!

אנונימי/ת

משתמש מקצוען
זמר המתפאר שלרגל נישואיו חיבר שיר על "אחותי כלה", כנראה אינו יודע שאסור לקחת פסוק משה"ש המדבר על הקב"ה וכנסת ישראל, ולהשתמש בו בכוונה פשטית רח"ל.
ואמרו חז"ל סנהדרין (קא.) תנו רבנן: הקורא פסוק של שיר השירים, ועושה אותו כמין זמר [שקורא בנגינה אחרת שאינו נקוד בה ועושה אותה כמין שיר אע''פ שמשיר השירים הוא ועיקרו שיר אסור לעשותו כמין שיר אלא בקריאתו. רש"י], והקורא פסוק בבית המשתאות בלא זמנו, מביא רעה לעולם, מפני שהתורה חוגרת שק, ועומדת לפני הקדוש ברוך הוא ואומרת לפניו, רבונו של עולם, עשאוני בניך ככינור שמנגנים בו לצים. ע"כ.
והשאלה האם יש צד היתר להקשיב לשיר זה?
ציטוט מזויע שמתפרסם: רגע שיא בחתונה נרשם כאשר... ביצע שיר בשם 'באתי לגני' שהלחין בעצמו יחד עם ... לרגל החתונה, אותו הוא בחר להקדיש לאשתו הטריה. וכך, בעיצומה של החתונה, עלה ... לבמה לקול תשואות חבריו ובני משפחתו, ובקולו המרגש שר "אבקשה את שאהבה נפשי..".
מזעזע!
מדובר בבחור שלמד בישיבות, איך לא ידע?
מה שנוגע לנו הוא שלא להכשל ח"ו אם אסור להשתמש בשיר הזה.
ההנאה לא שוה לעבור על מה שאסור.

הרב ברייער כתב ב"משפחה" שבאמת התוודע לו שזה בעייתי, אבל יש צדדים שמתירים לשיר, כמו שזה מביא להתעוררות, ובאמת השיר השבעתי גרם לכך.
עוד כתב ברייער
שסיפרו לו שמרן רב חיים
שמע את השבעתי
ושאלו אותו אם יש בעיה ואמר שאין

2016

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
מה עם השירים הישנים משיר השירים?
שימני כחותם, השבעתי
יחי ההבדל הקטן ;););), לא ידוע לי שהשירים שהזכרת יצאו לרגל איזה חתונה וכדומה
כאן הוא לקח פסוק שמדבר על דברים גבוהים כנסת ישראל והקב''ה ושר את זה על.......... :(:(:(
באמת מוציא את ההנאה לשמוע את השיר שאגב לטעמי הלחן והעיבוד הם יפים ומרגשים מאוד
חבל שהוא לא מצא מילים יותר מתאימות ללחן כ''כ יפה

נחליאלי(ת)

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
עוד כתב ברייער
שסיפרו לו שמרן רב חיים
שמע את השבעתי
ושאלו אותו אם יש בעיה ואמר שאין
מכירה אישית מישהו ששאל בעצמו ור' חיים אמר שרק אם זה אכן מושר ע"מ לעורר זה מותר

אנונימי/ת

משתמש מקצוען
שיר שמטרתו להביע את הכתוב ולעורר לקרבת אלוקים בוודאי שמותר, מי לנו גדול מגאון ישראל וקדושו בעל "ברכת שמואל" זצוק"ל שחיבר שיר על הפסוק "אני ישנה ולבי ער" שיר שמושר בעולם הישיבות ובציבור כולו, יש גם שיר עתיק על הפסוק "חיכו ממתקים" מבית לובאויטש שמושר בעולם החסידי ועוד, ברור שאלו הם שירי קודש.
פה הנושא הוא אחרת, מחריד, בחור הלך וצירף שני פסוקים משני פרקים בשיר השירים, מקראות שנאמרו על ידי שלמה המלך ברוח הקודש, בהם הוא מבטא אהבת בורא העולם לעמו ישראל, החליף והמיר את כוונת המילים מקודש ל..., הלחין ושר אותם לעין כל בשמחת חתונתו, פרסם אותם קבל עולם ומלואו ואין פוצה פה.
איפה הרתיעה מדברי חז"ל "מביא רעה לעולם"?
אגב אם תה מותח ביקורת
בישיבות היום שרים לחתנים את השיר כשושנה של פריד
אלא מאי? כנראה אין כזה בעיה

פרלמן משה

משתמש פעיל
יחי ההבדל הקטן ;););), לא ידוע לי שהשירים שהזכרת יצאו לרגל איזה חתונה וכדומה
כאן הוא לקח פסוק שמדבר על דברים גבוהים כנסת ישראל והקב''ה ושר את זה על.......... :(:(:(
באמת מוציא את ההנאה לשמוע את השיר שאגב לטעמי הלחן והעיבוד הם יפים ומרגשים מאוד
חבל שהוא לא מצא מילים יותר מתאימות ללחן כ''כ יפה
הבדל שמים וארץ!

פרלמן משה

משתמש פעיל
אגב אם תה מותח ביקורת
אלא מאי? כנראה אין כזה בעיה
אני לא מותח שום דבר, אני מתוח שעוד ישירו גם את זה בישיבות ח"ו, צריך להביא את השאלה לידיעת אחינו בני ישראל, שלא יכשלו לעבור על הגמ' שמזהירה אותנו ששיר משה"ש שהוא ככינור ליצים "מביא רעה לעולם".
ולמזהיר ולנזהר שלומים תן כמי נהר.

אנונימי/ת

משתמש מקצוען
מהיי שברור שהנושא הוא לא שחור לבן
מה תגידו על זה ששרים לראש ישיבס'
''משכני אחריך נרוצה ''
עם כל המרץ והטוצאח
ולא ראיתי ששום ראשישיבה אומר לעצור!לעצור! אסור לשיר!
ואולי א''א להביא מזה ראיה
אבל יש הרבה ת''ח בחתונות
ולא עשו מזה באלגאן כמו כאן,

פרלמן משה

משתמש פעיל
מהיי שברור שהנושא הוא לא שחור לבן
''משכני אחריך נרוצה ''
עם כל המרץ והטוצאח
ולא ראיתי ששום ראשישיבה אומר לעצור!לעצור! אסור לשיר!
ואולי א''א להביא מזה ראיה
אבל יש הרבה ת''ח בחתונות
ולא עשו מזה באלגאן כמו כאן,
לא מוכר לי ששרים משכני לראשי ישיב'ס, אם כן זה כמו ששרים "אחד יחיד ומיוחד", המטרה בזה היא לשיר עם צדיקים שירי דבקות ורגש, ולא יותר.
אגב, את הלחן על משכני העתיק הרה"צ צבי מאיר זילברברג שליט"א משיר "צהלי ורוני".

גאולה דהאן

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
''משכני אחריך נרוצה ''
אני ישנה ולבי ער" שיר שמושר בעולם הישיבות
כל הדוגמאות הנ"ל הן לא דוגמאות המתאימות למקרה דנן
הבעיה כאן שגבר שר לאשה, במשמעות הפוכה מכוונת שלמה המלך ע"ה שכתב ברוח קודשו על דרך משל

אחד ומיוחד

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
לא מוכר לי ששרים משכני לראשי ישיב'ס, אם כן זה כמו ששרים "אחד יחיד ומיוחד", המטרה בזה היא לשיר עם צדיקים שירי דבקות ורגש, ולא יותר.
אגב, את הלחן על משכני העתיק הרה"צ צבי מאיר זילברברג שליט"א משיר "צהלי ורוני".
אולי גם אני אתערב?:rolleyes:
חבר'ה תקשיבו טוב!
יש השראה לבנאדם והא מלחין שיר, השאלה מה הפנימיות של ההלחנה!
אם הוא ישב והתבונן בגדלות הבורא וע"י זה יצא לו שיר, או למשל שהוא נדנד את העריסה של התינוק שבכה בכי טהור, ומתוך הבכי הזה יצא לו שיר על הגלות...!!! זה סימן שהמקור של הלחן הוא טוב ואמיתי.
אבל, וכאן האבל הגדול, אם הוא רצה למצוא חן בעיני כלתו, ולשם כך הוא חיפש מילים שבפשטותם הם נראים שמדברים על הנאות העוה"ז, וכיוצא בזה, הרי זה מוכיח שלא היתה כאן "ויהי כנגן המנגן... רוח השם" וממילא יש להימנע מלהשתמש בלחן הזה, בפרט שמדובר במילים קדושות של שה"ש שהוא כולו סודות.
ככלל יש לברור בי"ג נפות את השירים החדשים שיוצאים בתקופה האחרונה, מאחר ויש להם נגיעה בקליפה שרח"ל הרבה חללים הפילה וכמעט כל מי שהוא זמר רציני, חייב להחזיק ברשותו טכנולוגיה פסולה, והופעות מעורבות! ה"י
ראה ערך 'אין אדם נוקף'
בברכת "כבד את ד' דייקא מגרונך"

נערך לאחרונה ב:

ח.נוי

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
כל הדוגמאות הנ"ל הן לא דוגמאות המתאימות למקרה דנן
הבעיה כאן שגבר שר לאשה, במשמעות הפוכה מכוונת שלמה המלך ע"ה שכתב ברוח קודשו על דרך משל
זה לא שהמשמעות הפוכה. הוא פשוט לקח את עניין האיש והאישה כעיקר ושכח שזה בעצם רק משל.
אבל מה נזכרתם להזדעק על זה עכשיו?? יש עוד כל כך הרבה שירים כאלו???

המוזיקאי מישראל

משתמש מקצוען
המשתמש נחסם
זה לא שהמשמעות הפוכה. הוא פשוט לקח את עניין האיש והאישה כעיקר ושכח שזה בעצם רק משל.
מה שנכון נכון!!!!!!!;);)

ח.נוי

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
מה שנכון נכון!!!!!!!;);)
מה שמפחיד פה שהדבר היה נפוץ שנים רבות בציבור החילוני , וזה באמת היה מזעזע. אבל לאחרונה זה יותר ויותר נכנס לציבור שלנו בעיקר בשירי חתונה... וזה בעצם כביכול הכשיר את הדבר... והמבין יבין...

נערך לאחרונה ב:

פרלמן משה

משתמש פעיל
מה שנכון נכון!!!!!!!;);)
יש הרבה שירים גרועים לצערינו, מי ששומר על עצמו שומר ומי שלא מסכן. מה שקרה פה הוא דבר חדש שכמותו עוד לא שמענו, המלחין הינו בחור מאחת הישיבות הגדולות, שר אותו בחתונתו יחד עם חבריו, תופעה זו מסוכנת ואחריתה מי ישורנה, ועל כך נזעקנו.

המוזיקאי מישראל

משתמש מקצוען
המשתמש נחסם
יש הרבה שירים גרועים לצערינו, מי ששומר על עצמו שומר ומי שלא מסכן. מה שקרה פה הוא דבר חדש שכמותו עוד לא שמענו, המלחין הינו בחור מאחת הישיבות הגדולות, שר אותו בחתונתו יחד עם חבריו, תופעה זו מסוכנת ואחריתה מי ישורנה, ועל כך נזעקנו.
ואין עוד כאלו???????????

L_M

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
שבחור ישיבה יחבר שיר לרגל חתונתו תוך כדי שימוש בפסוקים קדושים משיר השירים רח"ל
מתי זה קרה?
ואולי במקרה בישיבתו החשובה לא לומדים הלכות כאלו...?
בואו ננסה ללמד עליו קצת זכות.

פרלמן משה

משתמש פעיל
ואולי במקרה בישיבתו החשובה לא לומדים הלכות כאלו...?
בואו ננסה ללמד עליו קצת זכות.
הקדמתי, וערכתי בתוספת המילה "בשוגג" בסוגריים.
אני בטח מלמד עליו ועל חבריו זכות, לא נראה לי שהבחור הזה שעזב את עולם המוזיקה למשך שש שנים כדי ללמוד תורה ידע ששיר דנן כרוך באיסור.
תכל'ס איך מתקנים מכשול כזה, אחרי שהסינגל הופץ בכל מקום בלי אפשרות להחזיר את הגלגל אחורנית?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה