אדם לעמל יולד
משתמש מקצוען
אז זה ממש לא מדויק... בפרט שלשיטת הרמא ודאי שאין חובה. ואכמ"ל.לא המקום פה להיכנס להלכה אבל שמעתי שלספרדים(שו"ע) רשות ולאשכנזים(רמ"א) חובה
אז זה ממש לא מדויק... בפרט שלשיטת הרמא ודאי שאין חובה. ואכמ"ל.לא המקום פה להיכנס להלכה אבל שמעתי שלספרדים(שו"ע) רשות ולאשכנזים(רמ"א) חובה
חסכון של שקלים לא עשה אף אחד עשיר, ויבואו אלו שחוסכים את השקלים ויספרו לי איזו דירה הם הצליחו לקנות מזה.
עוד חסכון משמעותי אצלי, זה בסעיף נעלי הילדים.
אני ראיתי שגם שכשאני קונה נעליים בזול, הנעליים מחזיקות יפה מאד.
ואני קונה אותם או בגמ"ח הנעליים הענק במחיר של 35-45 ש"ח לזוג, או אצל החברים בעלי אקספרס, במחיר של עד 40 ש"ח, וכדו',
ועד היום, אחרי שקניתי כבר המון זוגות, כמעט כולם החזיקו לי עונה+, [רק שהרגליים גדלו]
ולא ראיתי שנעליים יותר יקרות, מחזיקות יותר זמן, כמובן צריכים לראות שמה שמזמינים נראה חזק וכו',
עכשיו תעשו את החשבון, חיסכון של 100-150 ש"ח לזוג, כפול חורף קיץ שבת ויום חול, שזה בין 3 ל4 זוגות לילד בשנה, כפול מספר הילדים שלכם, והגעתם לחיסכון עצום.
ואני לא מדברת על ילדים שהורסים את הנעליים, שאז החיסכון הוא עוד הרבה יותר.
גם אצלי!הילדות שלי לא הורסות נעליים- הזמנתי פעמיים בגמ"ח נעליים ומאז לא חזרתי על זה- זה די "חתול בשק"- יש נעליים שמחזיקות מעמד ויש כאלה שאפילו לא חודש----
* נקודה נוספת שצריך לשים לב בכל ה'קניות החסכניות' שיש לכם מקום בבית היכן להניח ולא גרים כל החיים במחסן של ... ושל.... ושל....אתחיל בטיפ שלי,
בנושא משקאות קלים לשבת וחגים, רלוונטי מאד לתקופה הקרובה.
אז ככה, אצלנו אוהבים לשתות "ספרינג", וכידוע מחירו הרגיל בחנויות הוא די יקר, כ6 ש"ח לבקבוק,
אבל יש פעמיים בשנה שאפשר לקנות את זה בחצי מחיר, [ביש חסד] שזה לפני חגי תשרי, ולפני פסח, ככה שאז המחיר הוא 3 בקבוקים ב-9/10 ש"ח,
אז אני פשוט מחשבת כמה שבתות יש בערך בחצי שנה הקרובה, וכמה שבתות בערך אני מתכננת לא להיות בבית, כפול כמות הבקבוקים ששותים אצלנו בשבת ממוצעת, ועוד כמה בקבוקים ליתר ביטחון, וזה הכמות שאני קונה, [ואם צריך לחלק לכמה קניות אז מחלקת] וככה יוצא שאני קונה את מה שהכי אוהבים אצלנו במחיר של המשקה הכי זול.
ואחרי חצי שנה, אני בודקת כמה נשאר במזווה, ומורידה את זה מהכמות לקניה הקרובה,
עכשיו יש מספר דברים שצריכים לבדוק.
* לבדוק את התאריך האחרון לשיווק, שלא מידי קצר, [כשהסחורה חדשה אז התוקף זה בערך 9 חודשים]
* הטיפ הזה לא מתאים לכל אחד, כי יש כאלו שאם יש להם בבית מוצר מסוים, הוא לא יכול לנוח בשקט שם, ואז פשוט מנקים את המזווה בכל הזדמנות וגם בזמנים שלא היו רגילים לשתות את זה.
לא קראתי את כל האשכול, אבל אכן אני מסכים שזה עניין של גיל ובשלות, מעבר לזה צריך לדעת כמה אנרגיות ומחשבה זה לוקח מכל אחד, בדרך כלל אלה שמאד עסוקים בזה זה לוקח להם מהם המון זמן ואנרגיות- למשל כמה זמן ואנרגיות לוקח לסחוב מהחנות בכמה קניות 70 בקבוקים של ספרינג?? וכמה כסף היה אפשר (למי שיודע איך עושים) לעשות בזמן ובכוחות הללו??השאלה אם 3,600 ש"ח שווים 36 חודשים של חישובים קטנוניים...
יש אנשים שזה לא שווה להם..
אני כותבת את כל זה מנסיון. גם אני פעם הייתי מתקמצנת ולא קונה בגדים יפים לילדים, וכו' והיום למדתי את הלקח שכל הדקדוקי עניות הללו פשוט לא שוים את החיסכון. כסף נועד ליהנות ממנו, לא להאדיר כל אגורה שהצלחנו לא להוציא...היום אני רואה כמה הנאה עושה עגלה טובה באמת, סטים נעימים לילדים. זה נצרך למי שזה חשוב לו...
הפוך, דווקא בקניות המשמעותיות שם צריך לחשב את החיסכון.
לדוגמא: אחוזי ותמהיל המשכנתא כידוע, זהירות ממינוס בבנק שלוקח 17 אחוז ריבית, רכב יד 2 לעומת חדש וכדומה...
ככלל השאיפה היא שכסף לא יעלה כסף, אלא אם זה שווה את זה כהשקעה..
רק לדוג: לא לשפץ עד שיש את הכסף במזומן, היום רצים לקחת הלוואה, זה ממש זול הריביות הן זולות. אך מאה אלף ש"ח בריבית פריים+חצי לדוג', תצא בסוף יותר מחמש עשרה אלף ש"ח קנס...
לבדוק פנסיה וגמל, לריב על אחוזים, לדרוש תוספת שכר אם אפשר,לבדוק הבראה. שם נמצא הכסף. לא בספרינג שעלה 3 במקום 6 והאיחסון לכל הבקבוקים הללו עולה יותר מההפרש... זוהי עניות דעתי...
ייתכן ודעה זו נובעת ממיקום וגיל. כי כשיש עדיין משכנתא על הראש, והמשכורות עדיין של מתחילים, ואין שום חסכונות אז נמצאים בלחץ של חיסכון. בהמשך כשהעניינים מתייצבים, בעז"ה, מסתכלים אחורה ומתחרטים על כל הדקדוקים הללו.... ("אז היה עולה לנו אלף ש"ח אבל היינו נהנים בתור זו"צ במלון,מה שעכשיו כבר א"א לעשות " "אז היה עולה 200 ש"ח אבל הייתי נראית מדהים בחתונת האחות" , וכדו, רק כדוגמאות....)
לכן כתבתי שים לב,לגבי פנסיה
לא הייתי ממהר להמליץ לכולם לעבור לקרן נבחרת
כי הדבר שנוי במחלוקת בין המומחים
והנתונים שהבאת לא רלוונטים
כי כל השאלה היא מה יקרה כשהם יתחילו לשלם פנסיות
ולא המלצה כוללת לעבור,אז מה עושים כדי להפחית את דמי הניהול?
א: מבקשים מקרן הפנסיה שלכם, שתוריד מדמי הניהול שהיא גובה, עד שלפחות תשתווה לקרן פנסיה של אלטשולר שחם, [אם צברתם כבר סכום יפה זה יכול לקרות]
ב: אם הם לא מסכימים או שמפחיתים רק קצת, כדאי לשקול ברצינות לעבור לקרן פנסיה נבחרת,
שמעתי בוגרת צעירה בסמינר גדול
למה בשנה ג' - (אחה"צ אחד בשבוע) כשחלקן נשואות רובן בעלות תלוש שכר שצריך לדעת לקרוא אותו, רובן משלמות/חושבות על משכנתא, מלמדים אותנו דברים שאינם מעניינים אותנו ואנו לא נזקקות להם ואולי לא נזדקק להם (אפילו לא מתקדמים במקצוע/במסלול שהשקיעו)
כדאי שיבחרו את הנושאים הרלוונטים לבנות/נשים אולי גם כך הן תבאנה ותשבנה כל השעות הנדרשות ולא תשלחנה חברה לחתום להן
כשהייתי בסדנא של מסילה אמרו שחושבים גם להכניס את זה לישיבות ושתהיה גם סדנא למאורסים. אם זה יקרה זה יהיה מצויין, גם בסמינרים וגם בישיבות, והזו''צ יתחיל את החיים עם ידע בכלכלה נבונה.אני תוהה אם בכלל נכון ללמד את הבנות כלכלה ולהביא אותן לנישואין עם פער משמעותי מבן הזוג בנושא כה חשוב שעלול להשליך על שלום הבית.
אולי עדיף לתת להם ללמוד יחד לאט לאט לפי נסיון החיים.
מה שכן אפשר בהדרכת חתנים אולי ליחד לזה חצי שעה, בעיקר אזהרות מפני נפילה לגלגול חובות ומידע איפה וכיצד יקבלו הדרכה לכשיצטרכו (מתוך הנחה שלימוד רציני אי אפשר במסגרת כזו) אולי לחלק איזו חוברת מידע.
השאלה היא איך לימדו את זה? ומה לימדו?יש לי חברה שעובדת באחד הסמינרים בבני ברק. מעדות שלה - בסמינרה כן הכניסו שיעורי כלכלה נבונה לבנות בי"ג או י"ד, והם נמסרו ע"י מורה מהצוות שקבלה הכשרה ב'מסילה'. הבנות, שלכל הדעות הן בגיל רלוונטי ומתאים, עשו צחוק מהשיעורים והתייחסו בזלזול לתכנים שהובאו בהם. כנראה גם כאן אין אדם עומד על דברי תורה אלא אם כן נכשל בהן.
מסכימה לחיסכון, לא מסכימה לדקדוקי עניות.
חסכון של שקלים לא עשה אף אחד עשיר, ויבואו אלו שחוסכים את השקלים ויספרו לי איזו דירה הם הצליחו לקנות מזה.
.
יש לי שאלה לחסכנים שפה,
מה עדיף מבחינה כלכלית, [חסכונית] לקנות דירה ולגור בה, או לשכור דירה?
אודה לתשובות מנומקות.
יש לי שאלה לחסכנים שפה,
מה עדיף מבחינה כלכלית, [חסכונית] לקנות דירה ולגור בה, או לשכור דירה?
אודה לתשובות מנומקות.
לא, פשוט עדיף ללמד נושאים כאלו את מי שאמור להיות אחראים לזה. זה כל מה שהתכונתי. ואני עדיין חושבת כך.נכון. עדיף לבנות בית חולים לשלום בית.
(תגובה צינית על משקל בנית בית חולים במקום לתקן את הגשר)
לא כ"כ הבנתי איך הוצאת את זה מהשאלה שלי.לא הבנתי מה ההבדל
אם את קונה דירה ומשכירה ב-4,000 , ושוכרת במקום אחר ב-4,000 ש"ח
אז מה הרווח
אלא א"כ שוכרים ביותר זול
בא נמקד את השאלה כרגע, במשהו ספציפי,[תאורטי לחלוטין, אולי בהמשך נעלה עוד דוגמאות]זה תלוי אם יש הון עצמי, וכמה, ומה מחיר הכסף - גובה הריבית. ומה ההשקעה האלטרנטיבית.
א. אל תשקיעו במה שאתם לא מבינים . אם אתם מבינים בנדלן ולא מוכנים ללמידה מעמיקה של נושאים אחרים תישארו בזה.ואנחנו מתלבטים מה עדיף מבחינה כלכלית? האם לקנות דירת 3 חדרים בבית שמש [ללא משכנתא] או לקחת את הכסף, ולהשקיע אותו בשוק ההון, ולגור בדירה שכורה.
מה אומרים?
לכן כתבתי שהשאלה היא, מבחינה כלכלית חסכונית נטו.ג. אי אפשר להתעלם מהיבטים פסיכולוגיים :
זה נוח מאד לגור בדירה אחת בלי סיכון להעברות דירה (בישראל אין אופציה מוסדרת לשכירות בטוחה לטווח ארוך) זה מאד קשה לחסוך כל חודש סכום נוסף בלי שיש משכנתא שיורדת בצורה חודשית וחייבים לשלם אותה.
את לא עונה לשאלה הספציפית כרגע שציטטת שבה אין מינוף כלל לא כשאני קונה לגור בה, ולא אם אני ישקיע את הכסף בשוק ההון.ד. מינוף - בנדלן יש אופציה בטוחה מאד למינוף , שבשוק ההון היא פחות קלה , אף אחד לא ימכור את הדירה שלך בגלל שהערך שלה ירד מתחת לגובה המשכנתא, זה גם פחות יקרה כי הירידות פחות דרסטיות.
לעומת זאת בשוק ההון ימכרו לך מניות אם תמנפי וזה ירד מתחת לערך ההלוואה.
נניח ואנחנו מבינים בשני הדברים בשווה.א. אל תשקיעו במה שאתם לא מבינים . אם אתם מבינים בנדלן ולא מוכנים ללמידה מעמיקה של נושאים אחרים תישארו בזה.
השאלה היא אחרת,לא כולם עושים קניות אצל ההורים, יש זוגות עצמאיים שקונים הכל לבד, מבשלים לבד, ומתחילים עם משכנתא כמה חודשים אחרי החתונה ואין להם מאיפה לשלם את זה, מתחילים את החיים עם חובות.
יש למישהו פתרון לזה???
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: