(לא קראתי הכל
אבל ממה שקראתי)
אין פה בכלל פשטות מרצון
אין פה גמילה מצרכניזם
ואין פה כלום נגד בזבזנות
התוכן מתאים לכותרת- פורום החיסכון הגדול
כל הנ"ל הם נושאים
ערכיים שמתחברים לכסף אולי באופן עקיף אבל זו אינה המטרה
הלוואי שבציבור שלנו היה טיפה יותר חיבור לערכים האלו
עריכה:
אני רואה ש
@y&m
כבר האירה את תשומת הלב להבדל ובאופן יותר בהיר
מצטרפת, הייתי שמחה להיות פעילה באשכול כל פשטות מרצון
את ו
@y&m ממש צודקות.
אחרי שהיא כתבה את ההבדל פתאום התחלתי להתבונן ומה שראיתי.. הממ..
הבנתי שאני ממש לא מסתפקת במועט, אני כן רוצה הכל הכי טוב והכי יפה, רק לשלם על זה כמה שפחות.
וההוכחה: אם זה היה עולה מעט/ במבצע/ בחיסול, הייתי הולכת לקנות את זה. (ריהוט ומטבח מקטלוגים, בגדים ממותגים, דירה, רכב וכן על זה הדרך)
ובהגרלות הסיניות (כבר התיאשתי, ואנחנו תורמים בלי קשר אבל כשהשתתפתי) כן שמתי לכל הדברים הללו כרטיס וחלמתי על דברים שונים.
בעולם של היום כשיש לכולם, וכולם רודפים, אז נוצר סחף כזה ורף מסוים שנורמלי להיות בו.
לכן כן יש הבדל בין התחומים:
- חסכון, שהוא כשלעצמו כן דבר טוב לדעתי, כמו שכבר כתבתי, לא רדיפה אחרי השקל, אבל בדברים משמעותיים, כן לשים לב, להיות מודעים ולעשות מאמץ לשמור על הכסף שעובדים עבורו כל כך הרבה, ומקדישים לצורך זה נתחים מחיינו.
- במקביל, הסתפקות במועט, פשטות מרצון, לשמוח במה שיש, ולהבין שלא החיצוניות ומה שקנית זה מה שאתה, אלא יש ערכים גדולים שלא שייכים בכלל לכסף, והנאה ושלוה מחוויות אחרות, תכנים וערכים אחרים בחיים.
עם זאת, לדעתי כן יש משהו משיק, שזה ההתגברות וההתנזרות מבזבזנות, שזה גם לצורך חסכון וגם הסתפקות במועט. כל אחד והדוגמאות שלו, אבל אצלי למשל ללכת לקניות ותמיד לעצור ולקנות אוכל וגלידות יקרות וכו' זה בזבוז. או לשכור רכב במקום לנסוע באוטובוס (תלוי סיטואציה, לא תמיד) זה בזבוז כסף וגם נהנתנות מסויימת.
אז כל אחד ברמה שלו, אבל האשכול יכול להכיל גם מודעות לחסכון (ושכל אחד יקח את מה שבא לו בכיף בלי להרגיש דקדוקי עניות ולא ימחה על דוגמאות מסויימות שאצל אחרים היא סבירה ומתקבלת)
וגם להציף ואולי לעודד התנהגות מושכלת וערכית, בלימת הסחף המטורף אחרי רמת חיים גבוהה וטביעה בחומריות רדודה והנאות העולם, והשמעת קולם של אלו שעדיין לא הושפעו מתבואת השגעון.