גם אני, מעולם לא הגדלתי מסגרת או קניתי אם ידעתי שאין סכומים מקבילים בחשבון.לא בהכרח, אני למשל משתמש בכרטיס אשראי כאמצעי תשלום ולא ב"מסגרת האשראי".
ושוב, הרבה יותר נוח לעקוב אחרי הקניות כך. איך עוקבים אחרי הוצאות במזומן?
גם אני, מעולם לא הגדלתי מסגרת או קניתי אם ידעתי שאין סכומים מקבילים בחשבון.לא בהכרח, אני למשל משתמש בכרטיס אשראי כאמצעי תשלום ולא ב"מסגרת האשראי".
בהמשך [אחרי הבחירות] העלה בעז"ה טיפ מעולה לכל העניין, איך להתנהל עם הכסף בצורה מסודרת ובמזומן.איך עוקבים אחרי הוצאות במזומן?
מכירה דווקא שכן...ואני עדיין חושבת שאף אחד לא נהיה עשיר מכל הדקדוקי עניות הללו....
נתמקד בנושא השתייה הממותקת.כך גם לגבי השתיה, אחרי פסח הילדים גילו שמים זה דבר ממש טעים ואלו שממש לא אהבו סחטו לעצמם תפוז.
גם סבון כלים, גם שמפואים נזילים (אני משתדלת לרכוש את אלו הפחות נוזליים) וכד'טיפ:
כשהגענו לשלב של ילדים שמתקלחים לבד- השמפו היה נגמר לי בקצב של יותר מבקבוק לשבוע. כשניסיתי ללמד אותם לשים יותר קצת, ראיתי שזה פשוט נשפך להם.
קניתי דיספנסר (מתקן לסבון) ומאז ירדה צריכת השמפו בערך בחצי.
מתקן פשוט אבל איכותי עולה כ-60 ש"ח. מחיר של בערך 8 בקבוקי שמפו כשהוא חסך לי הרבה יותר.
אתחיל בטיפ שלי,
בנושא משקאות קלים לשבת וחגים, רלוונטי מאד לתקופה הקרובה.
אז ככה, אצלנו אוהבים לשתות "ספרינג", וכידוע מחירו הרגיל בחנויות הוא די יקר, כ6 ש"ח לבקבוק,
אבל יש פעמיים בשנה שאפשר לקנות את זה בחצי מחיר, [ביש חסד] שזה לפני חגי תשרי, ולפני פסח, ככה שאז המחיר הוא 3 בקבוקים ב-9/10 ש"ח,
אז אני פשוט מחשבת כמה שבתות יש בערך בחצי שנה הקרובה, וכמה שבתות בערך אני מתכננת לא להיות בבית, כפול כמות הבקבוקים ששותים אצלנו בשבת ממוצעת, ועוד כמה בקבוקים ליתר ביטחון, וזה הכמות שאני קונה, [ואם צריך לחלק לכמה קניות אז מחלקת] וככה יוצא שאני קונה את מה שהכי אוהבים אצלנו במחיר של המשקה הכי זול.
ואחרי חצי שנה, אני בודקת כמה נשאר במזווה, ומורידה את זה מהכמות לקניה הקרובה,
..ואז, בתקופה שגם ככה ההוצאות גדולות, את מוסיפה הוצאה נוספת?
מי שקונה בלי חשבון , ובלי לדעת מה הוא צריך ומה לא - נמצא בבעיה מהותית.כשקונים במזומן, קונים רק עם מה שיש.
כרטיסי אשראי מספקים הרבה פעמים אשליה של "יש" וזה מאפשר קניה ללא חשבון מדוקדק.
אני לא חושבת שמישהו לא מבין למה צריך לחסוך כסף.טוב מכיוון שראיתי שיש פה חוסר הבנה, למה בכלל צריך לחסוך כסף, [חשבתי שזה מובן]
לא בכל בגד מגולם השווי של אחזקת החנות.אף אחד לא פראייר למכור לך בגד בפחות ממחיר העלות שלו+שכירות המקום+עובדים.
המבצע בעצם בין מחירו כמותג עכשווי לבין מחירו האמיתי
ברור שהדבר המשמעותי זה קודם לברר מה אני באמת צריך וכו',אם להיות נאמנים לפורום שמשם הועתק שם השרשור הנוכחי,
הדגש הוא על חיסכון ואנטי צרכנות.
חיסכון אמיתי מתחיל בפשטות.
אנטי צרכנות זה כפשוטו - לא להצטרך.
לא לצרוך מה שלא צריך.
לעשות בירור עמוק מהו צורך ומהו סתם נספח שהגיע אלינו בגלל הסביבה.
לכל אחד יש צרכים בסיסיים וצרכים קצת פחות וכאלו שהם בכלל לא צרכים .
צריך לעשות את ההפרדה הזו מבפנים , להכיר את עצמינו, ולדעת מה מדויק לנו, ומה מיותר.
אותו עיקרון בדיוק עובד גם בדיאטה.
אם ננסה להגביל את עצמינו בכוח זה לא יעבוד, כלומר, זה יעבוד לטווח קצר אבל הגוף יזכור לנו את זה, וברגע שנהיה חלשים קצת הוא יחזיר לעצמו את הכל עם בונוסים.
אבל אם נברר באמת מה הצורך שלנו, האם באמת הגוף שלנו צריך עכשיו את המגנום הזה? האם זה מה שטוב לו? לא, אבל מישהו פתאום הציע לי את זה, אז התבלבלתי.
ובחזרה לחיסכון,
ברגע שעשיתי בירור אמיתי עם עצמי וגיליתי שאני לא צריכה מגנום , אני לא אקנה אותו, גם אם נשארו לי כמה שקלים בארנק.
אבל כשאני לא קונה רק כי זה יקר, ברגע שיהיו לי כמה שקלים אני אתפתה כי עכשיו יש לי .
כל השיטות המלאכותיות לחסוך - כמו לחיות רק במזומן, הן פלסטרים, ויכולות לסייע למי שעדיין לא בירר את הצרכים שלו.
אבל מי שיודע ומרגיש מה הוא צריך , ופשוט לא צריך מעבר - כי אין שום צורך בבגדי מותגים (אז מה עם כל הגן לובש אותם ?) ואני משוכנעת באמת שהבת שלי לא צריכה עכשיו את הממתק הזה (כי היא ראתה אותו הרגע, זה לא יוסיף לה שום שמחה וסיפוק) ושעודף משחקים לילדים לא משמח אותם (הם מתרגלים ומפסיקים להעריך משחקים פשוטים ) אז הוא באמת לא צריך מעבר. וטוב לו , כי יש לו את כל מה שהוא צריך ומה שמעבר הוא לא צריך.
לבן אדם כזה יש שליטה עצמית, והוא קונה באשראי את כל מה שהוא צריך , לא מעבר.
אין לו שום צורך לגזור את כרטיסי האשראי , אלא הפוך - לעקוב אחריהם ולהיצמד לצרכים .
אחרי שנצמדים לתוכנית כזו, ומגיעים למקום מאוזן אחרי שהחלטנו מה צורך , מה רצון ומה שטות - אפשר גם להתפנק מידי פעם, כמובן באחריות, ולקנות דברים שהם צורך פחות מהותי.
אבל הכל מתוך מודעות , החלטה ולא מהבטן.
שלב ראשון הוא עבודה עצמית. להפריד את כל הרעשים מהסביבה שהתערבבו ברצונות שלנו והפכו לחובות.
שלב שני זה גם לחשוב איך לחסוך, כמובן שכדאי להכין רשימה בבית (למרות שכשנצמדים לרצונות זה כבר לא קריטי) כמובן שקונים בחנויות זולות, מעדיפים לקנות במבצעים וכו'
אבל זה כבר שלב היישום . והוא הרבה פחות משמעותי.
יכול להיות שזה מתאים לרוב רובם של האנשים, אבל וודאי שלא לכולם.ברור שהדבר המשמעותי זה קודם לברר מה אני באמת צריך וכו',
אבל אני חייבת להעיר, שממחקרים שנעשו, אז רוב רובם של האנשים אם ישתמשו רק במזומן ולא בכרטיס אשראי, אז הם יוציאו פחות כסף,
מכמה סיבות,
א. פחות אוחזים ראש כמה השתמשו כבר החודש, והאם התקציב מאפשר את הקניה הקרובה או לא,
ב. זה פשוט עניין פסיכולוגי, שברגע שבן אדם מוציא שטרות מהכיס, הוא יותר מרגיש את המחיר של כל דבר, ובדר"כ פחות קונה, וזה גם לאדם מחושב ושיודע מה שהוא צריך.
(לא קראתי הכלבעיקרון לדעתי צריך לפתוח פורום מיוחד, [או לפחות תת פורום] לנושאי כלכלה וצרכנות, השקעות, התנהלות כלכלית נבונה, וכדו',
אבל לבינתיים כל עוד שאין כזה פורום, אני מתכבדת לפתוח אשכול מאד משמעותי, שכבר הרבה כתבו לי שישמחו שיהיה כזה אשכול.
האשכול בא להביא דיונים בנושא פשטות מרצון, חסכנות, וכן גמילה מצרכניזם,
ובאופן כללי אסטרטגיות לייעול כלכלי של כל תחומי החיים:
נדל"ן, תחבורה, מזון, ביגוד, בריאות, משפחה, חברים, בילויים ועוד.
אבל בעיקר בעיקר נגד הבזבזנות שיש בציבור [גם שלנו] בכל תחומי החיים.
אם היו משלמים לפני בחירת המוצרים, ניחא.כשקונים במזומן, קונים רק עם מה שיש.
כרטיסי אשראי מספקים הרבה פעמים אשליה של "יש" וזה מאפשר קניה ללא חשבון מדוקדק.
אח"כ כשמגיע מועד הפירעון ואין - לוקחים הלוואה, מגדילים מסגרת אשראי... וזו תחילת ההידרדרות.
נכון.אבל אני חייבת להעיר, שממחקרים שנעשו, אז רוב רובם של האנשים אם ישתמשו רק במזומן ולא בכרטיס אשראי, אז הם יוציאו פחות כסף,
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: