אשכול ארוך, טרחני ומייגע, בעניין.. ספר הביכורים שלי. אנא השמיעו את דעתכם, ידידיי!

מתוך שלושת הבאים, איזה שם הכי מתסיס?

• סה"כ מצביעים
    429

משה גל

משתמש מקצוען
אגב, יש לך סגנון של הסופר יונס יונסון (אתה שוודי במקרה??)
תנסה ליצור כריכה מעניינת בסגנון שלו...
hundraaringen_som_klev_ut_genom_master.jpg
דווקא זהו עיצוב העטיפה הישראלי ולא השוודי...

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
- הדיון לגבי מרכאות, לטעמי הוא כמו דיון לגבי סוג הגופן או העימוד.
למרות שאופי הספר בועט במוסכמות. עדיין יש צורך להצמד אל כללים חיצוניים.
המרכאות עוזרות לבהירות הטקסט, הבלבול שיכול להיווצר מחסרונן יפגום בהנאה מן הקריאה.
(רגע, של מי הציטוט של געציל או שמעריל, בואו נראה אחורנית למי הכוונה. טוב, אין לי סבלנות פעמיים בעמוד לברר עם מי יש לי עסק. יעוף הספר...)

- לגבי הדיון על שינוי בניסוחים וכו' - נתקלתי בציטוט רלוונטי של הסופר אורסון סקוט קארד "כשאתה משתמש בטכניקה שאינה שייכת לסיפור שלך רק כדי לקסום לקורא מדומיין כלשהו [מורה בתיכון, דודה אלה, שמואל השכן או סאסי הירקן ...], בו ברגע הסיפור שלך מת במידת מה, נעשה קצת יותר שקר וקצת פחות אמת. על כל קורא שאתה עשוי לזכות בו כך, תאבד את היכולת להשפיע על תריסר אחרים"

נערך לאחרונה ב:

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
- לגבי הדיון על שינוי בניסוחים וכו' - נתקלתי בציטוט רלוונטי של הסופר אורסון סקוט קארד "כשאתה משתמש בטכניקה שאינה שייכת לסיפור שלך רק כדי לקסום לקורא מדומיין כלשהו [מורה בתיכון, דודה אלה, שמואל השכן או סאסי הירקן ...], בו ברגע הסיפור שלך מת במידת מה, נעשה קצת יותר שקר וקצת פחות אמת. על כל קורא שאתה עשוי לזכות בו כך, תאבד את היכולת להשפיע על תריסר אחרים"
תודה על התגובה!
צבעתי באדום את הסיבה שבגינה לא תהיינה מרכאות בטקסט, בלי נדר.
אני מתעב אותן.

שלחתי עמודים רבים לקוראים רבים, ושאלתי: האם יש אי בהירות מי אמר מה, גם ללא המרכאות?
כולם ענו ואמרו, בקול אחד יציב וברור:
לא!

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
תודה על התגובה!
אני מתעב אותן.

שלחתי עמודים רבים לקוראים רבים, ושאלתי: האם יש אי בהירות מי אמר מה, גם ללא המרכאות?
לא!

אומרת גם: "מצוין! אל תשים מרכאות!!!"

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
אדון גלנט, עם או בלי מרכאות, בפונט דיוויד או רש"י בולד, בעברית או בשוויצר-דויטש, תוציא כבר את הספר!
החשבון הוא כזה:
כשמגיע אלינו המידע שהספר יצא, אנחנו מתחילים לטפטף לשכנה מהקומה העליונה, וגם להורים של איציק המשקפופר שלומד עם יניב בכתה המקבילה, שיצא איזה ספר חדש, משהו משונה אבל אומרים שזה יפה. המחבר אולי גלנט? גלנטריה? משהו כזה. יש ביפה נוף במדף השלישי מלמעלה טור חמישי.
עכשיו הטפטוף חייב להיות עדין, שלא יבינו את הערמומיות והניצול. אבל חייב להיות עקשני, שיכנס לראש. משהו כמו הטיפות באבן של רבי עקיבא.
אחרי חודש חודש וחצי, הם יקנו. חייב להיות. בדרך כלל אצל השכנה יותר קל, אבל גם להורים של המשקפופר יש תקציב לקניית ספרים בלי ניקוד.
אחרי חודשיים נוספים, הם יגמרו לקרוא את הספר. האמא שם קוראת פעמיים. מובטלת, מה לעשות.
אחרי עוד שבוע שבועיים לטשטוש עקבות, אפשר להתחפש עם שמאטע על הראש, ולבקש להשאיל את הספר. שלא יבינו, חס ושלום, שבעצם אנחנו אלה ששכנעו אותם לבזבז את הכסף על ערימת נייר בלי ציורים שהיום כאן ומחר במגרסה.

נו, אז כמה כבר אפשר לחכות?... שיצא כבר! מסע הייסורים אפילו עוד לא התחיל...

Natan Galant

מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
אדון גלנט, עם או בלי מרכאות, בפונט דיוויד או רש"י בולד, בעברית או בשוויצר-דויטש, תוציא כבר את הספר!
החשבון הוא כזה:
כשמגיע אלינו המידע שהספר יצא, אנחנו מתחילים לטפטף לשכנה מהקומה העליונה, וגם להורים של איציק המשקפופר שלומד עם יניב בכתה המקבילה, שיצא איזה ספר חדש, משהו משונה אבל אומרים שזה יפה. המחבר אולי גלנט? גלנטריה? משהו כזה. יש ביפה נוף במדף השלישי מלמעלה טור חמישי.
עכשיו הטפטוף חייב להיות עדין, שלא יבינו את הערמומיות והניצול. אבל חייב להיות עקשני, שיכנס לראש. משהו כמו הטיפות באבן של רבי עקיבא.
אחרי חודש חודש וחצי, הם יקנו. חייב להיות. בדרך כלל אצל השכנה יותר קל, אבל גם להורים של המשקפופר יש תקציב לקניית ספרים בלי ניקוד.
אחרי חודשיים נוספים, הם יגמרו לקרוא את הספר. האמא שם קוראת פעמיים. מובטלת, מה לעשות.
אחרי עוד שבוע שבועיים לטשטוש עקבות, אפשר להתחפש עם שמאטע על הראש, ולבקש להשאיל את הספר. שלא יבינו, חס ושלום, שבעצם אנחנו אלה ששכנעו אותם לבזבז את הכסף על ערימת נייר בלי ציורים שהיום כאן ומחר במגרסה.

נו, אז כמה כבר אפשר לחכות?... שיצא כבר! מסע הייסורים אפילו עוד לא התחיל...
לעת עתה הספר מתוכנן לצאת בכמות קטנה, והוא יישלח ויחולק לתומכים בהדסטראט. אין לי תכניות כרגע להפיץ אותו בחנויות הספרים.

מצרף דף נוסף עם טקסט מקורי שלי, ולצידו אותו דף עם עימוד מוצע שמאוד אהבתי. בעיניי הוא נכון בהרבה מהחלוקה המקורית שלי. אודה לחוו"ד.
אשמח לכל תובנה!
@בית היין
@יהושבע
@באבא קמא
@משויטט
@קנקן מלא (במה באמת?)
@נקודת מחשבה
@רותי קפלר
@אביחי בס
@yosher2005

קבצים מצורפים

• עליתי למטוס הצר.pdf
    KB 25.8 · צפיות: 131
  • עימוד מוצע עליתי למטוס הצר.pdf
    KB 25.1 · צפיות: 113

vhsvchch

משתמש מקצוען
לעת עתה הספר מתוכנן לצאת בכמות קטנה, והוא יישלח ויחולק לתומכים בהדסטראט. אין לי תכניות כרגע להפיץ אותו בחנויות הספרים.

מצרף דף נוסף עם טקסט מקורי שלי, ולצידו אותו דף עם עימוד מוצע שמאוד אהבתי. בעיניי הוא נכון בהרבה מהחלוקה המקורית שלי. אודה לחוו"ד.
אשמח לכל תובנה!
@בית היין
@יהושבע
@באבא קמא
@משויטט
@קנקן מלא (במה באמת?)
@נקודת מחשבה
@רותי קפלר
@אביחי בס
@yosher2005
במה זכיתי לתיוג יחד עם גדולי האומה?
(אני מלא באויר, לשאלתך)
וודאי שהעימוד המוצע משפר את חויית הלקוח.

רחשי הלב

משתמש מקצוען

אשמח לכל תובנה!
@בית היין
@יהושבע
@באבא קמא
@משויטט
@קנקן מלא (במה באמת?)
@נקודת מחשבה
@רותי קפלר
@אביחי בס
@yosher2005
אני מתעקש שצריך להגדיל קצת את הרווח בין השורות.

נערך לאחרונה ב:

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
אכן, העימוד המוצע מוצלח יותר.
וכמו שאמרו מעלי, הרווח בין השורות קטן מידי.
(בקטנה. להחליף מייד -מיד. שתירגלנו-שתרגלנו)

מוישה

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
תודה על התגובה!
אני מתעב אותן.

לא!
מעשה לסתור?

Natan Galant

מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
אהבתי את המקורי, העימוד המוצע לעומתו נראה דף מפוצץ באותיות....
לי אישית היה יותר קל וכיף לקרוא את המרווח
גם לי.
אבל זה שונה כשמדובר בספר עם איזה 300-400 עמוד. אי אפשר לקרוא ככה, זה מייגע. כנ"ל לגבי הרצון להשתמש בפונט קליל יותר וחדשני ולא המסורתי.

אהרן ליברמן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
נתן!!!!

סוף סוף אתה מתחיל לתרום מעבר לפרוג

אני הראשון שיקנה את הספר (כנראה שאני כבר לא הראשון לפי התגובות)

בהצלחחחההההה

Natan Galant

מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
נתן!!!!

סוף סוף אתה מתחיל לתרום מעבר לפרוג

אני הראשון שיקנה את הספר (כנראה שאני כבר לא הראשון לפי התגובות)

בהצלחחחההההה
תודה רבה אהרן.
תגיד, יש טעם להשקיע בספר דיגיטלי?
כי לכאורה, הציבור שלנו רוצה ומכיר רק פרינט.

רחשי הלב

משתמש מקצוען
תודה רבה אהרן.
ספר דיגיטלי מגדיל את הסיכוי שאקרא אותו מתחילתו ועד סופו
(כי כשאשתי תראה אותי קורא בספר היא תמצא בשבילי תעסוקה אחרת באופן מידי. כשאני קורא בדיגיטל היא חושבת שאני עובד.
מצד שני, היא תראה אותי מתפקע מצחוק כל חצי דקה, והיא מעולם לא ראתה אותי צוחק בעבודה. אולי בוכה.)

נערך לאחרונה ב:

אמא ומתכנתת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
תודה רבה אהרן.
אני חושבת שציבור הנשים פחות יתחבר..
בעיקר בגלל שהזמן היחיד שיש לנו לקרוא בנחת הוא בשבתות.

Natan Galant

מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
אני חושבת שציבור הנשים פחות יתחבר..
בעיקר בגלל שהזמן היחיד שיש לנו לקרוא בנחת הוא בשבתות.
אני תוהה עד כמה ציבור הנשים מעוניין בכלל בספרי?
נכון, הוא יהיה מעודן יותר מטוריי בפרוג, אבל הוא לא ספרות נשית או קרוב לזה. והרגש היחיד שם הוא ההקלה של השחרור מנחמן מרכוס או כאשר הוא מפסיק לנחור.

אהרן ליברמן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
תודה רבה אהרן.

לא נראה לי

כי כרגע הקהל יעד זה האנשים שאין להם וואצאפ לראות בדיחות כל היום
ורוצים להשתחרר לא מול צג המחשב המסנוור

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה