דיון אנחנו לא קופאים/ות !!!!!

אנאל- ציור עם לב

כי לגעת בנפש- זו אומנות!
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
סליחה על ההתערבות הבוטה (עובדת הייטק), לעובדי הייטק בהחלט אכפת אם יש ג'וניורים שעובדים בשכר מינימום או בחינם, בדיוק מאותן סיבות שמובאות כאן, כאן בפרוג היו מספר פעמים דיונים בנושא.

ההבדל הוא שאצל שכירים יש מעסיק ואצל עצמאים הלקוח הוא המעסיק, אבל בשני המקרים המעסיק יעדיף לשלם כמה שפחות ולקבל כמה שיותר, לעיתים גם במחיר של החלפת מועסק/ספק שירות עצמאי.

(ההבדל היחיד הוא שאצל עצמאים אין רצפה של שכר מינימום).

עקבתי אחרי הדיון בעניין רב.

לדעתי התגובה המדויקת ביותר היא של @אבימי. אם אנחנו עובדים בשוק חופשי, לא משנה עצמאיים/שכירים/ספקי שירות/ספקי מוצרים, אין לנו שום שליטה על מה שאחרים עושים גם אם בסופו של דבר ההתנהלות שלהם משפיעה עלינו.

כמו שברור שכשבעל צרכניה מוכר עוף בשקל (דוגמא שהובאה כאן), זו זכותו המלאה ואין לאף אחד זכות להתלונן שזה פוגע לו במכירות וחסר הגינות לתמחר במחיר נמוך מידי, בדיוק אותו הדבר גם במכירה של שירות או מוצר וירטואלי.

הדבר היחיד שאתם כעצמאים יכולים לעשות בשביל לשפר את המצב, הוא ליידע את הג'וניורים כמה העבודה שלהם שווה. אם הם יחליטו ששווה להם לעבוד בפחות העיקר שתהיה להם עבודה, זו זכותם המלאה.
חושבת שאת צודקת,
אבל רק אם היינו בעלי צרכניות.
הבעיה באיור שזה גם ככה תחום נישתי והתחרות הרבה יותר גדולה מאשר עוד איזה ספקית מזון.
ולכן, יש פגיעה קולקטיבית כשמישהו מחליט לקחת מחיר נמוך מאוד.
יש לזה השלכות שיש שמודעים לה, ויש שלא ועל זה אנחנו זועקים כאן.

וכמובן שמהצד הרוחני- אמוני שאין אדם הנוגע במוכן לחברו, שזה וודאי נכון בכל מצב.
ובע"ה ה' שולח לכל אחד מה שטוב לו, אבל בידנו ההשתדלות להשפיע ולדאוג שלכולם יהיה טוב
ולא ח"ו לפגוע בפרנסת האחר.

רפ

משתמש סופר מקצוען
חושבת שאת צודקת,
הבעיה באיור שזה גם ככה תחום נישתי והתחרות הרבה יותר גדולה מאשר עוד איזה ספקית מזון.

ובע"ה ה' שולח לכל אחד מה שטוב לו, אבל בידנו ההשתדלות להשפיע ולדאוג שלכולם יהיה טוב
לא דיברתי בכלל מהצד הרוחני אמוני. נטו מהצד המעשי.
אם שוק האיור ושוק מכירת העופות מתנהלים באופן זהה, לא יעזור שאת תסבירי שהם לא אמורים להתנהל באותה צורה.
המציאות היא זו שקובעת.

מטרות

משתמש פעיל
חושבת שאת צודקת,

אני רואה כאן תגובות כאלה (וסליחה שציטטתי אותך)
ואני חושבת שזו גישה מאד ישנה
זוז כבר לא עובד ככה היום

אני גם נמצאת בשוק מאד תחרותי!
לדעתי הרבה יותר מציור,

ובעבר הייתי חושבת כמוך
היום אני מבינה שאין לי שום יכולת לשלוט על המחירון של המתחרה שלי ...!
יש ל יכולת לשלוט רק על המעשים שלי והשיווק שלי
חבל לכם להוציא אנרגיות על דבר כזה שטין לו סיכוי
כי אף אחד לא יקח מחיר גבוה רק כי הוא קרא כאן שזה מזיק לכם
הוא בסוף יחשוב על הכיס שלו....

2023 תתקדמו ,עובדים אחרת.

אנאל- ציור עם לב

כי לגעת בנפש- זו אומנות!
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
לא דיברתי בכלל מהצד הרוחני אמוני. נטו מהצד המעשי.
אם שוק האיור ושוק מכירת העופות מתנהלים באופן זהה, לא יעזור שאת תסבירי שהם לא אמורים להתנהל באותה צורה.
המציאות היא זו שקובעת.
אבל למה קבעת שהם מתנהלים אותו דבר?!

אנאל- ציור עם לב

כי לגעת בנפש- זו אומנות!
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
אני רואה כאן תגובות כאלה (וסליחה שציטטתי אותך)
ואני חושבת שזו גישה מאד ישנה
זוז כבר לא עובד ככה היום

אני גם נמצאת בשוק מאד תחרותי!
לדעתי הרבה יותר מציור,

ובעבר הייתי חושבת כמוך
היום אני מבינה שאין לי שום יכולת לשלוט על המחירון של המתחרה שלי ...!
יש ל יכולת לשלוט רק על המעשים שלי והשיווק שלי
חבל לכם להוציא אנרגיות על דבר כזה שטין לו סיכוי
כי אף אחד לא יקח מחיר גבוה רק כי הוא קרא כאן שזה מזיק לכם
הוא בסוף יחשוב על הכיס שלו....

2023 תתקדמו ,עובדים אחרת.
יש מצב...
בכל אופן הסברתי רק למה הטענה של @רפ לא תאמה את השוק.
אני באמת כבר לא מנסה לשנות בעניין.

אנאל- ציור עם לב

כי לגעת בנפש- זו אומנות!
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
כי זה בדיוק מה שמתארים כאן, שלקוחות מעדיפים זול גם אם פחות איכותי ולכן הולכים למתחילים, ואז הפרנסה של הוותיקים נפגעת.
אבל עבודות ציור לא מצויות כמו עופות, ממש לא מבינה את ההשוואה שלך.
זה בכלל לא אותה רמת ביקוש והיצע.

רפ

משתמש סופר מקצוען
אבל עבודות ציור לא מצויות כמו עופות, ממש לא מבינה את ההשוואה שלך.
זה בכלל לא אותה רמת ביקוש והיצע.
מה שאני רוצה להגיד שהביקוש וההיצע משפיעים על שוק האיור בדיוק באותה צורה שבה הם משפיעים על שוק העופות.
אין לי איך להסביר את זה יותר.

אנאל- ציור עם לב

כי לגעת בנפש- זו אומנות!
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
מה שאני רוצה להגיד שהביקוש וההיצע משפיעים על שוק האיור בדיוק באותה צורה שבה הם משפיעים על שוק העופות.
אין לי איך להסביר את זה יותר.
אוקיי.
אבל עדיין חושבת שזה שונה.
אבל לא משנה.

אלמוג מ.

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
כמו שברור שכשבעל צרכניה מוכר עוף בשקל (דוגמא שהובאה כאן), זו זכותו המלאה ואין לאף אחד זכות להתלונן שזה פוגע לו במכירות וחסר הגינות לתמחר במחיר נמוך מידי, בדיוק אותו הדבר גם במכירה של שירות או מוצר וירטואלי.
ראוי לציין כאן שמבחינה הלכתית הדברים שלכם לא נכונים. ההלכה רואה בעין רעה מאוד את היורד לאומנות חברו, ואם הוא גורם להפסדים, גם נוקטים נגדו צעדים בפועל.
אנחנו לא יכולים להביא ראיה מטייקון שבגלל הון עצמי מופרך שיש לו מוכן לספוג הפסדים ולרמוס ולכתוש עד דק כל בעל עסק אחר בסביבה שלו. בודאי שזה אסור.

משולש ▲

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
דיון מרתק!

אוסיף את הזווית שלי בעניין...
ליבת הוויכוח הוא האם לשמור על שוק חופשי ולתת לכוחות הביקוש וההיצע לעשות את שלהם או לחלופין לקבוע מחירון מינימום שייתן כיוון והשראה למחירי המתחילים.

אני רוצה לצאת רגע מתחום האיור ולהיכנס לעולם העסקי, ללקוחות של המאיירים, ולכוחות השוק.
המנגנון העסקי קובע, שמחיר מוצר נקבע אך ורק לפי התמורה אותה הוא מספק ללקוח הקצה. התמורה יכולה להיות בכל סוגי המטבע! שקלים, דולרים ויורו. או לחילופין תמורה רוחנית, נפשית, מנטלית, טובת הנאה.

ולכן, מאייר /מעצב שרוצה לקבל תמורה כספית גבוהה עבור עבודותיו, יבחר לקוחות שהתמורה שהם מקבלים, היא תמורה כספית גבוהה! ניתן לאייר לחברות פרסום שמובילות קמפיינים בתקציבים מנופחים, או לסוכני יודאיקה שמוכרים לעשירון העליון.

לקוחות נצלנים שמציעים 30 שקל לשעה, זה מחשיבה עסקית בלבד!
האיור לא שווה להם יותר מזה, נקודה. ואי אפשר לשנות את זה.
מה שכן אפשר, להחליף לקוחות!

אני יודע, קשה למצוא לקוחות... בפרט לקוחות משלמים...
לכן מי שרוצה להתפרנס מאיור (רלוונטי לכל נותני השירותים) חייב לדעת שיווק, ומכירות.
חייב להתמתג נכון, חייב למצוא את הדרך לדבר ללב של הלקוחות שלו, ולתת להם להבין שהם מקבלים תמורה גבוהה, הרבה יותר ממה שהם חשבו.

בהצלחות לכולנו

כסא נח

משתמש מקצוען
דיון מרתק!

אוסיף את הזווית שלי בעניין...
ליבת הוויכוח הוא האם לשמור על שוק חופשי ולתת לכוחות הביקוש וההיצע לעשות את שלהם או לחלופין לקבוע מחירון מינימום שייתן כיוון והשראה למחירי המתחילים.

אני רוצה לצאת רגע מתחום האיור ולהיכנס לעולם העסקי, ללקוחות של המאיירים, ולכוחות השוק.
המנגנון העסקי קובע, שמחיר מוצר נקבע אך ורק לפי התמורה אותה הוא מספק ללקוח הקצה. התמורה יכולה להיות בכל סוגי המטבע! שקלים, דולרים ויורו. או לחילופין תמורה רוחנית, נפשית, מנטלית, טובת הנאה.

ולכן, מאייר /מעצב שרוצה לקבל תמורה כספית גבוהה עבור עבודותיו, יבחר לקוחות שהתמורה שהם מקבלים, היא תמורה כספית גבוהה! ניתן לאייר לחברות פרסום שמובילות קמפיינים בתקציבים מנופחים, או לסוכני יודאיקה שמוכרים לעשירון העליון.

לקוחות נצלנים שמציעים 30 שקל לשעה, זה מחשיבה עסקית בלבד!
האיור לא שווה להם יותר מזה, נקודה. ואי אפשר לשנות את זה.
מה שכן אפשר, להחליף לקוחות!

אני יודע, קשה למצוא לקוחות... בפרט לקוחות משלמים...
לכן מי שרוצה להתפרנס מאיור (רלוונטי לכל נותני השירותים) חייב לדעת שיווק, ומכירות.
חייב להתמתג נכון, חייב למצוא את הדרך לדבר ללב של הלקוחות שלו, ולתת להם להבין שהם מקבלים תמורה גבוהה, הרבה יותר ממה שהם חשבו.

בהצלחות לכולנו
מילים של טעם!
איזה כיף לקרוא.
פשוט לקדם את עצמינו
יותר יעיל, יותר בריא ויותר עובד!

מזכיר את דבריהם המצויינים של @מטרות
ושל @אבימי היקר ושל @miri ושל @רפ
ושל @רוחי ב ושל @ynigun

נקווה לתחרות הוגנת ובריאה
לעצמאיים וללקוחות.

דוד קץ

משתמש רשום
אני
מאייר לא אמור לעבוד לפי שעה סתם ככה,
ודאי שלא ב-50 ש"ח לשעה, ובודאי שלא כולל מע"מ....
(50 לשעה, כולל מע"מ זה בעצם 41 ש"ח.)
מישהו פרסם לאחרונה בדרושים פה עבודה במחיר הזה.
גם מאייר שהרגע התחיל
יתכן ששווה לו כמתחיל לעבוד במחיר הזה ועדיין לפי עבודה זה יהיה יותר יקר מהמחיר שלך...:sneaky::sneaky::sneaky:

רוח פרצים

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
במקרה אני מכירה קצת את הנושא.
זו בושה לצייר בארץ.
כן. זו בושה. המחיר נוראי. היחס לציירים הוא בדיוק אותו יחס שמקבל זה שעושה את הבלונים.
אני מבינה את העיתונים וההוצאות שמשלמות ככה. הם גם כן מקבלים סכום זעום מהסיבה היחידה כי הם מקבלים בשקלים.
לכו לעבוד לחול! שם משלמים את אותו מחיר רק בדולרים. על אותה עבודה!
הוצאות בארץ, לכו לחפש ציירים מעולים עם תעודות ממכללות נחשבות מפיליפינים שיקבלו מכם בשקלים שרווחיים שם כמו הדולר לנו. אל תנצלו את אהבת האומנות ואת חוסר הברירה של ציירי ישראל.
ישראלים לא פראיירים.
אבל בכללי, לא רווחי להיות צייר. מי שבונה על שכר ראוי מציור, שימשיך לחלום. זה לא יקרה. בתור תחביב בתשלום זה נחמד, אבל לא בתור לכלכל בית.

רוח פרצים

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
כולם כשיתמקצעו ידרשו מחיר של מקצוען
באיזה תחום במשק מתחיל ומנוסה דורשים אותו המחיר?
ציור זה לא כמו עסקים אחרים. זה לא שכיר. זה פרילנסרים. ובזה אין נסיון יותר או פחות. זו נאיביות. בזה, אם אתה טוב וכשרוני אתה שורד. רק הטובים שורדים במשחק העצוב הזה. אם אתה לא טוב, אל תחשוב שיעריכו את הזמן הרב בו ציירת. זה לא משנה לאף אחד. בלי קשר לנסיון. אתה פשוט צריך להיות מאד כשרוני. זו עובדה.

תילתן

משתמש סופר מקצוען
ציור זה לא כמו עסקים אחרים. זה לא שכיר. זה פרילנסרים. ובזה אין נסיון יותר או פחות. זו נאיביות. בזה, אם אתה טוב וכשרוני אתה שורד. רק הטובים שורדים במשחק העצוב הזה. אם אתה לא טוב, אל תחשוב שיעריכו את הזמן הרב בו ציירת. זה לא משנה לאף אחד. בלי קשר לנסיון. אתה פשוט צריך להיות מאד כשרוני. זו עובדה.
ביקש ממני המנהל @אבימי בנימוס ובטוב טעם לא להגיב
ואני הבטחתי לו..
אני רק חייב לומר שהשאלה כמה זמן לא אמורה לעניין את הלקוח רק התוצאה/המוצר..
בדיוק כמו ששואלים אותנו כמה זמן לקח לך לייצר מוצר?
זה לא עסק של הלקוח גם אם יש לנו ציוד שמייצר את המוצר בחצי שנייה..

יוספי יוסף

איור#קומיקס
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
אבל בכללי, לא רווחי להיות צייר. מי שבונה על שכר ראוי מציור, שימשיך לחלום. זה לא יקרה. בתור תחביב בתשלום זה נחמד, אבל לא בתור לכלכל בית.
תחלמו.
ותחלמו בגדול!
זה אפשרי רק צריך להשקיע ולהשקיע ולהשקיע. כמו בכל מקצוע אחר. אין כסף קל.

כי גם אם אנו מאלה ש'נולדו עם עיפרון' והשתדלנו לצייר כל השיעורים בבית הספר וכו' וכו', אנחנו ציירנו את מה שהיה נוח לנו או את מה שהתחשק לנו באותו רגע. כמעט ולא יצאנו מאזור הנוחות לצייר דברים 'לא כיפיים' או קשים (כמו שדה תעופה למשל..)
ובכן, זה נפלא. אבל בתור מאייר שנותן שירות אתה צריך להיות מוכן שאם יבוא לקוח ויבקש 'משפחה ברוכת ילדים חוזרת מהסופר כשאחד הילדים רץ לכביש סואן ואחותו רצה אחריו ומסמנת לרכב שיעצור'. אתה צריך להיות מוכן.
וזה אפשרי לכל אחד שמשקיע כמו שצריך, לא משנה מה רמת הכישרון.

רק צריך להיות מוכן להשקיע בזה לא פחות ממה שהנדסאי משקיע במכללה.

10% כישרון 90% עמל

יוספי יוסף

איור#קומיקס
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
כן. זו בושה. המחיר נוראי. היחס לציירים הוא בדיוק אותו יחס שמקבל זה שעושה את הבלונים.
רק הטובים שורדים במשחק העצוב הזה.

העלית בעיה (שאגב היא לא הכי נכונה, נכון שבחו''ל משלמים יותר, אבל גם בארץ יש אפשרויות)
והעלית גם פיתרון,
אבל היישום שלך לא מדוייק..
אתה פשוט צריך להיות מאד כשרוני.
אני חולק על זה מכל וכל. כישרון לבד לא מספיק בשביל להיות מאייר. (עיין בתגובה הקודמת)
אמנם כישרון של ראיה חזותית וחוש אסטתי זה מקל על הלמידה, אבל זה רק חוש, זה תיאורטי, יש גם את החלק של הטכניקה שהוא כמעט הכל. והחלק הזה בא רק בעמל.
אם תצייר כל יום 50 כפות ידיים במשך חודש, אתה תדע לצייר ידיים. כנ''ל לגבי אנטומיה וכל שאר הטכניקה.
לא מספיק ללמוד את הדברים האלה בתאוריה, צריך לעבוד קשה כדי 'לקנות אותם'

ההוכחה הכי גדולה היא האקדמיה לאמנות. שם כל מי שעובר מסלול מקצועי ומאמץ יוצא צייר. זה בולט עוד יותר באקדמיה למוסיקה אבל זה הרעיון.

נערך לאחרונה ב:

RPO

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
חברתי היתה השבוע בקורס ציור עם אחד מאמני הציור בארץ.
משיטוט בגוגל אתה מתקנא, ברמה, בביצועים, בפרסום.

בקורס שהיה קטן יחסית הוא סיפר שהוא קורע את עצמו בשביל להצליח,
ולא שחשבתי אחר, יותר נכון לא חשבתי,
אנחנו רואים אמנים ובטוחים שהם נולדו שם,
על ההר עם הפרסום וההצלחות. הוא סיפר שכל כך לא...
שכדי לשרוד בתחום הוא משקיע המון

ציטוט ממה שכתבה:
1683789632858.png

מלכי וולף

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
אוי, חבל על זה.
בדקתם עו"ש של כל נוכחי הפורום לפני הקביעה הנחרצת?
אז יש לי חדשות טובות- לא נכון.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה