אנא! שימרו על ילדיכם.

פדואלה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י פנס בערפל;n4888980:
כן כת לא כת, בדיוק כמו בהלכות יחוד, כאשר מקפידים על ההלכות (או על הכללים שציינתם) 99% מהמקרים העצובים יכלו להמנע.

אמנם צריך להתחזק בהלכות ייחוד.
אבל פה-אני חייבת להבין!
מה הקשר בין הנכתב להודעות האחרונות?
ילדים יקפידו על הלכות ייחוד?
ולפעמים זה כלל לא ייחוד אלא שני גברים(קטן וגדול)
באמת שלא קלטתי.
פנס בערפל-תחכימו אותי, האירו לי בפנסכם---!

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י פדואלה;n4888999:
אמנם צריך להתחזק בהלכות ייחוד.
אבל פה-אני חייבת להבין!
מה הקשר בין הנכתב להודעות האחרונות?
ילדים יקפידו על הלכות ייחוד?
ולפעמים זה כלל לא ייחוד אלא שני גברים(קטן וגדול)
באמת שלא קלטתי.
פנס בערפל-תחכימו אותי, האירו לי בפנסכם---!

אני לא המומחה המקומי. להבנתי אם מלמדים את הילדים כמה 'כללי בטיחות' אפשר לחסוך הרבה מקרים.
זאת הכוונה.

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י gg;n4887497:
הרב ברקוביץ הרים את הכפפה לאחר שילדים רבים באזור סנהדריה/רמת אשכול נפגעו
סיפור נורא, קשה לשמיעה אבל מה לעשות, אמיתי
(ובאשכול שהיה לפני כמה שנים גם היו מסמכים...)

יש 2 דברים בלבד שאפשר לעשות
לחנך את הילדים למודעות ומוגנות
ולהתפלל
יש מישהי בעייתית בארץ חפץ
זה זה?

Michal480

משתמש רשום
נכתב ע"י פנס בערפל;n4889007:
אני לא המומחה המקומי. להבנתי אם מלמדים את הילדים כמה 'כללי בטיחות' אפשר לחסוך הרבה מקרים.
זאת הכוונה.

אם אין מה להגיד אפשר לשתוק

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
כמי שקרובתה התנדבה בעבר ב"מרכז סיוע לאשה הדתית".
לפי הסטטיסטיקה רוב מוחלט של הפגיעות נעשות ע"י מכרים ובני משפחה.

אין הוכחה לכך שבציבור הדתי/חרדי יש היפגעות גבוהה יותר.
בכל המגזרים הנפגעים נמנעים מלדבר על כך ומלהגיש תלונה.
הבעיה אצלנו שמעבר לזה שלא מתלוננים גם לא "מלשינים" ומידעים על הפוגע במסווה של שמירה על כבוד משפחתו.

אני לא זוכרת את כל הרשימה אבל במרכז הנ"ל אפשר להסתייע מאד הן בהגשת תלונה והן בעזרה בטיפול נכון.

---
כמוכן דישה מרובה מידי בנושא לא תעזור למנוע את הפגיעה הבאה,
אלא תתן רעיונות לפוגע הבא! (ותתן לגיטמציה לפוגעים בהווה)

מה שחשוב זה לדעת שיש כאלו מקרים.
להיות ערניים לילדים.
להתקין מצלמות,
ללמד מוגנות.
לא להכנס להיסטריה וחרדות

להמשיך להתפלל.

יותר מזה אין הרבה לעשות.

למען דעת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נכתב ע"י פדואלה;n4888942:
איך לעולם לא נלך לשום מקום (גם למחסן החנות עם הדוד, וגם לא לתחנת אוטובוס עם השכן הזקן) בלי ליידע את ההורים.
גם לא עם הרב'ה בחיידר?
ובטוח שאין דוד שיעז פניו ויבקש מההורים שהבן יקיר שלהם יגיע אליו לצורך כלשהו?
ואז נגיד שבשום אופן לא מרשים לילד לשומקום בלי ההורה צמוד צמוד?

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י פנס בערפל;n4888742:
המקור היחיד והאמין בעיני לכתות זה המרכז הישראלי לכתות. ולמה?
כי יש להם מתודיקה ברורה:
הם מחפשים הוכחות ברורות ויש להם קריטריונים מסודרים מהי כת.

אם נשאל את העמותה הישראלית, הם יגידו שהיו כאלו דברים.
לא שאלתי, אבל התחושה מספרת לי.

שמישהו יתקשר לשאול אותם ויביא את התשובה פה.

yaffat

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
נכתב ע"י למען דעת;n4889036:
גם לא עם הרב'ה בחיידר?

שאלת המליון לדעתי.
כשאני הסברתי לבן שלי שכל דבר שקורה הוא חייב לספר לאמא וכו וכו....
הוא אמר לי - ואם זה בחידר אז אני אספר לרבה...! :eek:

לורדית

משתמש רשום
תותח שיווקי, במקרים כאלה אתה באמת מאמין לגורמי הרווחה בעיר?
אני לא!! (לצערי מתוך ניסיון..)

תנסה להגיש תלונה, אחכ נדבר...

תותח שיווקי

משתמש פעיל
תגובה אחרונה לאור אי הבנה שנוצרה:
בתוך עמי אנוכי יושבת, והמקרים הקשים שקורים במחוזותינו, במוסדות החינוך שלנו, בתוככי קהילותינו ואפילו במקרים מסויימים - במשפחותינו, אכן קרו, וקורים למרבה הזוועה. כמו כולם גם אני נחשף לסיפורים האלו ומזדעזע כמו כולם, ואף שומר יותר על הילדים שלי, כמו כולם. כל ההתייחסות שלי באשכול זה נגעה ל-2 סיפורים שהתפרסמו, האחד ישן והאחד חדש, שדיברו על מגוון שיטות שנשמעו לקוחות מספר דמיוני. שמואל ארגמן לא היה מצליח לדמיין את זה כך, בשביל זה צריך את ההוא, נחמן גרשונוביץ, מי שמכיר.
מכיון שמדי פעם סיפורים משונים ממגוון תחומים מתפוצצים מעל גבי הפורום, טרחתי וביררתי אצל אנשים שעוסקים בתחום עשרות שנים (גם אותו אחד שהגיב לי במילה 'שטויות', היה זה במענה לשאלה נקודתית על הסיפורים הנ"ל ולא כהתייחסות לבעיה לכשעצמה שהיא בעיה מוכרת וכואבת עד מאוד), וכולם כאחד הכחישו מכל וכל את השיטתיות וההתארגנות של המקרים, וודאי את התיאורים הפלסטיים שצורפו להם.
לפיכך, כל ההערות וההשגות של 'מלפפון' 'פדואלה' ועוד שעיקרם נגעו לעצם קיומם של התופעות אין עניינם למה שאני כתבתי.

שלכם

משתמש פעיל
נכתב ע"י גלבוע;n4888143:
יש כמה 'אי דיוקים קלים' בכתבה, כמו למשל שהדיינים בעדה בהתחלה לא האמינו,
עד שהעובדות דיברו בעד עצמן, ואז הוצא פסק דין נגד אותה אישה בת 72.
סתם דוגמא.

לגבי כל פרט ופרט , אין לי זמן ולא סבלנות וכח להתייחס.
פעם, כשהילדים יגדלו, הם ידברו ויספרו מן הסתם.
ויגידו שהם כמו פליטי פולין שהגיעו להונגריה ב 1942-1941 וסיפרו שגרמנים הורגים יהודים בגז,
והיהודים ההונגרים אמרו 'אוי ווי, השתגעו מרוב צרות'.

מידיעה
הדיינים בעדה עד היום לא מאמינים
אלא שהם שותקים כי אין להם כוח למריבות עם גורמים שונים
מי שהוציא 'פסק דין' נגד האשה זה לא דיניים ב'עדה' אלא בית דין אחר כל שהוא.
ולמי שקורא את פסק הדין לא נותר שמץ של ספק לאחר הקריאה כי הטענות אודות כת וכו' לא היו ולא נבראו.

רק נציין כי בפסק הדין הנ"ל, נטען על עוד עשרות אנשים מארגונים שונים ואף עובדים בבתי דין חשובים בבני ברק, כי הם קשורים לסיפור, והם בעייתים. זאת מלבד השמצת כל גוף כמעט במדינה ומחוצה לה בהקשר לסיפור (אפילו את 'הבוניים החופשיים' הם עירבבו לעניין).
'גלבוע' נשמח לשמוע על בסיס מה הוודאות שהסיפורים אכן היו.
אם יש כאן מישהו שהסיפור באמת רלוונטי עבורו ומשנה לו מה היה שם, אוכל להביא הסברים יותר מדויקים למה שהיה שם וכיצד הדברים עוותו.

בכל מקרה כל הטיעונים אודות כך שמדובר בכתות ומסיון, לא מסעיים לאף אחד, על הילדים צריך לשמור בכל מקרה, והטענות הללו רק מוספים פחד והיסטריה, וגרמים לאי אמון בכל הגורמים המטפלים, שכולם חלק מהקנוניה.

שלכם

משתמש פעיל
נכתב ע"י מלפפון;n4889037:
אם נשאל את העמותה הישראלית, הם יגידו שהיו כאלו דברים.
לא שאלתי, אבל התחושה מספרת לי.

שמישהו יתקשר לשאול אותם ויביא את התשובה פה.

נאל לא לכתוב דברים על סמך תחושות

ככלל המרכז הישראלי לכתות לא נוהגים לתת תשובות בענינים כגון אלו - בדרך כלל, למעט במקרי צורך.

אני שוחחתי באופן אישי עם אחד המומחים הגדולים בישראל לנושאי כתות,
שהעביר לי מסמך ארוך ומפורט שהוא כתב עבור אחד מבתי הדינים בירושלים, בו הוא מבאר באריכות ובטוב טעם ודעת, כי כל הסיפור של הכתות לא היה ואינו אלא דמיון. (נדגיש שוב כמובן, שהסיפור של פגיעות בילדים היה כן לדאבוננו, וצריך לשמור על הילדים, אך אין לזה קשר לכתות, אלא לסתם חולי נפש סטנדרטיים).

לאלו שמפקפקים אודות האיש וממוחיותו אוכל לספר כי הוא הצליח לגרום לסילוק של כתות מסוימות מהארץ, לאחר שבשיתוף פעולה עם המשטרה הוא הצליח להוכיח מעשים פלילים בתוך הכת, וכך גורשו אנשיה מהארץ (מרבית מעפילי הכתות הנוצריות והמסיוניריות, הם אזרחי חו"ל). ופעל רבות ביועץ למשרדי הממשלה, למניעת אישורי כניסה של הקשורים לכתות ולמסיון לישראל, ולמניעת תקצוב של כתות, ושלילת אישורים מהעמותת שהם מפעילים.
וכומבן שהוא מחזיק בידיו מידע רב על כל הכתות הפעילים בארץ ומייעץ לכל הגופים העוסקים בתחום (גם למרכז הישראלי לכתות).

תותח שיווקי

משתמש פעיל
נכתב ע"י שלכם;n4889069:
נאל לא לכתוב דברים על סמך תחושות

ככלל המרכז הישראלי לכתות לא נוהגים לתת תשובות בענינים כגון אלו - בדרך כלל, למעט במקרי צורך.

אני שוחחתי באופן אישי עם אחד המומחים הגדולים בישראל לנושאי כתות,
שהעביר לי מסמך ארוך ומפורט שהוא כתב עבור אחד מבתי הדינים בירושלים, בו הוא מבאר באריכות ובטוב טעם ודעת, כי כל הסיפור של הכתות לא היה ואינו אלא דמיון. (נדגיש שוב כמובן, שהסיפור של פגיעות בילדים היה כן לדאבוננו, וצריך לשמור על הילדים, אך אין לזה קשר לכתות, אלא לסתם חולי נפש סטנדרטיים).

לאלו שמפקפקים אודות האיש וממוחיותו אוכל לספר כי הוא הצליח לגרום לסילוק של כתות מסוימות מהארץ, לאחר שבשיתוף פעולה עם המשטרה הוא הצליח להוכיח מעשים פלילים בתוך הכת, וכך גורשו אנשיה מהארץ (מרבית מעפילי הכתות הנוצריות והמסיוניריות, הם אזרחי חו"ל). ופעל רבות ביועץ למשרדי הממשלה, למניעת אישורי כניסה של הקשורים לכתות ולמסיון לישראל, ולמניעת תקצוב של כתות, ושלילת אישורים מהעמותת שהם מפעילים.
וכומבן שהוא מחזיק בידיו מידע רב על כל הכתות הפעילים בארץ ומייעץ לכל הגופים העוסקים בתחום (גם למרכז הישראלי לכתות).

ידידי, אל תטרח. עד שלא תביא כאן את שמו וכתובתו של האיש, מספר הטלפון שלו, הוכחה מצולמת, מוסרטת ומודפסת שאכן אמר את מה שאתה מייחס לו, חבל על זמנך. תצטרך גם להוכיח כל פרט שכתבת עליו, לצרף עדי אופי על האיש, תעודת יושר מהמשטרה שהוא עצמו אינו פוגע ועוד ועוד. וכולי האי ואולי.

שלכם

משתמש פעיל
נכתב ע"י תותח שיווקי;n4889073:
ידידי, אל תטרח. עד שלא תביא כאן את שמו וכתובתו של האיש, מספר הטלפון שלו, הוכחה מצולמת, מוסרטת ומודפסת שאכן אמר את מה שאתה מייחס לו, חבל על זמנך. תצטרך גם להוכיח כל פרט שכתבת עליו, לצרף עדי אופי על האיש, תעודת יושר מהמשטרה שהוא עצמו אינו פוגע ועוד ועוד. וכולי האי ואולי.
הוכחה מודפסת יש לי, את חוות הדעת שהוא שלח לי, אך לא אוכל לפרסם זאת כאן שכן הוא כולל שמות מלאים של המעורבים בפרשה, עם הסברים רבים אודות נושאים רבים, שלא הייתי מפשרם כאן.
מה גם שקשה לי להאמין שהוא יתן לי רשות לפרסם את מה שהוא שלח לי.
אם יש מישהו שנחוץ לצורך אמיתי לדעת מה היה שם אוכל אולי לנסות לבקש ממנו רשות להעביר את חוות הדעת שלו.

פדואלה

משתמש סופר מקצוען
אז בואו נסכם:
א. סיפורי מקרים אמיתיים דומים מאוד לסיפורי בלהות של כל סופרי המתח למיניהם.
אמרה לי אמא לבחורה שהותקפה, שאני דמיינתי בלילה את מה שביתה אמרה לי---, יש קושי לכולנו ובמיוחד להורי המותקפים, להאמין שאכן האדם הזה והזה הוא התוקף. וההכחשה זה החלק הראשון בכל אובדן ואבל... ופה זה סוג של אובדן(ביטחון, אמון,משפחה, צוות וכו')
לכן גם אם נשמע לכם סיפור שהוא ממש בדיוני,הוא יכול להיות אמיתי.
במקרה של הבחורה הספציפית הזאת, זה היה מנהל הטכני של הארגון שהיא התנדבה שם("והוא כזה יר"ש, בעל חסד עצום, שומר עיניים וכו'...")

ב. לגבי דיווח - גם אנשים מורמים מעם ויודעי ספר, וכן הרבנים היושבים מדין, צריכים הרבה ס"ד כדי להצליח בתפקידם רב המשקל, לשים אדם בכלא, בלי להינזק בכלל.
לכל אדם(גם מושחת וגם חולה) יש משפחה קרובה ורחוקה, שלפעמים מתקשה להאמין, ולפעמים מכחישה את האמת, ויש גם חברים קרובים שלא מאמינים, או שלא רוצים להאמין מאינטרסים כאלה ואחרים...(עם אותו אדם למשל, רב השכונה היה חבר טוב של אבא שלו, והוא קיבל כל יום עשרות טלפונים מלחיצים כדי שידאג שהוא לא יגיע לכלא, וכמובן גם איומים אם אכן זה כן יקרה)

ג. לגבי כתות וכד'- העמותה להצלה מכתות, כל עוד לא ידוע שם של מישהו מדוייק עם פרטים מדוייקים, או שם של ארגון/עמותה מדוייקת, אין יחס מיוחד לשאלה.
וממה ששאלתי בשעה האחרונה עוסי"ת בי-ם, היו מקרים בודדים של ילדים מיוחדים שעברו התעללות סדיסטית ע"י חבורת נוכלים רשעים(מתוכם גם חובשי כיפות גדולות וזקנים...),זה היה מקרים בודדים וזה היה מזמן. כל החבורה מרצה 8 שנות מאסר, ואחד מהם גם יותר.
הם הלכו בכוונה לילדים מהסגנון הזה, כי הבינו שלא יאמינו להם וכו'. המקרה הזה טופל בחומרה ע"י כל הגורמים הרלוונטים, וגם ע"י רבני קהילות מסויימות.
לשאלתי אם יש חשש לשלוח למוסד לימודים מסויים ילדים, היא אמרה, שמה שהיה כרגע לא קיים, וה"י אם יש סיפורים חדשים. בדר"כ הנושאים האלו מטופלים חזק יד ביד הגורמים והרבנים במידה ויש שת"פ מלא ביניהם. עד כאן דבריה.

פדואלה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י פנס בערפל;n4888989:
יואל, מי לדעתך ממנה את עצמו להיות חבר בוועדות צניעות למיניהם?...
רמז: לא אנשים איכותיים וקונוציונאליים.
לפעמים דווקא האיש הכי "מוטרד" - הוא המטריד.

לא אהבתי את הנימה שנכתבה כאן...
האדם שהתכוונתי אליו,
הרב שלו(ועוד שורה של אדמורי"ם ורבנים) מינה אותו למרות אי רצונו לתפקיד זה, רק כי הוא האדם שבאמת מתאים לזה, ועם הכרות עם משפחתו ואיתו אני יכולה להעיד שלא סתם מינו אותו, הוא באמת אדם יר"ש(הוא כל יום נוסע לכותל להתפלל שלא יכשל) ומבקש מכל קרוביו שיתפללו עליו שיעשה את הדבר הנכון ובאמונה אמיתית. הוא עובד רק בשעות מסויימות(חוץ ממקרי חרום כמובן) ובשאר השעות יושב וגורס לימוד עם ת"ח מופלגים וידועים בי-ם.
עד שלא נקמו בביתו הבחורה, אף אחד מילדיו לא ידע במה הוא עוסק...
ולרשום דבר כזה זה להוציא לעז על אנשים שעושים בשבילך את העבודה השחורה ולירוק עליהם סתם.
(זאת מחשבתי הצנועה)

פדואלה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י למען דעת;n4889036:
גם לא עם הרב'ה בחיידר?

פעם חשבתי שזה מוגזם...ולכן לפעמים הרשיתי דברים.
היום אני חושבת אחרת.
מותר להסביר גם לקרובי משפחה מדרגה ראשונה, שאני טיפוס היסטרי ולכן אני לא מסכימה לכל מיני דברים, ולא בגלל ח"ו חשדות או משהו דומה.
במקרה שלי, כולם יודעים שיש לי את התסמונת של עובדי החנ"מ, שכל מקרה שאני לומדת, אני ישר משליכה את זה על קרוביי. בעיניי - עדיף כך מאשר אחרת.

שלכם

משתמש פעיל
נכתב ע"י פדואלה;n4889235:
פעם חשבתי שזה מוגזם...ולכן לפעמים הרשיתי דברים.
היום אני חושבת אחרת.
מותר להסביר גם לקרובי משפחה מדרגה ראשונה, שאני טיפוס היסטרי ולכן אני לא מסכימה לכל מיני דברים, ולא בגלל ח"ו חשדות או משהו דומה.
במקרה שלי, כולם יודעים שיש לי את התסמונת של עובדי החנ"מ, שכל מקרה שאני לומדת, אני ישר משליכה את זה על קרוביי. בעיניי - עדיף כך מאשר אחרת.

לא אפשרי לחיות במצב שחושדים בכולם
רק לדגומא, איך אפשר לשלוח ילד שזקוק לטיפול למישהו שיטפל בו אם לא מאמינים באף אחד

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה