אמא שלי מורה

עיצוב מטבחים

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
*אמא שלי מורה.*

אמא שלי מורה זה בכלל לא פשוט.
בתקופה כזו אני ממש לא מבסוט.
כשאני קם בבוקר הדלת סגורה
ואמא מדברת בהתלהבות ובשמחה.
"איך התגעגעתי לראותכם יקרים שלי" .
"בוקר טוב לכולם"

ואני עומד עם הפיג'מה ומסתדר
מתפלל מצייר ועם אחי משחק
כי ב8:30 בדיוק היא כבר מלמדת.
ואסור לאחר לשיעור כך היא אומרת.
רק אני מקשיב מהצד ואמא מסמנת,
" חכה חמודי כבר אתפנה..."

אבל כשאמא מגיעה היא תמיד במסך .
היא בודקת משימה כך היא אומרת.
ממלאה משוב, וליד המחשב יושבת
ואז תלמיד מתקשר וצריך עזרה
ואמא מסייעת לו בשמחה.

ואני מחכה ומחכה....

וכשאמא אלי מגיעה
היא כל כל עייפה
ולי אין כבר כח ללמוד ולסיים משימה...

אז אני ממש מחכה שהקורונה תחלוף
ואמא תלך לעבודה..
וכשאפגוש את אמא בצהרים אחבק אותה חזק חזק. כי אחרי הקורונה אני כבר מבין ויודע
מה אמא עושה כל השבוע.
ממני באהבה

אשת_חבר

משתמש מקצוען
נפלא
שתי עריכות מתבקשות:
אפשר לשנות את הכותרת ל "אמא שלי עובדת"
זה לא משנה אם מורה או מתכנתת או מעצבת פנים, אצל כולם זה נראה אותה דבר.
(רק שמורה קיבלה עוד כמה חופשות בדרך)
ולכתוב הבהרה חשובה שלא מדובר חלילה על בית יעקב שהשאירו הודעה של 9 דקות בטלפון ויצאו ידי חובתן הלאומית.

שירי411

משתמש צעיר
כתוב הבהרה חשובה שלא מדובר חלילה על בית יעקב שהשאירו הודעה של 9 דקות בטלפון ויצאו ידי חובתן הלאומית.

הריני מקבלת עליי עתה, בשעה 12:34 דקות לקיים את חובתי הלאומית ולהותיר לצאן מרעיתי החביבות שיעורים למכביר כמספר שעות ההוראה שלי, למען אשר ישכילו ואשר יגדלו בתורה ויראת שמים אמן.

להלן התפריט:

12 דקות תורה
12 דקות יהדות
10 דקות הבעה. (עשיתי הנחה, זה כבר ממש קשה)
10 דקות ספרות (אולי פחות, נראה לפי הריכוז שלי)

ואני חושבת שזה מאוד יפה מצידי לשוחח לעצמי 42 (אה, בסוף לקחתי עוד 2 דקות הפסקה) דקות אפופות למידה באישון ליל.
אני לא בחרתי את האופן הזה! ככה ה' רוצה!
ומקווה שאי מי מתלמידותיי תעזור עוז בנפשה הצעירה, בכושר ריכוזה הזעיר לשמוע את דברי החכמה שאנאם שם עד הסוף ויהי רצון שיהיו השיעורים ערבים ונחמדים מעניינים וסיפוריים עד כמה שניתן בנסיבות קשות אלו. אמן!!!

בשעות הקטנות

משתמש מקצוען
המשתמש נחסם
ואווו מדהים!!!

נפלא
שתי עריכות מתבקשות:
ולכתוב הבהרה חשובה שלא מדובר חלילה על בית יעקב שהשאירו הודעה של 9 דקות בטלפון ויצאו ידי חובתן הלאומית.
אשת חבר היקרה,
אני עוד חייבת לך שיחה מפעם פעם.....
זוכרת'ותי?
כשרציתי לענות לך בפרטי, התחיל כל הענין של הפרימיום ובוטלה האפשרות של כתיבת הודעה פרטית.

לגופו של ענין:
אני מורה בבית יעקב.
ואני צריכה להשאיר- 3 שעות למחר, בלבד.
למרבה הפלא- אני יושבת להכין אותן החל מהשעה 6 וחצי בערב עם הפסקות קטנטנות פה ושם... (האינטרנט היה מכובה לגמרי, כך שאפ' לא שוטטתי פה, אולי לרגע או שניים).
היו לי עוד המון תכנונים לערב הזה, אבל הם נגנזו כי מצאתי את עצמי יושבת ויושבת על 9 דקות. וזהו.
אבל לא נגמרה חובתי הלאומית.
לא יודעת למה. אין לי דרך להסביר. אבל זה ככה.
אני יושבת על ה-9+9+9 דקות האלו כבר כמה שעות....
(אם תרצי, אעלה מתכון)

בהערכה כנה, כפולה ומכופלת על עבודה מתישה ללא חופשים (גם לנו לא היו כאלו בתקופת החגים)
ובתקווה שכולנו נוכל לשוב בקרוב לשגרה נוחה יותר ושפויה.

שושי פוגרס

משתמש פעיל
נכון מאוד.
כאן הכללת את כל המורות בישראל וחבל
אני מכירה מורה שישבה היום כמה שעות טובות להכנת שיעורים. והיא מורה בבי"ע.

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
זאת בדיוק הבעיה עם הלמידה מרחוק.
הפער בין ההשקעה שלנו המורים לתוצר שהתלמידים מקבלים הוא עצום.
אני כבר כמה שעות טובות עובדת על שיעור מוקלט (מוסרט עם שאלות, אני עובדת בממ"ד).
על אותו שיעור בכיתה הייתי עובדת הרבה פחות זמן (כולל העברה בכיתה).
ולתלמידות יהיה הרבה יותר קשה להבין מאשר בכיתה.
שלא לדבר על המעקב אחרי הלמידה, שהרבה יותר פשוט לעשות מקרוב.

אז נכון, "אווררו" את המערכת, ובמקום 4 שעות שבועיות במקצוע שלי שעליהן אני מקבלת משכורת התלמידות מקבלות שעתיים. (עשו את זה בשבילן- שלא יצטרכו לשבת כל היום על המחשב, לא בשבילנו).
אבל אני לא עובדת פחות מבשגרה. אפילו יותר.

וזה לא שאני מתלוננת. אני מודה לה' שיש לי אפשרות לעבוד ולא יצאתי לחל"ת.
וברור לי שהמורות הן לא היחידות שצריכות לעבוד מהבית עם הילדים מסביב.

והאמת- אני מקווה שהמורות שכאן לא יאכלו אותי, אבל לדעתי היה הרבה יותר טוב אם היו יוצאים עכשיו לחופש על חשבון החופש הגדול.
גם התלמידים היו לומדים הרבה יותר טוב, גם אנחנו לא היינו צריכים לעבוד כ"כ קשה, וגם המשק היה מרוויח אפשרות להורים לעבוד בחופש.
(אולי לכיתותי"א-י"ב שצריכים לגשת לבגרויות/ חוצים כן הייתי משאירה בלמידה מרחוק. אבל בגילאים האלו זה הרבה יותר אפקטיבי מאשר בגילאים הנמוכים.)

בשעות הקטנות

משתמש מקצוען
המשתמש נחסם
והאמת- אני מקווה שהמורות שכאן לא יאכלו אותי, אבל לדעתי היה הרבה יותר טוב אם היו יוצאים עכשיו לחופש על חשבון החופש הגדול.
גם התלמידים היו לומדים הרבה יותר טוב, גם אנחנו לא היינו צריכים לעבוד כ"כ קשה, וגם המשק היה מרוויח אפשרות להורים לעבוד בחופש.
לגמרי!
מסכימה עם זה!!!

מצד שני-
איך היינו מעסיקים היום את הילדים בכיתות הבינוניות בבית. הן חייבות קשר כלשהו למשהו...

אשת_חבר

משתמש מקצוען
על זה בדיוק היתה המחאה.
העולם השתבש.. כולנו ראינו את זה. שנת תשפ"א לא הולכת להיות רגילה.
למה למען ד' נצמדים ללוח החופשות הענתיקה?
תעשו לוח חופשות גמיש לפי הסגר. נסתדר כמו שאנחנו מסתדרים כל 96 הימים שמערכת החינוך שובתת.
אבל אל תחזירו את הלימודים בכ'ג כסלו ותצאו שוב לחופש (נצרך כמובן) בכ"ז כסלו לשבוע.

ההרגשה שלי שה 9 דקות של בית יעקב זה עלה תאנה לחוסר הלמידה והמסגרת שהולך להיות השנה. סוג של "העברת כרטיס" , הנה עבדתי.
לא למידה, לא מסגרת לא כלום.
בושה.

אשת_חבר

משתמש מקצוען
לגופו של ענין:
אני מורה בבית יעקב.
ואני צריכה להשאיר- 3 שעות למחר, בלבד.
למרבה הפלא- אני יושבת להכין אותן החל מהשעה 6 וחצי בערב עם הפסקות קטנטנות פה ושם... (האינטרנט היה מכובה לגמרי, כך שאפ' לא שוטטתי פה, אולי לרגע או שניים).
היו לי עוד המון תכנונים לערב הזה, אבל הם נגנזו כי מצאתי את עצמי יושבת ויושבת על 9 דקות. וזהו.
אבל לא נגמרה חובתי הלאומית.
לא יודעת למה. אין לי דרך להסביר. אבל זה ככה.
אני יושבת על ה-9+9+9 דקות האלו כבר כמה שעות....
(אם תרצי, אעלה מתכון)
כל הכבוד.
אני עבדתי 8 שעות מלאות אתמול (אסרו חג הוא יום רגיל במשק הישראלי, כמו גם חול המועד שירד לי מהשכר), כולל להעסיק את ילדי, כולל הכל. גם שעות העבודה שלי "התאווררו" במשך 24 איכשהו, כי אני לא התחלתי לעבוד ב 12 בלילה, אלא המשכתי לעבוד ב 12 בלילה אחרי שעבדתי כל היום.
ומרגיש לי שכל הבכיה הזאת זה רק להצדיק את היציאה לחופשה "הכרחית" בחנוכה, כמו שהלמידה האומללה (שלא היתה ברוב המוסדות) מפסח עד שבועות היתה כדי להצדיק חודשים חופש הגדול.

אשת_חבר

משתמש מקצוען
הריני מקבלת עליי עתה, בשעה 12:34 דקות לקיים את חובתי הלאומית ולהותיר לצאן מרעיתי החביבות שיעורים למכביר כמספר שעות ההוראה שלי, למען אשר ישכילו ואשר יגדלו בתורה ויראת שמים אמן.

להלן התפריט:

12 דקות תורה
12 דקות יהדות
10 דקות הבעה. (עשיתי הנחה, זה כבר ממש קשה)
10 דקות ספרות (אולי פחות, נראה לפי הריכוז שלי)

ואני חושבת שזה מאוד יפה מצידי לשוחח לעצמי 42 (אה, בסוף לקחתי עוד 2 דקות הפסקה) דקות אפופות למידה באישון ליל.
אני לא בחרתי את האופן הזה! ככה ה' רוצה!
ומקווה שאי מי מתלמידותיי תעזור עוז בנפשה הצעירה, בכושר ריכוזה הזעיר לשמוע את דברי החכמה שאנאם שם עד הסוף ויהי רצון שיהיו השיעורים ערבים ונחמדים מעניינים וסיפוריים עד כמה שניתן בנסיבות קשות אלו. אמן!!!
תודה לך.
האם היית מוכנה לוותר על 42 דקות העבודה שלך באישון ליל על חשבון יום אחר מ 96 ימי החופשה האחרים שלך למען ערך של למידה למשל?
כי אולי לימדת, אבל אני מתארת לעצמי שתסכימי איתי שתלמידותיך לא חוו למידה או השכלה או גדילה בתורה ויראת שמים....
הרווח היחיד כמובן הוא עוד יום חופש בסוף הדרך. מה שנקרא - "השקעה לעתיד".

מתחברת

משתמש פעיל
נפלא
שתי עריכות מתבקשות:

Mail

משתמש מקצוען
זאת בדיוק הבעיה עם הלמידה מרחוק.
הפער בין ההשקעה שלנו המורים לתוצר שהתלמידים מקבלים הוא עצום.
אני כבר כמה שעות טובות עובדת על שיעור מוקלט (מוסרט עם שאלות, אני עובדת בממ"ד).
על אותו שיעור בכיתה הייתי עובדת הרבה פחות זמן (כולל העברה בכיתה).
ולתלמידות יהיה הרבה יותר קשה להבין מאשר בכיתה.
שלא לדבר על המעקב אחרי הלמידה, שהרבה יותר פשוט לעשות מקרוב.

אז נכון, "אווררו" את המערכת, ובמקום 4 שעות שבועיות במקצוע שלי שעליהן אני מקבלת משכורת התלמידות מקבלות שעתיים. (עשו את זה בשבילן- שלא יצטרכו לשבת כל היום על המחשב, לא בשבילנו).
אבל אני לא עובדת פחות מבשגרה. אפילו יותר.

וזה לא שאני מתלוננת. אני מודה לה' שיש לי אפשרות לעבוד ולא יצאתי לחל"ת.
וברור לי שהמורות הן לא היחידות שצריכות לעבוד מהבית עם הילדים מסביב.

(אולי לכיתותי"א-י"ב שצריכים לגשת לבגרויות/ חוצים כן הייתי משאירה בלמידה מרחוק. אבל בגילאים האלו זה הרבה יותר אפקטיבי מאשר בגילאים הנמוכים.)
כל מילה.
זר לא יבין זאת...
אין לי יום ולא לילה, ולא מתלוננת..

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
איך אני אוהבת את הויכוחים על המורות. זה בוער לאנשים בנשמה...
חבר'ה, המורות מקבלות שכר נמוך. זאת המציאות. והן עובדות באמת רהבה פחות ממזכירות, מתכנתות, רואות ומנהלות חשבון, אחיות ועוד אלף דברים.
גננות לדעתי עובדות עוד פחות, ומרויחות פחות.
בין לבין יש כאלה שמפסידות משתי הצדדים, כמו מטפלות במעון.
קדימה, תאכלו אותי לארוחת צהריים.

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
איך אני אוהבת את הויכוחים על המורות. זה בוער לאנשים בנשמה...
חבר'ה, המורות מקבלות שכר נמוך. זאת המציאות. והן עובדות באמת רהבה פחות ממזכירות, מתכנתות, רואות ומנהלות חשבון, אחיות ועוד אלף דברים.
גננות לדעתי עובדות עוד פחות, ומרויחות פחות.
בין לבין יש כאלה שמפסידות משתי הצדדים, כמו מטפלות במעון.
קדימה, תאכלו אותי לארוחת צהריים.
מסכימה איתך.
בכל מקרה- לדעתי יש הרבה "התמסכנות" מיותרת בכל השיח הזה. משני הצדדים.

נכון. להוראה יש חסרונות.
השכר יחסית נמוך, יש הרבה עבודה בבית (לא רק בהוראה, אבל לא בכל מקצוע) וצריך להתמודד עם בעיות משמעת.
ומצד שני להוראה יש גם יתרונות.
סיפוק אדיר (למי שאוהבת את ההוראה. מי שלא- שלא תתקרב. רחמים עליה ועל התלמידות שלה), אפשרות למשרה חלקית (תחשבו כמה עובדות הייטק היו שמחות להוריד אחוזי משרה, אבל לא נותנים להן...), וכן- גם החופשים.

למקצועות אחרים יש את היתרונות והחסרונות שלהם.
אני בחרתי בהוראה על יתרונותיה וחסרונותיה.
נשים אחרות בחרו בחירות אחרות.
ולכל אחת יש בחירה שמתאימה לה.

כל מה שכתבתי לא סותר את זה שאפשר לדון בנחיצות החופשים הארוכים.
אבל כל אחת, כשהיא עושה את הבחירה שלה, צריכה להתחשב בחופשים כמצב נתון.
(אישית, אני בעד לקצר את החופש הגדול לחודש אחד. התלמידים אמנם זקוקים לחופש, אבל לא לחופש כ"כ ארוך שיוצר יותר נזק מתועלת. והמורים שחייבים להתאוורר מהשנה הקשה שעברה עליהם? אם יאריכו את שנת הלימודים והמשכורת תעלה בהתאם הם יוכלו להפחית אחוזי משרה ולא יצטרכו להתאוורר כ"כ הרבה...
רק חבל שאין לזה כ"כ סיכוי כי מי שמחליט על מערכת החינוך אלו ארגוני המורים)

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
מסכימה איתך.
בכל מקרה- לדעתי יש הרבה "התמסכנות" מיותרת בכל השיח הזה. משני הצדדים.

נכון. להוראה יש חסרונות.
השכר יחסית נמוך, יש הרבה עבודה בבית (לא רק בהוראה, אבל לא בכל מקצוע) וצריך להתמודד עם בעיות משמעת.
ומצד שני להוראה יש גם יתרונות.
סיפוק אדיר (למי שאוהבת את ההוראה. מי שלא- שלא תתקרב. רחמים עליה ועל התלמידות שלה), אפשרות למשרה חלקית (תחשבו כמה עובדות הייטק היו שמחות להוריד אחוזי משרה, אבל לא נותנים להן...), וכן- גם החופשים.

למקצועות אחרים יש את היתרונות והחסרונות שלהם.
אני בחרתי בהוראה על יתרונותיה וחסרונותיה.
נשים אחרות בחרו בחירות אחרות.
ולכל אחת יש בחירה שמתאימה לה.

כל מה שכתבתי לא סותר את זה שאפשר לדון בנחיצות החופשים הארוכים.
אבל כל אחת, כשהיא עושה את הבחירה שלה, צריכה להתחשב בחופשים כמצב נתון.
(אישית, אני בעד לקצר את החופש הגדול לחודש אחד. התלמידים אמנם זקוקים לחופש, אבל לא לחופש כ"כ ארוך שיוצר יותר נזק מתועלת. והמורים שחייבים להתאוורר מהשנה הקשה שעברה עליהם? אם יאריכו את שנת הלימודים והמשכורת תעלה בהתאם הם יוכלו להפחית אחוזי משרה ולא יצטרכו להתאוורר כ"כ הרבה...
רק חבל שאין לזה כ"כ סיכוי כי מי שמחליט על מערכת החינוך אלו ארגוני המורים)
יפה. תשובה ריאלית ונורמלית בשיח מתלהם.

תמר יונה

משתמש מקצוען
עצוב לי.
עצוב לי ההכללות והשיח המתלהם.
כן אני מורה.
בבית יעקב.
ועובדת !!
להיום הייתי צריכה להשאיר 5 שיעורים.
ועבדתי על זה מ6 בערב ועד 11 בלילה! להכין- להקליט- לערוך - להעלות למערכת-----
ואני לא מורה מתחילה.
ולא איטית.
פשוט מורה שעושה את מה שצריכה.
לא יודעת איך אצלכם.
אצלינו- אני ממש לא חריגה בנוף, והלמידה מרחוק משמעותית ורצינית. ברור שיש את הבנות שמשתמטות, אבל בגדול הלמידה מדהימה.
אני לא מתלוננת, כי עם כל העבודה הקשה- נחסכות לי הנסיעות המתישות לבית ספר, אני חוסכת 3 שעות ביום.
אבל מורות שגרות בעיר שבה אני עובדת, מתפללות ומייחלות לרגע שתחזורנה לעבוד בבית ספר.
וזהו.
לא אמרתי שאני עובדת יותר מכולן, אבל
נפלא
שתי עריכות מתבקשות:
לפי הבנתי מטרת פותחת האשכול היתה אולי קצת לפקוח עיניים ולספר שגם המורות הכייפניות החוגגות עם החופשים וכו' וכו' וכו'
עובדות קצת יותר ממה שמי שלא מורה חושבת.
לא אמרתי יותר קשה ממתכנתת - מזכירה ושות'. זה דורש וזה דורש. אין מה להשוות - אין קשר- לא תשווי בין פיל לתפוח....
וזהו.
צל"ש אם קראת עד כאן....

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה