אמא שלי מורה

בשעות הקטנות

משתמש מקצוען
המשתמש נחסם
למתלוננים יש חוסר הבנה בסיסי ביחסי מערכת ציבורית. המורים (וכן עובדי בריאות ורווחה וכו') לא עובדים אצל ההורים, כי אם אצל הבעלות, והבעלות (המדינה, חהע"צ, עמותה) מספקת להם שירותים. כל הדיון על גובה השכר או הוצאה לחל"ת או קביעת חופשות, הוא לא רלוונטי . וכאמור, למורים יש גב חזק של ארגון עובדים.
לגמרי התחברתי לזה. תודה.

בשעות הקטנות

משתמש מקצוען
המשתמש נחסם
רוצה רק לציין שאני כמורה בבי"ס חרדי אך מאוד קטן עובדת מהבית במשרה מלאה.
בשעה 9:00 מתחיל היום במרחב הקולי של ביה"ס (קרי: אונליין, אין חיה שנקראת הקלטות אצלנו, כי אף אחת לא הייתה טורחת להקשיב וחבל על הרוק ותפקודי הריאות בייחוד בשעה קשה זו).
כל שיעור אורך כ-40 דקות. יש לנו מערכת מלאה של חמישה שיעורים ביום, יום חופשי לכלל המורות- יום שישי.
הכול נגמור באזור השעה 14:00 בצהריים.
כעת צריך להתיישב מול המחשב ולציין לכל שיעור נוכחות, מהלך שיעור, ש"ב שניתנו וכו'. אורך עוד לפחות 40 דקות.
בשעות הערב עלייך למלא דו"ח של שיחות לכל התלמידות שלא עלו למרחב באותו יום, מותר להחסיר באישור טלפוני מראש בערב הקודם מהורים.
ובסופו של השבוע- לערוך שיחות טלפון פרטיות להורים ולילדים על תפקוד לימודי, מצב נפשי ורגשי וזיהוי מצוקות, אם יש לערב יועצת ופסיכולוגית.
מרגישה חופש?
ממש לא. עובדת כרגיל.
וכן חוסכת את הנסיעות המטורפות של יום.
ולגביי השכר של המורים- תאמינו לי שהחופשות מתקזזות עם השכר הנמוך.
איפה אפשר למצוא במשק עובד במשרה מלאה שמקבל 4500-5000 ש"ח, זה לא המינימום!!
אני לא מדברת על מורות במשה"ח ולא בעצמאי עם וותק של 30 שנה...
ו...מזדהה עם השיר שפתח את האשכול בכל מילה- הילדים פשוט מסכנים!!
יש נוכחות רגילה?
מה התגובות מההורים?

דילים

משתמש מקצוען
יש נוכחות כמעט רגילה.
כלומר מכל שיעור חסרות בת-שתיים גג שלוש.
התגובות של ההורים זה אושר צרוף! אם היה אפשר הם מפנות לנו את הטלונים גם לאחה"צ.. אבל אז נראה לי שהיה פורץ מרי אזרחי של הקטינות..
בכל אופן הם בעניין לגמרי.
מה יותר טוב לאימא מילדה שמסתגרת בחדרה מ9:00 עד עד 14:00 עם איזה שתי הפסקות באמצע, והיא עסוקה ולומדת וכיף לה?
יש צ'ופרים למתמידות, יש גם שיעורי חברה ופעילות ואיך אימא אחת אמרה לי?
שיישאר ככה!
אני לא רצה על הבוקר להעיר אותם ולהלביש ואוכל ולשלוח וכו'.. והיא בחדר עם פיז'מה לומדת בכיף ויוצאת מדיי פעם לתחזק את עצמה במיני מגדנות מהמטבח!
ע"ז אומר הפסוק- חיים תותים.

sara100

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כאמא לבנים שלומדים מרחוק- מנסים.
לילדות קטנות שבבית, ולבחורת סמינר- שיש מורות שמשאירות הודעות באורך---
ואני אמורה לעבוד חלק מרחוק, וחלק מקרוב, (אני מורה במוסד שעובדים בו)
מה אמורים לעשות?

tami123

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
אני סתם תלמידת תיכון אולי דעתי לא תופסת כי מה אני כבר מבינה אבל...
אצלינו בתיכון יש כלל למורות שהשיעור לא יכול להמשך יותר מרבע שעה
כי בעוד שהמורה משאירה רק רבע שעה אני צריכה לעצור את ההקלטה מדי 10 שניות כדי לסכם
וחוצמזה שהמורות גם משאירות הרבה יותר מטלות ממה שיש בזמנים רגילים אז בקיצור בסופו של דבר שיעור לוקח לי קצת יותר מ40 דקות

ובשנה שעברה בסגר הקודם ההוראה הזו באמת לא הייתה קיימת והיו מורות שהשאירו שיעורים ארוכים של חצי שעה ו40 דקות ועל כל השיעורים האלה אני פשוט ויתרתי מראש ידעתי שאני בכל מקרה לא אצליח לקלוט מזה כלום וזהו
אז זו דעתי -
שיעורים ארוכים הם ממש ממש לא יעילים!

נערך לאחרונה ב:

klik's

משתמש מקצוען
משהו מאוד מעניין
המורות- רובן ככולן טוענות שהלמידה מרחוק- מושקעת וכמעט מושלמת לתלמידות
האמהות
אומרות שהלמידה מרחוק לא שווה כלום

אצלנו: בת אחת עדיין לא התקשרה עדיין למרחב הקולי, אף אחד לא יצר איתה קשר
בת אחרת ניסתה להתקשר וזה התוצאה:
שיעור חשבון- הכנסי למערכת של כיתה 1X
שיעור מחנכת- לצערנו הרב עדיין אנחנו לא לומדות בצורה סדירה ועוד 5 דק' של שיחה קלושה)
שיעור X- היום בפעם הראשונה נלמד את מקצוע X. המקצוע הזה.... ברבור על הנושא הנ"ל של מס' דקות בלי ללמוד את הנושא. (מה לעשות קשה ללמד שיעור פעם ראשונה)
שיעור פרשת שבוע - הכנסי לשלוחה של כיתה X שם מופיע השיעור.
(כמעט הצטערתי שהמורה לא הפנתה אותם ישר לקול הלשון שלוחת פרשת השבוע, יש שם הרבה מה ללמוד...)
וכו' וכו'
בשביל מה לנסות ללמוד מרחוק אין שום טעם בזה....

בעצם היום

משתמש פעיל
אצלינו בתיכון יש כלל למורות שהשיעור לא יכול להמשך יותר מרבע שעה

שיעורים ארוכים הם ממש ממש לא יעילים!
ואף אחד לא טוען שהמורות גונבות/מתלוננות/אוכלות לחם חסד/נצלניות. ובכלל, מדוע אינן פורשות/יוצאות לחל"ת/תורמות את משרתן הבכירה?!

klik's

משתמש מקצוען
אהה
ופגשתי את אחת המורות של אחת הבנות
וכמובן בכתה לי
אין, את לא יודעת כמה זה קשה, אני עובדת בין 2-4 בלילה
(מאמינה שניפחה את השעות)
אבל נניח שזה נכון, זו מורה שעובדת במשרה מלאה, היא מצהירה שעובדת שעתיים ביום בלבד.

ובחיוך אמרה לי
ביננו, מבחינתי שיישאר כך, יותר נחמד.

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
אף מורה פה לא אמרה שהלמידה מרחוק מושלמת לתלמידות.
כולן פה מתארות כמה הן מצד אחד אכן משקיעות, אבל מצד שני לא מעט מורות פה כתבו שהן יודעות שלמרות ההשקעה הרבה הלמידה לא טובה מספיק.
וכן, הרבה מורות (ולא רק מורות) חושבות שצריך לשנות פה משהו בגלל שזו המציאות.
אגב, בעיני בקשר ליעילות הלמידה יש קשר ישיר בין הגיל לבין הלמידה.
אני מלמדת בנות מח'-י"ב. הגדולות מצליחות הרבה יותר להתרכז מהקטנות (ואני לא רוצה לחשוב מה קורה בכיתות נמוכות יותר...)
בנוסף- יש קשר גם לרמת המוטיבציה של התלמידות. חלק מהכיתות שאני מלמדת הן כיתות מלאות, וחלק כיתות מגמה- של בנות שבחרו את המקצוע, וגם ניגשות לבגרות בו.
נחשו באיזה כיתות הלמידה יותר רצינית?
(וכבר קרה לי- בסגר הקודם, שיום אחד לא היה שיעור שלי- מורה מקצועית, והתלמידות פנו אלי ושאלו למה...)

tami123

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
משהו מאוד מעניין
האמהות
אומרות שהלמידה מרחוק לא שווה כלום

אצלנו: בת אחת עדיין לא התקשרה עדיין למרחב הקולי, אף אחד לא יצר איתה קשר
בת אחרת ניסתה להתקשר וזה התוצאה:
שיעור חשבון- הכנסי למערכת של כיתה 1X
שיעור מחנכת- לצערנו הרב עדיין אנחנו לא לומדות בצורה סדירה ועוד 5 דק' של שיחה קלושה)
שיעור X- היום בפעם הראשונה נלמד את מקצוע X. המקצוע הזה.... ברבור על הנושא הנ"ל של מס' דקות בלי ללמוד את הנושא. (מה לעשות קשה ללמד שיעור פעם ראשונה)
שיעור פרשת שבוע - הכנסי לשלוחה של כיתה X שם מופיע השיעור.
(כמעט הצטערתי שהמורה לא הפנתה אותם ישר לקול הלשון שלוחת פרשת השבוע, יש שם הרבה מה ללמוד...)
וכו' וכו'
בשביל מה לנסות ללמוד מרחוק אין שום טעם בזה....
אני לא יודעת איפה הבת שלך לומדת אבל אצלינו זה עובד מצוין
יש שיעורים סדירים
בחלק מהשיעורים יש חובה להשאיר הודעה למורה על ש"ב ודברים כאלה
פעם בשבוע יש שיחת ועידה עם המחנכת - סוג של שיעור חברה נחמד
ובמקצועות מסוימים כמו אנגלית יש ג"כ ועידה של פעם בשבוע
זהו הכל דופק...
ואף אחד לא טוען שהמורות גונבות/מתלוננות/אוכלות לחם חסד/נצלניות. ובכלל, מדוע אינן פורשות/יוצאות לחל"ת/תורמות את משרתן הבכירה?!
אף אחד לא מתלונן
ולדעתי אין גם על מה המורות ממש משקיעות ויש חלק שאפילו מפתיעות בשיחות הביתה ובמעקב צמוד...

בעצם היום

משתמש פעיל
הלמידה מרחוק - מושקעת מאד מצד אחד, אך רחוקה מלמידה, ולחלוטין אינה מושלמת מצד שני. כל עוד זו אינה בחירה של אף מורה, ולא נתון בידיה, אכן עושים את המיטב. נדמה לי, שאין תחום מקביל שבו הפער בין ההשקעה לתוצאה גדול כל כך.

לא כמו כולם

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
דווקא אני חושבת שמגיע צל"ש למורות!!
הבת שלי (כיתה ג') שומעת באדיקות את כל השיעורים ומבצעת את כל המטלות,
אם היה שיעור קצר היא מאושרת...זה מבחינתה חצי שיעור חופשי...ואני מפרגנת לה את זה מדי פעם!
גם הילדים שבגנים מקשיבים ולא מפספסים. (בגן הם יכולים להקשיב אפילו 3 פעמים לריכוז...)
הבעיה היחידה שלי זה עם השיעורים בשידור חי וועידות שאין לי מספיק פלאפונים,
אז אני בעד מוקלטים.
והילדים זורחים מאושר כשהמורה/גננת מתקשרת לדרוש בשלומם
גם אם זה לקח 2 דקות על השעון.
אני חושבת שזו עבודת קודש! ומגיע צל"ש לכל מי שמצליחה לעבוד בתנאים כאלה!
(גם מורות וגם כל שאר עמך בית ישראל)

צף

משתמש פעיל
אני מורה והתרשמותי:
1. לגבי התלונות עלינו - עזבו.. סתם מעייף... ב"ה יש לנו מספיק בטחון עצמי בעבודתינו ואין צורך להתנצל על חופשים וכדו'.

2. אורך השיעורים - אסור (!) להקליט שיעורים ארוכים!
זה ממאיס את השיעורים על התלמידות ופעם הבאה לא ישמעו אותך כלל.

3. לגבי הלמידה - ברור שזו לא למידה מיטבית! ברור שנוצרים פערים לימודיים מטורפים! ברור שאין כמו להסביר פנים מול פנים ולראות את התלמידות וכו'.. אך זו גזירה! מה נעשה? (אני אהבתי את הרעיון של 7 ילדות בקבוצה)

4. טלפונים לתלמידות - אצלינו מחייבים גם את המקצועיות לטלפן לתלמידות ולטעמי זה מיותר. מה דעתכן?

5. הכנת השיעורים - אכן ההכנה מרובה והתוצאה מועטה! ואל תשכחנה שאין לנו את הסיפוק שבמסירת השיעור!!!
ועבור מורה טובה הסיפוק צריך להיות רכיב משמעותי ביותר עליו מתבססת ההוראה!!!

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
4. טלפונים לתלמידות - אצלינו מחייבים גם את המקצועיות לטלפן לתלמידות ולטעמי זה מיותר. מה דעתכן?
אצלנו הצמידו לכל מחנכת מורה מקצועית אחת ש"תעזור" לה עם הטלפונים לתלמידות, כך שלכל כיתה יש שתי מורות שאחראיות על הקשר עם התלמידות.
מעבר לזה- כל מורה מקצועית צריכה לעשות מעקב אחרי הלמידה של התלמידות שלה, ולפנות לתלמידות שהיא רואה שיש איתן בעיה (וכמובן לעדכן את המחנכת, כי לפעמים זה משהו שחוזר על עצמו בכמה מקצועות, וחשוב שהמחנכת תהיה מעודכנת)

נקודה אחת

משתמש סופר מקצוען
בתכלס. אני מתגעגעת למסור שיעורים אמיתיים.
לראות אותן. לצחוק איתן.
ובעיקר לאפסן את החמודים שלי במסגרות הלימוד...
אין סדר. ואצלי, הם לא חובבי הקשבה מרחבית.
אבל מה נעשה? רצון ה'.
דעתי,
כמה שיותר קצר
כמה שיותר מגניב
ומה שאפשר סיפורי

אלו שלושת הכללים לשיעור שאפשר לבלוע אותו. (בדחק, גם, הקשב של כולנו לא משהו בדור הזה... אפילו כך)
גם משתדלת בלי נדר למסור את כל השיעורים באמפי 3 ועם מוזיקת רקע מגוונת. שיהיה להן יותר כיף וברור.

תמר יונה

משתמש מקצוען
אהה
ופגשתי את אחת המורות של אחת הבנות
וכמובן בכתה לי
אין, את לא יודעת כמה זה קשה, אני עובדת בין 2-4 בלילה
(מאמינה שניפחה את השעות)
אבל נניח שזה נכון, זו מורה שעובדת במשרה מלאה, היא מצהירה שעובדת שעתיים ביום בלבד.

ובחיוך אמרה לי
ביננו, מבחינתי שיישאר כך, יותר נחמד.
זה קצת הפריע לי... יכול להיות, אבל ממש לא בטוח.
תביני שגם אם זה נשמע לא הגיוני- זה. לוקח. זמן.

בת צלפחד

משתמש מקצוען
כל מי שכ"כ מתלוננת על המורות יכולה פשוט להתחלף איתן.... וגם עם המשכורת שלהן... תנסנה ותגלנה מקצוע מרתק, ערכי, עם חופשות א ב ל דורש, מתיש, מחייב מלחיץ[ זה עם נשמות לא עם מספרים, גרפים, מחשב או פאות...] יש לך ביקורת של כיתה +הורים ובמרחב הקולי גם של מאזינים נוספים... אני מורה שמאוהבת במקצוע ב"ה כבר כ24 שנה ולא רוצה להחליפו ולא בגלל החופשות אלא בגלל הלימודים, את מרגישה סיפוק אדיר כשאת מקדמת, בונה ויוצרת... אבל לבנותי לא המלצתי לא הייתי מסוגלת לראותן עוברות את המסלול המתיש של עשרות שנות מלויי מקום... עם השפלות רבות בדרך לתקן עם חתימת דמי אבטלה כל חופש וגם עם משכורת רעב ועבודה שלא מותירה לך כמעט אפשרות לדחוף עוד משהו מן הצד... כי בד"כ ראיתי שמורות שנוטלות עוד.... באות עייפות לכיתה והתוצאות ניכרות מהר מאד, בשביל ילדים צריך סבלנות בשביל שתהיה סבלנות צריך כח וכו'....
אז ביתי הפאנית וביתי האדריכלית מגיעות מאד מהר ב"ה לעקוף את המשכורת שלי , אמנם בלי חופשות א ב ל עכשיו למשל הסבתא המורה הייתה גם מטפלת של הנכד ב"ה הרי היא מורה , והאדריכלית הייתה בחופשה מענגת ע"ח חל"ת שיצא משתלם יותר מלעבוד ולצאת לחופשה על חשבונה בחול המועד.... ואם זה מסקרן לגדולה 4 שנות וותק ולשניה שנתיים.
אל תרחמו על המורות ואל תקנאו בהם.....

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה