אמא יקרה! מה חשבת לעצמיך???

אן

משתמש רשום
אישית אני נבהלת אפילו לראות ילדים לבד בגינה באיזורי, ואני גרה בכפר קטן..
לעולם אי אפשר להיות בטוחים מפני אנשים, (וגם מאנ"ש...כולנו בני אדם וכל אחד צריך להיות בבחינת "כבדהו וחשדהו"- במידה מסוימת אפילו שכנים, לדעתי) מפני רכבים, מפני נפילה ממתקן גבוה או היחנקות ח"ו תוך ריצה עם סוכריה בפה... כבר יצא לי לשמור על ילדים קטנים ממכוניות שיצאו מהחניה ברוורס, או להרחיק עדת סקרנים בני פחות מ-8 מאתר הבניה הסמוך..
כשאני מרשה לבני לסוע באופניו בשביל שליד ביתנו בלבד הוא יודע שאני צופה עליו מהחלון מדי מספר דקות..ולפעמים קצת מתרגז, אבל אני מסבירה לו שהוא חשוב לי כל כך, ולכן אני דואגת לו.
ועדיין, כמי שהתנסתה בזעם-אין-אונים מול אמהות שנדמו לי כמפקירות, והיה לי חשוב לעבוד על הזעם הזה, אני חושבת שאין רשות לשפוט ולכעוס, אלא ללמד ולהסב תשומת לב. הכעס מגיע ממקום של גאווה, של "לי זה לא יקרה" (הרי אני משגיחה מהחלון,לא?..) , בעוד כולנו בני אדם ולאף אחד אין תעודת ביטוח.
אני חושבת על אותה אם, שאין לה כוחות לרוץ אחרי פצצות האנרגיה שלה, שלא ניתן להחזיקם בבית, וכל מה שאני רוצה לומר לה הוא כזה: אין לך כוח, בסדר; קורה, את רק אישה אחת שכמו רובנו עובדת בחוץ וגם בבית וזקוקה למנוחה. אבל תהיי מודעת למוגבלות! ואל תהפכי אותה למנטרה של "לתת אחריות לילדים". קחי עזרה, לילדים ולעצמך. ושהשי"ת ישמור על כולנו עם ילדינו.

מלימירי

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
זה כל כך נכון!! יש משהו בציבור שלנו שנותנים לילדים עצמאות מוקדם מידי
ביתי הבכורה עלתה כעת לכיתה א' ואני פשוט פוחדת לשלוח אותה לבד, אז אני כן מלווה אותה הלוך וחזור למרות שאני די חריגה בנוף
אני גרה בעיר מעורבת ואני יודעת בוודאות שבבתי הספר הדתיים והחילוניים ההורים מלווים את הילדים לפחות עד כיתה ג', הלוואי שזה יהיה המצב גם אצלינו...
סה"כ ילדים בגילאי 6-7 הם קטנים מאד עדיין וחסרי שיקול דעת

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
נכתב ע"י ישרר;2220053:
הסיפור הוא כזה
האמא שלהן הייתה איתן בדרך לגן, אלא שבאותו היום היא הייתה נתונה לבעיה רצינית שסיבכה אותה לא מעט. התרעה קצרה ומיידית שקיבלה בהיותה על האוטובוס, שעליה להתיצב בדחיפות במקום כלשהו בצורה מידית ועליה לרדת ממש שתי תחנות לפני הגן. אך להשאיר את הילדות לבדן היא לא חלמה אפילו לרגע. היא ממש היתה נתונה בסערה גדולה מאד, תוך שהתחנה בה היא צריכה לרדת הולכת ומתקרבת. עוד היא מתחבטת בעצמה, והנה למולה בת השכנים ילדה גדולה כבר בכתה ו'. היא הסכימה ברצון, בקושי הספיקה לתת מס' הוראות אחרונות, והיא כבר פוסעת מהורהרת בדרכה. מחד רווח לה שצליכה להיחלץ מן המיצר, אך מאידך תחושת מועקה חסמה את אנחת הרווחה שהייתה אמורה לפרוץ לה.

למרבה הרווחה הכל התרחש כמתוכנן. ומס' טלפונים נוספים לגנים הרגיעוה שהכל כשורה והילדות בידיים טובות.
ב10 וחצי היא מקבלת טלפון מהבית ספר. על הקו בת השכנים בוכה.. לא מצליחה לדבר.. היא מבינה מבין הבכיות, שהילדה כמעט פספסה את התחנה. והיא ירדה ברגע האחרון אחרי שכל האוטובוס צעק שיש פה ילדה קטנה (כתה ו)שרוצה לרדת. הילדה בחפזונה שכחה את הילדות.
שני טלפונים לגנים הבהירו לה שהכל כשורה. הילדות הגיעו אמנם באיחור אך מי שמסובב הכל ארגן גם את הפינה הזאת.
האם נסערת רצה לגנים בעצמה לראות במו עיניה.
בתה הגדולה סיפרה לה שהנהג השני הראה לה בסבלנות את הדרך לגן.

זה הסיפור פחות או יותר. (אולי?)
בא נאמר שהמציאות מלמדת שבדרך כלל ההורה מגלה שהילד אבד כשמשיבים לו את האבידה ולא לפני...
אבל עדיין הלימוד לכף זכות נצרך..

לאה רקוב

משתמש חדש
מה שאני למדתי מכל הסיפורים האלה לפני ה"לדון" וכו.. שצריך פשוט להיות היסטריים לגבי הילדים! אולי ככה ימנעו אסונות ל"ע

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י לאה רקוב;2220128:
מה שאני למדתי מכל הסיפורים האלה לפני ה"לדון" וכו.. שצריך פשוט להיות היסטריים לגבי הילדים! אולי ככה ימנעו אסונות ל"ע

אימהות היסטריות עלולות לגדל ילדים עם חרדות
הרמב"ם אומר שצריך ללכת בשביל הזהב
וזה נכון בכל תחום
גם כאן: צריך לשמור ולהשגיח, אבל לא להיות היסטריים
ההשתדלות בידנו וכל השאר בידי שמים

אן

משתמש רשום
מסכימה.
לא חרדות , פשוט א ח ר י ו ת.
לפקדונות שד' נתן בידינו.
ואגב, לא פעם קורים דברים מאוד לא סימפטיים דווקא להורים חרדתיים.

שריתיש

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י מלימירי;2220063:
זה כל כך נכון!! יש משהו בציבור שלנו שנותנים לילדים עצמאות מוקדם מידי
ביתי הבכורה עלתה כעת לכיתה א' ואני פשוט פוחדת לשלוח אותה לבד, אז אני כן מלווה אותה הלוך וחזור למרות שאני די חריגה בנוף
אני גרה בעיר מעורבת ואני יודעת בוודאות שבבתי הספר הדתיים והחילוניים ההורים מלווים את הילדים לפחות עד כיתה ג', הלוואי שזה יהיה המצב גם אצלינו...
סה"כ ילדים בגילאי 6-7 הם קטנים מאד עדיין וחסרי שיקול דעת

בציבור החילוני כבר בגילאי ביה"ס באים עם סכינים ושוקרים לבית הספר,
מתאים לך?
או שמתאים לך החיים של הציבור החרדי?
לכן ההשוואה לא נכונה
(בנוסף, בציבור החילוני רב/ הרבה מהילדים מגיעים ברכבם של ההורים)

לא סותר כמובן את הזהירות והאחריות של ההורים בכל מגוון המקרים שמעלים כאן.

מלימירי

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
נכתב ע"י שריתיש;2220213:
מתאים לך?
או שמתאים לך החיים של הציבור החרדי?
לכן ההשוואה לא נכונה
(בנוסף, בציבור החילוני רב/ הרבה מהילדים מגיעים ברכבם של ההורים)

לא סותר כמובן את הזהירות והאחריות של ההורים בכל מגוון המקרים שמעלים כאן.

איפה ראית שאמרתי שהציבור החילוני טוב יותר????
אבל בנושא הזה אני מצטערת שאצלינו זה לא כך, עכשיו הילדה מסכימה שאלווה אותה לבית הספר אבל עוד מעט היא לא תסכים, כי תתבייש וממש חבל לי שאצלינו זה לא נורמה כמו אצלם זה הכל!!!!! (במיוחד לאחר שהיו אצלינו כמה וכמה מקרים וד"ל...)
ואגב לא תמיד זה ברכב של ההורים

יונה יונה

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י שריתיש;2220213:
מתאים לך?
....

ההסתה החרדית עובדת שעות נוספות....:rolleyes:

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
נכתב ע"י מלימירי;2220235:
איפה ראית שאמרתי שהציבור החילוני טוב יותר????
אבל בנושא הזה אני מצטערת שאצלינו זה לא כך, עכשיו הילדה מסכימה שאלווה אותה לבית הספר אבל עוד מעט היא לא תסכים, כי תתבייש וממש חבל לי שאצלינו זה לא נורמה כמו אצלם זה הכל!!!!! (במיוחד לאחר שהיו אצלינו כמה וכמה מקרים וד"ל...)
ואגב לא תמיד זה ברכב של ההורים

מסכימה איתך עם זה מאד.
לצערינו התמימות החרדית הביאה נזקים. יש משהו לקוי באמון הבסיסי שנותנים בטוב האנשים ולעיתים ביחס לגודל הזקן. הכבדהו וחשדהו חייב רענון.

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י יונה יונה;2220248:
ההסתה החרדית עובדת שעות נוספות....:rolleyes:

התלבטתי אם לחשוף כאן שמודן הוציאה השנה ילקוט-כיתה-א עם תא נסתר לסכין

סימי

משתמש מקצוען
ד' ישמור! איך העזת להשאיר 2 ילדות קטנות באוטובוס לבד, עם הנהג? ואם זה היה קורה לילדים שלך, גם היית רוצה שינהגו אתם כך? ומה זה קשור לאמא? אולי היא יולדת, ובכלל, האבא שלח את הילדות והאמא לא יודעת בכלל... ואולי... מי יודע איך הן הגיעו לכאן? אבל את ראית אותן, איך הפקרת? (כן. הפקרת!)

Niños

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איזה תגובות רעות,
מי יודע מה קרא עם האשה שהפקירה. הרי לא הכל היא סיפרה, אולי לא מרגישה טוב, אולי היה עוד דברים דחופים של חיים ומוות.
אני בראש חוצניק לא מבינה את ההתנהלות הזאת להשאיר ילדים בחוץ ללא ההשגחה, הכל לא מתאים לי בכלל.

סימי

משתמש מקצוען
נכתב ע"י Niños;2220268:
איזה תגובות רעות,
מי יודע מה קרא עם האשה שהפקירה. הרי לא הכל היא סיפרה, אולי לא מרגישה טוב, אולי היה עוד דברים דחופים של חיים ומוות.
אני בראש חוצניק לא מבינה את ההתנהלות הזאת להשאיר ילדים בחוץ ללא ההשגחה, הכל לא מתאים לי בכלל.

ללשכת התעסוקה לא פונים אנשים שלא מרגישים טוב... אולי זו תגובה חריפה מדי, אבל גם המעשה נורא בעיני.

שריתיש

משתמש סופר מקצוען
סימי,
את יודעת כמה ילדים רעבים יש בעיר שלך, בארץ בעולם? איך את מפקירה אותם?
את יודעת כמה ילדים פגועים יש בעיר שלך, בארץ, בעולם? איך את מפקירה אותם?
את יודעת כמה ילדים סובלים / לא מטופחים רגשית / מוזנחים יש בעיר שלך, בארץ, בעולם? איך את מפקירה אותם?

את יודעת כמה ילדים ממתינים כל בוקר על שפת הכביש ומצפים שתעזרי להם לעבור כביש ? איך את מזניחה אותם ולא רצה לסייע להם כל בוקר וכל צהרים?

מסקנה:
בכל מקום יש אנשים שאפשר לעזור להם.
אם היא יכולה, היא תעזור ככל יכולתה
אבל אם היא החליטה שאינה יכולה לעזור, היא לא חייבת! ואסור לאף אחד לכעוס עליה על כך או להפעיל לה נקיפות מצפון על כך!!!!
אין כאן שום ענין של חיים ומות.
אין כאן ילדות שאיבדו את ההכרה ... ואף אחד לא בסביבה...

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
נכתב ע"י שריתיש;2220270:
סימי,
את יודעת כמה ילדים רעבים יש בעיר שלך, בארץ בעולם? איך את מפקירה אותם?
את יודעת כמה ילדים פגועים יש בעיר שלך, בארץ, בעולם? איך את מפקירה אותם?
את יודעת כמה ילדים סובלים / לא מטופחים רגשית / מוזנחים יש בעיר שלך, בארץ, בעולם? איך את מפקירה אותם?

את יודעת כמה ילדים ממתינים כל בוקר על שפת הכביש ומצפים שתעזרי להם לעבור כביש ? איך את מזניחה אותם ולא רצה לסייע להם כל בוקר וכל צהרים?

מסקנה:
בכל מקום יש אנשים שאפשר לעזור להם.
אם היא יכולה, היא תעזור ככל יכולתה
אבל אם היא החליטה שאינה יכולה לעזור, היא לא חייבת! ואסור לאף אחד לכעוס עליה על כך או להפעיל לה נקיפות מצפון על כך!!!!
אין כאן שום ענין של חיים ומות.
אין כאן ילדות שאיבדו את ההכרה ... ואף אחד לא בסביבה...

את לא צודקת הלכתית!!
התורה לא מצווה אותנו לחפש אנשים שזקוקים לעזרה. אלא לעזור למישהו שבדרך שלנו. כן שלנו!! כשיש מישהו שלידינו אסור להתעלם.
"כי תראה חמור רעך וכו -עזוב תעזוב עימו"
מי שזמנו בידו ורוצה לגמול חסדים באמת לא חסר איפה.
אבל מכאן ועד לעזרה ותמיכה הנזקקת לידך -האדם יכול להחליט אם הוא רוצה או לא?
שאלוקים ישמרינו .
מה שכן היא לא הפקירה לגמרי -הנהג הבטיח את עזרתו.

ונס שההגדרה לעזרה לא נקבעת רק רק על פי איבוד הכרה.
לא מקנאה באף אמא ואשה להיות בצד של ילדות נאבדות ופגועות.

מוטיבציה

משתמש צעיר
יש כאן משהו שאני לא מבינה.
היא לא הפקירה את הילדות. היה מבוגר אחראי נוסף בשטח (הנהג) והיא הפקידה את הטיפול בידיו כיון שהיא עצמה לא יכלה לטפל.
יש כאן משהו שיפוטי ומעורר גזענות כשכותבים שהיא השאירה, שומו שמים, עם הנהג.
מה, נהג הוא לא בנאדם???
מכיון שהוא 'רק' נהג ולא פרופסור הוא כבר חשוד רח"ל?
זו הסתכלות ילדותית לדעתי.
תמהני.

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
נכתב ע"י מה הענינים;2220024:
טוב, כתושבת בית שמש אני בכלל לא מתפעלת מהסיפור, הוא כ"כ טבעי פה שמי שלא מתנהג כך - הוא קצת מוזר...
נותנים לילדים עצמאות בגיל מאד מוקדם וסומכים עליהם בכל מיני נושאים שהם לא בשלים להם.
(ילד בן 7 רעב ורוצה לאכול, מוציא פיצה מהמקפיא ומחמם לו בתנור ורץ למטה לשחק ושוכח לגמרי, ורק שריפה במטבח מחזירה אותו הביתה, ילדים קטנים עוברים כבישים לבד ועוד ועוד)
אבל, אולי בגלל שכולם כתבו נגד ההורים של הילדות פה, חשבתי לעצמי שיכול מאד להיות שהאמא גם מאד מיהרה ובמקום להעלות אותם על קו 11 (קו חרדי שמוביל אותם לגן) היא העלתה אותם, בטעות כמובן, לקו 15.
לו יהי כן.
איך אמרה לי פעם שכנה שאמרתי לה כמה אנחנו צריכים לשמור על הילדים שלנו?
אנחנו לא יכולים לעשות כלום, הקב"ה משגיח עלינו באחריות גדולה ורק עליו אפשר לסמוך...
שאלתי אותה: אז למה הוא החליט לשלוח ילדים לעולם דרך ההורים שלהם, הרי אפשר לשלוח אותם לעולם לבד, והם יסתדרו...
(בלי להכנס לעצם הענין של השגחת השם)

איך אפשר לדון את האמא של הבנות כשלא יודעים מה באמת היה?

אולי הבנות המאורגנות לקחו את הרגליים שלהן בעצמאות יתירה בשעה שאמא שלהן התארגנה ליציאה? וזאת האחרונה נשמתה פרחה מדאגה בכל אותן דקות ארוכות?

אני גרה בבי"ש וזה ממש לא המצב הנורמלי.

ילדים עצמאים תמיד יש, וזה ממש לא בשליטת ההורים ותאמיני לי שגם ככה לא קל להם.

(יום אחד אני מריחה ריח של חביתה באמצע היום, מכיוון שאני גרה בקומה עליונה מעל המטבחים של השכנים, חשבתי שהריח כנראה בא מהם. לפתע אני מגלה לתדהמתי את בן ה-7 סועד את ליבו בלחם עם חביתה, למראה עיני הגדולות ופי הפעור הוא עונה: הייתי רעב אז הכנתי לי חביתה!!! כמובן שהנהלים רועננו. אבל אם משהו היה מסתבך בדרך, שה' ישמור, אז כולם היו יודעים לצקצק...)

אביגיל 24

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
עם כל המצוות ...

יש גם מצווה לשון הרע .. דימה רע .... לדון לכף זכות
ולדבר על אשה מעם ישראל זה גם דבר רע.
ונכלל בתוך הלכות רכילות- וזה כולל כתיבה

תמיד תמיד להיות עם עין טובה ולחשוב שכך ה' החליט לאותו רגע .

נ פלוס

משתמש מקצוען
לכל אלה שמנסות לאשים אותי. אז כמו שכתבתי למעלה- "בהתחלה" היה לי נפקות מצפון. אבל כמה שהתבוננתי יותר בסיפור הזה, ראיתי שהיה פה פשוט חוסר אחריות מצד האמא ב100% (כמעט בלי שום צד של דן לכף זכות, אולי תעזרו לי דרך כן למצוא איזה זכות עליה....) עובדה שכל מי שמכירה את המקום הזה לא חושבת כמוכם!!

*מי שמכירה את המסלול של קו 15 - הוא מתחיל ברמה א' והבנות האלה לא גרות בשכונה ב100% - אין שם כמעט דוברי אידיש ובודאי לא בנות שלומדות במשכן שרה! זאת אומרת שהנהג פונה לנהר הירדן מרמה א' ורק בנהר הירדן הם עלו לאוטובוס! והם היו צריכות לרדת בתחנה השלישית בנהר הירדן ז"א שהיה להם לנסוע 2 תחנות בלבד! דרך של דקה וחצי, ועם מונית חצי דקה!! אז ככה- לאמא היה מאוד מאוד קשה להפרד מ-17 ש"ח עלות של מונית! ולכן אני צריכה להפסיד 10,000 ש"ח!!! זה מה שאתם חושבות????
איזה פיקוח נפש יכול להיות בדקה וחצי???? לידה? אז בדרך לבי"ח מורידים אותם! לעלות אותם על האוטובוס לוקח יותר זמן מלהכניס איתם למונית ולנסוע עד לשם!!! זאת אומרת שזה היה פשוט עניין של קמצנות על 17 ש"ח
הדבר היחיד שאני יכולה לדון אותה זה- שהם עלו על אוטובוס אחר בחפציבה / הקריה והם לא ירדו בתחנה, אז כשהאוטובוס הגיע לתחנה הסופית - הנהג לקח אותם ועלה אותם על קו 15, ואז הנהג של קו 15 עביר אותם לקו 12 ומי יודע מה עשה הנהג של קו 12.............................................. :eek::eek::eek:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה