אמא יקרה! מה חשבת לעצמיך???

דניאל נ

משתמש מקצוען
זורע רוח.. יקצור סופה
זו התרבות וזה הסגנון ולצערי זה קשור כמובן לאותם אלו שהילדים שלהם משוטטים ברחובות או נשכחים בכל מיני מקומות ובמקרה אחד מתוך מאה זה מגיע למשטרה..
רק משטרה תעזור .
פשוט מאד כל מקרה לדווח למשטרה. שיכניסו אותם לכלא יחד עם אסירי ציון שמשוטטים באילת . ותאמינו לי שתוך חודש כולם יבינו שניסים זה משהו שאמור לקרות בדיעבד ולא משהו שצריך לסמוך עליו מלכתחילה .
התפקיד שלנו זה לא רק לדון לכף זכות אלא לדווח

ch3

משתמש פעיל
נכתב ע"י דניאל נ;2220901:
התפקיד שלנו זה לא רק לדון לכף זכות אלא לדווח
שאלתי, לפי ההלכה למי לדווח?
אני בדרך כלל משתדלת לאתר את ההורים קודם כל לבד. [אפילו שמיניות... השאלה מה הגבול?]

דניאל נ

משתמש מקצוען
נכתב ע"י ch3;2220912:
שאלתי, לפי ההלכה למי לדווח?
אני בדרך כלל משתדלת לאתר את ההורים קודם כל לבד. [אפילו שמיניות... השאלה מה הגבול?]

ואם להורים.. אז שיבינו שרצית לפנות למשטרה

כלבבי

משתמש רשום
נכתב ע"י r36330;2220835:
בלי קשר לפותחת האשכול, שאולי הייתה בסדר שהשאירה את הבנות לנהג (לא הייתי שם, לא ראיתי את הנהג ולא יכולה לדעת מה הייתי עושה, נראה לי שהייתי לוקחת אותן לסיבוב בסידורים שלי).

אם היית לוקחת אותן לסיבוב, בסוף מישהו היה מזמין לך משטרה והיית יושבת על זה בכלא :eek:

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
לא חושבת שנכון לפנות למשטרה עם כל מקרה.

על החתום:
אמא לבת 3 לשעבר, שעלתה פעם לבדה ובאופן עצמוני לקו 15 בלב גאולה ההומה (למזלנו ראינו שהיא נעלמה לנו, לפני שהאוטובוס הספיק לנסוע מהתחנה, אבל אם היו קצת פחות נוסעים שעלו בתחנה הזו, הוא היה יכול להמשיך הלאה בשקט).
אמא לבת 5 בהווה, שנעלמה בתוככי קו 66 עמוס, וכשירדנו כל המשפחה לא מצאנו אותה. עצרנו את האוטובוס ולא נתנו לו להמשיך עד שהאבדה נמצאה, אבל כנ"ל - באותה מידה הוא יכול היה 'לברוח' לנו איתה.
אמא לבת שנתיים בעבר, שהתקרבה לקו 402 שהגיע לתחנה ופתח דלתות, ונלכדה בין הדלת לדופן האוטובוס וגרמה לכל הרחוב (ולנהג) לצרוח בהיסטריה למראה הפרצוף הקטן והמתוק שהתקווץ' בין זכוכית הדלת לדופן המתכתית. (לילדה שלום).
מה באתי לומר בכל הנאומים האלה? שיש ילדים שמטבעם הם ברחנים, ועם כל המאמץ לתת להם יד, הם תמיד יצליחו איכשהו להשתחל החוצה/פנימה ולהימלט. לא נראה לי שהמשטרה או הסוציאלים יצליחו להתמודד יותר טוב מההורים.
ולפני שמדווחים, חשוב לבדוק אם זו סתם הזנחה, או ילד עם כישורי חמקנות של מטוס F-35.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
נכתב ע"י יונה יונה;2220495:
נ פלוס אל תנסי להצטדק בכלל. את פשוט לא צריכה.

מי שנתן ל-2 ילדות גן לעלות לאוטובוס לבד (ולא משנה מאיזו סיבה שתהיה) הוא האחראי היחיד למה שקרה או לא קרה להם. נקודה.

לפי דבריך צריך להתעלם מכל ילד שיתכן והוא במצב סיכון?
לאיזה אומה אנו שייכים?

ונכון שיש דינים להשבת אבידה גם בבני אדם ושווי הדבר וכו וכו.

אבל לעבור וללכת ????
אגואיסטיות צרופה.

נ פלוס הדבר היחיד שהטה את הדיון סביב ההתנהלות במקרה זה המשפט המקומם -אם האמא לא אחראית למה שאני, וזה טעות. סליחה ומחילה.

העלית נקודה מאד חשובה ומאד כואבת ורק קצה הקרחון של גודל היקף הבעיה נחשף בו בזכותך,
המערכת לקויה בנושא זה, ואיש חכם יקח מוסר.

מה חובתינו במקרה כזה -זה דיון נוסף.
האם כמו שאמרת הפסד כספי גדול עומד מול הנזק
שאולי ורק אולי היה יכול להיגרם לילדות וכו.
למרות שלא הייתי בחיים מתלהבת לתת לנהגים לטפל בילדות
זה לא אומר שכל הנהגים פושעים.

ומשטרה? רווחה?

יש לנו תורה ועל הכל יש תשובות.

מרציפן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
נכתב ע"י בפוטנציאל;2220967:
לאיזה אומה אנו שייכים?

אבל לעבור וללכת ????
אגואיסטיות צרופה.

נ פלוס הדבר היחיד שהטה את הדיון סביב ההתנהלות במקרה זה המשפט המקומם -אם האמא לא אחראית למה שאני, וזה טעות. סליחה ומחילה.

העלית נקודה מאד חשובה ומאד כואבת ורק קצה הקרחון של גודל היקף הבעיה נחשף בו בזכותך,

ומשטרה? רווחה?

כל מילה!!!!!

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
נכתב ע"י בפוטנציאל;2220967:
לאיזה אומה אנו שייכים?

אבל לעבור וללכת ????
אגואיסטיות צרופה.

ומשטרה? רווחה?

את כל כך שיפוטית!!היא לא מסרה את הילדת לערבי וגם לא הטבילה אותן לנצרות.במקום להתעלם היא פנתה לנהג והוא ברוב אדיבותו הסכים להחזירן.מי את שתשפטי??
קיבלת יורה יורה לאחרונה?להגיד ככה חד וחלק שזו אגואיסטיות?
אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו!!
היא הסבירה כמה פעמים שמאד מיהרה!!

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
אני ברגשות מעורבים לגבי האשכול דנן.
מצד אחד- לפעמים מקרי הזנחה מחייבים התערבות הזולת עד להתעשתות ההורים של שיטת ה'סמוך'.
מצד שני- אני נזכרת בכל המתערבים למיניהם שאוהבים לחנך הורים אחרים. תמיד תמצאו אותם בגינה עם יד על הלב מגיעים כל פעם לאמא אחרת ואומרים לה בקול מאנפף: הבן שלך מתנדנד מהר מדי. זה מסוכן.
או: שמת לב שבת השנתיים שלך מחזיקה ביד לחם? זה מסוכן. היא יכולה להיחנק.

או כל מיני כאלו שאחראים לכל הסביבה, כמו האשה שראתה את המפתחות שהנחתי בספריה במקום מאד מסוים כדי שהבן שלי לא יטפל בהם, ושאלה את הבן שלי: זה שלכם? שים אץ זה בכיס.
רציתי לומר לה: מה את מתערבת? את רואה שאני יושבת ליד. אני אחראית למפתחות שלי ואת לא חייבת לדאוג להם. אבל שתקתי. מה זה יעזור.

מה שאני באה לומר, זה שלפעמים ישנם מקרים שבאמת דורשים מהסביבה אחריות.
אבל ישנם מקרים שצריך לדעת לסתום.
כן, גם אם הילד של השכנים מטפס באופן מסוכן על המתקן בגינה ואמא שלו לא אומרת לו דבר, וגם אם בן השנה וחצי שלה עולה לבד במגלשה.

וגם אם היא לא שמה לב, והשמת את תשומת לבה, מספיק שתעוררי אותה לדבר, אין צורך לתת לה גם מוסר על הדרך ולחנך אותה להתנהג כמוך בשלמות..

לכן קצת קשה לי לקבל את כ-ל הביקורת כאן, למרות שזה באמת סיפור הזוי לראות ילדות גן נוסעות לבד באוטובוס.

לכן אולי ההמלצה היא:
א. קודם לברר עם האם מה קרה. אולי חלה טעות? אם היו אלו הילדות שלי, הייתי תולה את האשמה במי שראתה את זה והתעלמה מכך ש2 ילדות נוסעות והיא לא מבינה שזה מוזר. כי ברור שכנראה היתה טעות מצערת.

ב. אם בררת והאמא אומרת לך שזה בסדר, קודם כל, לבדוק שהסיפור אכן הזוי בכל קנה מידה ולא רק שאמות המידה שלך מורות לך שכל הסביבה צריכה להתנהל אחרת.

ג. אם הסיפור הזוי והאם חסרת אחריות-- משטרה/רב/רווחה, כל מה שיכול לעזור בלי להסס בכלל.

ד. במרה הזה, קשה לי להבין מה הטענה. היה כאן את הנהג והכל בסדר.
היא מיהרה.
כלומר אני קוראת שוב את ההודעה ומבינה מאיפה ההתקפה. לפי התיאור של פותחת האשכול שהשאירה את הילדות עם הנהגגגג...

יצא לי ארוךךך.
מחנכת הדור שכמותי..:)

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
ואגב.
ישבתי בגינה יום אחד וראיתי את שכן שלי בן 10 עושה פעלולים מסוכנים על המתקן. סוג של לוליין אקרובטי.
שאלתי אותו: מנחם, אמא שלך מרשה לך?
והוא ענה לי: כן.
מכיון שאני מכירה את הילד, הוא ענה לי ברצינות.
אח"כ אמרתי לאמא שלו שמנחם עשה לנו פעלולים אקרובטיים.
ואמא שלו אמרה לי: כן. יש לו כושר אתלטי גבוה.
ומיני אותו יום, השכנות רואות אותו עושה פעלולים בגינה ולמרות שבאופן רגיל היינו אמורות לצקצק בלשוננו ולהחזיק בליבנו, אנחנו שותקות לראות אותו.
כי אמא שלו אחראית ומכירה אותו, והוא באמת מצליח ללהטט יפה.
הוא מטפס על הברזלים של מטפס הידיים ועושה את זה בהליכה מלמעלה..
כך שלמרות חוש המוסר והאחריות שלנו, אנחנו מבינות שלא הכל אנחנו מבינות..

וילדים אחרי אגב מסתכלים עליו ובתחילה ניסו לחקות אותו, אח"כ הבינו שאין להם את היכולת והפסיקו מעצמם.

לכל הילדים שלום.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
נכתב ע"י שרינה;2221113:
את כל כך שיפוטית!!היא לא מסרה את הילדת לערבי וגם לא הטבילה אותן לנצרות. במקום להתעלם היא פנתה לנהג והוא ברוב אדיבותו הסכים להחזירן. מי את שתשפטי??

את מוציאה דברים מהקשרם ואחר כך כועסת עלי ...
כפי הצעתה של יונה יונה צריך להתעלם מילדות כאלו מה שנ פלוס לא עשתה כן!!!
וגם מומלץ מאד להתעלם כי זה הבעיה של האמא ועל זה הגבתי שזה אגואיסטיות.
אז בבקשה תקראי היטב לפני שאת מגיבה.
ואל תשמיצי כי אחר כך ..

רחלי 1234

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י מימי זו;2220840:
אנשים
קושרים
עגלה
עם תינוק
באוטובוס.
והולכים.
והמטפלת מורידה אותו.
ביתר עילית.
אחותי ראתה

איממממממממממממממממממללללללללההההההההההההה
לא יכול להיות!
לא מאמינה שהנוסעים באוטבוס הסכימו לזה.

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י שרינה;2221113:
את כל כך שיפוטית!!היא לא מסרה את הילדת לערבי וגם לא הטבילה אותן לנצרות.במקום להתעלם היא פנתה לנהג והוא ברוב אדיבותו הסכים להחזירן.מי את שתשפטי??

האשכול הזה כולו שיפוטיות אחת גדולה, והנה מצאת את הדובדבן שבקצפת :rolleyes:
לדעתי בפוטנציאל התקוממה נגד הגישה שבצבצה מבין דבריה של פותחת האשכול, והייתה לה הסכמה רחבה כאן באשכול: "לא ענייני, אשמה של מישהו אחר, אני לא חייבת שום דבר לאף אחד".
לצערי, זו הפכה להיות יותר ויותר גישה חרדית והיא משקפת מידה רבה של אטימות, חוסר רגישות וחוסר אנושיות.
אני לגמרי מסכימה עם פונטציאל (בלי לדון ספציפית את פותחת האשכול, אלא באופן כללי לגבי הגישה).

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י GRN;2221171:
האשכול הזה כולו שיפוטיות אחת גדולה, והנה מצאת את הדובדבן שבקצפת :rolleyes:
לדעתי בפוטנציאל התקוממה נגד הגישה שבצבצה מבין דבריה של פותחת האשכול, והייתה לה הסכמה רחבה כאן באשכול: "לא ענייני, אשמה של מישהו אחר, אני לא חייבת שום דבר לאף אחד".
לצערי, זו הפכה להיות יותר ויותר גישה חרדית והיא משקפת מידה רבה של אטימות, חוסר רגישות וחוסר אנושיות.
אני לגמרי מסכימה עם פונטציאל (בלי לדון ספציפית את פותחת האשכול, אלא באופן כללי לגבי הגישה).

אולי ההתנערות הזו נובעת מכך שכאשר כן מתייחסים, ההורים מגיבים שצורה שמסמנת: תרד לי מהוריד..
ולפעמים הם צודקים..

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י מלפפון;2221218:
אולי ההתנערות הזו נובעת מכך שכאשר כן מתייחסים, ההורים מגיבים שצורה שמסמנת: תרד לי מהוריד..
ולפעמים הם צודקים..

ואולי מרוב דברים אחרים
(כלומר יש לי תיאוריה ברורה בעניין, אבל נניח לאשכול...)

אה, ולגבי ההורים: מסכימה לגמרי לגבי ההערות להורים. רובם מיותרות ומציקות. אני מדברת על זה שאדם צריך לעשות את המעשה הנכון בזמן הנכון בלי חשבונות של "אני חייב לעשות את זה / אני לא חייב לעשות את זה" לפי פלפולי הלכה ודקדוקי דינים.

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י GRN;2221220:
ואולי מרוב דברים אחרים
(כלומר יש לי תיאוריה ברורה בעניין, אבל נניח לאשכול...)

פטור בלא כלום אי אפשר.
עזבי תאוריה, תכתבי בנקודות ואסכים איתך או אתנגד..

יהושבע

משתמש סופר מקצוען
לדעתי פותחת האשכול היתה בסדר גמור בכך שהעבירה את הטיפול בילדות לנהג, ובכל מקרה לא חוכמה שאנחנו שלא היינו בסיטואציה הלא-פשוטה, נדון אותה ואת הקושי שלה.
אבל הטענה הספציפית "אם להורים שלהם לא אכפת למה שלי יהיה אכפת" - נראית לי שגויה ומקוממת מאד.
ילדים הם לא רכוש של ההורים. הם בני אדם בפני עצמם.
אם מישהו מפקיר את הרכוש שלו, אנחנו באמת לא חייבים לדאוג לרכוש שלו יותר ממנו עצמו.
אבל ילדים???
אם ילד נמצא בסכנה - (ואני לא מדברת על המקרה המתואר באשכול הזה!) - אז הקריטריון שלנו אם צריך להתאמץ להציל אותו, צריך להיות עד כמה ההורים שלו אחראיים בשמירה עליו?!
מה חטא הילד שנולד להורים מזניחים וחסרי אחריות? מה, הוא בחר את זה? בגלל זה לא מגיע לו שלפחות אנשים אחרים ירחמו עליו? עליו, לא על ההורים שלו.
אם יקרה לו משהו רע, זה יקרה הרי לו עצמו. זה לא רק יצער את ההורים שלו. גם הוא עצמו צד בעניין...
וילד אחר שזכה להיוולד להורים אכפתיים ומסורים, יותר ראוי לרחמים שלנו? למה?
(אם כבר לדרג, נראה לי בדיוק להפך - יותר דחוף להיחלץ לעזרת מי שמסכן יותר וזקוק יותר לעזרה. דהיינו לילד שהוריו לא מספיק אחראיים.)

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
נכתב ע"י מלפפון;2221218:
ולפעמים הם צודקים..

לא יודעת אצל מי הצדק.
רק זוכרת שבבחרותי גרתי ברחוב לא סואן דיו אבל רכבים עברו גם עברו.
שכנה כבת 3 חצתה לבדה את הכביש והרכב שבא מולה עצר בחריקה רגע לפני הפגיעה.

הלכתי עם חברה כשזה קרה והיא בטוב ליבה ועירנותה לקחה את הילדה לאמא ואמרה לה-
תיראי מה קרה לה , מצאתי אותה כך.

מה ענתה האמא - מגיעה לה ! בעיה שלה שהיא בורחת מהבית.

לאלוקים פתרונים של מי האחריות.

בתוכנית-מרחב אונליין

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
לפי דעתי כל התופעות האלה המוזרות נובעות מגישת האינסטנט.
אפשר להספיק הכל ולעשות הכל. ובכן לא!!!!!
יש צורך בהרבה זמן , פניות ומשאבים ובויתור על המון דברים עבור ההכי יקרים לנו.
זה כולל: ויתור השתתפות בשמחות, ויתור הגעה לכנסים וכו, ועוד. כשהילדים קטנים זו בהחלט תקופה מאמצת. וגם כשהם גדלים עלינו לדאוג לבטחונם בכל המובנים.
סדרי עדיפויות זה משהו שההורים צריכים להכניס לילדים.
בטיחות ואחריות ללא פשרות. זה הרבה תלוי בדוגמא אישית.
וגם ההתנהגות והאחריות הסביבתית היא משהו שהילדים רואים ולומדים.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה