דרוש מידע אלימות והזנחה

מצב
הנושא נעול.

bracha5

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אוטומציה עסקית
אלימות שהיה נגדי
זה צרחות על כלום
וזה היה על בסיס יומי
מבלי לזלזל במצוקה:
היה אוכל?
היה בגדים הולמים?(עונה, סביבה)
קיבלת יכולת לחיים עצמאיים ?(לימודים/נדוניה)
אם כן, אף אחד אחר לא ייתן לך יותר.
גם הורים עם חסרונות הם הורים

CHAYA FFF

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
מבלי לזלזל במצוקה:
היה אוכל?
לא באה לזלזל בך כלל וכלל ,
כותבת רק בכאב:
תשמחי שאת לא יודעת מה זה...

מתעניינת:)

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מבלי לזלזל במצוקה:
היה אוכל?
פליז רק לא זה..
נזכרת בחברה שחוותה ילדות קשה ואלימה וכשהיא נפתחה סוף סוף בפני איזשהי מורה היא אמרה לה "בואי נחשוב ביחד על הדברים הטובים שההורים עושים בשבילך"

ציפור כחולה

משתמש מקצוען
פליז רק לא זה..
נזכרת בחברה שחוותה ילדות קשה ואלימה וכשהיא נפתחה סוף סוף בפני איזשהי מורה היא אמרה לה "בואי נחשוב ביחד על הדברים הטובים שההורים עושים בשבילך"
יש אנשים שגדלו מאוד יפה, אבל חושבים שההורים שלהם היו צריכים לתת את לשד עצמותיהם, יש לי חברה ממש מפונקת קיבלה דברים שאני אפילו לא העזתי לחלום, היא קיבלה דירה בירושלים, תמיד שהינו חזרות מבית הספר אמא שלה היתה מקבלת אותה עם ארוחות גרומה, רגועה ונינוחה, שרצתי אצלה בבית... היום יש לה ביקורת על ההורים שלה בלי סוף...
ההורים שלי לא נתנו הרבה רצו ועבדו קשה ורק מילים טובת יש לי....
יש ילדים שכמה שתיתן לא יספיק כמו בור בלי תחתית

ב.כ

משתמש מקצוען
מבלי לזלזל במצוקה:
היה אוכל?
זה ממש לא נכון ילד צריך יותר מאוכל בגדים וקבלת יכולת לחיים עצמאים
את כל מה שכתבת כאן יכול לקבל גם יתום עגול או ילד שגדל בפנימיה
ילד זה חום זה אהבה זה שמחה זה דם זה קשר אין סופי
שמש שזורחת במלוא עוצמתה ותפקיד ההורה זה לישר את הקרנים שלה ומי שלא מסוגל לעשות זאת לא יכול להיות הורה

ב.כ

משתמש מקצוען
יש אנשים שגדלו מאוד יפה, אבל חושבים שההורים שלהם היו צריכים לתת את לשד עצמותיהם, יש לי חברה ממש מפונקת קיבלה דברים שאני אפילו לא העזתי לחלום, היא קיבלה דירה בירושלים, תמיד שהינו חזרות מבית הספר אמא שלה היתה מקבלת אותה עם ארוחות גרומה, רגועה ונינוחה, שרצתי אצלה בבית... היום יש לה ביקורת על ההורים שלה בלי סוף...
ההורים שלי לא נתנו הרבה רצו ועבדו קשה ורק מילים טובת יש לי....
יש ילדים שכמה שתיתן לא יספיק כמו בור בלי תחתית
זה כבר צריך בדיקה על מה זה יושב

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
D I G I T A L
@ב.כ מצדיעה לך בדמעות. מכירה באיזה צומת בחיים ממש כזו התמודדות וב"ה הילדים גדלו ויותר קל אם תרצי לדבר איתה וזה ייתן לך כח- בכיף.
גם במקום שלך כדאי למצוא את המוקד שיכול לעזור. אם זה עזר מציון או דווקא הרווחה (תלוי בעיר כמו שאמרו) את לא צריכה להתמודד עם זה לבד בכלל! כמובן שמגיע לך ביטוח לאומי אם ילד צריך שמירה שלא יפגע באחים שלו. וכשזה בשתיים קשה לא פי 2 אלא פי כמה וכמה!
הספיק לי פעם אחת שלקחתי לשבת את אותו ילד של ההיא. ביום שישי הוא התקשר למשטרה כמה פעמים וניתק. המשטרה חזרה אלינו ואמרנו שהכל בסדר אך מכיון ששמעו צעקות (של מה שבנתיים המשיך לעולל) שלחו ניידת כמה דק' לפני שבת. במהלך השבת עשה כל דבר מסוכן שרק אפשר, לטפס על כל מה שגבוה לבדוק את החום של נר הבדלה (נו זה קסם כזה מעבירים אצבע וזה לא כואב) כמובן צרחות והצגות שכל השכונה שמעה וטיפול בילדים האחרים בתור השופט או בית משפט או משטרה מה שגרר בכיות וצרחוחת ומקהלה. יצאתי מהשבת צרודה ומצדיעה על מי שחי איתו 24 שעות!

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
מה שמפחיד קצת;
האם זה לא יהיה מסוג הדברים שרק עוד עשור או שניים "יכנס למודעות" הפניה לרשויות האמונות על כך במקומות ודרך אנשים המותאמים היטב לציבור החרדי (ובעיקר - שמגיעים ממנו).

כמו שהיה בנושא רגיש מאד מאד
שרק בשנה הנוכחית נכנס חזק למודעות לאחר עשרות שנים של חוסר מודעות עצום.
האם זה לא כמו כביש מסוכן מאד שרק לאחר 2 תאונות מסוכנות אפשר רק להתחיל לטפל בו??

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
לא קראתי את כל התגובות כאן...
לפנות לרב השכונה? למשטרה? לרווחה?
אסור להתעלם מאנשים שסובלים וחייבים לעזר להם. מי יודע אם לא אחד מהפניות האילו הם שיצילו ילדים מהמשך מצוקה ואולי גם אישה שסובלת.

מה שהיה היה ועם כל הכאב אין מה לעשות ורק להשלים עם גזירת שמים. הנושא הוא כיום עכשיו... לא להתעלם ולא לפחד לעשות מה שנכון לעשות.
לא תמיד זה עוזר.
היום לצערנו המצב כ''כ קשה שכמעט כל גוף אפשרי הרים ידיים.
אני זוכרת בעבר כשהייתי עובדת עם ילדים בגילאים צעירים יותר, והיה לי ילד שבא ממשפחה כזו, כמה שניסיתי לדבר ולהחנן על נפשי שמישהו ייכנס לשם ויעשה קצת סדר ויבדוק מה קורה.. נאדה..
גם כשפניתי לרווחה לא קבלתי תשובה.
בסוף הגעתי פיזית לאחת מהעו''ס בעיר שהייתי בקשר טוב איתה בגלל סיפור אחר לגמרי, ספרתי לה על המשפחה ההיא והיא הבטיחה שתבדוק מה קורה.. אח''כ היא חזרה אליי ואמרה שמכיון שאין למשפחה תיק ברווחה ועד כמ שהם בדקו הילד לא מגיע כל יום עם אותה חולצה מבחינתם זה לא עומד בקריטריונים להתערבות.
אז פשוט הגעתי למסקנה שמה שאני אוכל לעשות במסגרת העבודה אעשה ומה שלא פשוט נשאר רק להתפלל.
וזה הגיע עד כדי כך שהיו בקרים שהייתי לוקחת את הילד על הבוקר יורדים למטה ומתקלחים כדי לקבל צורה נורמלית של ילד יהודי טהור.
שנתיים אח''כ הגיע אליי מקרה נוסף הפעם זה היה במקביל אליי, ילד רזה ברמה חולנית שהיה מגיע יום יום ללא אוכל, ניסיתי מה שיכלתי אבל מהר מאד הבנתי לאן זה הולך, אז פשוט התחלתי להביא לו אוכל בקביעות.
להגיד שהתחרטתי לא.
לומר שהבעיה נפתרה.. לצערי לא.
להגיד שהשתדלתי לעשות מה שהיה אפשר כן.
מה לעשות לפעמים עם כל הרצון הטוב, אנחנו מגיעים למצב שאין מה לעשות למרות שנראה בפועל כאילו יש הרבה.

רואה את A

משתמש פעיל
עריכה תורנית
במקרה שלנו פנינו לבית דין והם אילו שעזרו לזרז את הרווחה לפעול כדי להוציא את הילדים מהבית וזה לא כל כך פשוט, כי אין הרבה משפחות קלט או אומנה שמוכנים לקחת ילדים . ובנוסף הרווחה הכניסה סומכת לבית וניסתה לחייב את ההורים ללכת לאבחון כדי שיכלו לטפל בעצמם.

מוטי הנדל

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
האם ההורים הם אנשים שיכולים ומסוגלים לשנות כיוון?
במידה ולא, חבל על הזמן ויותר מזה - חבל על הילדים. עם כל הכאב והא מאוד גדול צריך להעביר אותם למקום אחר.

אם הם כן יכולים לשנות/להשתנות בהדרכה/טיפול וליווי מתאים, נמצא שמה שחסר הוא רצון לעשות זאת.
יש לגשת לאדם גדול שמתמצא בעניינים אלו כגון הרב סילמן שליט"א (רק לדוגמא) ולשאול האם מותר לפנות למשטרה. רק דבר כזה מספיק חזק כדי לעורר אדם מהתרדמת וההרגל שהוא נמצא בה. הפחד ממאסר, וכל המתלווה לזה מבחינת משפחה מורחבת, סביבה וכו' בכוחו להעיר ולשנות.

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
ו? הכל נשאר כמו שהיה?
לצערי הרב,
זה היה מקרה של אלימות במשפחה... עד כדי מצב של ביה״ח....
אבל האשה הנפגעת הכחישה מכל וכל...לצערנו, והמצב שם נשאר קטסטרופלי,
זה מתבטא גם אצל חלק מהילדים שבאופן לא מפתיע עזבו את הדת, אבל עדיין לא מוכנים להעיד על האבא המכה

נערך לאחרונה ב:

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
לצערי הרב,
זה היה מקרה של אלימות במשפחה... עד כדי מצב של ביה״ח....
אבל האשא הנפגעת הכחישה מכל וכל...לצערנו, והמצב שם נשאר קטסטרופלי,
זה מתבטא גם אצל חלק מהילדים שבאופן לא מפתיע עזבו את הדת, אבל עדיין לא מוכנים להעיד על האבא המכה
יש מקרים קשים כאלו של הפרעות אישיות שאכן מהפחד לא מעיזים לדבר סרה.
עצוב לשמוע.

מירי עוס

משתמש מקצוען
יש מקרים קשים כאלו של הפרעות אישיות שאכן מהפחד לא מעיזים לדבר סרה.
במערכת זוגית אלימה ישנם גם פרמטרים נוספים שנכנסים..
מאפיינים אצל המכה והמוכה.
ועם כל הכאב כאשר מדובר במבוגר שמתמודד עם אלימות (אלא אם כן זו אלימות מאדם שהוא כפוף לו) אין הרבה מה לעשות, חוץ מלתמוך ולתת כח למוכה...עד שאולי יעיז להודות במצבו, ולקבל עזרה.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
במערכת זוגית אלימה ישנם גם פרמטרים נוספים שנכנסים..
מאפיינים אצל המכה והמוכה.
ועם כל הכאב כאשר מדובר במבוגר שמתמודד עם אלימות (אלא אם כן זו אלימות מאדם שהוא כפוף לו) אין הרבה מה לעשות, חוץ מלתמוך ולתת כח למוכה...עד שאולי יעיז להודות במצבו, ולקבל עזרה.
ואיך באמת עושים את זה?

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
בכל המקרים שאין דרך לעזור
יש דבר אחד שתמיד יכול להציל ילדים/נשים מתמודדים
להיות האנשים הטובים בצד הדרך
שמחזיקים את המתמודד עם הראש מעל המים.
אם זה שכנה, מורה, אח/ות גדולים, דודים
או כל מי שיכול להיות זה שאומר מילה טובה, נותן פינוקים מידי פעם, אוכל כשרעבים
כתף לפרוק עליה אם רוצים
מזמין הביתה לשבת /אחה"צ, לתת דוגמא טובה איך אמור להראות בית.
ולהיות הפינה החמה בה הוא רצוי.
זאת יכולה להיות שכנה שמזמינה לבייביסיטר
או אפילו מדריכה בבתיה.
את האנשים האלו לא שוכחים לעולם!!

גם @זיזיזי עם ההתמודדות שאתה מתאר
אתה כבר לא נמצא בבית, אתה כבר יצאת מהגהינום
אתה יכול להיות האח הגדול והתומך עד שימצא פתרון
לפתוח עם האחים הקטנים את הכאב וההתמודדות, להיות להם מקום לשפוך את הלב
ולקבל הכלה והבנה, להיות האח הגדול והחזק שתומך ומבין. לתת להם את הכוחות לגדול ולצמוח מתוך הכאב הזה.

מדיה ואתרים

בניה , עריכה ועיצוב
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
אני לא יודעת אם בהתחלה ניתן לדעת.
מה שחשוב, זה לפקוח עין ולראות.
"לא תעמוד על דם רעך".
ברור שחשוב לבוא ממקום של בירור ולא של הטחת אשמה.
וזה שאנשים לא ינהגו באדישות-זה דבר מאד מאד חשוב!!!
נכון מאודד

ציפור כחולה

משתמש מקצוען
האמת שאמא שלי כשאני באה היא רצה בהתרגשות לראות אותם מחבקת והילדים שלי נמסים גם הם.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה