בשרי אכלתם פעם בשר בצ'ונט\חמין שלא התייבש?

חנה ש.

צלמת אוֹמָנית
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
אפשר גם לבשל את הצ'ולנט רק חצי שעה, ואז לשים על הפלטה לפני שבת והוא ממשיך
להתבשל במשך השבת, כך שהבשר החתוך נשאר רך. (כמובן לצרוב את הבשר קודם)
(את זה למדתי מהלכות שבת - שליש בישול)
 

CHAYA FFF

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
בתל"ק
אני מצאתי חלק כזה אבל קשה מאוד להשיג אותו ואין כל שבוע באיטליזים
(הסבירו לי שנותנים קודם למסעדות ואם נשאר מגיע לאיטליז)
לחי עגל רךךךךךךךךךךך ומעדן אמיתי
ממש "עוינג שאבעס"
 

CHAYA FFF

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד

פרוגמטי

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
D I G I T A L
שמעתי מידי הרבה על בשר לחי. נראה לי אני פשוט אזמין ארגז.
זה מה שנקרא גם בשר ראש?
 

CHAYA FFF

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
זה מה שנקרא גם בשר ראש?
כן, אבל בראש יש עוד חלקים שבד"כ אפשר להשיג משוחטים פרטיים ולא מחנויות רשמיות
אין לי מושג איפה, אבל אבא שלי קונה את זה הרבה -חלקי ראש בלי לחי.
 

מוטי MOTI

משתמש רשום
אני ניסיתי הרבה אפשרויות ולבסוף הכי הצליח זה להכניס בשר לחמין לתוך הסיר בלי לטגן אותו ולא לגעת בו אלא להכניס אותו 5 דק' לפני שבת ישר לפלטה והזמן שיקח לו להתבשל על הפלטה עד הבוקר זה בערך הזמן שנצרך לו לבישול ולי הוא נשאר רך וטעים
אך יש לזה משמעות מבחינה הלכתית ואני לא לוקח על זה אחריות אך לדעתי אסור להזזיז את הסיר על הפלטה בקבות כך
 

אום

משתמש מקצוען
2? מה הקשר?
אסאדו ו8 הרבה יותר מתאימים....
2 מעולה. מהנסיון שלי בלי השוואה לאסאדו ו8
אכן כן אבל רק בצ'ונט (כי הם מפוררים את זה החתיכות ממש קטנות לכן זה לעיס.)
בחמין זה יוצא קרש...
להיפך.
להשאיר בחתיכה שלמה.
בתוך הנוזלים כפי שכבר הרבה כתבו
כך יוצא עסיסי ומתפורר אחרי הבישול לשערות נימוחות
 

שדה יין

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
מנסיון ---אין על לחי באמת יוצא רךךך כחמאה ובאמת אין הרבה בחנויות ...(בעלי עובד במשחטה אז יש לי תמיד...)אבל לבשר ראש לא חסררר כלום הוא גם טעים וגם תמיד רך נדיר שהוא מתייבש
ויותר זמין בחנויות...
 

C

משתמש מקצוען
מכירה את הטכניקה מאמא שלי
הבעיה שהכי הפריעה לי
זה שניהיה לכל אחד את הטעם שלו
לחמין אין את הטעם של הבשר
אבל גם לבשר אין את הטעם שהחמין מוסיף לו
לדעתי מה שאפשר לעשות
זה לשים בשקית קוקי
ובשבת בבוקר מיד כשקמים
לפתוח את השקית ושהבשר יהיה בחמין כמב שעות עד הסעודה
ביררתם עם רב אם אין בזה בעיה של מגיס?
 

כהנים

משתמש פעיל
אני ניסיתי הרבה אפשרויות ולבסוף הכי הצליח זה להכניס בשר לחמין לתוך הסיר בלי לטגן אותו ולא לגעת בו אלא להכניס אותו 5 דק' לפני שבת ישר לפלטה והזמן שיקח לו להתבשל על הפלטה עד הבוקר זה בערך הזמן שנצרך לו לבישול ולי הוא נשאר רך וטעים
אך יש לזה משמעות מבחינה הלכתית ואני לא לוקח על זה אחריות אך לדעתי אסור להזזיז את הסיר על הפלטה בקבות כך
צריך שהתבשיל יגיע לשליש בישול לפני שבת... גם בדיעה המקילה ביותר...
האם 5 דקות זה שליש בישול?
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
לנו יש סטארטאפ של בשר לטשולנט..
לי יש ידיד שיש לו קיטרינג די גדול
ב"ה יש לו הרבה עבודה
למנה עיקרית הוא ממליץ ללקוחות על "רוסטביף"
כולם כאן בטח יודעים שזה לא שם של נתח אלה שם של צורת עשיית הבשר

לפני ההגשה הם חותכים את הנתכים לפרוסות יפות ועבות מה שמצריך את הפורס להתחיל לפרוס הרבה מעבר לסוף הנתח, גם בסיום חיתוך הנתח זה חוזר על עצמו

בסופו של יום/אירוע נשאר ליד מכונת הפריסה המון סופים של בשר איכותי אבל לא הכי יפה בעיין
הוא החליט למכור את הסופים האלה לידידיו..
יש לו מכונת וואקום
הוא מכניס כחצי קילו למכונה, אורז ושולח להקפאה עמוקה
כשמצטבר כמות הוא שולח הודעה לידידים והם קונים הכל
הבשר הזה מתאים לכל דבר והוא מוכן לאכילה לאחר הפשרה במקרר וחימום.

טשולנט?
שבת אחת לא היה לנו בשר בבית, והצעתי לגברת לזרוק פנימה חבילה אחת ונראה,
מאז אין שבת בלי הדבר הנהדר הזה
מתקבל משהו רך וטעים ברמה של קייטרינג..
ואל תשאלו מיזה או איפה זה כי זה שאריות ויש יותר קופצים מסחורה..
 

לושינה

משתמש פעיל
לאלה שכתבו פה לשים גוש שלם בבשר
אפשר לכתוב את כל התהליך מהתחלה איך אתם מכינים את הטשולנט כי אני כבר מיואשת
ולא מצליחה להגיע לנוסחה המושלמת
תודה רבה!
 

יאנקאלע

משתמש מקצוען
אני ניסיתי הרבה אפשרויות ולבסוף הכי הצליח זה להכניס בשר לחמין לתוך הסיר בלי לטגן אותו ולא לגעת בו אלא להכניס אותו 5 דק' לפני שבת ישר לפלטה והזמן שיקח לו להתבשל על הפלטה עד הבוקר זה בערך הזמן שנצרך לו לבישול ולי הוא נשאר רך וטעים
אך יש לזה משמעות מבחינה הלכתית ואני לא לוקח על זה אחריות אך לדעתי אסור להזזיז את הסיר על הפלטה בקבות כך
צריך שהתבשיל יגיע לשליש בישול לפני שבת... גם בדיעה המקילה ביותר...
האם 5 דקות זה שליש בישול?
דבר ראשון על גרופה וקטומה מותר לשים גם אם אינו מבושל כמאכל בן דורסאי
וחוץ מזה חתיכה חיה אין בעיה לשים ממש לפני השקיעה רק צריך שלא יתחיל להתבשל לפני השקיעה וזה מותר גם על אש גלויה
 

אופססס ;)

משתמש מקצוען
אם נעשה לפי כל מה שכתוב כאן צולנט לא יהיה לנו.
רק 2. לא, רק 8. מה פתאום בכלל ראש.
כן לטגן. לא לטגן.
חתוך. נתח שלם.
בתוך שקית או לא
 

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
רצועות לחמין של מטעם ח”ח
מטגנת עם בצל ותבלין גריל בשר, צורבת את הבשר מכל כיוון
מוסיפה את השאר, מרתיחה, מתבלת ומנמיכה לאש קטנה .
מבשלת שעה וחצי
ובשבת על אש קטנה עם נייר כסף למטה, שלא יישרף.
יוצא רך, מעדן!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה