@מוישי פרומןאני התחלתי עכשיו ניסיון מעניין ביחד עם קרוב שלי שזקוק לפרנסה, מהלך כזה בבית שמש, על פי עצתי פרסם לפני שבוע מודעות תחת הכותרת "חצי תיווך" ואכן התקשרו הרבה אנשים. זה ניסיון מעניין (אל תספרו למתווכים בבית שמש שאני קשור לזה בעקיפין) אנ יאעדכן כאן בתוצאות של הניסיון הזה.
צריך לחלק בין ההתפארות על העבר לבין התכניות לעתיד.@עו"ד נתן רוזנבלט אתה יכול להגיב על התכנית.
בקרית גת נבנתה שכונה חדשה בגודל של עיר בשם "כרמי גת" הדירות שם נפלאות ונמכרו במחיר זול וחלק למשתכן.וודאי שאם הח"כ שלנו היו באמת מתחילים קצת לעבוד
זה לא היה מזיק.
הפרויקט בק. גת היה מגיע לחרדים, מה שאלקין עשה ברגע יכלו הח"כ לדרוש מביבי לעשות.
וכן הפרויקט בחריש ועוד ועוד
נקווה שאת כסיף הם לא ידפקו
אע"פ שאני לא חסידה גדולה של פריפריה
א) עלייה מטורפת של מחירים בשנה האחרונה זה סיבה לא להשקיע.בשנתיים האחרונות דירה בצפת עלתה ב100K לשנה (דירות ישנות, לא משופצות)
שלא לדבר על שכירות של 2000 שח לדירה ישנה שמכסה יפה את ההשקעה.
איפה יש עוד מקום כזה?
אין מילים!בקרית גת נבנתה שכונה חדשה בגודל של עיר בשם "כרמי גת" הדירות שם נפלאות ונמכרו במחיר זול וחלק למשתכן.
שר הפנים היה חרדי, 20% מתושבי העיר וחברי המועצה - כנ"ל.
תנחשו בבקשה כמה קיבלנו מכל הטוב הזה? עשרה אחוזים? עשרים?
כלום! דירה אחת לא קבלנו.
נסעתי אז במיוחד להיפגש עם אבירם דהרי ראש העיר.
ומה הוא ענה לי ?
"כרמי גת זה לחילונים, אם תשתקו כאן אני מבטיח לכם ששפיר תהיה חרדית"
את ההמשך?
לדעתי את שפיר דווקא לא פספסנו. היא עומדת וממתינה לנו. איש לא יוכל למנוע מאיתנו לקנות שם ולהתמודד במכרזים.אין מילים!
זה אחד מהפספוסים הגדולים
נדמה לי שאת שפיר גם פספסנו בגלל "העשיה" הגדולה של הח"כ
יש אופציה להתאמת שכונה למגזר חרדילדעתי את שפיר דווקא לא פספסנו. היא עומדת וממתינה לנו. איש לא יוכל למנוע מאיתנו לקנות שם ולהתמודד במכרזים.
בדיוק אגב כמו שאיש לא היה יכול למנוע מחילונים להתמודד אילו זה כן היה כביכול "שלנו".
הזמנים בהם מחליטים על שכונה במיקום כזה טוב, כי הוא יהיה שייך רק לסקטור כזה או אחר - תמו.
אלא מאי? המחירים?
אין מה לעשות. המחירים שם יהיו בכל מקרה הרבה יותר ממיליון שח לדירה לשלושה חדרים. וגם אילו ליצמן שר השיכון ואייכלר שר האוצר, והם מחליטים יחדיו לסבסד את הדירות בחצי מיליון שח, אין סיכוי ואין דרך למנוע שלא יבואו אלפי חילונים וירצו גם מהטוב הזה.
בניינים גבוהים בלי בתי כנסת ומרפסות סוכה ועוד לשלם הרבה על זה?איש לא יוכל למנוע מאיתנו לקנות שם ולהתמודד במכרזים.
כאילו שזה עזר בחריש, אלפי חילונים גרים שם בבניינים נמוכים עם מרפסות סוכה ואילו מאות חרדים גרים בדירה בקומה גבוהה בלי מרספת סוכה - שניהם סובלים מאותה סיבה בדיוק.יש אופציה להתאמת שכונה למגזר חרדי
כמו שעושים שראשי עיר שלא רטצים שיבואו חרדים בונים מגדלים
אם יעשו בניה נמוכה עם התאמה למגזר חרדי זה יביא בעיקר יזמים חרדים.
הבעיה שגם הם מספסרים במחירים לצערינו
התכתבתי עם חברה שגרה בנתיבות ושאלתי אותה מה אומרת על הפרויקט הזה ספציפית:אתגר מעניין בשיתופכם:
אתמול הייתי בנתיבות, ביחד עם חברי וועד הדיור ועוד. ביקרנו בשכונה החדשה שאנחנו מנסים להפוך לחרדית, ואצל רבני העיר.
אנחנו משקיעים שם הרבה, כבר הבוקר הבאתי לשם ספסלים והשגנו דירה ששם ייפתח כוילל כבר השבוע.
מאוד מעניין אותי, כקבוצת מיקוד לצורך הפרסום, מה אנשים חושבים על נתיבות, מה הבעיות ולמה לא באים לשם מספיק?
כי אני ראיתי שם אתמול רק יתרונות:
1)המקום הכי קרוב בפריפריה (קרית מלאכי וחריש כבר מחירים של מרכז).
2) קהילה גדולה ומבוססת.
3) כל צרכי הציבור החרדי.
4) עיר מסורתית.
5) דירות פאר והדר שאין כמוהו אצלינו.
באמת למה לא?
לפי התשובות כאן, נדע מה צריך לתקן ולהדגיש.
אשמח לתגובות. תודה מראש
הקלה לאברכים במעונות ומשפחתונים לשנה"ל תשפ"ג: עד עתה היה צורך בעבודה של 36 שעות שבועיות לאם, במקרה שהאב לומד בכולל, במבחני התמיכה לשנה"ל תשפ"ג מודגש בבירור כי במקרה שהאב לומד בכולל, הוא נחשב להורה העובד 36 ש"ש, כך שלאם די ב24 שעות שבועיות.לכל דבר יש פלוסים ומינוסים
אז מפסידים במעונות ארנונה ח"פ וכו
אם באמת נרוויח בדיור יוכל להיות שזה שווה. (מקווה שלא אקבל סקילה על זה)
אבל קטונתי.....
התכוונת לאחיסמך?התכתבתי עם חברה שגרה בנתיבות ושאלתי אותה מה אומרת על הפרויקט הזה ספציפית:
"לדעתי אין היתכנות
זה כמה בנינים חרדים באמצע שכונה חילונית לגמרי
ואין לך לאן להתרחב
זה על אותו כביש
מולך יש בנין עם אנשים שעושים קריוקי
בשבת
אוכלוסיה חילונית צעירה"
אז כן,
מה שמרתיע אנשים, זה החשש שהם יישארו כמה עשרות בודדות של חרדים באמצע שכונה חילונית צעירה
שנוסעים בה רכבים בשבת,
הציבור מסתובב בלבוש פרוץ וכו כו
מה המקור?הקלה לאברכים במעונות ומשפחתונים לשנה"ל תשפ"ג: עד עתה היה צורך בעבודה של 36 שעות שבועיות לאם, במקרה שהאב לומד בכולל, במבחני התמיכה לשנה"ל תשפ"ג מודגש בבירור כי במקרה שהאב לומד בכולל, הוא נחשב להורה העובד 36 ש"ש, כך שלאם די ב24 שעות שבועיות.
כנראה שגם במעונות הם לא כ"כ רעים הממשלה הזאת..
קיבלתי מקו החדשות ..מה המקור?
?לא כזה זול, הכל יחסי וגם תלוי איפה ביו"ש. באלון מורה אפשר למצוא בפחות מחצי מיליון דירת ענק.
כאילו שזה עזר בחריש,
אז מה הפואנטה בחריש ובשפיר?מאות חרדים גרים בדירה בקומה גבוהה בלי מרספת סוכה
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: