אני בדיוק הפוך,מצטרפת לשרשור,
אני ילדתי בתל השומר מבחינת האישפוז נהנתי שם מאוד מבחינת חדר לידה פחות הייתי מרוצה.
אשמח לשמוע על חוויות של עוד יולדות שם מהחדר לידה כי עכשיו חושבת לחזור לשם ומתלבטת בגלל זה.
המיון של איכילוב הרבה יותר חדשני ממעיני הישועה,
לגבי זמן המתנה ממושך לרופא עברתי את זה בעוד בתי חולים ו3.5 שעות לבדיקת רופא זה משהו שהוא רווח, בפרט בשעות הלילה.בהמשך להתכתבויות הנ"ל
רציתי לשתף בחוויה שלי עם מעייני הישועה(ביקור ראשוני שלי במיון יולדות) ואתן תשפטו ....
הגעתי למיון נשים עקב ירידה בתנועות בשעות הקטנות של הלילה
בקבלה -בכניסה לביה"ח ישנה פקידה שהייתי צריכה להעיר אותה במשמרתה
התקבלתי למיון נשים
ללא מצעים על המיטה בחדר . ביקשתי שמיכה -קיבלתי סדין למיטה להתכסות בה
לאחר מוניטור ....ביקשו ממני להמתין ב"כורסאות/ספות) בחוץ לבדיקת רופא(יקראו לי-כך נמסר) ההמתנה ארכה 3 שעות כאשר מדי פעם נכנסתי לברר זמן משוער להגעת הרופא
התשובות היו מגוונות:
"יצאה לשתות קפה"
"הגיע מקרה חרום".....וכו
לאחר 3 שעות אמרתי לאחיו במיון שכרגע אני יושבת במחלקה עד שאפגוש רופא . הגיע אלי הרופא אחראי במשמרת והחל לצעוק עלי שאני מפריעה ושאמתין בחוץ. אמרתי לרופא שאם אני אכן מפריעה שרופא יבדוק אותי וישחרר אותי בכדי שלא העמיס עליהם. אמר לי שזמן ההמתנה יכול לקחת עד 8 שעות כמו בבתי חולים אחרים(למרות שלא ניתקלתי בשום ביה"ח בזמן שחרור ארוך...
למרות שבמיון היה ממש דליל מבחינת מטופלות
אחרי 3.5 שעות המתנה נקראתי "למלכות"-רופאה בדקה אותי...אמרה לי שוב להמתין בחוץ למכתב שחרור
לתומי חשבתי שדקה . שתיים אמתין והמכתב אכן יגיע
להפתעתי המתנתי עוד שעה עגולה....בתירוצים שונים למה המכתב מתעכב.
נכנסתי למחלקה ופרצתי בבכי שאני רוצה כרגע לפגוש את הרופאה שבדקה אותי
למרות שבכניסתי למיון היא ברחה לחדרי לידה-רצתי אחריה וביקשתי ממנה שתשחרר את המכתב שחרור ולא הגיבה...יצא הרופא אחמ"ש והחל לצעוק עלי שאצא מהמיון וזה מפריע. ביקשתי ממנו שישחרר את מכתב השחרור אחרת אפנה לפניות הציבור(אגב בהמלצת האחיות במיון) הרופא ענה לי שאם אני מאיימת יזמין לי בטחון להוציא אותי מהמחלקה -שאלתי אותו פניות הציבור של הביה"ח מאיים עליך?! כמובן שהרופא בגאוותו הזמין את הבטחון
למרות שצוות המיילדות/חדרי לידה שכבר יצאו מסיום משמרתן היו לצידי וניסו להבין מדוע מתעכב כ"כ קבלת המכתב שחרור
והלא יאומן קרה 5 דק והמכתב היה בידי....התאמינו?!
לא השאיר אתכן במתח - כמובן שפניתי לפניות הציבור והנושא בטיפול
בעבר(לידות קודמות) ביקרתילגבי זמן המתנה ממושך לרופא עברתי את זה בעוד בתי חולים ו3.5 שעות לבדיקת רופא זה משהו שהוא רווח, בפרט בשעות הלילה.
היו מקרים שהמתנתי גם 6 שעות לבדיקת רופא בכמה בתי חולים.
היתה פעם אחת שאחרי 7 שעות המתנה לרופא, חתמתי על טופס שאני משתחררת על אחריותי ויצאתי
את מתארת חוויה מלפני כמה שנים.עכשיו סתם קלקלת את כל הרושם
ונראה שבאת סתם להשמיץ בלי להצמד לעובדות...
אולי זה מסביר את זה שרוב הנשים נתקלו במעייני הישועה בבית חולים מצוחצח ללא מקקים ובאוכל משודרג ולא מבינות על מה את מדברת---
כאחת שיולדת לסירוגין כבר 20 שנה במעייני ובאיכילוב תלוי במצב הרפואי של ההריון
חדר המיון של איכילוב נראה כמו שהיה נראה לפני 20 שנה בדיוק. (כולל הדובי עם הבטן השקופה...) - לעומת זאת חדר המיון של מעייני הישועה שופץ וחודש.
בחדר המיון של איכילוב יש חדר עם מיטות ווילונות ביניהם - במעייני הישועה לכל יולדת/מטופלת - חדר פרטי.
כמו כן במעייני הישועה עד שמקבלים את החדר - חל איסור על מלווים להסתובב בתוך המיון.
באיכילוב הטיפול במיון איטי ממש . את צריכה להיות ממש היסטרית כדי לקבל טיפול מהיר.
במעייני המיון יעילים ומהירים ממש.
גם ההעברות לחדר לידה לרוב קורות מהר יותר במעייני. באיכילוב חכי לסניטר---
שלא לדבר על עומסים על חדרי לידה ותלדי במיון...
בקיצור מבחינת חדר מיון מעייני הישועה לוקח את איכילוב בהליכה רגלית.
בחדר לידה אין ספק שלמרות שבאיכילוב החדרים יותר מיושנים. זה ממש לא מפריע.
הצוות באיכילוב הרבה יותר מקצועי קשוב וסבלן.. ברמות אחרות שמי שלא ניסתה שווה לה להכיר פעם אחת. החוויה מחדרי לידה באיכילוב אי אפס עיכובים צוות קשוב וזמין. שאיפה ליילוד טבעי. הקשבה מלאה לרצון היולדת. במעייני הישועה - מלווה אסרטיבי מאד - חובה. איכשהו תמיד צריך לחפש איפה בכלל המיילדת ולמה המרדים עוד לא בא... (יהירות הצוות הרפואי במעייני הישועה על היולדות הפרימיטביות )
האישפוז לכאן ולכאן.
האוכל באיכילוב ממש לא עובר את הסף המינימלי. חמגשיות מגעילות. ללא גיוון.
במעייני הישועה בניגוד לחווית פותחת האשכול - תמיד זכיתי לאוכל מגוון וליגה.
אם לא קיבלת באיכילוב חדר פרטי - נפלת בדרך כלל על ההכי גרוע. יולדות חילוניות נוטות לביקורים והרעשות פי אלף מיולדת חרדית בת בכורה---
והפרוזדורים והמעברים מלאים בחוסר צניעות משווע . ברמה שגם לגבר חרדי שלא שייך לזן שלא הולך ברחוב בתל אביב קשה ממש לעבור בהם. יולדות אחרי לידה מרשות לעצמן להראות...
בתינוקיה - במעייני הישועה יחס הצוות לאמהות לא משהו. קשה מאוד בלידה ראשונה/שניה כזו תינוקיה לעניות דעתי.
בנוגע ליועצות הנקה - אל החדר באיכילוב באות יועצות הנקה זמינות סופר דופר אבל מהסוג של "את שמה את התינוק בתינוקיה ויש לו פלורוסנט על הראש ורעש... " או " מגע גוף לגוף" ו " תצטרכי לשאוב לו כל הזמן".
במעייני הישועה נמצאות 2 יועצות הנקה מעולות . פרקטיות הגיוניות. מכירות טוב טוב הנקה לאורך זמן ומומחיות לפגים. בכל קומה נמצאת אחת מהן - אבל לרוע המזל אף אחד לא יגיד לך את זה (לא יודעת למה) והן לא אלו שבאות לחדרים. אלו שבאות לחדרים הם מהזן המוזכר לעיל.
אז מי שצריכה עזרה בהנקה. בשעות הבוקר בחדרי ההנקה מצויות יועצות הנקה מעולות . את העצות שלהן אני לוקחת שנים. אם יש לכם בעיות אל תפספסו. לכן אליהן הן לא תבואנה אליכן...
המסקנה האישית שלי אחרי שנים היא - שלמרות החוויה הקשה של חדרי הלידה , חווית האישפוז במעייני היתה לי נעימה יותר. ולכן כשאני מחפשת תחליף ללידה ביתית - אני הולכת על מעייני . כשאני חוששת ללידה - לאיכילוב.
גם אני פניתי....עד היום לא יצרו איתי קשר...לא השאיר אתכן במתח - כמובן שפניתי לפניות הציבור והנושא בטיפול
איתי יצרו קשר פעמייםגם אני פניתי....עד היום לא יצרו איתי קשר...
בהצלחה...
את מתארת חוויה מלפני כמה שנים.
ושימי לב שמאוד נצמדתי לעובדות ואפילו רשמתי מילים טובות על חלק מהדברים.
לא יצא לי לראות במיון באיכילוב אף דובה ובכללי המיון שם משופץ, כשאני הייתי שם הייתי בחדר פרטי אפילו עם דלת (!)
במעיני הכל וילונות...
שלא לדבר על זה ששלחו אותי עם ירידת מים להמתין בחוץ מול חצי בני ברק...
כל אחת שביקרה במעיני תכיר את האזור המתנה ליד המיון ותזכה לצפות בנשים לפני לידה...
באיכילוב אם את לא מקרה דחוף הטיפול הוא באמת איטי, אם את מקרה דחוף לא תמתיני בכלל.
במעיני ההמתנה הראשונית מהחויה האישית שלי היתה באמת יותר קצרה, אבל לא בהרבה.
ואגב חדר הלידה שלי גם היה משופץ, למרות שבסיור לפני הלידה ראיתי חדר ממש מיושן, אבל באמת זה הדבר שהכי לא מענין יולדת...
באיכילוב החויה באמת היתה טובה יותר מבחינת המיילדות אבל מעיני היו אצלי גם די בסדר.
המרדים חיכה לי בחדר והגיע לפני המילדת...
מבחינתי על האוכל כבר כתבתי מספיק ...
מעדיפה לקבל לחדר את החמגשית הקבועה של הבוקר והערב שאני כבר זוכרת בעל פה מה יש בה לצערי
מאשר ללכת לחדר אוכל עם תפרים ולראות בר עם לחם פרוס ועגבניות....
שלא לדבר על "המחנה" שהיה שם... אבל זה כבר לא קשור לבית חולים.
היום באיכילוב רוב החדרים הם חדרים פרטיים (שיפצו את מחלקה ב לחדרים פרטיים גם).
יש 240 חדרים מתוכם 5 חדרים זוגיים...
אם לא תלדי בשעת עומס קיצוני מאוד את תקבלי חדר פרטי.
אם תלדי בשעת עומס תקבלי חדר זוגי וישדרגו אותך לחדר פרטי אחרי שעת פינוי החדרים.
היועצות הנקה של איכילוב היו מהממות ומאוד עזרו לי.
את של מעיני לא זכיתי לראות. וזה שיש רק 2 שצריך לרדוף אחריהן אומר מספיק...
אחראית פניות הציבור
והרופא -מנהל מחלקה
רוצה לסכם איך בעיני המעלות מול החסרונות של כותרת האשכול
כמי שחווה וחוותה את שתיהם ולתועל מי שמעוניינת:
איכילוב:
מעלות:
- יחס אנושי חם ומכבד מצד הצוות לכל אורך הדרך
- מקצועיות
- זמינות אפידורל
- סובלנות ללידות ארוכות ומסתבכות
- חדרים פרטיים (לרוב)
- תינוקיה משקיענית (נכנס לכלל של יחס הצוות..)
חסרונות:
- מיון וקבלה והעברה לחדרי לידה איטייים (הבנתי אבל מחברות שכך זה ברוב המרכזים הרפואיים)
- חוסר זמינות של חדרי לידה (כנראה עקב ריבוי לידות מתמשכות. אל תתביישו להתקשר לשאול מראש: יש חדרי לידה פנויים?!)
- חוסר צניעות משווע במעברים/ פרוזדורים / תינוקיה
- אוכל חד גוני ולא טעים בחמגשיות
- יעוץ הנקה לא ריאליסטי - יותר בסגנון דולות וטבעיות וכו' ופחות מעשי
מעייני הישועה:
מעלות:
- קבלה מהירה. פרטיות באיזור הקבלה והניטור.
- אווירה נעימה במחלקות
- אוכל מגוון ובשפע
- ייעוץ הנקה ריאליסטי. לא "מפחדים" לדבר שם על איך באמת מניקים..
חסרונות:
- יחס מתנשא ולא מכבד מהצוות.
(וכאן בגלל שהצוות מורכב מיחידים. חייבת לציין שכמובן יש גם צוות מקסים בכל מקום. אבל בכללי מספיק שיש אווירה שזה ענין של הפרטני. ושהרופאים/ות ככה מתנהגים בשביל שכך אציין על האווירה הכללית.
שיאני ההתנשאות וחוסר הכבוד : רופאים בחדרי לידה... אחריהם אחיות בתינוקיה.. מצטיינות יותר בדרך כלל (לטובה : מיילדות, קבלה במיון, אחיות במחלקה)
- זמינות אפידורל - מזל. יש 50 אחוז סיכוי שאין מרדים במשמרת או שהוא עסוק וחכי--
- חוסר סובלנות ללידות ארוכות ומתמשכות
- אין חדרים פרטיים (אך עקב שעות ביקור קפדניות - שקט יחסית לבתי חולים אחרים)(מתחילים להתערב מהר ולדחוף לפעולות אקטיביות וניתוחים)
- שעות ביקור קפדניות.
רוצה לסכם איך בעיני המעלות מול החסרונות של כותרת האשכול
כמי שחווה וחוותה את שתיהם ולתועל מי שמעוניינת:
איכילוב:
מעלות:
- יחס אנושי חם ומכבד מצד הצוות לכל אורך הדרך
- מקצועיות
- זמינות אפידורל
- סובלנות ללידות ארוכות ומסתבכות
- חדרים פרטיים (לרוב)
- תינוקיה משקיענית (נכנס לכלל של יחס הצוות..)
חסרונות:
- מיון וקבלה והעברה לחדרי לידה איטייים (הבנתי אבל מחברות שכך זה ברוב המרכזים הרפואיים)
- חוסר זמינות של חדרי לידה (כנראה עקב ריבוי לידות מתמשכות. אל תתביישו להתקשר לשאול מראש: יש חדרי לידה פנויים?!)
- חוסר צניעות משווע במעברים/ פרוזדורים / תינוקיה
- אוכל חד גוני ולא טעים בחמגשיות
- יעוץ הנקה לא ריאליסטי - יותר בסגנון דולות וטבעיות וכו' ופחות מעשי
מעייני הישועה:
מעלות:
- קבלה מהירה. פרטיות באיזור הקבלה והניטור.
- אווירה נעימה במחלקות
- אוכל מגוון ובשפע
- ייעוץ הנקה ריאליסטי. לא "מפחדים" לדבר שם על איך באמת מניקים..
חסרונות:
- יחס מתנשא ולא מכבד מהצוות.
(וכאן בגלל שהצוות מורכב מיחידים. חייבת לציין שכמובן יש גם צוות מקסים בכל מקום. אבל בכללי מספיק שיש אווירה שזה ענין של הפרטני. ושהרופאים/ות ככה מתנהגים בשביל שכך אציין על האווירה הכללית.
שיאני ההתנשאות וחוסר הכבוד : רופאים בחדרי לידה... אחריהם אחיות בתינוקיה.. מצטיינות יותר בדרך כלל (לטובה : מיילדות, קבלה במיון, אחיות במחלקה)
- זמינות אפידורל - מזל. יש 50 אחוז סיכוי שאין מרדים במשמרת או שהוא עסוק וחכי--
- חוסר סובלנות ללידות ארוכות ומתמשכות
- אין חדרים פרטיים (אך עקב שעות ביקור קפדניות - שקט יחסית לבתי חולים אחרים)(מתחילים להתערב מהר ולדחוף לפעולות אקטיביות וניתוחים)
- שעות ביקור קפדניות.
אני מתארת חוויה שהאחרונה בהן היא מלפני חודש וחצי
מיון הנשים באיכילוב נותר כשהיה לפני 20 שנה
כולל כולל הדובה עם הבטן השקופה בפתח המיון
לא יודעת מאיפה נכנסת אם לא זכית לראות אותה
או שאולי היית ממש כאובה ולא שמת לב לפרטים...
בנוגע לאוכל על טעם וריח אין מה להתווכח.
במעייני הישועה הרוב הגורף מצביע על אוכל עשיר ומגוון בבר ולא בר לחם עם עגבניות.
כאן מרפרוף באשכול יש די הסכמה גורפת איתי
שהאוכל במעייני מושקע ליגה
אבל מי שיש לה חוויה יותר טובה עם חמגשיות קבועות ודי דוחות - זכותה המלאה.
אגב באיכילוב פריבלגית החמגשיות שמורה לאוכלי בדץ בלבד. האחרות ניגשות גם כן לבר והוא די כמתואר "עגבניה ולחם פרוס".
באיכילוב החוויה ממש ממש ארוכה אלא אם כן את צועקת בהיסטריה (=יוצרת מצג שווא של מקרה דחוף.)
במעייני את יכולה גם לא לצעוק ולא להיות כאובה ולעוף לחדר לידה על טיל - כי בדקו אותך. ראו אותך במיידי. ויודעים כבר אם את מקרה דחוף או פחות.
וכי לא מחכים עד שהסניטר יבוא בעוד 20 דקות - ועד אז אסור לך ללכת לבד.
יועצות הנקה כמו באיכילוב יש בשפע במעייני . בשפע רב.
מסתובבות בין היולדות ובין החדרים. וגם מגיעות לפי קריאה. (וגם כשלא קראו להן...)
ציינתי שבחדרי ההנקה עצמן (אין צורך לרדוף אחריהן הן זמינות שם 8-4 לכל מבקשת ועם הרבה סבלנות) יש יועצות הנקה אמיתיות. ולא "יועצות הנקה"...
ולא. לא כל מי שמברברת על קשר אמא תינוק, פלורוסנטים בתינוקיה והצמדות נכונה. באמת מייעצת להנקה נכונה.
יש יועצות הנקה שאם לא הייתי אמא מנוסה הייתי מן הסתם מפסיקה להניק בזכותן בגיל חודש... אבל זה באמת לא נושא האשכול---
ושוב - אני חוזרת ללדת בשתיהם לפי המצב כפי שאת רואה.
כל פעם בהתאם למצב בוחרת במעלות או חסרונות של השני.
ולא ננעלת ועוצמת עיניים וחדר מיון מיושן נראה לי פתאום "זהב" מחודש...
או חדר לידה לא מקצועי ומתנשא על היולדת נראה לי פתאום מפנק....
וחוויה טובה וביתית - זה לפי הענין. מי שלשבת בחדר פרטי חשוב לה יותר מהכל וזו החוויה העיקרית מבחינתה - אז במעייני בהחלט אין אופציה לחדר פרטי זולת בזמנים חלשים ממש ממש...
אין אחיות, אין צוות רפואי. כלום
שכחת לציין שהכל מהחוויה האישית שלך.
אני כתבתי מהחוויה האישית שלי.
ומבחינתי החויה במיון באיכילוב היתה טובה יותר ממעיני.
היתה זמינות מעולה של חדרי לידה.
ייעוץ הנקה מעולה שעזר לי ממש.
ואגב היום אין בר באיכילוב גם לחילוניות, כולם מקבלים את הכל בחמגשיות. מה שמחזק אצלי את הרושם שאת מדברת על תקופה ישנה יותר.
ואצלי במעיני לא היה מה לאכול. כן זה לא תמיד, אולי סתם לטבח לא היה מצב רוח או לא הרגיש טוב...
אבל אם זה קרה פעם אחת זה יכול לקרות שוב...
לא יודעת איפה היו יועצות ההנקה המדוברות כשהתחנתי לראות אותן שוב ושוב....
יודעת שבאיכלוב אין מצב שלא תיהיה יועצת הנקה
זמינות של חדר לידה היא עינין של עומס ומזל.
ועומס יכול להיות גם במעיני... ואז יכולים אפילו להוציא אותך מחדר לידה
(קרה למישהי בזמן שהייתי מאושפזת שם...)
והמילה בעיני משמעותה - חוויתי האישית / מזווית מבטי האישיתרוצה לסכם איך בעיני המעלות מול החסרונות של כותרת האשכול
אפשר להבין שאם יש באיכילוב יותר מ-22 לידות ביום אחד - יש סיכוי רב סטטיסטית שחדר הלידה יהיה תפוס.אין השהייה של יולדת לאחר הלידה בח. לידה - שעתיים כמקובל בבתי חולים אחרים
הם מתעסקים עם קהל שבוי,
אוח, אמרת את זה מושלם!אז אני גם לא אוהבת נשים חרדיות שמזלזלות בנשים אחרות בפטרנליסטיות ובטוחות שהן אינן מבינות או "קהל שבוי" של מישהו
אוח, אמרת את זה מושלם!
תודה רבה לך על זה!
אני קוראת אשכול שלם שרק חושב שאני כזו מצומצמת וחשוכה ולא יודעת שיש עולם שלם שם, פרוס מעבר למעייני הישועה, מעבר להרי החושך
שיש רופאים שבאים לשמוע איך אני מרגישה (ברור שהם יגיעו, כי יש להם 2 לידות ליום, נו באמת)
כל אחד עושה את שיקוליו הפרטיים
לא צריך להוסיף משפטים שגורמים לי לחשוב שיש כאן כאלה שמזלזלים באינטליגנציה שלי
אוף.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: