בית חולים איכילוב VS מעיני הישועה

עיניים צוחקות

משתמש מקצוען
אשמח מאוד לשמוע ממה לא
אני לפני לידה וממש מתלבטת איפה ללכת
אחרי קריאת האשכול אני מבינה שאי אפשר הכל במקום אחד :(
רוצה לדעת על מה שחשוב לי ולא מוכנה להתפשר
תודה!
קשה לענות על שאלה כזו כי לא בא לי לספר את סיפור הלידה שלי בפורום כזה
אבל אחלק את התשובה לשתיים

טרום לידה והלידה- שימי לב שהבית חולים הוא אחד הישנים והמיון ממש ישן ויש תורות ארוכים ממש! גם חדר הלידה היה ישן ולא נעים חדר קטן עם מיטה מתפרקת והכי חשוב חווית הלידה
עוד נתון באיכילוב את יכולה ללדת בקבלה וזה לא רק מהחווייה שלי מחוויות ששמעתי זה דבר ידוע

במעייני הישועה אגב עברתי לידה ממש מפנקת
ולא כי היה לי לידה יותר קלה אם כבר הפוך...
לגבי אשפוז -הלכתי באמת כי גירה אותי החדרים הפרטיים והמאוד יפים ונוחים יש לציין
קודם כל לשים לב שהם נותנים 36 שעות להשאר באשפוז אני באופן אישי נשארתי יותר כי היה צורך אבל הם ממש מעיפים ויש שם ממש חוסר במיטות

בהתחלה קיבלתי חדר במחלקה ג שהיא מחלקה ממש מוזנחת אפילו מקלחת לא יכולתי לעשות אחרי 12 שעות בערך העבירו אותי חדר למחלקה א

לשים לב שהתינוקיה סגורה בין 8-4 לי באופן אישי זה לא הפריע אבל הלידה הייתה כ מתישה שרק רציתי לישון
עליתי למחלקה לפנות בוקר ובשבע וחצי כבר הייתי צריכה לקבל אותה בפועל

אוכל של בית חולים בחמגשיות ממש לא אוכל שבתי חולים אחרים נותנים ליולדות

לגבי שבת ממש קשה להיות שם בשבת האווירה ממש חילונית וגם אין לך גויות לבקש מהם שיעשו דברים בשבילך
והאחיות יצא להם לחלל עלי שבת שלא לצורך רפואי
והרגשתי ממש נורא עם זה

פלוסים
התינוקיה בשעות שכן פתוחה האחיות ממש סבלניות
והחדרים באמת יפים ומפנקים

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
אשמח מאוד לשמוע ממה לא
אני לפני לידה וממש מתלבטת איפה ללכת
אחרי קריאת האשכול אני מבינה שאי אפשר הכל במקום אחד :(
רוצה לדעת על מה שחשוב לי ולא מוכנה להתפשר
תודה!

אם האוירה החרדית חשובה לך ואוכל למהדרין בשפע מעיני הישועה לוקח בגדול.
אם פרטיות בחדר ומקצועיות בחדר לידה איכילוב לוקח.
כמובן שבכל מקום צריך סיעתא דשמיא.

• תודה
Reactions: gpt

gpt

משתמש פעיל
קשה לענות על שאלה כזו כי לא בא לי לספר את סיפור הלידה שלי בפורום כזה
אבל אחלק את התשובה לשתיים

טרום לידה והלידה- שימי לב שהבית חולים הוא אחד הישנים והמיון ממש ישן ויש תורות ארוכים ממש!
המיון של איכילוב הרבה יותר חדשני ממעיני הישועה,
גם חדר הלידה היה ישן ולא נעים חדר קטן עם מיטה מתפרקת והכי חשוב חווית הלידה
מוזר ממש,
החדר לידה במעיני הישועה באמת חדיש יותר, אבל היה לי חדר מעולה ולא ישן.
(דווקא בסיור לפני הלידה הראו חדר שהיה נראה מיושן אבל לדעתי סביר)
חווית לידה זה אינדבידואלי... מבחינתי עדיף צוות מקצועי יותר...
עוד נתון באיכילוב את יכולה ללדת בקבלה וזה לא רק מהחווייה שלי מחוויות ששמעתי זה דבר ידוע
לצערי ביליתי ממש הרבה במיון, גם בשעת עומס נדירה לפי דברי האחיות (17 בשעה כולן היו נראות מקרה דחוף ואל כולן התיחסו מייד)
באיכלוב ברגע שאת מקרה דחוף את לא תחכי בכלל!
אם את לא מקרה דחוף את תחכי באמת ממש הרבה זמן כי הם נותנים קדימות למקרים דחופים.

במעייני הישועה אגב עברתי לידה ממש מפנקת
ולא כי היה לי לידה יותר קלה אם כבר הפוך...
קודם כל לשים לב שהם נותנים 36 שעות להשאר באשפוז אני באופן אישי נשארתי יותר כי היה צורך אבל הם ממש מעיפים ויש שם ממש חוסר במיטות

בהתחלה קיבלתי חדר במחלקה ג שהיא מחלקה ממש מוזנחת אפילו מקלחת לא יכולתי לעשות אחרי 12 שעות בערך העבירו אותי חדר למחלקה א
באסה, היא באמת מיושנת(ברמה של החדרים הישנים יותר בקומה 5 במעיני הישועה)
אבל פותחים אותה רק במקרי עומס, וגם בה כל החדרים הם פרטיים.

לשים לב שהתינוקיה סגורה בין 8-4 לי באופן אישי זה לא הפריע אבל הלידה הייתה כ מתישה שרק רציתי לישון
אם את חלשה את יכולה להשאיר את התינוק במחלקה שפתוחה, חבל שלא ידעת :(
עליתי למחלקה לפנות בוקר ובשבע וחצי כבר הייתי צריכה לקבל אותה בפועל

אוכל של בית חולים בחמגשיות ממש לא אוכל שבתי חולים אחרים נותנים ליולדות
כשאני הייתי במעייני לא היה לי מה לאכול בכלל.
האוכל באיכלוב הוא במגשיות + אין גיוון אותו אוכל בדיוק בבוקר ובערב כל הימים...
לגבי שבת ממש קשה להיות שם בשבת האווירה ממש חילונית וגם אין לך גויות לבקש מהם שיעשו דברים בשבילך
והאחיות יצא להם לחלל עלי שבת שלא לצורך רפואי
והרגשתי ממש נורא עם זה
הייתי שם גם שבת,
די החשבו ולא ראיתי שחיללו עלי שבת, (יש רב לבית חולים ויש הנחיות)
מותר לחלל עלייך שבת עד 3 ימים מהלידה אז אין לך מה להרגיש רע עם זה למרות שזה בהחלט לא נחמד.
פלוסים
התינוקיה בשעות שכן פתוחה האחיות ממש סבלניות
והחדרים באמת יפים ומפנקים

CO2

משתמש פעיל
בלתק
ילדתי באיכילוב לפני 3 שנים - בקורונה
נהינתי ברמות על!
השרות והמקצועיות פגז
קשובים ולא מלחיצים
האישפוז היה במחלקה החדשה- שזה אכן חדר פרטי עם מיטת מלווה
אבל אין הבטחה למחלקה החדשה - זה על בסיס מקום פנוי
גם הארוחות היו מעולות ביותר ובשפע גדול - אין לי מושג מה הולך שם לא בקורונה מבחינת חדר אוכל - בקורונה הביאו ארוחות לחדר
לגבי חילונים - חרדים: אני אישית מעדיפה את זה על פני צ'ונטיאדה כמו במעייני
מרגישה יותר בנוח
שיהיה בהצלחה

נערך לאחרונה ב:

gpt

משתמש פעיל
בלתק
ילדתי באיכילוב לפני 3 שנים - בקורונה
נהינתי ברמות על!
השרות והמקצועיות פגז
קשובים ולא מלחיצים
האישפוז היה במחלקה החדשה- שזה אכן חדר פרטי עם מיטת מלווה
אבל אין הבטחה למחלקה החדשה - זה על בסיס מקום פנוי
כיום זה כמעט כל החדרים, שיפצו גם את מחלקה ב
גם הארוחות היו מעולות ביותר ובשפע גדול - אין לי מושג מה הולך שם לא בקורונה מבחינת חדר אוכל - בקורונה הביאו ארוחות לחדר
גם כיום הארוחות במגשית בחדר, אבל לא מגוון ודי חוזר על עצמו...
לגבי חילונים - חרדים: אני אישית מעדיפה את זה על פני צ'ונטיאדה כמו במעייני ואיכילוב
מרגישה יותר בנוח
שיהיה בהצלחה

• תודה
Reactions: CO2

Greenstein

משתמש חדש
סיכום חוויית לידה במעייני:
מבחינת יחס קשה להגדיר בסוף בכל צוות יש יותר ופחות.

יש משהו מזעזע שאין לתאר, ששמים מישהי שבחרה באפס הפרדה, באותו חדר, עם עוד שני יולדות שבחרו בהפרדה מלאה או איך שלא קוראים לזה.
מישהי נפרדת מהתינוק שלה כי היא צריכה לנוח אחרי הלידה, אז שמים לה תינוק של מישהי אחרת שיילל לה כל הלילה? זה מוטרף לגמרי. וזה בלי לבקש רשות ואפילו בלי להתנצל.

כלומר היולדת מנסה לנוח את אחד משתי הלילות שנותנים לה, ופתאום באמצע הלילה מכניסים עוד יולדת לחדר - זה בסדר, ואז נותנים לה בקול רם את כל ההסברים איך היא מטפלת בילד כי זה אפס הפרדה אז צריכים להדריך אותה הכל, ואז עד הבוקר התינוק שלה בוכה!

אגב עדכון, קומה 3 כעת כולה בשיפוצים, יש מחלקת יולדות בקומה 2 בבניין החדש שמיועדת ללידות בניתוח וילודים שצריכים השגחה. יש שם סטייל גבוה של עיצוב ומרחבים אבל עדיין תכלס כל חדר שלוש מיטות שביניהם וילון...

Greenstein

משתמש חדש
עוד דברים:
כתוב שלפי הנחיות פיקוד העורף האשפוז הוא רק 36 עד 48 שעות, בתכלס הם נותנים 2 לילות (גם אם זה יוצא יותר מ48 שעות). זה גורם גם שיש פחות עומס במחלקה כמובן...
זמינות אפידורל הייתה בסדר.
אוכל טעים.
הקרמיקה במקלחות (קומה 5 צד האי זוגי) ישנה ומוזנחת שאין לתאר... כאילו זה איזה מקווה מוזנח משנות קוקוס
אבל מצד שני באמת עובדים במלא המרץ על השיפוץ של קומה 3 אז בתכלס זה עניין זמני.

Greenstein

משתמש חדש
תגידו אין באיכילוב תמונות לא מתאימות בפרוזדורים? ככה שמעתי.

Greenstein

משתמש חדש

יש משהו מזעזע שאין לתאר, ששמים מישהי שבחרה באפס הפרדה, באותו חדר, עם עוד שני יולדות שבחרו בהפרדה מלאה או איך שלא קוראים לזה.
מישהי נפרדת מהתינוק שלה כי היא צריכה לנוח אחרי הלידה, אז שמים לה תינוק של מישהי אחרת שיילל לה כל הלילה? זה מוטרף לגמרי. וזה בלי לבקש רשות ואפילו בלי להתנצל.

כלומר היולדת מנסה לנוח את אחד משתי הלילות שנותנים לה, ופתאום באמצע הלילה מכניסים עוד יולדת לחדר - זה בסדר, ואז נותנים לה בקול רם את כל ההסברים איך היא מטפלת בילד כי זה אפס הפרדה אז צריכים להדריך אותה הכל, ואז עד הבוקר התינוק שלה בוכה!

אגב עדכון, קומה 3 כעת כולה בשיפוצים, יש מחלקת יולדות בקומה 2 בבניין החדש שמיועדת ללידות בניתוח וילודים שצריכים השגחה. יש שם סטייל גבוה של עיצוב ומרחבים אבל עדיין תכלס כל חדר שלוש מיטות שביניהם וילון...
וזה סיפור שבעיני יותר משמעותי, כי סיפורים של פאשלות יש על כל בית חולים וקשה לדעת,

אבל בקטע הזה זה נראה פשוט נוהל, ששמים את היולדות של אפס הפרדה וביות מלא עם היולדות "הרגילות" וזה משהו ממש ממש מפריע.

Greenstein

משתמש חדש
אז זה חתיכת חסרון... במעייני נותנים 72 שעות...

Greenstein

משתמש חדש

האמת שיכול להיות שזה היה בגלל המלחמה, כי בגלל האזעקות הם העדיפו שהתינוקות לא יהיו בתינוקיה. אולי כשתגמר המלחמה זה ישתנה...

gpt

משתמש פעיל
תגידו אין באיכילוב תמונות לא מתאימות בפרוזדורים? ככה שמעתי.
איפה שאני הייתי לא היה,
במיון היה אבל לא משהו יוצא דופן יחסית למקום חילוני...
אז זה חתיכת חסרון... במעייני נותנים 72 שעות...
הם נותנים בין 36 ל48 שעות.
בתכלס אפשר להישאר לפחות 2 לילות ויותר אם אין עומס יוצא דופן.

TGSh

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
לפי דברי מעיני הישועה בגלל המצב . כל היולדות משתחררות אחרי יומיים ואין אפשרות ל3 לילות
בגלל הוראה של משרד הבריאות
לא יודעת איך זה במקומות אחרים ...

gpt

משתמש פעיל
עדיין חתיכת הבדל אם מתחייבים לך לילה אחד או מתחייבים 3 לילות...
לא כתבתי מדויק,
מתחייבים תמיד ל2 לילות - השחרור הוא למי שב9 בבוקר עברו לה לפחות 36 שעות,אבל אפשר לבקש להישאר 3.
מבחינתי ההבדל המרכזי הוא החדר הפרטי.
מה זה המלונית שם?
בית מלון 5 כוכבים דלוקס
5 אלף ל2 לילות לזוג....

Greenstein

משתמש חדש
לפי דברי מעיני הישועה בגלל המצב . כל היולדות משתחררות אחרי יומיים ואין אפשרות ל3 לילות
בגלל הוראה של משרד הבריאות
לא יודעת איך זה במקומות אחרים ...
נכון. השאלה מה קורה תמיד.

Greenstein

משתמש חדש
לא כתבתי מדויק,
מתחייבים תמיד ל2 לילות - השחרור הוא למי שב9 בבוקר עברו לה לפחות 36 שעות,אבל אפשר לבקש להישאר 3.
זאת אומרת מי שיולדת ביום ראשון בשעה 20:00, במעייני היא תצא ביום רביעי בבוקר.
באיכילוב יתחייבו לה עד שלישי בבוקר, ועל בסיס מקום פנוי תצא ביום רביעי בבוקר.

(אבל נראה לי שמי שתלד בין השעות 21:00 ל00:00, זה יצא אותו הדבר, כי מעייני מחשבים את מי שילדה לפני 00:00 בלילה שהיא קיבלה את הלילה הזה).

מקוה שלא טעיתי.

נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה