אחרי המשפט הזה קשה לי לבדוק את כל שאר ההודעה.
למה הם מתעסקים עם קהל שבוי?!
מי שבוי בידיהן? למי אין את הידע והיכולות שיש לי ולך לבחור בית חולים?
אני לא אוהבת שחילונים מזלזלים בנשים חרדיות ובטוחים שהן שבויות של ממסד - וצריך לחלץ אותן ולחשוב במקומן.
אז אני גם לא אוהבת נשים חרדיות שמזלזלות בנשים אחרות בפטרנליסטיות ובטוחות שהן אינן מבינות או "קהל שבוי" של מישהו.
אף אחת לא שבויה בידיים של מעייני הישועה
לכל אחת מן היולדות שם יש בחירה בין כל בתי החולים במרכז ויש היצע רב.
וכולן אינן טיפשות נבערות מדעת שלא מכירות את העולם.
הן כולן בחרו בחירה מושכלת בהתאם לצרכיהן ותחושתן האישית.
אם לך נראה שאת יותר "מבינה" מהן במה נוח להם ומתאים להן - אז קשה לי עם הפטרנליסטיות הזו.
ממש לא בקטע של פטרונות.
הבהרתי את העניין באחת ההודעות הקודמות שלי,
כולנו חכמות , כולנו נבונות, וכולנו יודעים את כל המידע
גם הנשים שיולדות ב"מעייני" וחוזרות לשם שוב ושוב ושוב - יודעות את כל מה שחשתי בלידתי היחידה שם.
ההרגשה שלי לא הייתה מוזרה.. כולן שיתפו בחוויות שונות ולא הכי סימפטיות ( הכוונה בכולן - היא בכל מי ששוחחתי איתה בשהותי שם - כך שאל תתפסי אותי במילה)
ובכל זאת הן חזרו לשם מהנימוקים שהזכרתי לעייל:
חרדי - ולכן יותר נח ומתאים לשהות, לביקור של הבעל והילדים, וכן מבחינת הלכות, שבת כשרות וכו'
קרוב לבית - וממילא נגיש יותר, ונח לגישה בשבתות. ('שולם זוכר' , ביקורי ילדים, משפחה... )
קרבה לנשים שיולדות מהר וכו'
אין כוונתי שהקהל השבוי הוא טיפש, אלא שבוי מרצון - בשל הנימוקים לעייל שמקבלים עדיפות במשקל בחירת בית החולים.
העובדה שיש נימוקים אלו, שהם בהחלט מהותיים,
מאפשרת לבית החולים לתת שירות גרוע מאד, ולא מקצועי מאד.
וזה מקומם אותי!!
אובייקטיבית:
חדרי לידה קטנים ולא נוחים - מאד מפריע - (אובייקטיבית, את שומעת מה שקורה גם בחדרים אחרים... חוסר מקום למלווים, בפרט שנדרשת פרטיות במהלך ההליך... )
חוסר בחדרי לידה - מאד מפריע - ( אובייקטיבית, לא נכנסים בזמן, אפשר להפסיד אפידורל וכו')
טיפול לא מקצועי - מאד מפריע (אובייקטיבית ! ולא, לא תמיד את יכולה לדעת מראש מה יתפתח ואם יתפתח, ולא תמיד את יכולה להעריך סיכונים וכו', אפילו צהבת שלא מאותרת - זו חרפה, ואני מדברת על דברים מהותיים בהרבה שיכולים להיגמר בלידה שקטה )
יחס לא נעים ולא מכבד - מאד מפריע (אובייקטיבית - עיכוב בטיפול בלידה, וכן באופן כללי: אשה במהלך ואחרי לידה.... בייביי בלוז, הורמונים... בעייני זו הנקודה הכי מהותית מכל מה שציינתי )
מסכימה איתך לחלוטין שהיתרון שהמקום לא מתפקד ולא מרגיש כמו בית חולים, -
נחדד את הנקודה, מי שמתאים לה? מעולה
בשבילי זה חסרון
חשוב לי לציין למה אני כותבת:
יש לי הרבה קרובות משפחה וכו' שילדו שם, ועם זאת לא ידעתי,
אולי לא פרטו לי ב"רחל בתך הקטנה", אולי לא הבנתי שזה כך (למען האמת, לא הייתי מסוגלת להאמין להן..)
לו הייתי יודעת מה שאני יודעת היום לא הייתי הולכת לשם. אז כן חשוב לי שהעובדות יהיו ברורות.
בפרט למי שלא הייתה שם, ומתלבטת.
את איכילוב אני כלל לא מכירה כך שזה לא מעניין אותי ההשוואות ביניהן