דרוש מידע איך קונים דירה עם הון עצמי של "לא סוגרים ת'חודש" (כפשוטו)????

מצב
הנושא נעול.

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
מי שקנה דירה לפני עשור + קרוב מאוד לודאי שהמשכנתא שלו אם בכלל לא עוברת את ה-2 אלף, ואז הוא יכול לשים בצד בין 3 -10 לחודש [כמובן תלוי בכושר ההשתכרות]
בהנחה שהאשה עובדת בהייטק.
אם היא עובדת בכל מקצוע אחר, והבעל אברך - צריך רחמי שמים כדי שיגמרו את החודש.

נחמי3

משתמש מקצוען
בהנחה שהאשה עובדת בהייטק.
אם היא עובדת בכל מקצוע אחר, והבעל אברך - צריך רחמי שמים כדי שיגמרו את החודש.
בהנחה ששתיהם עובדים כמובן.... או באמת לפחות האישה בהייטק [ אבל במקום מדליק]
ויש גם גרפיקה / רואות חשבון פרטיות / עריכת דין ועוד שהשכר שלהם וואה +++ גם יותר מ-200 לשעה

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
ויש גם גרפיקה / רואות חשבון פרטיות / עריכת דין ועוד שהשכר שלהם וואה +++ גם יותר מ-200 לשעה
יש גם פסיכולוגיות, פרופסוריות ומנכ"ליות משרדי ממשלה.
דיברו על מקצועות שמקובלים בחברה החרדית, ובגילאים המקובלים.

נחמי3

משתמש מקצוען
יש גם פסיכולוגיות, פרופסוריות ומנכ"ליות משרדי ממשלה.
דיברו על מקצועות שמקובלים בחברה החרדית, ובגילאים המקובלים.
ראית חשבון / גרפיקה לא מקובל בחברה החרדית לאישה ? אין עורכי דין חרדים - גבר ???

ארזים1

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
השאלה של לחסוך זה תלוי הרבה אם קניתם דירה בשנים האחרונות או לפני עשור +,
מי שקנה דירה לפני עשור + קרוב מאוד לודאי שהמשכנתא שלו אם בכלל לא עוברת את ה-2 אלף, ואז הוא יכול לשים בצד בין 3 -10 לחודש [כמובן תלוי בכושר ההשתכרות]
אבל מי שקנה דירה לאחרונה, קרוב לוודאי שהסכום שהוא משלם לדירה חודשי בטווח של לפחות 5 ועד - 10 ויותר [כולל הלוואות להון עצמי משכנתא וכו'] ואז אין לו אפשרות בתקופה הקרובה אפשרות לחסוך
זה לא מדויק, כי הרבה אנשים היו צריכים באיזה שהוא שלב לשפץ ולהרחיב את הדירה הגרעינית שלהם כדי שתתאים למשפחה שגדלה בינתיים.

HILEL1

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מצחיק בקושי
גם אם יש לי לשים כסף בצד אני לא באמת יכולה לתת לילדים שלי 800 א"ש להון עצמי בפרט אם יש לי כמה בנות לחתן
זה לא מצחיק בכלל.
וחבל מאד שאת חושבת כך. מכיר הרבה שחשבו כך, והיום מחזיקים 2-3 דירות
זה כמובן במקרה שאותו אברך קיבל את כל הכסף מהשווער, ולא קיבל רק הון עצמי עם הבטחה להשתתף מדי חודש במשכנתא.
גם אם לא, המחיר של הדירה עלה מהר מאד, והוא יכול למשכן אותה.

נחמי3

משתמש מקצוען
זה לא מדויק, כי הרבה אנשים היו צריכים באיזה שהוא שלב לשפץ ולהרחיב את הדירה הגרעינית שלהם כדי שתתאים למשפחה שגדלה בינתיים.
גם נכון, וגם בגלל שהשכן שיפץ וכולם שיפצו, והמטבח שלי כבר לו בסטנדרט, וכל הבנין בנה...
כמובן

ארזים1

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
גם נכון, וגם בגלל שהשכן שיפץ וכולם שיפצו, והמטבח שלי כבר לו בסטנדרט, וכל הבנין בנה...
כמובן
גם, אבל בהחלט לא רק, אני גרה באזור שכולו היה דירות 2 וחצי חדרים שלא הגיוני למשפחה גדולה, אז כולם פחות או יותר נאלצו להרחיב וזה לא היה זול בכלל.

נחמי3

משתמש מקצוען
גם, אבל בהחלט לא רק, אני גרה באזור שכולו היה דירות 2 וחצי חדרים שלא הגיוני למשפחה גדולה, אז כולם פחות או יותר נאלצו להרחיב וזה לא היה זול בכלל.
באזור שאני גרה כולם [כשזה דירה שלהם] מ-4 או 3, עלו ל-7 פלוס יחידה או לפחות שתיים, בקיצור שלא תדעי, באמת לא רק לצורך משפחתי
ועכשיו המשכנתא שלהם קפצה, והיחידה לפעמים מושכרת ומדהים, ולפעמים היא כבר חצי שנה פנויה

גיפט

משתמש מקצוען
מסכימה עם הרבה מהנאמר כאן.
רוב הבחורים לא מקבלים 800. גם לא 700.
אם נגיד את זה כך, ברשימה של 20 הבחורים הטובים בעולם הישיבות, רובם לא יורידו את השידוך אם יציעו להם 800. ז"א לא ידרשו יותר (הם כמובן לא יתנגדו, ובגלל התחרות הם כנראה יקבלו יותר) ובמיוחד אם לבחורה מקצוע טוב.
כיום השפיצים של הישיבות שרמה אחת מתחת לישיבות הדגל, והבינוניים-טובים מישיבות הדגל דורשים 500.
מתוך הכרות גדולה! עם עולם הישיבות (מצד הדורשים) ועם עולם הכוללים (מצד הנותנים) הרבה מהאברכים בהחלט מגיעים לחתונות ילדיהם עם כמה מאות אלפים בכיס. (בדר"כ כמו שכתבו פה כתוצאה מהשקעות מוצלחות)
ואל תכתבו שאין להשיג חתן בפחות מ500 כי זה פשוט לא נכון!! בחורים מהישיבות שהן לא טופ 5 נקרא לזה ככה (ועדיין ישיבות מעולות עם בחורים מעולים, במיוחד במגזר היותר פרום) ממש ממש לא בהכרח דורשים יותר מ300.

גיפט

משתמש מקצוען
אם נגיד את זה כך, ברשימה של 20 הבחורים הטובים בעולם הישיבות, רובם לא יורידו את השידוך אם יציעו להם 800. ז"א לא ידרשו יותר (הם כמובן לא יתנגדו, ובגלל התחרות הם כנראה יקבלו יותר) ובמיוחד אם לבחורה מקצוע טוב.
מוסיפה על כך, מעטים הבחורים שנכנסים לשידוכים עם הצהרות בומבסטיות על הדרישות שלהם. הם מתחילים לקבל הצעות, רואים כמה מסכימים לתת עליהם, ויש כמובן את השיקול של כושר ההשתכרות(ממה שאני מכירה בחור שיקבל הצעה של 800 ולא מתכנתת והצעה של 600 ומתכנתת הוא יגש ל600. בהיגיון רב, יש לומר)
יש שיקולים של משפחה טובה יותר או פחות, הרבה שיקולים מוצדקים ושאינם, אבל אא להצהיר שהורים שמשלמים מתחת 500 נגזר על בנותיהם להלבין. כי העובדות שונות.

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
הרבה מהאברכים בהחלט מגיעים לחתונות ילדיהם עם כמה מאות אלפים בכיס. (בדר"כ כמו שכתבו פה כתוצאה מהשקעות מוצלחות)
שמספיקים לחתן בת אחת.
וסתם אגב, איך אברך ממוצע (של 3 סדרים ביום ובית וילדים....) מגיע להשקעות מוצלחות:unsure:

משה 05276

משתמש מקצוען
את הבחורים בוודאי שאין מה להאשים
מדובר בבחורים
אין להם מידי הרבה שכל או משהו ויש לחץ חברתי מטורף אז "הם" דורשים [זה לא הבחורים זה ההורים שלהם]
ואת הראשי ישיבות אפשר להתווכח [לדעתי גם אם הם יגידו אף אחד לא ישמע להם]
אם אין להם שכל איך הם יחסכו לחתן את הילדים שלהם
וצריכים להבין כאן משהו הבסיס הוא שבציבור הליטאי יש חשיבות עליונה וגדולה שהבחור יילמד אחרי החתונה ואם לא יתנו איזשהו סכום בסיסי סביר להניח שהוא ייצא לעבוד אחרי החתונה כמו שקורה בציבור החסידי
רק להבין לחסידים והספרדים אין חשיבות שהאברך יישב וילמד
פשוט לחסידים ולספרדים אין אברכי כולל
ואצל הלטאים אף אחד לא יוצא לעבוד
בציבור הספרדי זה מאד מתחלק בחור ספרדי טוב מישיבה אשכנזית בד''כ גם ידרוש ומישיבה ספרדית אולי לא ידרוש אבל אח''כ זה גורם להרבה בעיות שגם אותם רוצים לחסוך
אני מבין מדבריך שאצל הספרדים יש הרבה בעיות
לעומת הלטאים ששם הכל חלק?
משא''כ אברך מבוגר כבר מבוסס יותר וגם פחות יש חשש שיצא לעבוד אם הוא לא יצא עוד קודם ולכן הגיוני יותר שהוא מתחייב
ומי שבאמת לא רוצה להתחייב יכול לקחת בחור מעולה וטוב ממשפחה הרוסה או עם רקע רפואי שלא מפריע ושלל דברים מעין אלו
זאת אומרת שמי שאין אומץ להתחייב ולא לתת פשוט צריך להתפשר ולקחת רק בעיות למיניהם
[ז''א א''א להגיד לבחורים תתחשבו רק בבחורה ולא לענות באותה מידה להורי הבנות תתחשבו רק בבחור]
ומהיכרות [ונראה לי שכל הכועסים למיניהם לא משתייכים לציבור הליטאי]
אמנם אני שייך לציבור החסידי אבל אשתי מבית ליטאי
הרבה מהמתחייבים בציבור הליטאי גם עומדים בהתחייבויות שלהם
וזה לא סותר שבאמת יש מקרים של קריסות מפוארות
ויש עוד כמה פטנטים [מי שיודע מה קורה בביכנ''ס ליטאי אחרי קריאת מגילה]
השאלה מאיפה משלמים את התחייבות
אולי תגלה לנו מה הפטנטים

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
נקודה שכדאי לנסות במקרה שלכם-לנסות לגייס במשפחה הקרובה או הרחוקה הלוואות עומדות
לפעמים יש איזה דוד שלא יהיה לו אכפת שכמה עשרות אלפי ש"ח יהיו בהלוואה אצלכם, ותחזירו לו בתשלומים בלי ריביות.
ולפעמים לפעמים- אם תבקשו הלוואה מקרובי משפחה בעלי אמצעים הם יסכימו לעזור בסכום כלשהו בתור מענק.

היתה תקופה לפני הרבה שנים שהתנדבנו (בעלי ואני) ביעוץ כלכלי למשפחות
ובמקרה שאין דירה- הדבר הראשון למי שחי בשכירות זה לקנות דירה.
פעם זה היה קל יותר, כי לא נדרש הרבה הון עצמי כמו היום.
ואכן- הזוג עשו שיעורי בית ובדקו מאיפה הם יכולים לגייס הלוואות
אחרי שבועיים חזרו אלינו ששני דודים מצרפת החליטו לתת להם סכום כסף לא מבוטל בתור התחלה לקניית הדירה.
היה להם נס גדול, כי מח

בנני

משתמש מקצוען
הדיון הזה מיצה את עצמו בהרבה מאוד אשכולות כאן
אני רק מחדדת:
----
דבר ראשון אלא שאינם ליטאים ומגיבים פה בצורה חריפה --זה לדעתי קצת מגוחך...
כמו שאני לא יתחיל עכשיו להעביר ביקורת על כל מיני ציבורים אלא אם כן אני בפנים....
וכל אלה שמצקצקים פה בלשונם שהם קבלו בחורים מעולים בלי שקל - שוב השאלה מה חפשתם ובאיזה מגזר ..
----
אף אחד לא מחייב אף אחד לקחת בחור פצצה ואם לאבא אין מספיק הוא יכול לקחת מישהו פחות השפיץ שפיץ ב300
העניין הוא שבציבור הזה (וזה לא תאמינו לאו דווקא מלחץ חברתי)ערך של תלמיד חכם זה ערך עצום!!
אז הרצון הכי גדול של אבא זה להשיא את בתו לת"ח לא ממקום של לחץ אלא משאיפת חיים שלו!!
וכן מה לעשות בד"כ הבחורים האלה נמצאים במקום שיכול לדרוש...
----
ולאלה מהציבורים האחרים שלא מבינים מה מתחתנים עם קירות וכו??
טול קורה...
כל אחד יש את הדברים שעליו הוא עומד והם גורמים לו לגשת...
(כבר ניהלתי פעם שידוך לספרדים וראיתי דברים שלא חשבתי שבגלל דבר כזה קטן יעדיפו לגשת למישהי אחרת...)
-----
למה אין פה צעקות על בחורה מיוחסת שהולך לה יותר?
למה אין פה צעקות על בחורה מוכשרת שהולך לה יותר?
אני יחסוך את הרשימה הענקית שיש לי כאן....
----
אחד חשוב הופעה ולשני חשוב להיות מסודר כלכלית...
אם תחשבו על זה לרגע - אז כן אף אחד לא אוהב להתרוצץ בגמח"ים (בטח אם הוא אחד שיושב ולומד כל היום
וזה מוציא אותו מהלימוד)
---
חז"ל כבר נתנו כמה סימנים לדברים שמרחיבים דעתו של אדם
ו-- כן דירה נאה מופיעה שם...
---
ולמי שכתבה שהליטאים שוכחים את הקב"ה בתמונה
ההיפך!!!!!!!! הם חיים אותו כל דקה כי הוא מחייה אותם ונותן להם לעמוד בסכומים הנ"ל
(לאלה שלא הבינו איך מצליחים לעמוד בהתחיבויות -- תדעו שיש ס"ד לא רגילה וניסית לאברכים הללו..)
---
בסופו של דבר מרגש לראות אדם שחי בדירה עלובה וברמת חיים נמוכה
אבל לתלמיד חכם הוא יוציא כסף והרבה
כי על זה הוא מוכן להתאמץ..
מאשר אחד שמוציא את הכסף שלו על דירת פאר ,חופשות וכו
והבנות שלו?? הא שיסתדרו עם מה שיש....

סולם ערכים שונה...

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
הדיון הזה מיצה את עצמו בהרבה מאוד אשכולות כאן
אני רק מחדדת:
----
דבר ראשון אלא שאינם ליטאים ומגיבים פה בצורה חריפה --זה לדעתי קצת מגוחך...
כמו שאני לא יתחיל עכשיו להעביר ביקורת על כל מיני ציבורים אלא אם כן אני בפנים....
וכל אלה שמצקצקים פה בלשונם שהם קבלו בחורים מעולים בלי שקל - שוב השאלה מה חפשתם ובאיזה מגזר ..
----
אף אחד לא מחייב אף אחד לקחת בחור פצצה ואם לאבא אין מספיק הוא יכול לקחת מישהו פחות השפיץ שפיץ ב300
העניין הוא שבציבור הזה (וזה לא תאמינו לאו דווקא מלחץ חברתי)ערך של תלמיד חכם זה ערך עצום!!
אז הרצון הכי גדול של אבא זה להשיא את בתו לת"ח לא ממקום של לחץ אלא משאיפת חיים שלו!!
וכן מה לעשות בד"כ הבחורים האלה נמצאים במקום שיכול לדרוש...
----
ולאלה מהציבורים האחרים שלא מבינים מה מתחתנים עם קירות וכו??
טול קורה...
כל אחד יש את הדברים שעליו הוא עומד והם גורמים לו לגשת...
(כבר ניהלתי פעם שידוך לספרדים וראיתי דברים שלא חשבתי שבגלל דבר כזה קטן יעדיפו לגשת למישהי אחרת...)
-----
למה אין פה צעקות על בחורה מיוחסת שהולך לה יותר?
למה אין פה צעקות על בחורה מוכשרת שהולך לה יותר?
אני יחסוך את הרשימה הענקית שיש לי כאן....
----
אחד חשוב הופעה ולשני חשוב להיות מסודר כלכלית...
אם תחשבו על זה לרגע - אז כן אף אחד לא אוהב להתרוצץ בגמח"ים (בטח אם הוא אחד שיושב ולומד כל היום
וזה מוציא אותו מהלימוד)
---
חז"ל כבר נתנו כמה סימנים לדברים שמרחיבים דעתו של אדם
ו-- כן דירה נאה מופיעה שם...
---
ולמי שכתבה שהליטאים שוכחים את הקב"ה בתמונה
ההיפך!!!!!!!! הם חיים אותו כל דקה כי הוא מחייה אותם ונותן להם לעמוד בסכומים הנ"ל
(לאלה שלא הבינו איך מצליחים לעמוד בהתחיבויות -- תדעו שיש ס"ד לא רגילה וניסית לאברכים הללו..)
---
בסופו של דבר מרגש לראות אדם שחי בדירה עלובה וברמת חיים נמוכה
אבל לתלמיד חכם הוא יוציא כסף והרבה
כי על זה הוא מוכן להתאמץ..
מאשר אחד שמוציא את הכסף שלו על דירת פאר ,חופשות וכו
והבנות שלו?? הא שיסתדרו עם מה שיש....

סולם ערכים שונה...
כל מילה!!!!!

וחסידים לא מורידים בחורה בגלל שהסבא רבא שלה היה עם כיפה סרוגה?(מניסיון!)
ואצל ספרדים -(מניסיון!!) השאלה הראשונה היא עם הבחורה בהירה - ועם עיניה בהירות יותר אז זה בכלל מעלה ...(תשובה להיא שאמרה שלא מתחתנים עם 4 קירות...)
ועדה X לא מתחתנה עם עדה Y, (ולא אל תגידו שזה כמו חתונה בין ספרדים ואשכנזים - כי זה לא נכון..)
וספרדים מחברון/פונוביז וכיו"ב דורשים כמעט כמו ליטאים (מניסיון של הצעות כמה וכמה שידוכים..)

ומשפחות חסדיות מהזן שרוצים רק בחור שישב וילמד , משלמים על כך טבין ותקילין....

והכי קל לומר שזה לא בסדר, אבל בכל מגזר יש דברים שאחרים שאינם מהמגזר, לא יבינו..

ולכל אלו שאומרים שזה רק טייטל , ומותג...
לקחת בחורה מוכשרת ומוצלחת , שמגיעה גם ממשפחה כזו, וכל אחיה ודודיה למדו בישבות הכי טובות - והיא יודעת קצת מה זה אומר, לבוא ולומר לה, לאבא אין כסף ולכן תקבלי בחור מישיבה בינונית, זה כמו לומר לבחורה חסידית 10 דורות אחורה, שבכל הזמנה לחתונה כתוב הייחוס עד לאדמור X..
לקחת בן של חוזרים בתשובה (שזה באמת לא בעיה בבחור או במשפחה, אבל לבחורה חסידית כזו .. זה כן בעיה...)

וזה שאיפה של כל אברך לחתן את ביתו עם חתן שישב וילמד , ויהיה תלמיד חכם...
איך פעם אבא שלי אמר לי ?
אני חולם על בחור שאצטרך לקום בשבילו כשהוא נכנס לבית... (וזה נכון שהוא לא תמיד יכל לשלם את הסכומים המטורפים שכותבים כאן, אבל הוא מהרגע שהתחתן , ידע שזה החלום שלו , והוא הצטמצם עד למינימום - גם בזמנים שהוא יכל לפרגן לעצמו יותר , והחתונות שהוא עשה היו הכי הכי מינימאליות... וכל אורח החיים היה כזה...)

אז כן אתם יכולים לעקם את האף, ויכולים בהחלט לא להבין את המצב,(כפי שאני לא יבין את הבחור/בחורה במגזרים אחרים...)
אבל להעריך שזה הערך של התורה בבתים מסוימים, שבאמת מוכנים להקריב את זה.. בהחלט יש על מה להוריד את הכובע!!!

וכן גם יש חסידיות שאמרו לקצץ את המנות הבשריות שניתנו במשך השבוע לילדים בשביל בית כנסת יותר מפואר לחסדיות...
-אני בחיים לא יהיה מסוגלת להבין את זה...(ועוד רבים וטובים כאן... ועדיין לא ראיתי שנפתחו על כך כל כך הרבה אשכולות... כמו על הנושא של הליטאים שנותנים דירות בשביל שחתניהם ימשיכו לשבת ולהגות בתורה..
ולכן אני מסיקה שיש כאן יותר מכעס.., אלא אולי גם עוד רגשות ....
) - אבל כנראה המשפחות שמשתייכות לחסידות הזו כן יכולות להבין...

אין באמור לעיל להצדיק כלל וכלל את המצב!!(שככל הנראה לא ישתנה ...)
אבל לפחות שתבינו .. מה עומד מאחורי זה...

נערך לאחרונה ב:

גיפט

משתמש מקצוען
והכי קל לומר שזה לא בסדר, אבל בכל מגזר יש דברים שאחרים שאינם מהמגזר, לא יבינו..

וכן גם יש חסידיות שאמרו לקצץ את המנות הבשריות שניתנו במשך השבוע לילדים בשביל בית כנסת יותר מפואר לחסדיות...
-אני בחיים לא יהיה מסוגלת להבין את זה...(ועוד רבים וטובים כאן... ועדיין לא ראיתי שנפתחו על כך כל כך הרבה אשכולות... כמו על הנושא של הליטאים שנותנים דירות בשביל שחתניהם ימשיכו לשבת ולהגות בתורה..
ולכן אני מסיקה שיש כאן יותר מכעס.., אלא אולי גם עוד רגשות ....
) - אבל כנראה המשפחות שמשתייכות לחסידות הזו כן יכולות להבין...
זה.
שכוייח.
יאלה אנשים לחזור לעבוד. יש בנות לחתן.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה