עזרה איך מסבירים לילד מה זה טלפון חכם כשר?

• פותח הנושא cyp
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

אורחת לרגע

משתמש מקצוען
ואני לילדים שלי הסברנו, שאנחנו ב"ה לא מחזיקים את זה.
הגדולה שלי בת 12 שאלה ולמה X מהמשפחה כן צריך (וזה ברור שלא לצורכי עבודה) ?
אמרתי לה ולכולם, אנחנו מחנכים רק את עצמנו, גם כשהם אוכלים הכשר שלא מקובל עלינו לא נעיר להם, וגם כשהם מדברים בצורה שלא מקובלת עלינו לא נעיר להם.
נבין שאנחנו זכינו ואנחנו מקפידים יותר.

פשוש

משתמש מקצוען
תמיד אני נהנית לראות בוויכוחים הללו, את האנשים שמפחדים ובורחים.
מעלים נושא לדיון והם מחפשים איך להעביר אותו לפסים אחרים, שלא יהיה בפוקוס.

מדברים פה על הסמארטפון המוגן - אם הוא בעיתי או לא.

והיו כאלה שכתבו פה:
"ומה עם הלבנת פנים? למה בחיידרים יכולים לפגוע בילד שהוריו מחזיקים אייפון? זה דאורייתא וזה...."
או:
"יאלה יאלה... זה כולה עסקנים ששולטים על הציבור. הכל כסף..."
או:
"יש לציבור שלנו כל כך הרבה מה להשתפר עד שתתחילו לדבר על סמארטפונים מוגנים עם חותמת...."
או:
"כל האלה שמדברים נגש הסמארטפונים ופתאום אני רואה לינק של התרמה דרך האינטרנט?"

מה הקשר?
יש הרבה עוולות והרבה עיוותים בעולם.
מה זה קשור לאשכול פה?

למה המשפטים האלה מריחים לי כמו בריחה?

כל האלה שמסבירים הרבה תירוצים למה ולמה, כנראה המצפון שלהם לא רגוע.
אז גם הילדים שלהם יקלטו את זה.

אם הם רגועים וברור להם שאין להם כל ברירות ועליהם להחזיק מכשיר רק רק רק לצורך עבודה,
הילדים יקלטו גם את זה!!
הם יותר חכמים ממה שאנחנו חושבים ושמים לב לדקויות!!!

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
כל הדיבורים כאן נכונים וחכמים רק שהם לא לוקחים בחשבון שהעולם היום מתנהל בצורה שיש הרבה מאד שאכן נזקקים לסמארטפון לצורך עבודה ואין להם שם דברים אחרים חוץ מעבודה.
כן גם לא שטויות.
החסימה של דלתא אגב, הופכת את המכשיר למחשב נייד וקל שנכנס בכיס כמעט ללא אפשרויות מיותרות.

לא שזה כזה נחמד, בעבר יום עבודה היה מסתיים ב-4-5, היום העולם הוא ללא גבולות.
אבל זה לגמרי לצורך עבודה. אחרי שניסו לעשות הכל כדי להימנע מכך.

אם מישהו שולח להם שטות הם מחזירים לו הודעה:
אבקש להתמקד בענייני עבודה, נא לא לשלוח לי חומרים מסוג זה, תודה.

ההתראות שלהם שקטות, כי הם לא רוצים לקפוץ מכל ביפ, הם מעוניינים לנהל את עצמם ולא שהמכשיר ינהל אותם.

בזמני התפילות המכשיר בכלל לא איתם, כמו שהטלפון שלהם מושתק אז.
הם גם לא מצלמים איתו אלא אם כן זה לצורך העבודה. בשביל צילומים משפחתיים יש מצלמה.
ובימי חוה"מ הם מעדיפים לנסוע ללא וויז העיקר שהעבודה הזאת לא תהיה להם מול העיניים כל הזמן.

יש מציאות כזאת.

אני חושבת שיצירת מצג השווא שישנן שתי אפשרויות, או שאין לך, או שאתה מכור, מתנהג בגסות, ובחוסר שליטה. היא עצמה פוגענית. לא מכוונת את אלו שכן זקוקים לכך לנווט את עצמם, לשלוט בעצמם, ולתת רעיונות ודרכים שיעזרו לאדם לשלוט בצרכי העבודה שלו ולא שהיא תקבור אותו.

ממש כפי שלא נאמר לגרפיקאית שהלקוחות מתערבבים אצלה 24 שעות ביממה, תעזבי את העבודה, אלא נעזור לה ללמוד כללי התנהלות שיעזרו לה יותר.

נערך לאחרונה ב:

cyp

משתמש מקצוען
לא יודעת מה יש במוגנים השמורים, כי לאושרי ולשמחתי אין לי צורך בכזה והלוואי שלא יהיה לעולם.

רק ממה שראיתי סביב אספר - חלק מהא/נשים שמחזיקים סמארטפון, הופכים לנבובים. ריקים.
יושבים ומדברים בפגישת עבודה או בסתם שיחת רעים, ובלי להסמיק, תוך כדי משפט של בת השיח, אלה מזרזפות עם האגודל על מסך המגע... אולי מישהו שלח להן הודעה... או! מישהו שלח! מהר לענות לו!

זו התנהלות שבכל מצב אחר הייתה נחשבת לבוטה ופוגענית, אבל בעלי הסמארטפון אפילו לא שמים לב אליה. לא מרגישים איך הם הופכים, לפעמים, ללא-אנושיים.
בלי להכליל. יש גם אחרים. אבל יש כל כך הרבה כאלה.
הם לא שומעים. הם לא רואים. הם מנותקים מהעולם האמיתי. הם חיים בוירטואל.
פתאום קופצת להם התראה, והם מאותו רגע כבר לא מרוכזים בכלל בשיחה שמתקיימת בעולם המציאות.
מבקשים מהם 'לא לצלם', והם כן מצלמים. כמובן. חייבים לשלוח ולהעלות. אה, ביקשו לא לצלם? אה, לא שמנו לב. (בטח לא שמתם לב, הייתם עסוקים בלבדוק מה פלוני שלח לכם).

וההתנהגות הזו מוסיפה גם היא לסלידה הציבורית מהסמארטפונים. בנפרד מהעניין הדתי והרוחני והמוסרי.
את ממש צודקת גם אני סולדת מזה וגם תמיד מרחמת עם ילדיי על כל מיני אנשים מסביבנו ששקועים יותר מדי בטלפון ולא רואים חווים או רואים מה שקורה סביבם, כשאני הולכת עם ילדי ברחוב אני אומרת להם תסתכלו איזה עולם יפה, השמיים העצים ואיזה ריח טוב של גשם וכו', . אני מאוד מאוד סולדת מזה ברמה כזו שהייתה תקופה שהייתי צריכה גם סמארטפון לצורך ווטסאפ ולא הכנסתי אף חברה לרשימת אנשי קשר ולא משנה שהם ידעו שיש לי אני פשוט שונאת את השעבוד הזה. לא מוכנה לתת אופצייה שזה ינהל את חיי. עם אני צריכה משהו אני מתקשרת וגומרת את העניין בכמה דקות.. כנ"ל הטלפון.. לא בא לי אני לא עונה... לא חייבת כלום לאף אחד רק למשפחתי.. אני ממש מרגישה שהסלידה לזה עוברת לילדיי.. ואני משתדלת לפחות מהבחינה של ההתמכרות והשעבוד לדבר מסויים ממש להכניס להם את זה בדם.... עד שיום אחד הבן שלי שראה את אחד הדודים שקוע במכשירו אמר לי אח"כ בשקט איזה מסכן פלוני הוא לא נהנה במסיבה כל הזמן הסתכל בטלפון..
מהבחינה הרוחנית הסברנו להם אבל אני מרגישה שככל שעובר הגיל אני כן צריכה לענות יותר בפירוט על שאלותיהם.. הם לא ילדים שאפשר לנפנף בהתחמקות הם לא טיפשים... להגיד לילד שפלאפון לא כשר הוא טרף זו לא תשובה מספקת.. כמו שתסבירי לו למה הבשר טרף כי הוא לא נשחט כהלכה או יש בו מום וכו כנ"ל בעניין הזה רק בלי הסברים מדוייקים.. אלא אפשר להסביר להם על תמונות או תכנים לא ראויים.. ועל שמירת העיניים.. ובמיוחד שיוצא שילדים מגיעים למקומות לא מתאימים ויש תמונות לא ראויות ואז רק החינוך שלנו יגרום להם להסיט מבט ולא להסתכל כדי לשמור על עיניהם.. וכמובן שבגלל הרצון לשמור על עצמנו אז אנחנו משתמשים בזה רק אם צריכים ובאישור הרב, וכמובן עושים את ההגנה המקסימלית כדי לשמור על עצמנו .האשכול הזה ממש עזר לי להגיע להבנה בעניין. הרצון שלנו בעצם כהורים זה להביא את הילדים למצב של רצון מתוך בחירה... אנחנו מדריכים, מחנכים ומשתדלים להוות דוגמא ראויה כל השאר עליהם,
לפני שהילדים טסו איתנו תוך כדי השיחות אז שוחחנו איתם על כך שבשדה תעופה ובחו"ל יש כל מיני אנשים וגם גויים שמתלבשים לא צנוע.. תמונות לא צנועות, וכדי לשמור על העינים הם צריכים להשתדל לא להסתכל או להזיז מבט וכו' והדגשנו להם שאנחנו לא יכולים לדעת אם הם מקפידים על כך או לא אלא זו אחריותם הבלעדית בלבד ואנחנו רק יכולים להזכיר להם מדי פעם אבל רק הם צריכים ויכולים לשמור על עצמם... אנחנו ראינו שזה מאוד מאוד השפיע עליהם לטובה... הם היו כאלה בוגרים בעניין הזה לא יאומן מה שיח פתוח יכול לעשות,

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
לא ממש נכון,
או ממש לא נכון.

הטראומה מהאייפונים קיימת גם קיימת במוגנים.
והטענה כביכול אין הבדל בין זה למחשב היא טענה לא אמיתית ומגוחכת ,
ואת ההוכחה לכך כל אחד מאיתנו רואה באוטובוסים, ברחובות, בחנויות, וברכבים, הורים שביד אחת מחזיקים את ילדם הקט והטהור, והיד השניה והמוח האחד שקועים במסך...

לעומת זאת מה לעשות שמחשב בנוסף לכל הדברים שאין בו ויש בסמארטפון, הוא פשוט... כבד...
לא ראיתי אינה ראיה.
זה שאתה רואה אנשים באוטובוס, ולא בתוך הבית, לא אומר שבבית אנשים מתמסרים לילדים כל שניה, ולא שקועים במסך....
לא הוכחת כלום.

מבחינה רוחנית אין הבדל בין מחשב לטלפון חכם. שניהם זקוקים לסינון.
נכון שהמחשב כבד, אבל מצד שני, משתמשים בו בפרטיות, כך שהסכנה גדולה יותר.

רחלי טל

משתמש מקצוען
כל הדיבורים כאן נכונים וחכמים רק שהם לא לוקחים בחשבון שהעולם היום מתנהל בצורה שיש הרבה מאד שאכן נזקקים לסמארטפון לצורך עבודה ואין להם שם דברים אחרים חוץ מעבודה.
כן גם לא שטויות.

ההתראות שלהם שקטות, כי הם לא רוצים לקפוץ מכל ביפ, הם מעוניינים לנהל את עצמם ולא שהמכשיר ינהל אותם.

הם גם לא מצלמים איתו אלא אם כן זה לצורך העבודה. בשביל צילומים משפחתיים יש מצלמה.
ובימי חוה"מ הם מעדיפים לנסוע ללא וויז העיקר שהעבודה הזאת לא תהיה להם מול העיניים כל הזמן.

יש מציאות כזאת.
מעריצה אנשים כאלו,מעריצה את העוצמה והשליטה העצמית שלהם.
הם נדירים .
סמארטפון מטבעו ממכר- לא רק אצלנו , אלא בכל העולם הכללי.
מעדיפה לא להעמיד את עצמי ואת ילדי בניסיון הזה

רחלה 123

משתמש מקצוען
תמיד אני נהנית לראות בוויכוחים הללו, את האנשים שמפחדים ובורחים.
מעלים נושא לדיון והם מחפשים איך להעביר אותו לפסים אחרים, שלא יהיה בפוקוס.

מדברים פה על הסמארטפון המוגן - אם הוא בעיתי או לא.

והיו כאלה שכתבו פה:
"ומה עם הלבנת פנים? למה בחיידרים יכולים לפגוע בילד שהוריו מחזיקים אייפון? זה דאורייתא וזה...."
או:
"יאלה יאלה... זה כולה עסקנים ששולטים על הציבור. הכל כסף..."
או:
"יש לציבור שלנו כל כך הרבה מה להשתפר עד שתתחילו לדבר על סמארטפונים מוגנים עם חותמת...."
או:
"כל האלה שמדברים נגש הסמארטפונים ופתאום אני רואה לינק של התרמה דרך האינטרנט?"

מה הקשר?
יש הרבה עוולות והרבה עיוותים בעולם.
מה זה קשור לאשכול פה?

למה המשפטים האלה מריחים לי כמו בריחה?

כל האלה שמסבירים הרבה תירוצים למה ולמה, כנראה המצפון שלהם לא רגוע.
אז גם הילדים שלהם יקלטו את זה.

אם הם רגועים וברור להם שאין להם כל ברירות ועליהם להחזיק מכשיר רק רק רק לצורך עבודה,
הילדים יקלטו גם את זה!!
הם יותר חכמים ממה שאנחנו חושבים ושמים לב לדקויות!!!

חוש ריח מעניין----

מעולם לא שמעתי שציווי דאורתיא של בנ"א לחברו זה בריחה או תרוץ
חושבת דווקא שלהפך
מקנאה במי שמצליח לחנך את ילדיו בדור כ"כ קנאי וקיצוני לפעמים למקום מעוות
כשחוץ מגדולי הדור עוד הרבה 'מעוררים' מסתובבים סביבינו כל היום
שבנ"א לחברו זה חמור לא פחות מחילול שבת
וחז"ל כתבו 'המלבין פני חברו.. אין לו חלק לעוה"ב'

ושיהיה ברור: אין בדברי שום טיפת מחשבה להתיר סמארטפון לכל דיכפין
או לאמר שהרבנים... ח"ו
רק הבאתי את הנקודה של הצעקות נגד מי שמחזיק מכשיר כזה

אביחי בס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אני חושב שיש כאן שתי נושאים שונים.
א. איך מתמודדים עם שאלות הילדים, וה'מיתוג' שיש למי שמחזיק סמארטפון, כלומר שהילד לא יחשוב שיש כאן מיתוג של אבא הוא איש של אייפון.
ב. עצם נושא האייפון.

אני יכול להעיד רק על עצמי, כבר כתבתי כאן בעבר אני החרדי היחיד בחברה, כך שכל ההתכתבות בין העובדים היא דרך וואצאפ, המייל זה מיועד לתקשורת רשמית והשיח הוא רק בוואצאפ, ואכן לפני מספר שנים קיבלתי את האישור של הרב שלי לקחת קו לא כשר, על טלפון מוגן.
וכך עשיתי...
שמתי לב - שאמנם זה מסייע לי בטירוף לצורכי עבודה, אבל מעבר לזה... זה גם חיבר אותי לשיח של כל העולם, לקרוא המון חומר שאני לא זקוק לו, וכל מיני תוכניות הומור וכדומה. אבל לא זו הנקודה שהייתה קשה לי.
גם לא הנקודה שמישהו ראה אותי ברחוב או במקום אחר מחזיק את המכשיר, כי ברגע שהרב אמר לי שמותר לי, העולם כבר לא מענין.
הקושי העיקרי שלי היה עם עצמי...
זה מי שאני? אני עם כל האגו שלי, יושב באיזה חתונה וצוחק מבדיחה ש... העלה לקבוצת החברה... האם אני כמו כל העדר לא מצליח להתאפק, ויושב שעה בחדר הנוחיות וקורא 1681 תגובות באיזה קבוצה או אחרת.
ברגע שהבנתי שאני מרגיש זול...
עזבתי
כן - אין לי כיום מכשיר לא כשר, ואת התכתבות בין העובדים אני מספיד, וכל פעם מישהו אחר מעיר ומאיר וכועס מדוע אתה לא מחובר, אני עונה... זה לא מתאים לי.
קשה - אבל מסתדרים.

לגבי הילדים - כאשר היה לי 'סמארטפון, לקחתי מכשיר יחסית קטן, והראתי לילדים שזה לא אייפון, זה כלי עבודה של אבא.
כל עוד לא גלשתי לכל מיני קבוצות של חברים - ומשפחה... הם הבינו את הכלי עבודה הזה, ביום שסיפרתי להם... זה וזה כתב ככה בוואצאפ, וזה לא היה לצורכי עבודה, כנראה האמינו פחות....
חייב להצדיע, על המציאות האישית ועל שזה נכתב פה.
שבע"ה תקבל סיעתא דשמייא בחינוך הילדים בכפל כפליים!

מוישה

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
כתבו כאן כ"כ הרבה מלל. ואולי לפני שינעלו אספיק לשאול את השאלה שאף אחד לא שאל; שאלת 'המלך הוא ערום'.

כמויות המלים שנשפכו כאן עומדות על ההנחה שאליה הובילו אותנו עסקני המלחמה באינטרנט. למה כוונתי? כשהחלו לצאת המכשירים המוגנים, אמר לי אחד מעסקני האינטרנט בכאב שכעת איבדנו את כל ההרתעה נגד בעלי האייפון, כי כל אחד יכול לומר שהמכשיר שלו כשר. ומהיום הוא כבר לא יוכל לצעוק בבעלי האייפון שמגיעים לשטיבלאך. חברים של אותו אחד גם יזמו משחק קלפים לילדים שעל כל קלף יש פשקווילון קטן או משפט מחץ אחד נגד בעלי אייפון. זו דרך אטרקטיבית לחנך אנשים דרך ילדיהם, כמו הספרון לילדים שמפיצים הקנאים נגד המדינע כדי לחנך את הדור הרך לקום על הוריהם הציוינים רח"ל. זו דרך שגוררת אינספור מאבקים שמעמידה בחזית המלחמה ילדים טהורים ואפילו תינוקות בעגלה שמשמשים כבשר תותחים נגד כל מי שלא מוצא חן בעיניי ולדעתי הוא פסול. היום אתה שולח את הילד לצעוק על בעל אייפון, מחר הילד של השכן יישלח לצעוק עליך כי אתה אוכל כשרות פלונית, ואין לדבר סוף.

מה שאני למד מכל הנתונים הנ"ל, שעד היום עיקר המלחמות נעשו בצורה של חיצוניות [עיקר המלחמות, כי אני מכיר גם אנשים נפלאים שפעלו בדיסקרטיות מדהימה מתוך הבנה שהפשקווילים מושכים המונים לטעום מעץ הדעת]. בצורה של כפייה חברתית סביבתית שלתוכה הטילו גם בחור גם יונק עם איש שיבה. כולם מגויסים למלחמה ברשעים בעלי האייפון. וכל ילד יודע שעם ישראל מתפלל על כל בעל אייפון [אגדת עם מספרת על אותו ברנש שמרוב השתוקקות לתפילותיהם של ישראל קדושים הלך וקנה את המכשיר כדי להיכנס למועדון המפוללים]. רק בגלל המצב הזה הגענו לסיטואציות שילד שואל וצריך הסברים על התבנית, על מה-נקרא-אייפון ועל-מי-צריך-להתפלל... ולמה לדוד יוסי יש אייפון והאם מותר לי עוד לדבר אתו כי הרבי בחיידר אמר שהוא רשע וכו' וכו'. וגרוע מכך, אם אבא קונה מכשיר, הילד קרוע בעצמו ומעורבב בזהותו.

אבל מה לעשות, הטכנולוגיה לא ממתינה לציבור החרדי, והמחר כבר כאן, ואלו שצעקו אתמול, מחזיקים לשעבר כבר מכשיר מוגן. אלו שצועקים כאן היום מחר ידברו עם הקולגות והחברים בווטסאפ. הרי יש כבר וואטספ חרדי בטלפונים, הרבה יותר קל יהיה למשועממי הטלפון לעבור לווטסאפ הכתוב. וזה כבר כאן, מעבר לדלת. ואתם יודעים מה, זה בכלל לא משנה, אולי באמת צודקים אלו שטוענים שנישאר עם המכשירים הכשרים עד ביאת המשיח בב"א, זה בכלל לא חשוב לעצם מה שאני הולך לכתוב.

וכאן אני מגיע ושואל שאלה, או נכון יותר אומר אמירה:
האם לא הגיע הזמן לנטוש את החינוך החיצוני הזה? העתיד כבר כאן ומחר יש גם אצל השכן הזה ואצל הבן-דוד ההוא מכשיר חכם [ובשקט, לא לגלות, אולי גם אצלנו]. איך נחנך אז; האמנם כל החינוך יקרוס?!
אנחנו צריכים לעשות חושבים. להתחיל לחנך להתעלמות מכל הפשקווילים, מכל התעמולה, מכל המסרים שאולי נכונים אבל צורתם הרסנית, מכל הקשר של ילד בן שלוש לעסקיהם של מבוגרים. לעבור לחינוך פנימי ומהותי, מי אנחנו, מה תפקידנו בעולם, מה הקב"ה רוצה מאתנו, מה הוא לא אוהב שנראה, ממה עלינו לשמור עינינו, הן ברחוב רבי עקיבא החרדי והן במייל הכשר שפתאום נשלחו אליו בטעות קליפים לא נקיים, מדוע הזמן יקר מכל, ועל מה אסור להשחיתו, גם במכשיר פרוץ וגם במחשב עם 'נתיב', מה אסור לנו לדבר, הן בבדיחות גסות באינטרנט והן בשיחות "השקפה" על העסקן המושחת ההוא והח"כ השקרן ההוא.

אני חושב שאין לנו את הפריבילגיה שהייתה לחרדים החל מקום המדינה ועד המילניום לסמוך על המשטר של המסגרת,
על כוח ההרתעה הציבורי שנסמך על חומות, משום שכבר אין היום רשות הרבים סטרילית, כי הרע חודר לבית פנימה, מתחת לשמיכה ובכיס של הפראק. כל אחד צריך לעמוד מול בוראו ולשאול את עצמו: מה הגבולות שאני מציב לביתי, לאן אני רוצה להגיע ברוחניות, אלו עיתונים הם לגיטימיים מבחינתי ואיזו תרבות מתאימה לשאיפותיי, הן שלי והן של ילדיי - יחד.
יודגש, אני לא חולק עקרונית על חינוך ציבורי, אם כי בוודאי לא בצורה הנוכחית, אבל אני חושב שפרקטית מי שרוצה לגדל ילדים טהורים ושפויים, חייב להפעיל את האבר שאלוקים שתל לנו בתוך הראש ולקשור אותו לאבר שנתלה בחלל הבטן, ולהחדיר המון חינוך פוזיטיבי ולא נגטיבי. המון טוב והמון אור ייתרו ממילא את הצורך במלחמה בתוויות ובסיסמאות רחוב. מי שיתעקש להמשיך ולהיגרר אחרי תוויות של 'בעל אייפון' שלא תמיד בודקות את התוכן בפנים, יכול למצוא את עצמו עוד כמה שנים בלי ידיים ובלי רגליים, ולא נעים לומר, בלי ילדים צדיקים.
מקווה שדבריי יובנו אל נכון, כי לא היה לי זמן לערוך את הדברים כראוי. שפכתי מנהמת לבי.

הלוואי שנצליח בכך. נעשה את שלנו ומשמיים יעזרו. אין ספק. הוא הבטיח.

נערך לאחרונה ב:

חחח

משתמש סופר מקצוען
כן גם לא שטויות.
החסימה של דלתא אגב, הופכת את המכשיר למחשב נייד וקל שנכנס בכיס כמעט ללא אפשרויות מיותרות.

לא שזה כזה נחמד, בעבר יום עבודה היה מסתיים ב-4-5, היום העולם הוא ללא גבולות.
אבל זה לגמרי לצורך עבודה. אחרי שניסו לעשות הכל כדי להימנע מכך.

יש מציאות כזאת.

אני חושבת שיצירת מצג השווא שישנן שתי אפשרויות, או שאין לך, או שאתה מכור, מתנהג בגסות, ובחוסר שליטה. היא עצמה פוגענית. לא מכוונת את אלו שכן זקוקים לכך לנווט את עצמם, לשלוט בעצמם, ולתת רעיונות ודרכים שיעזרו לאדם לשלוט בצרכי העבודה שלו ולא שהיא תקבור אותו.

ממש כפי שלא נאמר לגרפיקאית שהלקוחות מתערבבים אצלה 24 שעות ביממה, תעזבי את העבודה, אלא נעזור לה ללמוד כללי התנהלות שיעזרו לה יותר.
אני חוששת שאפשר לספור על אצבעות של יד אחד כמה אנשים כאלה יש.
סמארטפון זה ממכר! מציאות!!!

צריכים להיות עם שליטה עצמית חזקה מאדדדד בשביל להגע לרמה שתיארת.

לבן

משתמש סופר מקצוען
לא יודעת מה יש במוגנים השמורים, כי לאושרי ולשמחתי אין לי צורך בכזה והלוואי שלא יהיה לעולם.

רק ממה שראיתי סביב אספר - חלק מהא/נשים שמחזיקים סמארטפון, הופכים לנבובים. ריקים.
יושבים ומדברים בפגישת עבודה או בסתם שיחת רעים, ובלי להסמיק, תוך כדי משפט של בת השיח, אלה מזרזפות עם האגודל על מסך המגע... אולי מישהו שלח להן הודעה... או! מישהו שלח! מהר לענות לו!

זו התנהלות שבכל מצב אחר הייתה נחשבת לבוטה ופוגענית, אבל בעלי הסמארטפון אפילו לא שמים לב אליה. לא מרגישים איך הם הופכים, לפעמים, ללא-אנושיים.
בלי להכליל. יש גם אחרים. אבל יש כל כך הרבה כאלה.
הם לא שומעים. הם לא רואים. הם מנותקים מהעולם האמיתי. הם חיים בוירטואל.
פתאום קופצת להם התראה, והם מאותו רגע כבר לא מרוכזים בכלל בשיחה שמתקיימת בעולם המציאות.
מבקשים מהם 'לא לצלם', והם כן מצלמים. כמובן. חייבים לשלוח ולהעלות. אה, ביקשו לא לצלם? אה, לא שמנו לב. (בטח לא שמתם לב, הייתם עסוקים בלבדוק מה פלוני שלח לכם).

וההתנהגות הזו מוסיפה גם היא לסלידה הציבורית מהסמארטפונים. בנפרד מהעניין הדתי והרוחני והמוסרי.

אני מנהלת משרד של אנשים חרדיים שמחזיקים כולם סמארטפונים, במשרד. לפעמים על השולחן שלי יש ארבע סמארטפונים ויותר בסוף היום.
בישיבות צוות זה מאד קשה ומתקיל. אלו שמחזיקים את הסמארטפון לצרכי עבודה בלבד, מסוגלים לשכוח אותו לגמרי. אלו שלא? עונים לכל ווטצאפ מטופש. משחקים. צוחקים. מתנתקים וצריך כל הזמן להחזיר אותם לריכוז. הייתה לי פעם תקלה מאד משמעותית עם עובדת שישבה בכנס עסקי וכל הזמן שיחקה בסמארטפון בצורה ממש מביכה. היא טענה שזה "עבודה דחופה". אני ראיתי מה היא עשתה. תייקה תמונות לפי שמות. לא רק שזה לא היה דחוף. זה היה כל כך שטותי, אבל היא לא הייתה מסוגלת מעולם להניח את הסמארטפון לשעתיים כמו שעושים העובדים שמשאירים אותו במשרד יום יום.

אולי לכן כל כך מציק לי לראות אמהות מצלמות את מסיבת הסידור בחיידר שמור מאד בסמארטפון של ה"לצרכי עבודה" שלהם.
אני כן מסכימה עם הדעות כאן שהעולם הוא לא שחור לבן, דווקא לכן אני לא רוצה שהילדים שלי בגילאים קטנים יכירו אותו ברמה האישית, גם לא בצד של "זה פסול". ואם גננת תגיד להם דבר כזה אני אתרגז מאד. פשוט לא להכיר אותו ואת הפנים הדו משמעיות שלו. אין שום צורך.
בגיל יותר גדול, כשיהיה להם יכולת להבין מורכבויות, אוכל לתווך להם את ההבנה הזאת בצורה בהירה יותר. מקווה.

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
אני חוששת שאפשר לספור על אצבעות של יד אחד כמה אנשים כאלה יש.
סמארטפון זה ממכר! מציאות!!!

צריכים להיות עם שליטה עצמית חזקה מאדדדד בשביל להגע לרמה שתיארת.

נכון.
לא כי הם לא קיימים. כי לא רואים אותם.

הם נסתרים.
פשוט לא יודעים שיש להם מכשיר, הם לא משוויצים בו.

האחוזים היום בשוק העבודה שנזקקים לכך גבוהים מאד.
חלק מאלו הם אנשים איכותיים שלא ישרפו את החיים שלהם על מזבח צרכי העבודה.

חחח

משתמש סופר מקצוען
כל האלה שכותבים שמחר כולנו עם מכשירים חכמי וכדו' לדעתי טועים.
המחר הזה הוא לא כ"כ קרוב.
העובדה שבדורנו קיימים מספיק אנשים עם טלפון פשוט לשיחות בלבד ללא מצלמה או אס אמ אס אפילו. שלפני שנים טענו שאוטוטו כולנו בטוח לא נסתדר בלי. והנה מסתדרים מצוין.
כמו"כ בחלק גדול מהבתים בציבור לא קיים מחשב באופן עקרוני. ויש כאלה עצמאים/ות ששוכרות לעצמן חדרון לעבודה העיקר שלא יכנס הביתה מחשב. שוב, מי האמין שכ"כ הרבה שנים אחרי המצאת המחשב בכ"כ הרבה בתים הוא לא יהיה קיים.

מרחבית

משתמש מקצוען
לא יאומן מה שיח פתוח יכול לעשות,

אין ספק ששיח פתוח הוא דבר חשוב וטוב. ובעיקר אם הילדים שואלים שאלות.
אמנם כדאי לשים לב לשני דברים:

לפני השיח עם הילדים, לשים לב, האם אנחנו ברורים לעצמנו? לדוגמא, בעניין הסמארטפונים המוגנים. העמדה החרדית שאני מכירה היא, שרק לצורכי עבודה. לא בעיה גדולה להסביר לילד דבר כזה, גם אם הוא שמע או ראה את זה אצל אחרים ולא בבית שלו. זה הסבר פשוט וקל.
אם העמדה היא לא ברורה, כמו: אצל האבא - זה אך ורק לצורכי עבודה. הדוד רוצה גם לצלם - ואנחנו לא נריב איתו. ובעצם למה לא, מה הבעיה בלצלם ולהתכתב, וכו'.
לא תמיד קל להיות ברורים עם עצמנו. לגטימי שגם לנו יש הרהורים ושאלות ותהיות. אבל כל עוד אנחנו לא ברורים לעצמנו - אז צריך הרבה מלל, ואחרי הכל הילד מתבלבל.

דבר שני, עדיף להרבות בשיח מה כן טוב. ולא להיכנס בפירוט ובאריכות למה שלא טוב. בפרט בענייני צניעות. נושא נפיץ. מה לומר, וכמה להתרכז ולהתמקד בזה. עד כמה להכניס לילדים בראש על מה לא לחשוב ועל מה לא להסתכל, ואיך בגלל עודף מהדברים הללו, הפילים הלבנים שאסור לחשוב עליהם - נוכחים כל הזמן.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
כל האלה שכותבים שמחר כולנו עם מכשירים חכמי וכדו' לדעתי טועים.
המחר הזה הוא לא כ"כ קרוב.
כתבתי השערה אבל מחקתי,
בכל מקרה , קרוב זה בראייה היסטורית גם תוך 10 - 20 -30 שנה
ולא חייב כולם - מספיק ש70% יהיו עם סמארטפון, בדיוק כמו שהיום יש 30% (בהשערה) שלא חשופים בכלל לאינטרנט משום כיוון - גם לא דרך חנויות אינטרנט.

אולי לא , הלוואי שאני טועה. אבל בראי ההסטוריה, ככל הנראה שהטכנולוגיה תהפך לבסיסית.
אם , למשל , האוטובוסים יעלמו מהעולם לטובות רכבים אוטונומים, רחפנים של משלוחים ידרשו הזמנה אפליקטיבית, בתים חכמים ידרשו הזדהות חכמה , איך נסתדר בלי כל הדברים האלו?
(אפשר כבר היום לראות כמה שווקים הפכו לאפליקטיביים כמו הובר, ואיירבנב)

הדבר הבא בעולם הוא כנראה האינטרנט של החפצים , הכל יהפך לחכם : החולצה, הנעליים ,
וכנראה עוד קודם : מכשור רפואי חכם , שינטר את המדדים .
בשלב ראשון אפשר לשער שחולים יזדקקו לזה, או ילדים מיוחדים .
קשה לשער שכולם כל הזמן יחזיקו תאימות לאחור בעולם כזה.

בקיצור : אי אפשר לנסות לשער מה יהיה בעתיד בחשיבה בכלים של ההווה.

שירי12

משתמש סופר מקצוען
לגמרי.
גם בציבור החילוני יש עדיין רבים ששומרים על שפיות (יחסית) בשימוש בסמארטפון.

(ולא, אין לי סמארטפון ומקווה לא להצטרך, גם לא לצרכי עבודה).

מרחבית

משתמש מקצוען
אני חושב שאין לנו את הפריבילגיה שהייתה לחרדים החל מקום המדינה ועד המילניום לסמוך על המשטר של המסגרת, על כוח ההרתעה הציבורי שנסמך על חומות, משום שכבר אין היום רשות הרבים סטרילית, כי הרע חודר לבית פנימה, מתחת לשמיכה ובכיס של הפראק. כל אחד צריך לעמוד מול בוראו ולשאול את עצמו: מה הגבולות שאני מציב לביתי, לאן אני רוצה להגיע ברוחניות, אלו עיתונים הם לגיטימיים מבחינתי ואיזו תרבות מתאימה לשאיפותיי, הן שלי והן של ילדיי - יחד.

נוגע כאן בנושא מאוד חשוב. החינוך הפנימי המגדל, והחומות החיצוניות השומרות.
בקצרה: חייבים תמיד את שניהם. באיזון הנכון.
לא פעם מתמקדים בעיקר בחומות, והבנייה הפנימית - מידי חלשה. זו טעות מסוכנת.
ולא פעם סומכים על בנייה פנימית, רצון טוב ומשמעת עצמית - ולא ערים לשים גם גבול חיצוני מספיק שומר. גם זו טעות מסוכנת.
חייבים שילוב נכון של בנייה פנימית יחד עם מסגרת שומרת.
איך לעשות את זה בפועל? שאלה טובה... יהיו על זה כמה וכמה תשובות שונות.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה