סליחה שאני הורס את כל הדו-שיח שמתכוון להתפתח לדיון אידיאולוגי האם כך או כך.
התשובה לפותח האשכול פשוטה.
ישנם מקרים רבים שהאב הולך למשל עם בנו לבית הכנסת או שהאמא הולכת למרפאה, וחבר או רופא או כל אדם אחר נותן ממתק לילד שההכשר שמתנוסס על אותו חטיף אינו נאכל אצלכם בבית,
מה תעשו אז? צריך לפגוע? צריך להסביר לילד שהוא גוי?
לא! פשוט אומרים לילד בלי להסביר יותר מידי אנחנו לא אוכלים את ה'הכשר' הזה בבית. וזהו.
אותו הדבר גם בנושא זה, לכל מכשיר מוגן יש חותמת אם אתם רוצים שילדכם יגדל בהבנה שזה 'בסדר' פשוט תסבירו לו שכל מכשיר שיש חותמת אז יש הכשר.
אם אתם מאלו שגם על מוגנים נזהרים ורוצים או מנסים לחנך את ילדכם נגד, אז פשוט מסבירים שאנחנו לא אוכלים את ההכשר הזה. זה לא הופך גם בעיני הילדים את הבן-דוד, הגיס, או כל מי שיהיה לגוי, אלא לאחד שמשום מה כן צורך את ה'הכשר' הזה.
זה צידו האחד של המטבע, אבל מצד שני ...
סמארטפון הוא לא כמו סוכריה,
סוכריה זה דבר מותר מתחילה שבלכתחילה, רק צריך שיהיה עליו הכשר.
סמארטפון הוא מותר בדיעבד רק עם הכשר,
כל הנושא הזה הוא מורכב וכל שאני קראתי עוד הודעות
נהייתי יותר מבולבל ......
זה נושא מסובך יש צדדים לכאן וצדדים לכאן, מצד אחד אני לא רוצה שהבן שלי יחשוב שהדוד או האבא גויים,
מצד שני אני כן רוצה שיתרחק ממחשב ומסמארטפון, כי בעולם של היום אנחנו רואים בחורים בגלאי 13 פתאום מגיעים לזה... ואז נגמר החיים.....
אז לדעתי קודם כל אנחנו צריכים לבחון את עצמינו, למרות שזה לא קל ... האם אני צריכ/ה באמת סמארטפון או שאני יכול/ה להסתפק עם מחשב בעבודה לטובת חינוך הילדים,
גם להורים שיש להם סמארטפון לצורך עבודה, הילד צריך לראות שזה פרט שולי בחיים, גם שלפעמים לאמיתו דבר זה די מרכזי,
לפחות כשהילדים בבית ואנחנו לידם שישאר בכיס ונהיה איתם ניתן להם הורים שאנחנו זכינו לה, הורים שהיו עסוקים פחות, ולא הורים ששקועים "בעבודה" (סמארטפון),
שהילדים יבינו שזה רק אצמעי לעבודה ולא כלי שימושי ומביא נוחות לכל דבר,
מהסיבה הזאת יש רבנים שממליצים על טאבלט קטן במקום סמארטפון, ניתן להתקין וואטצאפ, וזה לא נכנס לכיס, כשאנחנו עובדים אנחנו משתמשים בו, אבל כשאנחנו בבית אנחנו מנותקים מזה,
במצב כזה אפשר להתחיל להסביר לילדים שזה כשר וזה מותר רק לאבא לצורך פרנסתו,
ילדים הם מאד חכמים והם רואים הכל כשאבא יושב במטבח ואוכל ביחד אם הסמארטפון, ומדבר דיבורי סרק עם חברים, שלא נדבר אם הםמרואים אותנו צוחקים מבדיחות שקיבלנו בוואטצאפ, או אפילו שאנחנו עובדים תוך כדי, הילד מרגיש שאבא/שקוע בזה,
לכן צריך גם סינון טוב כמו דלתא נטפרי, שיאפשר לנו רק מה שבאמת לצורך פרנסה, ולא שנשקע בזה ויהיה לנו קשה להכניסו לכיס כשאנחנו מגיעים הביתה לילדים,
ולא להשתמש בו ליד הילדים, למרות שהם ידעו שיש לו, (ילדים יודעים הכל) הם יריחו שזה משהו יותר רציני,
במצב כזה אפשר להתחיל בכלל להסביר לילדים, כאנחנו אמיתיים עם עצמינו.....
יש כאלה שלא מכניסים את זה הביתה, משאירים בעבודה או ברכב.....
בקיצור..... בשתי מילים ילדים הם עם חכם יודעים הכל רואים הכל ושומעים הכל, אנחנו צריכים להיות דוגמא אישית ולא לשכוח שמחר הם מחקים אותנו.....