דרוש מתכון איך מכינים טחינה גולמית ביתית

מצב
הנושא נעול.

אין על עם-ישראל

משתמש מקצוען
תבלינים גם מבליטים ומשביחים
תנסו להכין פעם עוף עם סילאן פלפל שחור עדיף גרוס
מלח ושמן זית בעניי הוא משביח המון את האוכל בבישול...
ככה ולתנור ...יוצא מעדן!!
למה צריך את כל הערמות של הפפריקה או כמו מקום שהייתי אצלו שמו המון כרכוםo_O וכו'
 

ה; מפרוג

משתמש מקצוען
ברורר
פעם הייתי עם חברה כשהיא "תיבלה" את הארוחת צהרים
נחרדתי!!
הוציאה את כל הגלגל של התבלינים!! שפכה מכולם!! ללא הבדל גזע ומין
כמוני. יש מאכלים שכל התבלינים בארון משתתפים בארוחה,
ויש מאכלים ששקט ורגוע, בקושי מלח ופלפל
 

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
ברורר
פעם הייתי עם חברה כשהיא "תיבלה" את הארוחת צהרים
נחרדתי!!
הוציאה את כל הגלגל של התבלינים!! שפכה מכולם!! ללא הבדל גזע ומין
הפרופו תבלינים
זה לא הכי בריא מלא תבלינים
יש לי קרוב מישפחה שבגלל זה היה לו אבן בכיס המרא(כאאבי איוב)
 

מתכנתת -

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
אפשר לומר.......

יוצא טעים לטעם העדין של האשכנזים, תנסה לתת לטעום לספרדי מהמאכלים.....
וגם אצל האשכנזים יש כאלה שאוהבים יותר, ויש כאלה שפחות, (נראה לי בעיקר ההונגרים אוהבים חלק.... ונקי......)
היי בלי עדות בבקשה!!
יש לאשכנזים וגם לספרדים אוכל טפל ואוכל טוב באותה מידה
ובמיוחד ההונגרים מתובלים להפליא
חבל לדבר בלי לטעום את שני הצדדים
 

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
אגף קופצת על האשכול
מי שרוצה להשביח את כל המאכלים שצריך פפריקה
שתשים פפריקה בשמן זה ממש משביח ועושה הבדל גדול
גם אותו דבר לשים צילי גרוס
 

ה; מפרוג

משתמש מקצוען
היי בלי עדות בבקשה!!
אני אשכנזיה גאה, אוכל מתובל יפה ובטעם
יש לאשכנזים וגם לספרדים אוכל טפל ואוכל טוב באותה מידה
ובמיוחד ההונגרים מתובלים להפליא
חבל לדבר בלי לטעום את שני הצדדים
אז אני גם אשכנזיה (משולב הונגרי וירושלמי) אבא שלי עם כל המאכלים העדינים כמו סלמון חמוץ מתוק, והכל כזה מתוקי.... ולעומת זאת אימא שלי מתחיל ברוטב סויה ממשיך בברביקיו סילאן, צילי מתוק, צילי חריף, חרדל ודבש, ורוטב שום, וארון התבלינים שלנו מכיל לפחות 30 סוגי תבלינים עם לא יותר............
 

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
היי בלי עדות בבקשה!!
יש לאשכנזים וגם לספרדים אוכל טפל ואוכל טוב באותה מידה
ובמיוחד ההונגרים מתובלים להפליא
חבל לדבר בלי לטעום את שני הצדדים
יש לציין שהונגרים פחות אוהבים אוכל מטובל
יותר נקי
(יש לי גיס כזה שהוא לא מסוגל עם תבלינים)
 

אלי7:)

משתמש מקצוען
שמן זית בעניי הוא משביח המון את האוכל בבישול...
על זה נאמר "על טעם וריח...."
אני מכירה משהי שכל מקום שצריך שמן שמה שמן זית
בעיני הוא הרבה יותר משתלט;):rolleyes:
שמן קנולה/לוותר על שמן איפה שרק אפשר הרבה יותר עדין
שמן זית מוצלח רק כשהטעם שלו קשור לטעמי ודעתי
 

אין על עם-ישראל

משתמש מקצוען
אגב גם בשר רוב השפים לא שמים יותר מיין (תלוי איזה )
מלח גס פלפל שחור גס ושמן זית קצת (אח"כ מזלפים..)
לא יותר מזה כמובן שאפשר להוסיף פטריות / ערמונים...
או עשבי טיבול שנותנים טעם עדין...
 

אין על עם-ישראל

משתמש מקצוען
אגב סתם מענין איזה טחינה אתם יותר אוהבים סמיך או נוזלי?!
אני עם מרקם כזה בין נוזלי לסמיך...
זה קורה שמערבבים עם הטחינה קרחים
רק צריך להיזהר לא לשים המון קרחים שהם יופשרו הטחינה תהיה נוזלית מידי....
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה