סלטים טחינה במרקם קרמי

לא אני

משתמש סופר מקצוען
טחינה אל ארז - אין לה מתחרים לדעתי.
ולדעתי לערבב בבלנדר מוט.
 
  • תודה
Reactions: y&m

מנהטן

משתמש מקצוען
איך לעשות טחינה קרמית אוורירית?
להשתמש במים קרים מאוד
לערבל בבלנדר מוט כמה דקות טובות (במקציף. לא הטוחן)
להוסיך טיפה חומץ
טחינה לא מלאה עדיף של אחווה - אחדות
(עדיף בפחית שימורים בצבע אדום זהב)
 
  • תודה
Reactions: y&m

הדסההה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
טחינה איכותית!!
ככל שהטחינה איכותית יותר
המרקם שלה עשיר יותר
יש 2 חברות מובילות אחת נקרת הר ברכה בכשרות של אגודת ישראל או בעלז
החברה השניה נקראת אל ארז לא זוכרת מה הכשרות שלה אבל נראה לי גם אחת מהנ"ל
יש עוד חברה טובה שנקראת טורקיז גם מעולה והיא בכשרות עד"ח
דבר נוסף שחשוב זה להוסיף לטחינה מים קרים גם שומר על המרקם וגם שומר על הצבע שישאר לבן
הטורקיז זה חברת ירושלים שלוקחת את המקום מספר 1 בטחינה
 

תאורת חרום

משתמש סופר מקצוען
דבר נוסף שחשוב זה להוסיף לטחינה מים קרים גם שומר על המרקם וגם שומר על הצבע שישאר לבן
לגבי הצבע הלבן, לתחושתי, מיץ לימון הופך את זה ליותר לבן. וייתכן שגם שום.
כמובן שתבלינים אחרים כמו פלפל שחורף, פפריקה או כמון - למי ששם, הופך את זה לצבע אחר.
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
איך זה נראה?
I788994 (Mobile).jpg
 

בתצי

משתמש רשום
בדיוק שמתי לב לאחרונה שהטחינה בפלאפל באיקאה היא מאד קרמית, ומעניין אותי לדעת אם באמת עשוי מטחינה או מחומרים אחרים, מעניין לשמוע
 
  • תודה
Reactions: y&m

רחלי חתן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אנחנו מערבבים את הטחינה עם מלח ומים.
וכשהיא כבר נראית מוכנה מוסיפים מיץ לימון ואז מערבבים שוב, זה נראה כאילו זה 'מפרק' את הטחינה
אבל עם ערבוב יסודי לאט לאט היא נהיית אורירית כזו וקרמית

שווה לנסות
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
קרמיות זה תוצאה של אמולסיה
לדעתי הסוד הוא בהדרגתיות, להוסיף את המים לאט לאט, ולהמשיך להקציף ככל האפשר כדי לעטוף כל טיפת מים בטיפה של שמן.
 

שם מיוחד

משתמש צעיר
כמו שיואל כתב, הסוד הוא ההדרגתיות בהוספת המים.
להתחיל לעבד עם מעט מאוד מים עד שהטחינה כאילו מתפרקת והופכת לסמיכה מאוד וגבשושית ורק אז להוסיף עוד מים לאט ובהדרגה.
אני עושה ככה (במעבד מזון) עם טחינה רגילה/טורקיז של אחווה ויוצא מרקם קרמי מושלם
 

F.M

F.M
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
דבש זה הסוד - הוא מגבש את הטחינה ומוסיף מתיקות
חוץ מדבש אנחנו שמים
לימון
מלח
פלפל
כוסברה \ פטרוזיליה
שומים
מים כמובן
 

תאורת חרום

משתמש סופר מקצוען
דבש זה הסוד - הוא מגבש את הטחינה ומוסיף מתיקות
חוץ מדבש אנחנו שמים
לימון
מלח
פלפל
כוסברה \ פטרוזיליה
שומים
מים כמובן
פעם ראשונה שאני שומע על זה... וזה גם לא מתאים לטעימות של תינוק מתחת לגיל שנה.
 

טולדנו

משתמש צעיר
כ'כ הרבהה סודות ומתכונים????? כמו שאמרו רוב הכותבים זה אך ורק הסוג של הטחינה במסעדות הכי טובות משתמשים או באל ארז או בהר ברכה או היונה או אל 'גמל[שבזמן האחרון ירדה לה הכשרות] כמובן שצריך טחינה לבנה הרעיון שהיא פשוט יותר שומנית ולכן היא קרמית כמובן שעוזר מים קרים מיץ לימון וכו וכו
 

yossilang

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אנחנו משתמשים רק בטחינה שמיוצרת ע״י יהודים... ואז הכל טעים ובמרקם מושלם.
 

צנוברית

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
אני הגעתי למסקנה שטחינה תצא כל פעם משהו אחר בלתי ניתן לצפיה מראש
כמה שלפעמים יוצא לי מעולה אני לא מצליחה לחקות את הפעם ההיא ..
אולי זה בגלל שאני עובדת לפי' העין ולא עם כמויות מדויקות ..
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  9  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה