דרוש מידע איך לשכנע בנות נעורים לשמוע שירים טובים?

מצב
הנושא נעול.

ד. פריד

משתמש מקצוען
יש מושג שנקרא אפקט מוצרט
הוכח בכמה וכמה מחקרים שילדים ששמעו מוסיקה קלאסית ובפרט מוסיקה קלאסית של מוצרט התפתחו יותר בבחינות מסוימות, ולהפך ילדים ששמעו מוסיקת רוק ופופ התפתחו פחות מהממוצע.
התוצאות המדוייקות של הניסוי שנויות במחלוקת אבל המסקנה די ברורה שיש לכך השלכות על התפתחות המוח.
כמובן שמוסיקה חסידית 'כשרה' כמו אהרל'ה סאמט לא טובה יותר ממוסיקת פופ לועזית מהבחינה הזאת.
למוסיקה של מוצרט יש אפקט יוצא דופן של סימטריה, ובכלל המוסיקה הקלאסית פשוט הרבה יותר מורכבת ולכן מאמצת יותר את המוח לעקוב אחריה.
אולי זה בגלל שאלו ששמעו מוצארט בד"כ מבתים יותר אמידים ומלומדים, ולכן משום מה הם התפתחו יותר...

סבא ישראל

משתמש מקצוען
האיסור בשמיעת כלי שיר בגלל החורבן זה הלכה בשולחן ערוך וזה מדובר על כל סוגי המוזיקה כל השנה!!!! ללא קשר לשירי הנוכרים.
הבעיה בשירי הנכרים זה ההשפעה שלהם על נפש האדם כמו שכתב הרמב"ם
במחילה מכת"ר
לא התכוונתי חס וחלילה לזלזל בחומר הדבר. רק ציינתי שזה מתאים לימים בבחינת "דבר בעיתו מה טוב".
ומה שכתבת שברמב"ם מבואר ששירי נוכרים משפיע על נפש האדם, לא ראיתי אשמח לקבל מקור (בשו"ת הרמב"ם שציין כבודו לא ראיתי, אם המקור הוא שם צטט בבקשה פיסקה קצרה)

איזה מאמי

משתמש פעיל
בלת"ק.
לי אישית קשה לשמוע שירים ישנים המוגשים באיכות ירודה.
יש לציין את כהנא, מלחיים טיש שלקח את השירים הטובים והישנים,
והפיח בהם חיות וחידוש,
הוא מגיש אותם בצורה כה נעימה לאוזן
שאני מעדיפה לשמוע את הדיסקים שלו משירים חדשים ורדודים...

הדס ט

משתמש מקצוען
שמעתי על זה..
שכל הרוחניות של הבעל תלוי ברוחניות של האישה.
שאם נערה\בחורה יורדת ברוחניות... בזמן הזה לבעלה לעתיד יש גם כן קושי ברוחניות...
אמרה לנו את זה אחת המורות, שנדע, שאנחנו מתפללות לבעלים ת''ח,
ואנחנו צריכות לדעת, שזה תלוי בנו, הבנות. וגם בגיל הנערות...
מכירה בנות שמורות שמורות שמורות
שהתחזקו עוד יותר לזכותו של הבעל
אבל בסופו של דבר הוא לא תמיד היה שמור במיוחד,
או שהיו לו חולשות דווקא בנושאים שבהן הבחורה התחזקה.
ולעומתם אני מכירה בנות במצבים רוחניים לא טובים במיוחד שזכו בבני עליה.

הסיפורים האלו יפים מאד בשיעורי יהדות. ואולי לפעמים יכולים לקרות במציאות.
אבל בואו לא נציג את זה כטבע העולם בעיני הבנות שלנו.
המציאות בעולם השקר היא הרבה פעמים אחרת,
ומלשקר לתלמידים לא מחנכים.

הדס ט

משתמש מקצוען
והנה השנקל שלי:
בואו נפריד בין מוזיקה למילים.

מנגינות הן ענין של טעם, של סגנון.
טקסט זה ענין של עמקות ועושר שפתי.

יש לכם בעיה עם המוזיקה הפרועה/חדשנית/אלקטרונית/מופרעת?
זו לא בהכרח בעיה רוחנית. גם לא תמיד ענין של רדידות.
יש כאלו שצריכים את האנרגיה. יש כאלו שאוהבים את הפופ. יש כאלו שכיף להם רעש מחריש אוזניים.
זה שאני לא מסוגלת ואותי זה נורא מעצבן לא הופך את זה לאסור.

בענין הטקסטים -
יש הרבה בני נוער שלא שמים לב לטקסט של השירים, הם אולי כן יודעים לצטט אותו, אבל לא רואים אותו בכלל כמושא לביקורת אלא כנספח למכלול של השיר.
זה המקום לפתח בהם עושר לשוני ולעורר בהם קשיבות לטקסטים.
זה מתחיל מביקורת על טקסטים בעיתון, על רדידות לשונית בפרסומות רחוב או כל דבר שיפתח בהם ביקורתיות לתוכן מילולי.

הבעיה האמיתית היא בטקסטים בעייתיים. כשהנוער מודע לתוכן וצורך אותו אף על פי כן. כאן המקום לעורר את הבנות למודעות רוחנית וערכית ולהשפעתו של התוכן על הנפש. וכמובן לנסות להבין איזה מענה השירים האלו מספקים לבנות.

ואיזה ספרים הן קוראות, את בהכרח יודעת? ובמה הן צופות בחדרי חדרים?

גודגוד

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
מכירה בנות שמורות שמורות שמורות
שהתחזקו עוד יותר לזכותו של הבעל
אבל בסופו של דבר הוא לא תמיד היה שמור במיוחד,
או שהיו לו חולשות דווקא בנושאים שבהן הבחורה התחזקה.
ולעומתם אני מכירה בנות במצבים רוחניים לא טובים במיוחד שזכו בבני עליה.

הסיפורים האלו יפים מאד בשיעורי יהדות. ואולי לפעמים יכולים לקרות במציאות.
אבל בואו לא נציג את זה כטבע העולם בעיני הבנות שלנו.
המציאות בעולם השקר היא הרבה פעמים אחרת,
ומלשקר לתלמידים לא מחנכים.
אין לי מושג... רק אמרתי מה ששמעתי.
למרות שזה לא ככ קשור לזה שבת שמורה קיבלה בחור יותר פתוח... יכול להיות,
שמבחינה דרגתית הם באותו דרגה... זה חשבונות שמים, אי אפשר לדעת, מה כל אחד עבר,
מה כל אחד עבד עם עצמו...
זה מאד שטחי להגיד ככה.
לא יודעת, מה שכן, אני שמעתי שבעל ואישה הם באותו דרגה (שוב, יכול להיות שאחד יותר פתוח... אבל,
מבינה דרגה...)

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
לא יודעת, מה שכן, אני שמעתי שבעל ואישה הם באותו דרגה (שוב, יכול להיות שאחד יותר פתוח... אבל,
אני שמעתי שמאחלים לזוג שהזיווג יעלה יפה
כיוון שבד"כ אחד מבני הזוג הוא בדרגה קצת יותר גבוהה מהשני לכן מאחלים שהגבוה יעלה את השני וחלילה לא הפוך.
זה לא סותר שמתחילת החיים כל חצי נשמה משפיעה על החלק השני.

הדס ט

משתמש מקצוען
מבינה דרגה...)
האמת, לא מבינה דרגה.
כן מבינה שהכל חשבונות שמים.
אין לנו סיפורים בגמרא על בעל צדיק ואשה מרשעת, בעל רשע ואשה צדקת? ובתנך און בן פלט? לא חסרות דוגמאות.

הרעיון הזה של תלות מפחידה בין כל מעשה של האשה לרוחניות של בעלה לעתיד, הוא רעיון שצריך להשתמש בו מאד מאד מאד בזהירות בחינוך הילדים, אם בכלל.

וגם לנו בתור מבוגרים מותר לפתח ביקורת.

גם לשיחות ועלוני מוסר שקראנו,

וליצור את ההקשר המתאים לזמן ולמקום.

ד. פריד

משתמש מקצוען
לגבי כלי זמר באופן כללי לפי השו"ע (או"ח תק"ס סעיף ג') אסור, אבל לפי הרמ"א האיסור הוא רק לבית המשתה ולמי שקם והולך לישון עם מוזיקה.
שמיעת מוזיקה מוקלטת לדעת החלקת יעקב איננה בכלל גזירת חז"ל, משום שזה לא מוגדר ככלי שיר.
כמובן לדבר מצווה מותר (רמ"א)
לגבי מוזיקה שאיננה חרדית, לעיתים יש בה ניבול פה ואז זה אסור מן הדין.
אבל כשאין בזה ניבול פה או ע"ז אז יש נידון אם רמתו הרוחנית של היוצר משפיעה בשו"ת וישב הים של הרב יעקב הלל (חלק ב' סימן ז') מאריך לאסור. אבל באגרו"מ מתיר לשמוע שירים של בעלי עבירה.

יש קטגוריה של שירים שבמקורם הולחנו בשביל הכנסייה, אבל אין בהם עבודה זרה - מוזיקה קלאסית. רק שנדמה לי שזה לא כל כך רלוונטי לדור הזה... (חוץ מבשבילי ובשביל עוד כמה בודדים)
אגב, לשיר פסוקים זה לא דבר כל כך פשוט מבחינה הלכתית. ויעויין באגרו"מ (לדוגמה יו"ד ח"ב סי' קמ"ב ) שמנסה ללמד זכות.

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
יש מושג שנקרא אפקט מוצרט
הוכח בכמה וכמה מחקרים שילדים ששמעו מוסיקה קלאסית ובפרט מוסיקה קלאסית של מוצרט התפתחו יותר בבחינות מסוימות, ולהפך ילדים ששמעו מוסיקת רוק ופופ התפתחו פחות מהממוצע.
התוצאות המדוייקות של הניסוי שנויות במחלוקת אבל המסקנה די ברורה שיש לכך השלכות על התפתחות המוח.
כמובן שמוסיקה חסידית 'כשרה' כמו אהרל'ה סאמט לא טובה יותר ממוסיקת פופ לועזית מהבחינה הזאת.
למוסיקה של מוצרט יש אפקט יוצא דופן של סימטריה, ובכלל המוסיקה הקלאסית פשוט הרבה יותר מורכבת ולכן מאמצת יותר את המוח לעקוב אחריה.
יש הרבה מחקרים, עדיין לא ברור אם זאת הביצה או התרנגולת.
יש גם מחקרים על מוזיקת ג'ז, וקורלציה אינטיליגנציה גבוהה יותר בממוצע, אבל הקשרים הם מתאמיים ככל הנראה.

איש אחד הלך

משתמש סופר מקצוען
אין דרכי לכתוב כאן דברים כאלה, אבל זה נראה לי נחוץ
לדעתי דבר שעוזר הרבה מאוד זה להבין-להרגיש כמה לשמוע את השירים האלו פוגע בי רוחנית/נפשית, אפשר ממש להרגיש את זה אם טיפה מקשיבים לעצמך
עוד דבר הוא שאם מישהו/מישהי אוהב לשמוע שירים כאלו יש לזה סיבה, והיא יכולה להיות אחת משתים, או שהמנגינה והקצב ואיך שהשיר נשמע מצאו חן בעיניו, או שהמילים נגעו בו.
אז צריך/יועיל למצוא תחליף כשר וטהור לזה.

איש אחד הלך

משתמש סופר מקצוען
אגב, בעניין הסיפור על אלישע בן אבויה והזמר היווני, רש"י שם כותב שהעניין הוא-האיסור על שירים אחרי החורבן!

איש אחד הלך

משתמש סופר מקצוען
אין דרכי לכתוב כאן דברים כאלה, אבל זה נראה לי נחוץ
לדעתי דבר שעוזר הרבה מאוד זה להבין-להרגיש כמה לשמוע את השירים האלו פוגע בי רוחנית/נפשית, אפשר ממש להרגיש את זה אם טיפה מקשיבים לעצמך
עוד דבר הוא שאם מישהו/מישהי אוהב לשמוע שירים כאלו יש לזה סיבה, והיא יכולה להיות אחת משתים, או שהמנגינה והקצב ואיך שהשיר נשמע מצאו חן בעיניו, או שהמילים נגעו בו.
אז צריך/יועיל למצוא תחליף כשר וטהור לזה.
עוד משהו ששכחתי
מסתבר שלוקח המון זמן להוציא שירים מהראש-אם זה יוצא בכלל...

ה' אוהב אותך

משתמש מקצוען
תסבירו להם שזה סתם מתלציו''ת !
אין בזמר החילוני שום דבר יותר טוב!
הזמרים החרדים היום מגוונים ביותר ויש מהם מקצוענים שלא נופלים בכלום מזמרים אחרים.
להיפך יש הרבה זמרים ששרים עם קול ממש לא יפה ומילים מטופשות שאין שום קשר בין אחת לשנייה...
ע''ע הזמר הידוע ש.א.
בתור אחד ששמע כמה שירים בבחרותו....
מצד שני לא רואה בזה כזה נזק.
היום לא מעניין אותי בכלל זמרים חילוניים.
נטו מתלציו''ת!!
יש בזה משהו
המון בחורים ובחורות ששמעו מוזיקה חילונית
אחרי החתונה נרגעו וכבר לא מעניין אותם בכלל
כי כמו שאמרו יש להם איזה חוסר בריגוש ,באהבה וכו'
ואחרי החתונה יש להם מענה.
אולי הפיתרון להתחתן מוקדם בדור משוגע שכזה?

נערך לאחרונה ב:

איש אחד הלך

משתמש סופר מקצוען
יש בזה משהו
המון בחורים ובחורות ששמעו מוזיקה חילונית
אחרי החתונה נרגעו וכבר לא מעניין אותם בכלל
כי כמו שאמרו יש להם איזה חוסר בריגוש ,באהבה וכו'
ואחרי החתונה יש להם מענה.
אולי הפיתרון להתחתן מוקדם? בדור משוגע שכזה?
זה פיתרון להרבה דברים
בייחוד בתחומי קדושה והמסתעף
אבל הרבה פעמים לא אפשרי מסיבות ברורות...

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה