איך לסתום את האוטובוס?

bbh200

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
נכתב ע"י תאורת חרום;n4969098:
יש בזה משהו, כי יש נהגים שעוצרים פתאומי ואפשר לעוף ולהיות מוטחים בעמוד.
אבל יש סוג של "שלומי להתארגן בתחנה הבאה יורדים, חני, תתארגני יורדים בתחנה הבאה, איפה הסוודר שלך, נחומי שמעת יורדים בתחנה הקרובה, אמא? איזה תחנה כאן הקרובה? כן, עוד לא לקום כשהנהג יעצור, תקומו"

כזה שיח יעיר את ילדכם מהשקיעות להסתכל בחלון, וגם יאמר בשקט לאנשים מסביב עוד מאט הם יורדים ניתן לעבור במהירות והם לא יצטרכו לבקש סליחה ? אפשר לעבור?

זה ברור שאני מעדכנת את ילדי ומכינה אותם היטב לירידה עוד הרבה לפני התחנה, אבל כמו שכתבתי, אני לא מקימה אותם

רחל1

משתמש מקצוען
D I G I T A L
נכתב ע"י רותי קפלר;n4969146:
במיוחד אם אחת מהן היא מאונטיין באגי אהובתנו.
זה מצב של אין יוצא ואין בא.

לא הבנתי את השנאה העזה למאונטיין באגי. עדיף לך בוגבו דונקי שתופסת את כל הרוחב של מתחם העגלות? או את בייביג'וגר שתופסת את כל האורך?
סך הכל המאונטין באגי צרה מאד, ועם הטיית הידית כלפי מעלה או מטה - היא לא כזו נוראה...

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
ואגב, הנהגים הירושלמים האפאטיים לא יחכו לאם פלונית ולילדיה עד שכוווולם ירדו.
בקווים העמוסים, הדלת נפתחת לזמן קצוב ואז נטרקת, לא משנה מי הספיק לעבור בה ומי לא. לנהג גם אין סיכוי לראות או לשמוע מה קורה מאחורה, וכבר ראינו ילדים שהופרדו מאמהותיהם באבחת דלת ועוד כהנה.
אף אחד לא יחכה למעודדת הילודה שלנו עד שהיא תקים את שיינדלה, מלכלה, יענקי וחיימוש מכל הספסלים.

(הח"מ נוהגת לעמוד בפתח האוטובוס ולעצור את הדלת, עד שהיא מוודאת שכל הילודה שלה ירדה, ורק אז יורדת בעצמה)

(הח"מ הולכת ומתאהבת במילה 'ילודה' כתיאור לכל מי שנולד לה בעשור האחרון)

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י רחל1;n4969264:
לא הבנתי את השנאה העזה למאונטיין באגי. עדיף לך בוגבו דונקי שתופסת את כל הרוחב של מתחם העגלות? או את בייביג'וגר שתופסת את כל האורך?
סך הכל המאונטין באגי צרה מאד, ועם הטיית הידית כלפי מעלה או מטה - היא לא כזו נוראה...

כולן איומות בהחלט, אבל:
אין כמו המאונטיין באגי לסדיקת עצמות הקרסול של עוברי אורח תמימים. אין.
הבייבי ג'וגר מעוגלת יותר, ולכן פחות תצלח למטרה זו.
המאונטיין עוצבה במיוחד, עם שפיצים ודוקרנים יעודיים, כדי לא לפספס שום רגל של שום נוסע.

מקופלת

משתמש מקצוען
נכתב ע"י רותי קפלר;n4969275:
כולן איומות בהחלט, אבל:
אין כמו המאונטיין באגי לסדיקת עצמות הקרסול של עוברי אורח תמימים. אין.
הבייבי ג'וגר מעוגלת יותר, ולכן פחות תצלח למטרה זו.
המאונטיין עוצבה במיוחד, עם שפיצים ודוקרנים יעודיים, כדי לא לפספס שום רגל של שום נוסע.

בקצב הזה, הזהרי מתביעת דיבה של יצרן המאונטיין באגי...

שריתיש

משתמש סופר מקצוען
רותי,
חותמת לך על כל מילה!
התאורים שלך חוויתיים במיוחד...
רק שכחת שבעומס באוטובוס אי אפשר להגיש יד לתיק ולשלוף מצלמה
ואם תצליחי, התמונה תהיה רק הגב של זה/זו שלידך...

ואני נוסעת יומיומית לעבודה והביתה באוטובוסים דחוסים
נוסעת עם הילדים לסידורים/ קניות / ביקורים
ונוסעת בערבי שבתות, חגים ו"עומסים בלתי צפויים"

ואכן,
אם לנהג ולנוסעים היתה סבלנות , היו עוד כמה אמהות יכולות לעמוד בבטחה, להרים את התינוק ולקפל את העגלה
ואז לגשת לשבת במקום שפינו להן.
אך כשעולה זוג ומתישב ואינו מקפל את העגלה... אפשר להתפוצץ!!!

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
שהוא ייזהר מתביעות נזיקין...

קבצים מצורפים

• זבנג.jpg
    זבנג.jpg
    KB 23.7 · צפיות: 47

צפורן

משתמש מקצוען
נכתב ע"י שריתיש;n4969306:
ואכן,
אם לנהג ולנוסעים היתה סבלנות , היו עוד כמה אמהות יכולות לעמוד בבטחה, להרים את התינוק ולקפל את העגלה
ואז לגשת לשבת במקום שפינו להן.
בדיוק כמו בנסיעה בין עירונית, את העגלה אמורים לקפל עוד בתחנה.
אפשר לעלות עם הילד בידיים, ולבקש מנוסע אחר להעלות את העגלה.
הרבה יותר מתחשב ומנומס לבקש עזרה, מאשר למנוע מאנשים אחרים לעלות לאוטובוס או לשבת.

שרלוט

משתמש סופר מקצוען
בתביעות נזיקין
למען ההגינות ההוא בתמונה כבר היה נראה פצוע קודם.

---- אין על הקריקטורה הזו-----

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים

אגב אני בכלל לא בטוח שהדבר הנכון הוא שגברים יושבים מקדימה ונשים מאחורה (מבחינת נוחות הנסיעה לנשים ב"מצבים מיוחדים...")

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
אוי רותי התמוגגתי מהתיאורים וההמחשות שלך!!
כל מילה!
אגב היום נוכחתי לראות עד כמה חשוב לדון לכף זכות באוטובוס

תשמעו סיפור טרי מהיום
עליתי בתחנה הראשונה של קו 2 הטיול השנתי של בני ברק
תוסיפו לזה את החום המהביל והדביק שהיה היום
וקבלו תמונת מצב של אנשים נשים וטף נוטפי זיעה שרק רוצים להיכנס לאוטובוס הממוזג
קיצורם של דברים עלה לאוטובוס נער(נראה לי גוראי)
והתיישב במושב הנחשק מאחורי הנהג
אמממה
מתחנה לתחנה האוטובוס הלך ודמה לרכבת משא...
אך הנער מיודעינו לא קם
בשלב הזה החלו המבוגרים לשלח לעברו מבטים נזעמים
עד שכל אחד בתורו לפני שירד מהאוטובוס(מהדלת הקידמית כי המאונטיין באגי ודומותיהן חסמו את המעבר לסוף האוטובוס שהיה די ריק...)
טרח להעיר בעצביו לנער הצעיר:איפה והדרת פני זקן?
תתבייש לך ועוד כהנה וכהנה
והוא הנער העדין הוציא את רגלו הפצועה והסביר להם שהוא סובל מכאבים עזים עקב מכה או פצע (לא הצלחתי לראות ככ)
ואז ראיתי את פניהם מתכרכמות והם יורדים מהאוטובוס
בהבעת התנצלות
וכל כך התביישתי בשבילם....

שואפת ליותר

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י רותי קפלר;n4969082:
ועדכון לכל בעלות העגלות: לקחתי מצלמה היום לעבודה. מי שמשאירה עגלה פתוחה וריקה היום בצהריים, באחד מקווי כביש רמות העמוסים, יכולה לזכות לחשיפה מרהיבה של העגלה כאן באשכול. :cool: קחו בחשבון. (יצולמו רק עגלות פתוחות וריקות. כמו כן יש מצב שיצולם חלל האוטובוס, ויועלה עם טשטוש מתאים, כדי להבהיר לבני ברקים שבינינו מה פירושו של אוטובוס עמוס).
(מעשה שטן - בטח היום יגיע אוטובוס ריק ולא יהיה מה לצלם)
(רק בשביל המרפי מהסוגריים הקודמים, כבר שווה לקחת מצלמה כל יום)

יש תוצאות?

דעתי

משתמש מקצוען
עימוד ספרים
צילום מקצועי
א'. נראה לי שפנס בערפל סתם שלח תמונה בלי להתכוון לכל הבלאגן הזה.
ב'. הנימה הייתה קצת עוקצנית ולכן אני מבין שלאנשים זה התפרש ככה.
ג'. אחרי שהדיון כבר עלה, אז ככה נראה לי שרוב המתקיפים הם גברים שלא נתקעים עם המצב הזה בו אתה בקושי עולה לאוטובוס והנהג כבר צורח, האשה שעלתה מאחורה לבוא לשלם, ואז בלחץ לבוא לשלם (למרות שיש לך חופשי שנתי) אתה צריך לדאוג לקפל את העגלה לדאוג שהילד הגדול יותר לא יעוף כי הנהג כבר באמצע הנסיעה מרובת העצירות, ושהילד הקטן לא ייפול מהידיים וללכת לשלם. לכן נוח לכם לתקוף את הנשים האלו שסה"כ נהנות מחוק נורמלי ובטיחותי.
לגופו של ענין גם אם אין בעיה לקפל כל פעם את העגלה כי אנחנו הרי אוהבים חסדים ובעיקר נהנים להשתמש באחרים שהם יעשו לנו חסדים ויחזיקו לנו את הילדים, זה לא יעזור כי העגלות של היום ברובם לא מתכווצות ברוחב בשעת הקיפול אלא רק בגובה, כך שמקום זה יתפוס ממילא.
לגבי הטענה על המכות שכולם פה מקבלים לבי עליכם ואני ממליץ לשים תחבושת, אני כבר שנים נוסע בתחבורה ציבורית (גם אני מכיר את כביש רמות) נדחף בין כולם ומשום מה אף פעם לא זכיתי לקבל מכות מעגלות.
בנוסף אני רואה שבד"כ אנשים צולחים את המשימה לעבור את העגלות בהצלחה. מה שחוסם את הדרך זה בד"כ אנשים שלא אוהבים לעבור אחורה גם אם אין עגלות כגון בשעות הלילה המאוחרות.
אני ממליץ לכולם לעשות תרגיל דמיון קטן ולדמיין את עצמכם עם שני ילדים או אפי' אחד בלי עגלת תאומים (מסכנה העגלה) נאלצים להסתדר ולקפל את העגלה תוך כדי נסיעה ולא לעוף, (אני ראיתי פעם עגלה עם תינוק שהתהפכה) וכן כשרוצים לרדת לפתוח את העגלה באמצע נסיעה, ואחר כך תגידו אם עדיין אתם תחשבו על סתימת המעבר או לא.
ושוב לבי על כל האומללים שקיבלו מכות מהעגלה.;)

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י סגול חציל;n4970112:

תוצאות מצויינות.
לא היו עגלות בכלל, והיה לי מקום לשבת :cool:
נראה לי שאקח כל יום מצלמה

שואפת ליותר

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י רותי קפלר;n4970372:
תוצאות מצויינות.
לא היו עגלות בכלל, והיה לי מקום לשבת :cool:
נראה לי שאקח כל יום מצלמה

אולי תנסי לעלות עם המצלמה לקו 31/32 מצומת רמות לתחנה מרכזית בשעה 8:00 בבוקר....
וחוץ מזה אל תשכחי שהתחיל החופש, ויש פחות אלפי נסיעות בכל יום.
נשתמע ב1 לספטמבר:)

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
נכתב ע"י דעתי;n4970168:
ג'. אחרי שהדיון כבר עלה, אז ככה נראה לי שרוב המתקיפים הם גברים שלא נתקעים עם המצב הזה בו אתה בקושי עולה לאוטובוס והנהג כבר צורח, האשה שעלתה מאחורה לבוא לשלם, ואז בלחץ לבוא לשלם (למרות שיש לך חופשי שנתי) אתה צריך לדאוג לקפל את העגלה לדאוג שהילד הגדול יותר לא יעוף כי הנהג כבר באמצע הנסיעה מרובת העצירות, ושהילד הקטן לא ייפול מהידיים וללכת לשלם. לכן נוח לכם לתקוף את הנשים האלו שסה"כ נהנות מחוק נורמלי ובטיחותי.
לגופו של ענין גם אם אין בעיה לקפל כל פעם את העגלה כי אנחנו הרי אוהבים חסדים ובעיקר נהנים להשתמש באחרים שהם יעשו לנו חסדים ויחזיקו לנו את הילדים, זה לא יעזור כי העגלות של היום ברובם לא מתכווצות ברוחב בשעת הקיפול אלא רק בגובה, כך שמקום זה יתפוס ממילא.
לגבי הטענה על המכות שכולם פה מקבלים לבי עליכם ואני ממליץ לשים תחבושת, אני כבר שנים נוסע בתחבורה ציבורית (גם אני מכיר את כביש רמות) נדחף בין כולם ומשום מה אף פעם לא זכיתי לקבל מכות מעגלות.
בנוסף אני רואה שבד"כ אנשים צולחים את המשימה לעבור את העגלות בהצלחה. מה שחוסם את הדרך זה בד"כ אנשים שלא אוהבים לעבור אחורה גם אם אין עגלות כגון בשעות הלילה המאוחרות.
אני ממליץ לכולם לעשות תרגיל דמיון קטן ולדמיין את עצמכם עם שני ילדים או אפי' אחד בלי עגלת תאומים (מסכנה העגלה) נאלצים להסתדר ולקפל את העגלה תוך כדי נסיעה ולא לעוף, (אני ראיתי פעם עגלה עם תינוק שהתהפכה) וכן כשרוצים לרדת לפתוח את העגלה באמצע נסיעה, ואחר כך תגידו אם עדיין אתם תחשבו על סתימת המעבר או לא.
ושוב לבי על כל האומללים שקיבלו מכות מהעגלה.;)

ממשיכים לפורר בוץ יבש ומפורר.

1. רוב הפגועות אלו נשים. (שהמקום הטבעי שלהן בריכוזים החרדים בחלק האחורי....)

2. אם יקופלו כל היויות שנקנו לא בגלל האופנה חלילה, אלא רק בגלל שהן מדהימות בנוחותן לנסיעות, כבר דיינו... ובעבר, כל אם נורמלית החזיקה בנוסף לעגלת הנוחות, טיולון המתקפל למטריה, גם היום עדיין יש להשיג עגלות מסוג זה במחיר לא יקר בכלל. תתכבד כל אם הנוסעת בתח"צ להתאים את עצמה לתנאי הדרך ולא כפי שכבר שמעתי בעת רכישת עגלה - זוג שדן לגבי אפשרויות הקיפול של העגלה הנחשקת: "עזוב, היום עם החוק החדש זה לא בעיה"...

3. אין צורך בדמיון מודרך. זה קורה במציאות. ולא רק עם שני ילדים אלא אפילו עם ארבעה שאין צורך לנקב עליהם... (אם כי כשהייתי במצב זה עדיין לא עבר החוק הנ"ל וחוץ ממני בערך אף אחד לא השאיר עגלה פתוחה, וודאי לא בעיר מגורי... לשלם על עגלה פתוחה, מה הבעיה לסגור??...כמובן פעם, לא היום)

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
נכתב ע"י y&m;n4970491:
2. אם יקופלו כל היויות שנקנו לא בגלל האופנה חלילה, אלא רק בגלל שהן מדהימות בנוחותן לנסיעות, כבר דיינו... ובעבר, כל אם נורמלית החזיקה בנוסף לעגלת הנוחות, טיולון המתקפל למטריה, גם היום עדיין יש להשיג עגלות מסוג זה במחיר לא יקר בכלל. תתכבד כל אם הנוסעת בתח"צ להתאים את עצמה לתנאי הדרך ולא כפי שכבר שמעתי בעת רכישת עגלה - זוג שדן לגבי אפשרויות הקיפול של העגלה הנחשקת: "עזוב, היום עם החוק החדש זה לא בעיה"...

פעם... גם הבתים היו יותר גדולים כדי להחזיק צי עגלות...:(

Ok - מירי טריטל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
נכתב ע"י דעתי;n4970168:
א'. נראה לי שפנס בערפל סתם שלח תמונה בלי להתכוון לכל הבלאגן הזה.
ב'. הנימה הייתה קצת עוקצנית ולכן אני מבין שלאנשים זה התפרש ככה.
ושוב לבי על כל האומללים שקיבלו מכות מהעגלה.;)[IMG2=JSON]{"data-align":"none","data-size":"full","src":"http:\/\/www.prog.co.il\/core\/image\/gif;base64,R0lGODlhAQABAPABAP\/\/\/wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw=="}[/IMG2]​

הכל טוב ויפה. אבל איפה היו כל הטענות האלה לפני החלת החוק?
5 שקלים ביני ובינך מה הם?

וכדי להרגיע את כל מעודדי הילודה, אנקדוטה קטנה:
עליתי לקו 32 עם עגלת טיולון מקופלת (התכוננתי מראש לאוטובוס מפוצץ - התחנה לכיוון רמות בכניסה לעיר, תחנה מועדת לפורענות..) עם תינוק ביד השניה ועוד ילד מחזיק בחצאית. כמובן היו 4 עגלות פתוחות. כשביקשתי שיפנו לי מעבר לחלק הפנימי ויסגרו את העגלות אנשים פתחו עלי עיניים כאלה, כאילו תגידי תודה בכלל שהסכמנו שתעלי.
עד שקם אדם בן 60+, אפשר לנחש מאיזה מגזר, ופינה לי ולילדי את מקומו...
פשוט בושה.

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
נכתב ע"י תקוה;n4970494:
פעם... גם הבתים היו יותר גדולים כדי להחזיק צי עגלות...:(

נו באמת...
זה רק מחזק את הצורך להסתפק בעגלה פרקטית, תחסכו גם מקום בבית.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ס'

קיג סֵעֲפִים שָׂנֵאתִי וְתוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קיד סִתְרִי וּמָגִנִּי אָתָּה לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קטו סוּרוּ מִמֶּנִּי מְרֵעִים וְאֶצְּרָה מִצְוֹת אֱלֹהָי:קטז סָמְכֵנִי כְאִמְרָתְךָ וְאֶחְיֶה וְאַל תְּבִישֵׁנִי מִשִּׂבְרִי:קיז סְעָדֵנִי וְאִוָּשֵׁעָה וְאֶשְׁעָה בְחֻקֶּיךָ תָמִיד:קיח סָלִיתָ כָּל שׁוֹגִים מֵחֻקֶּיךָ כִּי שֶׁקֶר תַּרְמִיתָם:קיט סִגִים הִשְׁבַּתָּ כָל רִשְׁעֵי אָרֶץ לָכֵן אָהַבְתִּי עֵדֹתֶיךָ:קכ סָמַר מִפַּחְדְּךָ בְשָׂרִי וּמִמִּשְׁפָּטֶיךָ יָרֵאתִי:
נקרא  13  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה