איך לסתום את האוטובוס?

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י שריונה;n4974949:
המנהלים באמצע החתלת קבוצה א'
כשיסיימו יבואו לקבוצה שלנו ויחלקו 'פאטשים' למי שצריך.

וואו, איזה אשכול! ירד מהפסים לגמרי...
בחלם היו מזמן פותרים ת'בעיה הזו, מה דעתכם על אוטובוס קמתיים?? אה??

קומה תחתונה- גברים
קומה עליונה- נשים.
את העגלות שמים בקומה של הגברים, להם קל יותר לקפץ ולנתר כמו תיישים..
פינת קפה ומאפה- בקומה העליונה כמובן.
נסיעה טובה ובתאבון!

ואז יקום האשכול המזדעק על האנשים הברברים חסרי התרבות
שהופכים את פינת הקפה למלוכלכת ובלתי ניתנת לשימוש,
ואת זו שהחזירה למקרר שקית חלב ריקה
והגברים האלו שכל הזמן שולחים ילדים להביא להם גם..

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י גלידתי;n4974723:
נסענו באוטובוס. עלה מישהו וביקש שאני ובעלי נעבור ספסל, יען הוא לא רוצה לשבת מאחורי אשה. במושבים הריקים בצד השני הוא לא רוצה - יש שם שמש. בעלי בחוסר סבלנות: "תחליט מה אתה רוצה, עולם הזה או עולם הבא":D

נכתב ע"י בבא קמא;n4974739:
הוורט מוצלח, אבל למען השם, מה כל כך קשה לעשות טובה לבנאדם שמבקש יפה לעבור מקום?
אני קורא פה שלל סיפורים ומסיק את המסקנה הבאה: אם אתה מבקש יפה ובכבוד, אין שום סיבה לא להיענות לבקשה. אם אתה גס רוח ובמסווה של צדקות וחסידות רומס מישהו/י אתה מושחת.

נכתב ע"י במבה נוגט;n4974755:
יפה מאוד מצידך אבל איכשהו נשמע שאת גרה באי בודד ונוסעת באוטובוס (או אניה) לבד לאי בודד הסמוך.
למעשה אם נשים תנהגנה כך יש מצב שלא תוכלנה לנסועבאוטובוס תשעה חודשים.

נכתב ע"י דבפ;n4974789:
אני ממש לא גרה על אי בודד, ונוסעת גם נוסעת באוטובוסים עמוסים, ולפעמים מציעים לי מקום ובפעמים רבות אני גם נענית לכך.
אך כל אישה שתסגל לעצמה מודעות שהיא זו שצריכה לדאוג לעצמה ולא רק לעצמה, תגלה שיש פתרונות.
נכון, זה לא נוח, מאריך את זמן השיבה הביתה, דורש קצת תכנון ותשומת לב. אך קיימים הפתרונות.
הכי מקומם אותי שבאוטובוס בינעירוני הנהג מודיע שאין מקומות ויש אחריו עוד אוטובוס ריק. ומי עולה? נשים במצב וקשישים, להם אין את הבעיה...

נכתב ע"י מקופלת;n4974799:
לגבי גברים שמנפנפים נשים למקומות אחוריים יותר.
לא יפה, נכון. אבל למה זה צריך להגיע למצב הזה?
למה שאנחנו כנשים לא נתמקם מלכתחילא, או לפחות כשהחלק הגברי מתמלא, במקומות שיועדו לנו באוטובוס מהדרין?

למה כנשים שומרות תורה ומצוות, אנחנו לא מכבדים הקפדות רוחניות של אחרים.
רק להשאיר עגלה פתוחה זה חוסר התחשבות בסביבה? רק אם הנוחות שלי מציקה לאחרים מבחינה גשמית? גם לשבת במקום שגורם למישהוא אחר לעמוד כי הוא מקפיד שלא לשבת מאחורי אישה זה חסר התחשבות. במיוחד אם מדובר באוטובוס מהדרין שמלכתחילא מיועד לכך.

למה כשאדם חילוני מגיע לאזור חרדי, אנו מצפים ממנו להתנהגות מותאמת, למה נתרעם עליו אם הוא ייחצן את הזוגיות הקסומה שלו ברחוב שלנו? מה יש? זה מותר מבחינה חוקית!
איך אנחנו מצפים מחילוני להתחשב ברגישויות שלנו, כשאנחנו לא מתחשבים בהקפדות רוחניות של אחרים?

ושוב- זה לא בסדר להקים נשים! אבל למה להגיע למצב הזה?

נכתב ע"י cha123;n4974828:
אתמול בערב נסעתי באוטובוס עירוני, שהיו בו די הרבה מקומות ריקים
במקום הראשון אחרי הנהג ישב בחור (הרי יושבים שם כדי לשמור על העיניים וכו')
וברקע - הספקתי לשמוע כמה מילים ממהדורת החדשות באחת מתחנות הרדיו החילוניות.
הספיק לי מה ששמעתי
פסיעה משם כבר לא שמעו כלום
אבל בחור ששמור ככה על העיניים - לא חבל על האזניים? ובינינו, השמירת עיניים לא היתה משהו
אבל יש לבחורים הרגל כזה שהם צריכים תמיד לשבת שם
חבל.

נכתב ע"י אמא ומתכנתת;n4974830:
כנראה שלא קראת את ההודעה שלי... מילא אם מבקשים ממך בנימוס אם את יכולה לעבור כשיש מקום פנוי. אבל כשפוקדים עלייך בטון מצווה ואפילו מרימים קול, ולא טורחים לבדוקאם יש בכלל מקום אליו את יכולה לעבור... על זה אני מדברת!

נכתב ע"י ינשופי;n4974834:
לא מסכימה איתך. אם אני במצב מיוחד (במיוחד כשעדיין לא רואים...), יהיה לי קשה לשבת בספסל אחורי, בדיוק כמו קושי של גבר צעיר לעמוד, אם לא יותר... האין דמי סמוק יותר?

נכתב ע"י cha123;n4974837:
רק מלקרוא את ההודעה הזו אני מתחילה להרגיש את הבחילה שעושה לי הישיבה בסוף אוטובוס בינעירוני..
נראה לי במקומות המיועדים לנשים - אשה לא חייבתלעבור אחורה יותר

נכתב ע"י מקופלת;n4974843:
זהו שממש לא התכוונתי להודעה שלך או אחרת. דיברתי על המציאות הקיימת.
המציאות היא ננשים יושבות במקומות שיכולים לשרת גברים, בעוד שמאחור יש מקומות פנויים שהגברים נמנעים מלשבת בהם, רק כי נח ונחמד להן כך.
וגם כשמבקשים מהן בעדינות לעבור, הן עושות את זה אחרי התלבטויות והתייעצויות רבות כ"כ שכבר באמת לא נעים...

זה לגמרי לא מתחשב.

נכתב ע"י מקופלת;n4974886:
מעניין פעם לבדוק אם הקב"ה חילק את ההרגשות הרעות בסוף האוטובוס לפי מגזרים... :) בקטנה, אבל למה אלו שפחות מקפידים על ישיבה נפרדת באוטובוס, הם אותם אלו שמרגשים נורא בישיבה בספסלים אחוריים?

וברצינות, ברור שלא חייבים וכל אחת צריכה לבדוק לפי מצבה והרגשתה אם מתאים לה כרגע להתחשב.
בדיוק כמו שאמא עם עגלה
לא אמורה להוציא תאומיםכדי לקפל את העגלה בנסיעה של 10 דקות.
כל אחד צריך להתחשב כפי יכולתו

נכתב ע"י חייקי;n4974888:
מי שסובלת בנסיעות יודעת שזה לא רק לא נוח אלא לא אפשרי.

לא מזמן נסעתי באוטובוס וביקשו ממני שלוש פעמים לעבור אחורה בשביל בחורים צעירים.
כמעט לקחתי מגפון בשביל להכריז שאני לא יכולה לעבור.
אנשים -קצת טקט.
נכתב ע"י בת שבע א;n4974991:
אני 17 מותר לי להגיב? אם לא אל תקראו! (רק כי הייתי עד עכשיו על משתמש אחר...)

תסכימו איתי שפעם היינו מודעים הרבה יותר לעזור לאנשים, נשים בפרט, והיינו קמים יותר

היום אני עולה בשעה של מסיימי הבתי ספר והקייטנות והאוטובוסים שאין מקום להכניס סיכה (לא לדבר על הניחוחות של הקיץ) ואין התחשבות בכלל בכלל
ואין לי ברירה אלא לעלות מקדימה, 2 תחנות אחרי עולה ישיבה שלמה שמסיימת אז (וצל"ש להם, דווקא עדינים) ומסכנים...

וואו.

ריבת חלב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני 17 מותר לי להגיב? אם לא אל תקראו! (רק כי הייתי עד עכשיו על משתמש אחר...)

תסכימו איתי שפעם היינו מודעים הרבה יותר לעזור לאנשים, נשים בפרט, והיינו קמים יותר

היום אני עולה בשעה של מסיימי הבתי ספר והקייטנות והאוטובוסים שאין מקום להכניס סיכה (לא לדבר על הניחוחות של הקיץ) ואין התחשבות בכלל בכלל
ואין לי ברירה אלא לעלות מקדימה, 2 תחנות אחרי עולה ישיבה שלמה שמסיימת אז (וצל"ש להם, דווקא עדינים) ומסכנים...

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
הנושא כאן הוא בכלל לא המידות של העגלות
אלא המידות של האנשים
בזמן רבי יהודה היו שישה מתכסים בטלית אחת
בזמננו כל אחד חייב לפחות שתי טליתות, אחת לשים עליו, ואחת לשים על הכסא שלידו...

בעיני האשכול הזה הוא בושה
וראוי באמת לפתוח את הדיון הזה
איך זה שבחברה חרדית שאמורה להיות הכי מעודנת וזכה
אנשים מתנהגים באגואיזם טהור
וכמו בשח מט, ממקמים את עצמם בנקודות שלא יאפשרו ליריב לשבת
אחד תופס מקום עם החליפה, השני מתיישב בשביל שאשה לא תוכל לשבת לפניו
והשלישי (זוג צעיר שהרגע התחתנו, האשה יושבת עם התינוק בביטחה) משאיר עגלה ענקית ריקה במעבר והולך לעסקיו כאילו לא נאבקים כאן אנשים קשישים ונערים כדי לעבור.

אם תשאלו אותי למה כשל כל הנושא של "מהדרין"?
זה ברור, כי אנשים משתמשים בזה כקרדום לחפור בו.
כל אחד שקצת אכל משהו מקולקל בבוקר, מסתובב באוטובוס ומעיר הערות לאנשים שיכולים להיות ההורים שלו
והגרוע מכל, כל הקהל שותק.
שותקים כאילו אין פה גברת שמושפלת על ידי צדיק תורן.
שותקים כי הפחד מהקיצונים משתק.
לחברה שלא יודעת לשמור על הכבוד של מבוגרים, לא מגיע מהדרין.

שרלוט

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י פנס בערפל;n4974969:
האשכול לא סטה מילימטר מהנושא שלו, ואני סבור שיש הרבה מה ללמוד מההודעות כאן.
למשל- מעולם לא חשבתי שאם אני יושב קצת מאחורה אז אשה לא תרצה לשבת לפני כדי לא להכשיל אותי (וזה יפה!).

אם מישהו לא מתחבר לאשכול הזה- יש לי רעיון מהפכני:
במקום לדרוש מחיקה (!!!) מיידית (!!!) שפשוט לא יכנס לקרוא כאן:)

נו, אל תעלבו!!
התכוונתי בכלליות!! אי אפשר לדרוש מהמנהלים להיות הבייבי-סיטר שלנו
ובגלל שאני חושבת כך, אין ולא עלה בדעתי מאז היותי פה לדרוש[!] מהמנהלים
למחוק או להתערב.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י מקופלת;n4974886:
מעניין פעם לבדוק אם הקב"ה חילק את ההרגשות הרעות בסוף האוטובוס לפי מגזרים... :) בקטנה, אבל למה אלו שפחות מקפידים על ישיבה נפרדת באוטובוס, הם אותם אלו שמרגשים נורא בישיבה בספסלים אחוריים?

אני בת לחסידות המדוברת, קרובי משפחתי מדרגה ראשונה הם חסידים אמיתיים, ומרגישה נורא ואיום בסוף האוטובוס. ככל שהמושב קרוב יותר למנוע, הוא גרוע יותר. הבדל של שני מושבים אחורה או קדימה, יכול להיות ההבדל בין להקיא ולהגיע מטושטשת ו'גמורה', ובין לשרוד את הנסיעה בשלום.

הפתרון שלי, בחלק מהמקרים, זה לנסוע בקו מקביל שאינו מהדרין, להגיע מוקדם לתחנה ולתפוס את המושב הראשון או השני.

בחלק אחר מהמקרים, לקחת מונית.

(ועדיין, קרה שגבר דרש ממני, במצב מסויים מאד ואחרי הקאה קשה, לעבור לחלק האחורי - כדי שהוא יוכל לשבת עם בנו באותו ספסל.
ישבתי בדיוק באמצע האוטובוס. הלכתי במיוחד לתחנה מוקדמת כדי לתפוס את המקום הזה. החלק הקדמי היה חצי ריק, והוא יכל בשקט להעביר גבר בודד ליד גבר בודד ולפנות לעצמו ספסל. אבל אני הייתי נראית, כנראה, טרף קל יותר.
סירבתי באדיבות ובנימוס.
בסוף הנסיעה ניגש אלי גבר פלוני, דווקא ליטאי, משוכני האוטובוס, וביקש סליחה על זה ש'לא דן אותי לכף זכות', בזמן הדין ודברים ההוא בתחילת הנסיעה.
זה שעשע אותי יותר מהכל. כאילו, כל כך ברור להם שאשה חרדית אמורה לזוז בשביל כל גחמה שלהם, עד שהם צריכים 'לדון אותה לכף זכות' אם במקרה היא לא הסכימה...
להזיז אותה זה בסדר. אבל אם היא לא מוכנה לזוז? אויש. מעשה חמור. צריך להתאמץ לדון אותו לכף זכות...
יודגש שוב שחלק הגברים באותו אוטובוס היה ריק למחצה. איש איש וכובעו לצידו.)

(ולמה טרחתי לכתוב באשכול גוסס זה, ששעותיו מן הסתם ספורות? לא ברור).

אני לי

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
נכתב ע"י תקוה;n4974874:
מעניין שגבר מקים אישה.
יש מצב שאישה תקים גברים?

כבר כמה בקרים שאני עולה על אוטובוס עירוני ואני רואה גברים יושבים בחלק האחורי. בספסלים האחרונים. כאישה שאסור לה לשבת לפניהם אני בבעיה היכן לשבת.

מותר לך לשבת לפניהם, זה הם שאסור (?) להם לשבת אחרייך.

הבעיה היא לא שלך, היא שלהם. שיתכבדו שייישבו במקום שמאפשר להם להחמיר כאוות רצונם.

ayעל 8382

משתמש רשום
נכתב ע"י חניפו;n4974896:
לשבת מאחורה זה דבר שאני לא מוכנה לעשות בשום אופן, אני אעדיף לעמוד ולא לשבת מאחור
וכן, אני מעיזה להקים גברים, ואם גבר מבקש ממני לעבור אני לא אעבור.
אם הוא התיישב ויש לי מקום רק בספסל שמלפניו זה אשמתו הבלעדית, אני לא צריכה לעמוד כי הוא העדיף לשבת שם.
ומי שיזדעק שלפני עיוור לא תיתן מכשול, אז הוא זה שהניח את המכשול לפניו. לאישה אין איסור לשבת לפני גבר רק לגבר יש איסור לשבת מאחורי אישה.

אוהו נסחפת לגמרי...
א. בגלל שלך לא נח לשבת על המנוע את נהיית הבעלים של האוטובוס?
ב. איזה התנשאות יש במשפט שאני מעיזה להקים גברים וכו'... קצת להוריד את האף לא יזיק.
ג. ממש לא, אם הוא התיישב לפנייך אז זה ממש לפני עור...

מקופלת

משתמש מקצוען
מתנצלת ממי שההערה שלי גרמה לה לבחילה וכדו'

לאור התגובות שמתקשות להבין על המציאות שעליה אני מדברת , אני נאלצת להסביר דוגרי.

הכוונה בעיקר לנשים שיושבות קדימה, או בקו התפר, רק כי נחמד להן לשבת ליד הבעל.
או לכאלו שאם היו משלמים יותר על מקום קדמי, היו מוותרות עליו (בדיוק כמו במקרה העגלה הפתוחה, כבר השוויתי די בין המקרים...)

בקיצור, כל אחת שתשקול אם יש לה אפשרות להתחשב בגבר שעומד , למרות שלה יש מקום אחר.
היא לא אמורה להקיא או להרגיש רע כל הנסיעה, היא כן אמורה לוותר על נוחות מקסימלית למען האחר.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ס'

קיג סֵעֲפִים שָׂנֵאתִי וְתוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קיד סִתְרִי וּמָגִנִּי אָתָּה לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קטו סוּרוּ מִמֶּנִּי מְרֵעִים וְאֶצְּרָה מִצְוֹת אֱלֹהָי:קטז סָמְכֵנִי כְאִמְרָתְךָ וְאֶחְיֶה וְאַל תְּבִישֵׁנִי מִשִּׂבְרִי:קיז סְעָדֵנִי וְאִוָּשֵׁעָה וְאֶשְׁעָה בְחֻקֶּיךָ תָמִיד:קיח סָלִיתָ כָּל שׁוֹגִים מֵחֻקֶּיךָ כִּי שֶׁקֶר תַּרְמִיתָם:קיט סִגִים הִשְׁבַּתָּ כָל רִשְׁעֵי אָרֶץ לָכֵן אָהַבְתִּי עֵדֹתֶיךָ:קכ סָמַר מִפַּחְדְּךָ בְשָׂרִי וּמִמִּשְׁפָּטֶיךָ יָרֵאתִי:
נקרא  8  פעמים

לוח מודעות

למעלה