איך לסתום את האוטובוס?

3 פינות

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
לא פעם עליתי על אוטובוס שכל האחורה של האוטובוס ריק מאנשים כי כולם תקועים בקדימה בגלל כמה עגלות,
לדעתי צריך לעשות חוק שמעגלה שלישית שנמצאת באוטובוס יצטרכו לשלם עוד ניקוב בעבור העגלה ככה מי שזה באמת חשוב לו עד כדי כך שהוא חושב שכל האוטובוס צריך להצתופף בגלל העגלה שלו אז שישלם!

צפורן

משתמש מקצוען
נכתב ע"י 3 פינות;n4968032:
לא פעם עליתי על אוטובוס שכל האחורה של האוטובוס ריק מאנשים כי כולם תקועים בקדימה בגלל כמה עגלות,
לדעתי צריך לעשות חוק שמעגלה שלישית שנמצאת באוטובוס יצטרכו לשלם עוד ניקוב בעבור העגלה ככה מי שזה באמת חשוב לו עד כדי כך שהוא חושב שכל האוטובוס צריך להצתופף בגלל העגלה שלו אז שישלם!

כבר הצעתי באשכול קודם, שכל עגלה פתוחה תחויב בתשלום כפול, כך לא נצטרך להכריע בשאלה מי היה ראשון ומי צריך לשלם...

ובנוגע לילודה....
מהכרות קרובה עם אם לתאומים ולשלישיה, הרבה יותר בטוח ונוח לשלם בייביסיטר, ולצאת רק עם הילד שיש לו תור לרופא נניח, מאשר להיסחב עם כולם בתחבורה ציבורית.
הורים לשלישיות מקבלים תקציב שאמור לסייע להם בטיפול בילדים, ואפשר בהחלט לנצל אותו גם לבייביסיטר.

תפנית בעלילה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הבנאדם רק העלה תמונה משעשעת של עגלת לימוזינה, מה הרעש?

שרלוט

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י בב;n4968071:
הבנאדם רק העלה תמונה משעשעת של עגלת לימוזינה, מה הרעש?

בהחלט אשכול משעשע בשונה מהמציאות עצמה [משעשע פחות לראות אוטובוס עם אנשים מיוזעים
ואיזה קאדילק שחוסם את כל המעבר].
אני אישית מנועה מלהגיב כי יש לי רכב וכמעט לא יוצא להיגרר באוטובוסים אבל זכור לי לטוב
מקרה משעשע שקרה לי בחורף.
עליתי עם עגלת מקלרן על אוטובוס בנסיעה בין עירונית, את הגגון כיסיתי עד הסוף.
איך שעליתי הבנתי שנקלעתי למקום שמאד מעודד ילודה, יעני, אנשים מתעלפים כשרואים תינוק בעגלה...
הנהג היה אדיב, חיכה עד שאתמקם במקום נוח ואז התניע שוב
אנשים קמו,זזו,פינו,עזרו לי לפלס פנימה ואפילו זוג היפי אחד קם ופינה לי מקום מרווח עבור העגלה.
אישה אחת ניסתה קצת להרים את הגגון כדי להחמיא לי כמה התינוק מתוק נורא נורא
ואיזה זקן אחד חסר שיניים המהם שהיצור בעגלה דומה לי בול..
פה כבר הגבתי בעלבון מי בדיוק דומה לי???
וההוא ענה: נו, התינוק שלך שבעגלה!!
אז כמעט ובכיתי שיש לי פה כמה
והם לא הבינו איך הצלחתי לדחוס כמה עב''מים בתוך טיולון של מקלרן 2012.
הרמתי בלית ברירה את הגגון ואז לחרדתם חרצו כלפיהם לשון ארבעה דגי סלומון ענקיים!!!
את החלק השני אני משתדלת לשכוח רק נהנית לזכור את היחס הטוב שקבלתי בטעות
לפני שהמחדל התגלה...

אז זהו, שיש מקומות בעולם שנורא ישמחו לראות כאלו עגלות כמו בתמונה ועדיף אפילו כמה שיותר.

חניפו

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
אולי כבר יקדמו את התיקוף ברב קווים מכל הדלתות ואז אנשים יוכלו גם לעלות מהדלת האחורית בלי שהעגלות יחסמו להם את המעבר.

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י חניפו;n4968117:
אולי כבר יקדמו את התיקוף ברב קווים מכל הדלתות ואז אנשים יוכלו גם לעלות מהדלת האחורית בלי שהעגלות יחסמו להם את המעבר.

גם בקווים ארוכים שכל הדלתות פתוחות- בעלות העגלות לא ממש טורחות לעלות בדלתות האחוריות, מן הסתם יש לכך סיבות, אבל זה מה יש.

גילת ורנן

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י חניפו;n4968117:

בשביל לפתור את בעיית העגלות צריך אוטובוס אקורדיון

טרוצער

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י צפורן;n4968049:
הורים לשלישיות מקבלים תקציב שאמור לסייע להם בטיפול בילדים, ואפשר בהחלט לנצל אותו גם לבייביסיטר.

מהיכרות אישית עם הורים לשלישיה- אין דבר כזה!!

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
לידיעתך יש קיצבה...

קבצים מצורפים

• Screenshot_2017-07-02-00-24-03-1.png
    Screenshot_2017-07-02-00-24-03-1.png
    KB 16.8 · צפיות: 27

תאורת חרום

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י פנס בערפל;n4968210:
גם בקווים ארוכים שכל הדלתות פתוחות- בעלות העגלות לא ממש טורחות לעלות בדלתות האחוריות, מן הסתם יש לכך סיבות, אבל זה מה יש.

אז מה הבעיה תעלה מהדלת השלישית?

gg

משתמש מקצוען
נכתב ע"י טרוצער;n4968220:
מהיכרות אישית עם הורים לשלישיה- אין דבר כזה!!

יש ועוד איך רק שההוצאות כל כך גדולות שכמעט לא מרגישים את זה... לא סתם מדינת ישראל מחלקת כסף....

לענין העגלות - הורים לשלישיה ויותר בדרך כלל מבלים זמן רב יותר בביקורי רופאים/ התפתחות הילד כך שאם הם לא בעלי רכב הם צריכים לסוע יותר מכולם
ותאמינו לי שזה לא קל-------- מי שלא ניסה לא יבין כך שמעט סובלנות לא תזיק לאף אחד...

אצלנו עפי חוק- הנהג לא מעלה יותר מעגלה אחת באוטובוס ופעם אחת כשהרכב שלי היה במוסך הייתי צריכה לחכות שלוש שעות לאוטובוס כי בכל אוטובוס שהגיע היתה כבר עגלה... אז עדיף לסוע קצת יותר צפופים אבל עם יותר מקום בלב

מה שברור- להשאיר עגלות ריקות פתוחות בצורה לא מתחשבת זה ממש עוול

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
אני לא חושבת שאי מי מכאן מדבר על תאומים או שלישיה שיושבים בעגלה ואמא עומדת לידם ושומרת ומנסה לתמרן לא לחסום את המעבר.
בעיקר מדברים על עגלת תאומים ע-נ-ק-י-ת וריקה, או שיושב בה זאטוט בעוד שני ההורים שלו יושבים ליד בידיים ריקות,
ומהיכרות אישית עם המצב בירושלים- זה בלתי נסבל!!!
שוב, לא מדברים מצבים קיצוניים, אלא על הרגלים נוראיים של אנשים שחושבים שאם הם עלו בתחנות הראשונות זכותם לתפוס את כל האוטובוס.

ובאוטובוסים בינעירוניים- אנשים שמניחים חפצים על מושבים ריקים בתחנות הראשונות, ולא חושבים בכלל שהמושבים אמורים לשרת נוסעים ולא כובעים וחליפות או שקיות של קניות.
האטימות הזאת פשוט נוראה!!

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י gg;n4968420:
יש ועוד איך רק שההוצאות כל כך גדולות שכמעט לא מרגישים את זה... לא סתם מדינת ישראל מחלקת כסף....

לענין העגלות - הורים לשלישיה ויותר בדרך כלל מבלים זמן רב יותר בביקורי רופאים/ התפתחות הילד כך שאם הם לא בעלי רכב הם צריכים לסוע יותר מכולם
ותאמינו לי שזה לא קל-------- מי שלא ניסה לא יבין כך שמעט סובלנות לא תזיק לאף אחד...

אצלנו עפי חוק- הנהג לא מעלה יותר מעגלה אחת באוטובוס ופעם אחת כשהרכב שלי היה במוסך הייתי צריכה לחכות שלוש שעות לאוטובוס כי בכל אוטובוס שהגיע היתה כבר עגלה... אז עדיף לסוע קצת יותר צפופים אבל עם יותר מקום בלב

מה שברור- להשאיר עגלות ריקות פתוחות בצורה לא מתחשבת זה ממש עוול

אנגלים זה לא פונקציה.
בטח לא בהשוואה לישראלים.
והייתי גם וגם....

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י פנס בערפל;n4968210:

העליה מהדלתות האחוריות עם עגלה היא לא בטיחותית.
רק הדלת השניה מיועדת לעליה עם עגלה.
אבל באוטובוסים מהסוג הזה - כל אלו שבלי עגלה יכולים לעלות מהדלתות הבאות.
משום מה רוב האנשים נדחקים לדלת השניה...

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י מרשי;n4968539:
העליה מהדלתות האחוריות עם עגלה היא לא בטיחותית.
רק הדלת השניה מיועדת לעליה עם עגלה.
אבל באוטובוסים מהסוג הזה - כל אלו שבלי עגלה יכולים לעלות מהדלתות הבאות.
משום מה רוב האנשים נדחקים לדלת השניה...

בהרבה מדי אוטובוסים, עדיין אין מכשירי תיקוף מאחורה.
וזה אומר שמי שעלה מהדלתות הבאות, צריך לחטוף פעמיים את המכות ברגל מהברזלים של העגלה - 1. בהלוך לנהג 2. בחזור למקומו.
ולפעמים נהגים כאלו לא מאפשרים בכלל לעלות מדלתות אחוריות.

ולכל המרחמים על הורי השלישיות: כנוסעת ותיקה ומתמידה, מעולם, אבל מעולם, לא פגשתי שלישייה באוטובוס פנימי בירושלים.
גם תינוקות-תאומים, נדיר מאד לפגוש באוטובוסים. כשיהיו כאלו, אעדכן.

מה שכן יש והרבה, זה נשים עם עגלות 'תראו-יש-לי-4500-ש"ח', (ב"ה עם הופעת היויו ודומותיהן, מימדי העגלות הולכים ומתכווצים, אבל נשארו עוד מספיק עגלות ענק מהדור הקודם).

ועוד יותר הרבה - עגלת מאונטיין באגי תאומים, שבמקור יוצרה ע"י פלוני מניו זילנד כעגלה לטיולי שטח במישורי הענק של ארצו היפה, ובתוכה - מושב אחד ריק (כי התינוק יושב על האמא), ומושב שני מאוכלס ע"י ילד עם פיאות, אל תספרו לי שהוא תאום של התינוק או שהיא 'לא ניידת כי יש לה שני קטנטנים'.

ולמה הנושא הזה מקפיץ בכל פעם מחדש, כי בכל יום מחדש הח"מ זוכה להימעך בקו כביש-רמותי כזה, ובמדי הרבה ימים האוטובוס כבר לא עוצר בתחנות שאחרינו (התחנה שלי עוד גבולית, איכשהו, ומצליחים להידחס בה). כי גיברת פלונית מרמות ד' החליטה שעליה לצאת לגאולה עם שני הילדים המגודלים שלה, בן השלוש וחצי ובן השנתיים, עם המאונטיין באגי היפהפה שלה. כי אם תיקח טיולון, איך כולם ידעו שיש לה מאונטיין באגי תאומים? ועלתה בתחנה ראשונה והשאירה את העגלה פתוחה ומשם הכל היסטוריה. (כל בקשה של הנוסעים לקפל את העגלה, נתקלת ב'חבל לי לקפל, אני כבר יורדת').

ללי.ללי

לאי ללי (לשעבר)
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י רותי קפלר;n4968589:
ולכל המרחמים על הורי השלישיות: כנוסעת ותיקה ומתמידה, מעולם, אבל מעולם, לא פגשתי שלישייה באוטובוס פנימי בירושלים.
גם תינוקות-תאומים, נדיר מאד לפגוש באוטובוסים. כשיהיו כאלו, אעדכן.

מעניין מאוד
כנראה בבני ברק הילודה של התואמים רבה יותר
כי אצלינו יש המוןןןןןןןןןןןןןן תאומים
זהים
חמודים
וכו...

ובאמת כיום רוב העלות גם כשהם מתקפלו לא נותנות מרווח לזוז
לי למשל יש את המאמס אנד פאפס
לא יעזור לי לקפל!
ולהקים את זה לצד זה לא ככ אקטואלי זה כבד ולא יציב....

תאורת חרום

משתמש סופר מקצוען
הרי אם להורי הילדים היה רכב, וזה לא היה נכנס לרכב, אזי הם היו לוקחים את גודל העגלה כשיקול, וקונים עגלה יותר קומפקטית....

ציבי פרקל

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אני כבר מזמן אמרתי שבבני ברק וירושלים צריך לעשות אוטובוסים בלי מושבים מקדימה בכלל....

פרפר

משתמש מקצוען
מעניין למה יש כאלו שסבורים שעידוד ילודה הוא מושג הקשור לסביבה בלבד, ולאם-הבנים-שמחה לא אמור להיות כלל נטל או הגבלת ניידות מסוימת עקב גידולם המשמח של החבריא הצפופה. (מה אתם רוצים? שאשאר בבית? כן, תשארי בבית אם האופציה האחרת היא לתקוע נוסעי אוטובוס).

צפורן

משתמש מקצוען
נכתב ע"י Tperkal;n4968688:
אני כבר מזמן אמרתי שבבני ברק וירושלים צריך לעשות אוטובוסים בלי מושבים מקדימה בכלל....

ואני מעדיפה שיתנו קנסות על אי חגירה גם בתחבורה הציבורית....

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ס'

קיג סֵעֲפִים שָׂנֵאתִי וְתוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קיד סִתְרִי וּמָגִנִּי אָתָּה לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קטו סוּרוּ מִמֶּנִּי מְרֵעִים וְאֶצְּרָה מִצְוֹת אֱלֹהָי:קטז סָמְכֵנִי כְאִמְרָתְךָ וְאֶחְיֶה וְאַל תְּבִישֵׁנִי מִשִּׂבְרִי:קיז סְעָדֵנִי וְאִוָּשֵׁעָה וְאֶשְׁעָה בְחֻקֶּיךָ תָמִיד:קיח סָלִיתָ כָּל שׁוֹגִים מֵחֻקֶּיךָ כִּי שֶׁקֶר תַּרְמִיתָם:קיט סִגִים הִשְׁבַּתָּ כָל רִשְׁעֵי אָרֶץ לָכֵן אָהַבְתִּי עֵדֹתֶיךָ:קכ סָמַר מִפַּחְדְּךָ בְשָׂרִי וּמִמִּשְׁפָּטֶיךָ יָרֵאתִי:
נקרא  8  פעמים

לוח מודעות

למעלה