נכתב ע"י gabizon1;884383:נראה לי שאתה לא נמנע מלהשתמש במילים כמו גלידה או פצצה
נכתב ע"י אברהם;885057:מחבר
יש לי עוד כמה חדשות בשבילך:
א. לשון הקודש נקראת עברית בפי חז"ל והראשונים
ב. לשון חז"ל שונה מהעברית של התנ"ך
ג. הלשון העברית המודרנית מתבססת בעיקר על לשון התנ"ך ולא על לשון חז"ל, ולכן מבחינה זו יותר קרובה (באופן חיצוני) ללשון הקודש שבה נברא העולם. יש אומרים שמחדשי השפה העדיפו דוקא את לשון התנ"ך כדי להתרחק מתורה שבע"פ ר"ל.
ד. בתקופת התנ"ך הייתה רגילות בדרך כלל לכתוב בכתיב חסר, לא רק בתנ"ך אלא גם בשימוש יומיומי, כפי שמופיע בכל מיני אגרות, כתובות ומסמכים שהתגלו. אמנם כבר בתנ"ך אנו מוצאים שימוש באותיות ו' י' א' כאימות קריאה, כך שזה לא חידוש של בן יהודה שר"י.
ה. בן יהודה לא קבע את כללי העברית המודרנית. הוא ייסד את ועד הלשון שהם קבעו (ובהמשך האקדמיה) כללים שונים, אך ברור שכללים אלו לא מחייבים אותנו, על אחת כמה וכמה כשהם סותרים כללים של בעלי המסורה והמדקדקים.
ו. בן יהודה חידש בסה"כ כ-300 מילים חדשות לשפה. מספר מועט ביותר. מתוך ה-300, רוב המילים בכלל לא התקבלו ולא נכנסו לשפה העברית.
נכתב ע"י אברהם;885057:ד. בתקופת התנ"ך הייתה רגילות בדרך כלל לכתוב בכתיב חסר, לא רק בתנ"ך אלא גם בשימוש יומיומי, כפי שמופיע בכל מיני אגרות, כתובות ומסמכים שהתגלו. אמנם כבר בתנ"ך אנו מוצאים שימוש באותיות ו' י' א' כאימות קריאה, כך שזה לא חידוש של בן יהודה שר"י.
נכתב ע"י Yisrael;885135:בכלל, כל הגישה לדקדוק כנושא בעל כללים במחייבים היא גישה מודרנית שלא קיימת במקורות. לא בתנ"ך ובוודאי שלא בלשון חכמים.
לא מצאנו בשום מקום אצל חכמינו כללי דקדוק מחייבים או אמירה כמו: מילה זו צריכה להיאמר כך ולא אחרת.
הכלל היחידי המנחה אותם הוא היצמדות למשמעות העניין ותוכנו.
נכתב ע"י gabizon1;885079:בכלל, בתור אחד שלמד עריכת לשון, אני יכול לומר שכל כללי הלשון הנהוגים כיום בשפה העברית הם ניסיון להתחקות אחר הכללים שלפיהם נכתב התנ"ך. וגם אם אליעזר בן יהודה היה כופר, הרי שעבודתו זאת ראויה לשבח
נכתב ע"י אברהם;885057:מחבר
יש לי עוד כמה חדשות בשבילך:
א. לשון הקודש נקראת עברית בפי חז"ל והראשונים
ב. לשון חז"ל שונה מהעברית של התנ"ך
ג. הלשון העברית המודרנית מתבססת בעיקר על לשון התנ"ך ולא על לשון חז"ל, ולכן מבחינה זו יותר קרובה (באופן חיצוני) ללשון הקודש שבה נברא העולם. יש אומרים שמחדשי השפה העדיפו דוקא את לשון התנ"ך כדי להתרחק מתורה שבע"פ ר"ל.
ד. בתקופת התנ"ך הייתה רגילות בדרך כלל לכתוב בכתיב חסר, לא רק בתנ"ך אלא גם בשימוש יומיומי, כפי שמופיע בכל מיני אגרות, כתובות ומסמכים שהתגלו. אמנם כבר בתנ"ך אנו מוצאים שימוש באותיות ו' י' א' כאימות קריאה, כך שזה לא חידוש של בן יהודה שר"י.
ה. בן יהודה לא קבע את כללי העברית המודרנית. הוא ייסד את ועד הלשון שהם קבעו (ובהמשך האקדמיה) כללים שונים, אך ברור שכללים אלו לא מחייבים אותנו, על אחת כמה וכמה כשהם סותרים כללים של בעלי המסורה והמדקדקים.
ו. בן יהודה חידש בסה"כ כ-300 מילים חדשות לשפה. מספר מועט ביותר. מתוך ה-300, רוב המילים בכלל לא התקבלו ולא נכנסו לשפה העברית.
נכתב ע"י מחבר;885229:ומה עם כללי הדקדוק שרש"י מביא בפירושו? וכן עוד מפרשים רבים?
נכתב ע"י מחבר;885241:אכן, זוהי הטעות הנוראה, שיהודים החרדים לדבר ה' יאמרו על חילול לשון הקודש: "שעבודתו זאת ראויה לשבח" כאשר בעצם:
א. בן יהודה סילף מילים רבות (כגון: המילה "כהה" שפירושה במקור הוא חלש, והוא פירש אותה בצורה הפוכה, ועוד כהנה וכהנה).
ב. הוא לקח מילים מלשון הקודש שקשורות לעניינים גבוהים ורמים וחילל אותם להשתמש בהם על דברים גשמיים (כגון: "חשמל" ועוד הרבה).
ג. והכי חשוב, בכל הדורות הקפידו בני ישראל שלא להשתמש בלשון תנ"ך בשפת היום - יום, כדי שלא לחלל את טוהר הלשון, לכן דיברו בארמית או בלשון עם זר, ובדורות האחרונים באידיש, הכל כדי שלא להשתמש בלשון הקודש שימוש של חולין! עם לשון התנ"ך הקפידו להשתמש אך ורק לדברים שבקדושה! השימוש כיום בעברית כשפה מן השורה הוא ממש חילול הקודש שהפך להרגל... וחבל.
לכן אי אפשר להפריד בין האיש ובין פועלו, כי פועלו גם היה מעשה כפירה, לזלזל בכל היקר והקדוש לנו, בדיוק כמו כל הרעיון של הציונות, ואין כאן המקום להאריך.
וכמו שכתבתי לעיל, גם לי יוצא לפעמים לדבר בעברית של בן יהודה, כאן בארץ אי אפשר אחרת בינתיים, אבל אני עושה את זה מתוך הכאב, ובלבי אני מבקש סליחה מה'..
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: