צ'אלמרית גאה
משתמש פעיל
ער האט געמיינט איין זאך און איך האב געמיינט א צווייטע זאך,ערקלער.
איך כאפ נישט וועגן וואס דו רעדסט.
למעשה איז דא הערליך און ערליך,
ער האט געמיינט איין זאך און איך האב געמיינט א צווייטע זאך,ערקלער.
אגב תודה לכם על כל הלייקיםערקלער.
אני מעריך מאוד ה-ויגבה לבו בדרכי ה' בשפת האם שלנו אבל לא לפסול אחריםהכל יכול להיות אבל אני גם צאלמרית וגם בא ממשפחה הונגרית כך שפחות או יותר אני מכירה את השפה, ומי שאומר ברענגען א פאטש - הוא מדבר עברית מתורגמת,
כנראה אתה חסידי כמו שמך. והחסידים היום לא מדברים טוב אידיש,
שמעתי פעם מילד ממשפחה שגם מדברים רק אידיש אבל לומדים בככה ככה... משפט חמוד "די מאכסט מיר לשבור דע עצמות.."
אין מה לעשות צאלמרית זה בדם - כמו שאמרת סאברעס, מי שמפחד מדקירות שיעמוד מהצדאני מעריך מאוד ה-ויגבה לבו בדרכי ה' בשפת האם שלנו אבל לא לפסול אחרים
אנחנו מתוקים מאוד כמו סברעס, ואנחנו עובדים על המידות לא לדקור מבחוץ
היא לקוחה מהרבה שפות ולא רק מגרמנית. ומי שלומד דקדוק שם לב שיש הרבה מן המשותף לה ולאנגליתעוד נקודה, הכללים באידיש לא כל כך קשוחים, כי היא שפה שמשתנה בלי סוף במשך הדורות, היא כולה משיבוש ושינוי של גרמנית, ובכל מקום היא השתנתה כתוצאה מהשפעה של השפה המקומית.
כך שקשה לומר על צורת דיבור מסויימת שהיא 'לא נכונה'.
סאטמארזייער אינטרעסאנט!!!
אויב דו קענסט אפשר שרייבן וועלכע חדרים פון אינגלאך לערנען אויס צו שרייבן אידיש, וועל איך זיך זייער פרייען.
דוברי אידיש?אני שמעתי ירושלמים אומרים גיי צום שטוב או ברענג עם א פאטש
רוב שפת האידיש מקורו מגרמניתהיא לקוחה מהרבה שפות ולא רק מגרמנית. ומי שלומד דקדוק שם לב שיש הרבה מן המשותף לה ולאנגלית
מה הקטע שהם כמו סברס אבל גם מאוד רגישים....אין מה לעשות צאלמרית זה בדם - כמו שאמרת סאברעס, מי שמפחד מדקירות שיעמוד מהצד
אמנם משתשמים במוותר זייןמוותר זיין,
כן גם כך היו ילדים יהודיים בשואה...רוב שפת האידיש מקורו מגרמנית
הייתי פעם בגרמניה והסתדרתי די יפה עם השפה שם
רגישים?מה הקטע שהם כמו סברס אבל גם מאוד רגישים....
אני בעדנו. געגאנגען! אויף וועלכער נושא?
אוהו שזה עליהם או על חשבונם...רגישים?
מוזר ליאוהו שזה עליהם או על חשבונם...
יש בהחלט רגישים,רגישים?
ח"ו לא באתי להכפישמוזר לי
לא מה שאני מכירה
הייתי בגרמניה ולא הסתדרתי עם אף מילה חוץ ממספרים שזה בפתח,כן גם כך היו ילדים יהודיים בשואה...
בתכל'ס נישטא ווי די צאלמערס!!!ח"ו לא באתי להכפיש
הם אנשים מאוד טובים וכיפים
אני מאוד אוהבת את ההיימיש שלהם....
גם העקיצות שלהם זה ברוח טובה
לא אמרתי שאת מכפישהח"ו לא באתי להכפיש
הם אנשים מאוד טובים וכיפים
אני מאוד אוהבת את ההיימיש שלהם....
גם העקיצות שלהם זה ברוח טובה
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: