דרוש מידע איזה שירות הייתם רוצים לקבל מקופת חולים?

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
תורים לבדיקות שמיעה לא שייך שילד שיש כיוון שחלה ירידה בשמיעה יחכה שנה וחודש! אם אני יצליח אני יעלה את הטופס עם תאריך הדפסה ותאריך התור.
נכון שאם אני יתקשר יום יום ישגע את הקופה וישתגע בעצמי יצליחו למצוא לי באיזה כפר ערבי תור לעוד שלושה שבועות אבל ל לא בשביל זה אנחנו משלמים ולא זה השרות שמגיע לאוכלוסיה שלנו.

זה משהו מדהים עניין בדיקות השמיעה...
קרובת משפחתי התקשרה שבוע שעבר לקבוע תור בשניידר. התור הכי קרוב הוא באוגוסט...
היא לא רוצה במכון פרטי כי היא כי עובדת של הכללית

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני רואה שהיו פה עוד תגובות לגבי תורים בהתפתחות הילד,
חשוב שתדעו-
מרגע הפנייה הראשונה למכון התפתחות הילד, חייבים להתחיל טיפול בתחום המבוקש תוך 3 חודשים!!!!! ובשעה הגיונית!!!!!
הפניה הראשונה- הוי אומר- ההפניה מרופא הילדים!
אם המכון רוצה שתעברו דרך רופא התפתחות שיאשר- אין בעיה, אבל הטיפול חייב להתחיל תוך 3 חודשים מהפניה הראשונה!!
ואם אין להם תורים- שיתנו החזר על טיפולים פרטיים,
הרבה הורים לא מודעים לכך וקופות החולים חוגגות,
אין סיבה שילדים לא יקבלו טיפולים נצרכים רק בגלל חוסר מודעות של ההורים,
שימו לב!!! ועמדו על זכויותיכם!!!
גם כשממלאים את כל ההנחיות הנ"ל הקופה נוקטת בסחבת מכוונת.
וגם השתתפות עצמית /טופס 17 לכל מפגש זה 124 ש"ח לחודש -גם זו הוצאה.
על החתום: אמא לפג שגררו אותה 4 חדשים עד לאישור ריפוי בעיסוק.

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
גם כשממלאים את כל ההנחיות הנ"ל הקופה נוקטת בסחבת מכוונת.
וגם השתתפות עצמית /טופס 17 לכל מפגש זה 124 ש"ח לחודש -גם זו הוצאה.
על החתום: אמא לפג שגררו אותה 4 חדשים עד לאישור ריפוי בעיסוק.

אם את מראה להם שאת יודעת את כל מה שמגיע לך, ואם הם יסחבו- זה יעבור לדרגים גבוהים,
לא נראה לי שהם ימשיכו בהתנהלות כזו, לפחות כלפייך.
צריך להראות להם שאנחנו יודעים ה-כ-ל!!!!!!!

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אם את מראה להם שאת יודעת את כל מה שמגיע לך, ואם הם יסחבו- זה יעבור לדרגים גבוהים,
דברתי, כעסתי , לפחות במכון התחשבו בי והקדימו את הטיפולים.
צריך להיות נוהל שמתחשב בפגים ומקצר להם הליכים (וגם בעוד מקרים אחרים) ולא למרר להם את החיים.

מרחבית

משתמש מקצוען
אנשים נשלחים לפעמים לשיקום לימים ושבועות ארוכים של אשפוז, והקופה לא (תמיד) נותנת בחירה איפה. רמת הכשרות במקומות אלה - לפחות בחלקם - ירודה מאוד. אנשים מבוגרים, שכל חייהם הקפידו, נאלצים לאכול רמה של רבנות מינוס מינוס. או שהמשפחה הסחוטה אמורה לספק להם יום יום אוכל.

יש מקומות שלא נותנים לקרובי משפחה להיות כל הזמן, ולפעמים זה מזיק ביותר לאדם חסר אונים. לקופות יש מה לומר בעניין. לתת יותר בחירה לאן ללכת, ואם תהיה תחרות, הדברים ייראו אחרת.
סתם כך לא ברור למה לא דואגים לפתרונות כשרות בבתי חולים אלו כמו בבתי חולים הרגילים. ולמה אי אפשר (בחלק מהמקומות) להיות עם החולה כמו שמקובל היום בכל בתי החולים.

נערך לאחרונה ב:

מרחבית

משתמש מקצוען

זו הבקשה מהקופה: תנו לאנשים את המגיע להם, גם לאלה שלא 'צועקים' או 'יודעים איכשהו להסתדר'.

Chan

משתמש פעיל
לגבי כל מה שכתבו כאן על התפתחות הילד -
באמת זה נשמע נורא!! באיזו קופה \ סניף אתן??

אני בלאומית בב"ב. בכלל לא קבעתי תור לרופא התפתחות עבור גננת שי"ח
העברתי שאלונים של הורה + גננת ותוך יומיים חזרה אלי המזכירה מהתפתחות הילד(היא מסדרת את האישור מול הרופא) וגם קיבלתי אישור לערוך אבחון אצל קלינאית מבחוץ.

וכן לגבי בדיקת שמיעה - היה לי תוך 3 שבועות תור בשמעיה - שהקופה עובדת איתם

זה רק מחזק את ההרגשה שככל שהקופה גדולה ונותנת יותר שרותים בתוכה - התורים יותר ארוכים והזויים.
ובכלל - אני מאד מרוצה מלאומית. היה לי תור די מאוחר לסקירת מערכות ופחדתי שלא יהיה כבר רלוונטי מבחינת הזמן, התלוננתי ע"כ במוקד - חזרה אלי מזכירה מהסניף שהיא דוחפת אותי בין התורים בתוך פחות משבוע!!

בקיצור, בכל מקום יש מה לשפר. אבל כל אלו שמתלוננים - תנסו לבדוק אולי הדשא בחוץ באמת ירוק יותר:)

ללי.ללי

לאי ללי (לשעבר)
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים

י.ט.ו.

משתמש מקצוען
מכבי ירושלים. הרוב בסדר גמור. יש הסדרים עם מרפאות שיניים זמינות. רופאים טובים. זמינות סבירה לרוב הנושאים (במיוחד אם מוכנים להתפשר על רופא גבר/מרפאה מרוחקת יותר).

אבל משהו בממשק של ההתחייבויות וההפניות, איטי ונודניק מאד.

1. הלכנו עם ילדה לבדיקה מיוחדת בעין כרם. הגענו למחלקה. הגשנו התחייבות. לא הסכימו לקבל אותנו, כי ההתחייבות היא לבדיקת X מלאה, שכוללת גם Y, אך אצל ילדה בגיל כזה אין צורך ב-Y.
"אז תעשו רק את איקס", הצענו.
"לא. אבל ההתחייבות שלכם היא לבדיקה מלאה. אי אפשר לקבל התחייבות כזו בשביל בדיקה חלקית".
נו מה נעשה, זו ההתחייבות שנתנה לנו המזכירה בקופה, לפי ההפניה שרשם הרופא.
התור הולך ומתקרב, ואנחנו עסוקים בטלפונים הלוך חזור לקופה, לסניף, למוקד ההתחייבויות, כדי לחפש מישהו שמבין מה קוד ההתחייבות הנדרש ויכול לשלוח לנו התחייבות מיידית בפקס לבית החולים.
בסוף לא הייתה ברירה, שילמנו לבי"ח את מחיר הבדיקה במלואה, בעצמנו, ואז פצחנו במסע הבקשה לקבלת החזר.

2. בדיקה אחרת. בקופה שולחים אותנו למכון 'אסיא במגן' (בדוי). אנחנו קובעים תור. מגיעים. מחכים. אופס, לא! "ההפניה שלכם לא מתאימה. במכון שלנו בכלל לא מבצעים את סוג הבדיקה הזה, רק את הבדיקה הדומה לה".
אנחנו רצים, מבררים אם הרופאה התכוונה לבדיקה שכן מבצעים במכון, או לא.
מתברר שלא. לחינם שלחו אותנו לכאן, לחינם קבענו תור וחיכינו. זו בדיקה שמתבצעת רק בבתי חולים.

חבל שאין איזשהו גוף או מאגר מידע, שיפשט את התהליכים האלה.
אנשים רגילים לא תמיד מבינים קודים וסוגים של בדיקות, ומבזבזים המון זמן על הבירוקרטיה הנלווית.
את צודקת ולבנתיים עצה שלי שאני מיישמת....
לפני התור (!) לשלוח במייל את ההפניה וההתחייבות ולקבל מהבי"ח אישור שזה בסדר

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
אשמח אם המזכירות תדענה מה זכויות חברי הקופה והביטוח המשלים,
ולא שכל מזכירה אומרת משהו אחר,
ואז אני פותחת את תקנון הקופה ושם כתובים דברים אחרים.
או יותר גרוע - גם שם בעמוד אחד כתוב X, ובעמוד השני כתוב Y שסותר אותו.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה