נכתב ע"י mig;1685252:לא רק בגן.
(אני ראיתי את זה במעם לועז)
כנראה שלא רק בגן, בכל אופן אין סיבה להמציא הסברים בכזה נושא...
רק שלא זכרתי עוד פעם שיצא לי להתעסק בנושא.
נכתב ע"י mig;1685252:לא רק בגן.
(אני ראיתי את זה במעם לועז)
נכתב ע"י חייקי;1685239:הענין הוא שמערבים כאן בין לשון הקודש לעברית.
דומה זה לא זהה
נכתב ע"י מנדי שלום;1685256:מה הכוונה מקור לדעתך?
לדעתי העברית בנויה לחלוטין על גבי לשוה"ק,
וזה מקור
נכתב ע"י חייקי;1685267:למיטב הבנתי מה שבן יהודה עשה הוא חידש את השפה העברית ומכאן היא מתפצלת לשתי שפות כמעט זהות אבל עדיין נפרדות.
.
נכתב ע"י חייקי;1685267:לזה בדיוק כונתי.
היא בנויה על זה אבל היא נחשבת לשפה אחרת.
למיטב הבנתי מה שבן יהודה עשה הוא חידש את השפה העברית ומכאן היא מתפצלת לשתי שפות כמעט זהות אבל עדיין נפרדות.
שפת הקודש: לשוה"ק.
ושפת החולין: עברית.
כפי ראות עיני לא ניתן לאמר שזו שפה אחת אבל אני עדיין בודקת את ההוכחות לכך ויתכן שאני טועה...
אגב, בדקתי והכללים לא ממש זהים. בלשון הקודש קים בפועל שורש בעל שתי אותיות בלבד מה שבעברית אין כן
לשון הקודש היתה נקראת לשון העבריים ואולי מכאן ההוכחות ששמה "עברית".
האמת שקראתי את הכתבה בהדברות והיו לי בה חידושים שמענין אותי לבדוק לעומק.
בוא נאמר שבאותה מידה שצורם לך שמקשרים את העברית עם לשון הקודש, צורם לי שמפרידים בין העברית ללשון הקודש. וכל זאת רק בגלל שלפני מאה שנה איזה ציוייני החליט שהוא "מחיה השפה העברית".נכתב ע"י bbr;1685275:אתם באמת חושבים שאני לא יודעת שכתוב הסתכל באוריתא וברא עלמא?
רק מכאן ועד לקשר את זה לשפה העברית לי זה צרם, וכנראה ממש לא הובנתי....
נכתב ע"י חייקי;1685267:בלשון הקודש קים בפועל שורש בעל שתי אותיות בלבד מה שבעברית אין כן
נכתב ע"י קקטוס;1685282:בוא נאמר שבאותה מידה שצורם לך שמקשרים את העברית עם לשון הקודש, צורם לי שמפרידים בין העברית ללשון הקודש. וכל זאת רק בגלל שלפני מאה שנה איזה ציוייני החליט שהוא "מחיה השפה העברית".
נכתב ע"י זלפה;1685289:לדעתי עצם הויכוח הוא האם עברית זה לשון הקודש או לא.
אז זהו שכנראה התשובה היא לא.
כולם כאן מסכימים שהעברית היא התפתחות של שפת לשון הקודש.
הקב"ה כשברא את העולם הוא לא ברא אותה ב"עברית" אלא ב"לשון הקודש"
לשפת העברית אין את הסגוליות המיוחדת שיש בלשון הקודש.
נכתב ע"י אסתר;1684119:והם הקפידו לומר/לכתוב "יידיש".
תלוי אם אתם בפולין או בגליציה או במערב אירופהנכתב ע"י asf;1685296:תיקון טעות קטן
כותבים "יודיש" עם "ו"
קוראים את זה עם וּ ולא עם ֵ
נכתב ע"י קקטוס;1685282:בוא נאמר שבאותה מידה שצורם לך שמקשרים את העברית עם לשון הקודש, צורם לי שמפרידים בין העברית ללשון הקודש. וכל זאת רק בגלל שלפני מאה שנה איזה ציוייני החליט שהוא "מחיה השפה העברית".
נכתב ע"י מנדי שלום;1685321:כמה ויכוחים באותו אשכול
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1685288:ובגלל שהוא הוסיף כמה מילים לשפה כבר כל השפה הפכה לחילונית ועדיף שתדבר אנגלית או צרפתית העיקר לא עברית.
חני
נכתב ע"י חייקי;1685329:מענין, כי אני יודעת שגדולים ממני אמרו שעברית זו לא השפה הכי קדושה בלשון המעטה (למרות שאני דוברת אותה ובעושר לשוני רב)
הדיון שהתפתח כאן מענין מאד, ומבחינתי הכי חשוב זה האימות של הדברים ולא השערות, אני עדיין מחפשת
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: