הדיון התחיל בכלל שיתנו לאשה לעלות לאוטובוס. הרבה לפני לתת לה לשבת.יש כאן גם שאלה אתית.
לפעמים כדי לתת לאישה (שאולי צריכה.) לשבת יש להקים ארבעה גברים. (ברביעייה. באיזור חרדי.)
אם היא לא ממש חייבת את זה. זה מוצדק?
מישהו באמת מצפה שיקימו ארבעה גברים רק כי אולי! האישה הזו צריכה לשבת?
כשצריך, אז צריך וזה קיים.תפסיקו ללעוג "קדושת האישה"
זה לא קדושה, זה עדיפות וקדימה שיש לה מקור בתורה ובגמ' ובהלכה.
אשה מקבלת קדימות בהרבה הלכות של חושן משפט לדוגמא "הבנות יזונו והבנים יחזרו על הפתחים" ואין כאן המקום להאריך בעוד הרבה דינים כאלו.
האיש קודם לאשה להחיות ה ולהשיב אבדה, והאשה קודמת לאיש לכסות ו ולהוציאה מבית השבי - הוריותתפסיקו ללעוג "קדושת האישה"
אשה מקבלת קדימות בהרבה הלכות של חושן משפט לדוגמא "הבנות יזונו והבנים יחזרו על הפתחים" ואין כאן המקום להאריך בעוד הרבה דינים כאלו.
צודק!
תפסיקו ללעוג "קדושת האישה"
התורה לא צריכה לפרט לנו בכל מקום שוב ושוב את אותו עיקרון.כשצריך, אז צריך וזה קיים.
וכשלא, זה עיוות.
וכאן לדעתי זה עיוות, כל עוד שלא נודע שאכן יש צורך.
ועל עיוות, יש ללעוג....
אין על הדיאלוג הישיר כאן בין שני המגדרים...
אגב, מה שעובר לי בראש כשאני קורא כאן את האשכול....
שימו לב, שכנראה זהו עניין של הסתכלות.
לאישה קשה להבין איך זה נראה מהצד הגברי.
ולגברים אין אפשרות אפילו לחלום איך זה נראה מהצד הנשי.
הן לא משקרות, הן סובלות.
ולכן הדעות מתפצלות כאן ככה....
הבעייתיות כאן היא, שדנים כאן גברים, על פי המבט הנשי, ומזדעזעים......
רבותי, אפשר להירגע, הבחור שראית, פשוט רואה את התמונה אחרת, כי הוא גבר, ולכן הוא לא מבין אותך, ולא כי הוא לא בעל מידות.
ואל תשפטי אותו, כי כשם שהוא לא הבין אותך, כך גם את לא תביני אותו, ולעולם לא נדע איך אכן ראוי לנהוג בכל סיטואציה לגופה.
מה שברור ואבסלוטי, שיש להתחשב בנזקק.
ולכך יש לחנך.
ולא לאפליות מגדריות, גם אם נדמה לנו שהן "מתקנות"....
אני הייתי מבקשת את שם הישיבה ושם המשגיחמצטרפת
פעם הייתי בתחילת ה. היפרמואזיס הרגשתי זוועה אחרי יום שלם שהתרוצצתי בלי לשבת שניה
עליתי על האוטובוס ולמרבה הנס היתה רביעיה פנויה
אמממה, שאחרי כמה תחנות עלו חבורת ילדים בישיבה קטנה(!) החליטו לעשות עלי לינץ' דתי
ורצו שאפנה להם את המקום
דבר ראשון התיישבו לידי, התחילו לדבר בצעקות ולצחוק עלי שאקום
מרב ביזיון לא היה לי ברירה אלא לקום
איך הגעתי לבית באותו היום, עדיף שלא אתאר...
לא יודעת מה מצופהיש כאן גם שאלה אתית.
לפעמים כדי לתת לאישה (שאולי צריכה.) לשבת יש להקים ארבעה גברים. (ברביעייה. באיזור חרדי.)
אם היא לא ממש חייבת את זה. זה מוצדק?
מישהו באמת מצפה שיקימו ארבעה גברים רק כי אולי! האישה הזו צריכה לשבת?
הדברים שהאשה קודמת זה במקומות שהיא חסרת ישע ביחס לאיש, כמו שכתבו כאן לכסות ולהוציא מבית השבי.נכנסת לשדה מוקשים,
יש הרבה דברים שהם קודמים ויש דברים שהם קודמים.
להחיות?הדברים שהאשה קודמת זה במקומות שהיא חסרת ישע ביחס לאיש, כמו שכתבו כאן לכסות ולהוציא מבית השבי.
נראה לך הם היו נותנים?אני הייתי מבקשת את שם הישיבה ושם המשגיח
ואם יש גם מספר טלפון...
התורה פעמים מקדימה את הגבר, ופעמים את האישה.התורה לא צריכה לפרט לנו בכל מקום שוב ושוב את אותו עיקרון.
בכל הלכה כותבים אותה פעם אחת ואנחנו אמורים להבין שכל מקום שדומה לו זה אותו דין.
לכן למעשה:
איש ואשה בתחנה ב1 בלילה - האשה קודמת כי לאיש יש אפשרות להסתדר ולאשה לא.
אבל נעזוב זה דיון הלכתי אשמח שתשאל רב, לי זה פשוט שאני צריך לוותר להן. (כמובן שאם יש מקום גם לאיש וגם לאשה בדוחק אז שיעלו שניהם, אני מדבר במקרה שזה או להשאיר איש באמצע הלילה בטרמפיאדה או אשה).
חיים של איש ואשה זה אותו דבר אין אחד מהם סמוק מחבירולהחיות?
לא ספר כי היו כמה רביעיות פנויות באוטובוס שישבו בהם גבריםאגב, מי שסיפר על הרביעייה של הבחורים ה"רשעים" לא סיפר האם היו מקומות פנויים בהמשך האוטובוס ליד נשים. כי אם כן, למה היא צריכה לתפוס רביעייה והבחורים כולם יעמדו כי יש מקום פנוי רק ליד נשים?
לא נתקלתי בזה.לא יודעת מה מצופה
יודעת מה מצופה הרבה מאד פעמים
בעיר שניסו לעשות בה מהדרין - ואין!!!!!
מנשים/ בחורות שיושבות באוטובוס ברבעיה ועולים גברים והמבטים (ולפעמים גם אמירות)הם למה אתן לא קמות
עם הקדימות היא למי שהגיע ראשון
אז שיהיה ל 2 הצדדים
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: