דרוש מידע אזרחי ארה"ב יכולים לקבל בקלות מענק כספי גבוה עקב הקורונה

דבורה לאה1

משתמש פעיל
איור וציור מקצועי
זה לא נכון, זה מיועד לכל מי שיש לו אזרחות.
אני קיבלתי אוטומטית לחשבון הבנק שלי בארה"ב ב-15.4 (שבוע שעבר), והכתובת המדווחת שלי הוא כאן בישראל מאז ומתמיד.....
אבל צריך מלחתחילה חשבון בנק בארה''ב? צריך להיות מדווחי מס? רק את זה לא הבנתי....

שפריצרית

משתמש מקצוען
כמה שאלות .
א. היכן ניתן לקבל מידע האם הבקשה נקלטה והאם ניתן המענק ?
ב. האם מישהו השתמש בחשבון אמריקאי של אדם אחר וקיבל את המענק ?
ג. באם ישנו מישהו שמילא את הטפסים של הבקשה אשמח מאד שיפנה אלי בפרטי .

Rochit

משתמש מקצוען
אם אפשר לדעת איפה בדקתם וראיתם שאי אפשר ?
לי אמרו שכן אפשר.
עשיתי חיפוש בגוגל, וכולם כותבים שה-IRS יראה את שם החשבון לא ע"ש המגיש כנסיון לתרמית ואז הם פשוט ישלחו שיק וזה יעכב את קבלת הכספים.
דוגמא:

אולי יש חברות שמתמחות בזה ומצאו דרך לעקוף, אני לא יודעת. אבל חוקית זה לא אמור לעבור.....

Rochit

משתמש מקצוען
אבל צריך מלחתחילה חשבון בנק בארה''ב? צריך להיות מדווחי מס? רק את זה לא הבנתי....
בשביל לקבל את המענק לא חייבים חשבון בנק אמריקאי, אבל מי שיש לו יקבל בהעברה בנקאית ולא יצטרך להמתין להמחאה בדואר...
צריך להיות מדווחי מס, אם חייבים בדיווח. מי שמרוויח פחות מהתקרה (12000$ ליחיד או 24000 לזוג) לא חייב בדיווח ולכן יש לו טופס אחר למלאות כדי שה-IRS יקבלו את הנתונים שלו.
מי שכן חייב דיווח ומעולם לא דיווח, יכול עכשיו לדווח נניח שנים 2018-2019, ואז לקבל (לא סגורה כמה שנים אחורה, יש להתיעץ עם מישהו מוסמך).

סייבר

משתמש מקצוען
בשביל לקבל את המענק לא חייבים חשבון בנק אמריקאי, אבל מי שיש לו יקבל בהעברה בנקאית ולא יצטרך להמתין להמחאה בדואר...
צריך להיות מדווחי מס, אם חייבים בדיווח. מי שמרוויח פחות מהתקרה (12000$ ליחיד או 24000 לזוג) לא חייב בדיווח ולכן יש לו טופס אחר למלאות כדי שה-IRS יקבלו את הנתונים שלו.
מי שכן חייב דיווח ומעולם לא דיווח, יכול עכשיו לדווח נניח שנים 2018-2019, ואז לקבל (לא סגורה כמה שנים אחורה, יש להתיעץ עם מישהו מוסמך).
אם היום אני לא חייב בדיווח ואני ממלא את הטופס הנ''ל ומקבל את המענק, אבל בעתיד כן אהיה אעבור את הסכום שמחייב בדיוווח, בעצם הכנסתי את עצמי לחובת דיווח, מה שאין לי כיום?!

Rochit

משתמש מקצוען
אם היום אני לא חייב בדיווח ואני ממלא את הטופס הנ''ל ומקבל את המענק, אבל בעתיד כן אהיה אעבור את הסכום שמחייב בדיוווח, בעצם הכנסתי את עצמי לחובת דיווח, מה שאין לי כיום?!
א. נכון. זה גורם לכך שרשויות במס של ארה"ב יודעים על קיומך.....
ב. עקרונית, בכל מקרה כל אזרח ארה"ב שמרוויח מעל התקרה חייב בדיווח. העניין הוא שאם הם לא יודעים עלייך אין להם איך לעקוב...

סייבר

משתמש מקצוען
תודה!!
הם ידרשו עקרונית דיווח רטרו?
ונניח שכעת אני לא מגיש, בעתיד אם הם מגלים אותי כאזרח שלא מדווח אין להם מה לעשות לי נכון?
אלא אם כן קיבלתי מהם כספים...

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
ב. עקרונית, בכל מקרה כל אזרח ארה"ב שמרוויח מעל התקרה חייב בדיווח. העניין הוא שאם הם לא יודעים עלייך אין להם איך לעקוב...
בערבון מוגבל. כיום הבנקים מחויבים לדווח לארה"ב על אזרחים שלהם.
אז אם הבנק יודע שאתם אזרחים (פליטת פה/שאלו אתכם/אחר), גם ארה"ב יודעים על החשבון שלכם.

Rochit

משתמש מקצוען
ונניח שכעת אני לא מגיש, בעתיד אם הם מגלים אותי כאזרח שלא מדווח אין להם מה לעשות לי נכון?
לא אמרתי שאין להם מה לעשות. עקרונית חייב כל אזרח עם הכנסות מספקות לדווח.
רק אמרתי שהסיכוי שימצאו דווקא אותך די קטן.
בערבון מוגבל. כיום הבנקים מחויבים לדווח לארה"ב על אזרחים שלהם.
אז אם הבנק יודע שאתם אזרחים (פליטת פה/שאלו אתכם/אחר), גם ארה"ב יודעים על החשבון שלכם.
זה נכון, אם יחליטו לעשות חיפשו לפי חשבונות בנקים יהיה להם איך להגיע אליך.

אני עדיין חושבת שיש יותר סיכוי שמי שמדווח עכשיו חד פעמי, יבדקו אותו בעתיד, מאשר מי שמעולם לא דיווח.
(אולי אם הוא יתחיל להרוויח מליונים אז הבנק בישראל יעביר נתונים לארה"ב...)

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מסכימה איתך בהכל
לגבי הנקודה הזו צריך לדעת שלא רק מליונרים מועברים ע"י הבנק.
מכירה כמה "פשוטים" שהבנק שאל אותם אם הם אזרחים, ואכלו אותה כשענו כן...

חיה קפ.

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
מישהו כבר הצליח לעשות את זה לבד?

ישראל 2020

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
מסכימה איתך בהכל
לגבי הנקודה הזו צריך לדעת שלא רק מליונרים מועברים ע"י הבנק.
מכירה כמה "פשוטים" שהבנק שאל אותם אם הם אזרחים, ואכלו אותה כשענו כן...
אני עניתי שכן, אני מתחת לחובת דיווח מס(12,000$) זה יכול להפריע לקבלת המענק?

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אני עניתי שכן, אני מתחת לחובת דיווח מס(12,000$) זה יכול להפריע לקבלת המענק?
לא. בכל מקרה ברגע שהצהרתם שאתם לא חייבים בדיווח הם יודעים על קיומכם
מה שכתבתי זה על כאלו שמתעלמים לגמרי מהחבות לדווח ו/או לשלם לארה"ב, ואז צריך להזהר מהבנק.
במקרה שלכם אם וכאשר תעברו את הסכום, ולא תגישו דיווח, לכאורה זה מצב יותר מסוכן מאשר מישהו שלא דיווח ולא קיבל מענק

חיה קפ.

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
בעלי אברך כולל והוא אזרח אמריקאי (אני לא)
אינו מגיש מס הכנסה כל שנה מכיון שאין לו הכנסות חוץ ממלגת הכולל
כדי לקבל את המענק מהקורונה זה מה שהוא צריך למלאת

סייבר

משתמש מקצוען
לא אמרתי שאין להם מה לעשות. עקרונית חייב כל אזרח עם הכנסות מספקות לדווח.
רק אמרתי שהסיכוי שימצאו דווקא אותך די קטן.

זה נכון, אם יחליטו לעשות חיפשו לפי חשבונות בנקים יהיה להם איך להגיע אליך.

אני עדיין חושבת שיש יותר סיכוי שמי שמדווח עכשיו חד פעמי, יבדקו אותו בעתיד, מאשר מי שמעולם לא דיווח.
אני תמיד מדווח לבנק על היותי אזרח ארה''ב, ובכל זאת לא נחשב לאזרח לצורכי מס.
זה מחויב על ידי הבנקים והם מדווחים.
אז ההנחה שלי שלא אצטרך לשלם מיסים כפולים לישראל ולארה''ב היות ומן הסתם יש הסכמים בין המדינות... השאלה היא לגבי קבלת מענק מארה''ב - שאז אני מניח שברגע שנהנתי מכספים שלהם אהיה חייב גם לשלם להם במקרה שעברה את תקרת הפטור...
וזו בעצם שאלתי, מה סוג המענק? רק מי שמשלם לארה''ב מיסים במקרה שעובר את תקרת הפטור יכול לקבל את המענק הנ''ל או שכל אזרח ולא משנה למי הוא משלם מיסים?...

M&C

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
אמינים מאוד!
יודעים את העבודה היטב ועושים אותה זריז.
אבל גם יקרים... לקחו לי על דוח נראה לי 900 ש"ח בעוד שיש כאלה שעושים ב500 ש"ח.
אולי שנה הבאה ננסה להגיש לבד בעקבות החברה האמיצים פה...
כן הם אמינים מאד אבל יקרים
בשביל להגיש עכשיו הם רוצים 920 ש"ח .

דבורה לאה1

משתמש פעיל
איור וציור מקצועי
אז אם הבנתי נכון בעצם כל אזרח ארה''ב באשר הוא, גם אם הוא מעולם לא דיווח מס [מדברים על אלה שלא מגיעים לתקרה] ולא גר בארה''ב יכול לקבל את המענק הזה?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה