מה כבר לא ניסיתי?
את כל סוגי האורז שיש בעולם..
תילנדי, הודי, מלא, ריק, לבן, אדום, שחור, בסמטי רגיל, בסמטי מלא, יסמין, בר,
ארוך, קצר, עגול..כלום לא עבד זה לא מצליח להיות טעים.
אמרו תשני את אופן הבישול, ניסיתי:
תשטפי קודם, אל תשטפי, תאדי בלבד, תכיני בנוסח בוכרי אושפלו או בחש,
עם תפוח אדמה למטה, עם אפונה וגזר או עם חביתה מקושקשת מלמעלה..
עם הרבה שמן ובכלל בלי שמן שמן...
אמרו זה הכיסוי, תכבי את האש ותניחי מגבת, שמיכה, כרית, את השמיכה של החמין משבת.. זה נותן ארומה לאורז..
אמרו תיסעי לשוק לווינסקי לכי לפלורה הגורו של התבלינים יש לה תערובות לאורז,
שיש רק לה, קפצתי לפלורה הסברתי את הבעיה, היא שקלה לי במשקל של יהלומים כמה תערובות תיבול, הם כ"כ סודיות שהיא לא מוכנה להגיד מה יש בתערובות האלה,
"זה תערובות הבית, או שאת קונה או שלא"
באוזן היא לחשה לי שהתערובות שלה צריכות אורז "מיוחס" שיש לקנות רק אצל ז'ק
בחנות השכנה...כשאדון ז'ק רואה שמגיעים אליו מפלורה הוא כבר יודע מה רוצים..
אורז "מוברח"...
הוא מוציא שקית של ק"ג אחד מתחת לדלפק ונותן ללקוחות 1 ק"ג ללקוח ולא יותר) כששואלים איזה אורז זה הוא ממש כועס הוא בטוח שאני סוכנת זרה של מדינת אויב,
מה שהוא כן מוכן להגיד זה רק "האורז הזה מוברח ארצה בשיירות גמלים שחוצות את הסהרה..או שתקני או שלא..
מגיע הביתה ומכינה את "האורז המוברח" עם "התערובת הסודית" בדיוק לפי ההוראות והכללים, וגם אז איך לומר? יותר טוב לא לומר..
את התסכול של החיים אני מקבלת באולמות האירועים, לא האולמות המפוארים והמלוקלקים
רק באלה הקטנים הלא נוצצים של השמחות הקטנות..
אלה שבתפריט שלהם יש בורקס, רבע עוף וווואורז, אורז לבן פשוט פשוט..
לפעמים בעלי השמחה "שידרגו" את המנה ויש גם רוטב פטריות לבורקס וכמה שקדים מולבנים על האורז..
מסוג האולמות שכשהמלצר (האריתראי?) עומד מעליך עם מגש הבשרים ואני שואלת מה אתה מציע לקחת, הוא עונה "רבע עוף או שאת לוקחת, או שלא"...
אבל אז אני טועמת את האורז והוא איך לומר, גן עדן!!
בלי להיות טבוע ברטבים ובלי תוספות ותבלינים, סתם אורז לבן אבל ט - ע - י - ם.
אני לא אחת שמתביישת, נכנסת למטבח ושואלת "מי השף"
האריתראים שבמטבח לא מבינם ורצים לקרוא למנהל, אברך צעיר שמספר לי...
"שהשף" זו טבחית מבוגרת שמגיע בכלל פעמים בשבוע...מבשלת את התפריט הקבוע
והולכת הביתה...
אז תעזרו לי לגלות איך מכינים אורז פשוט אבל טעים טעים?
את כל סוגי האורז שיש בעולם..
תילנדי, הודי, מלא, ריק, לבן, אדום, שחור, בסמטי רגיל, בסמטי מלא, יסמין, בר,
ארוך, קצר, עגול..כלום לא עבד זה לא מצליח להיות טעים.
אמרו תשני את אופן הבישול, ניסיתי:
תשטפי קודם, אל תשטפי, תאדי בלבד, תכיני בנוסח בוכרי אושפלו או בחש,
עם תפוח אדמה למטה, עם אפונה וגזר או עם חביתה מקושקשת מלמעלה..
עם הרבה שמן ובכלל בלי שמן שמן...
אמרו זה הכיסוי, תכבי את האש ותניחי מגבת, שמיכה, כרית, את השמיכה של החמין משבת.. זה נותן ארומה לאורז..
אמרו תיסעי לשוק לווינסקי לכי לפלורה הגורו של התבלינים יש לה תערובות לאורז,
שיש רק לה, קפצתי לפלורה הסברתי את הבעיה, היא שקלה לי במשקל של יהלומים כמה תערובות תיבול, הם כ"כ סודיות שהיא לא מוכנה להגיד מה יש בתערובות האלה,
"זה תערובות הבית, או שאת קונה או שלא"
באוזן היא לחשה לי שהתערובות שלה צריכות אורז "מיוחס" שיש לקנות רק אצל ז'ק
בחנות השכנה...כשאדון ז'ק רואה שמגיעים אליו מפלורה הוא כבר יודע מה רוצים..
אורז "מוברח"...
הוא מוציא שקית של ק"ג אחד מתחת לדלפק ונותן ללקוחות 1 ק"ג ללקוח ולא יותר) כששואלים איזה אורז זה הוא ממש כועס הוא בטוח שאני סוכנת זרה של מדינת אויב,
מה שהוא כן מוכן להגיד זה רק "האורז הזה מוברח ארצה בשיירות גמלים שחוצות את הסהרה..או שתקני או שלא..
מגיע הביתה ומכינה את "האורז המוברח" עם "התערובת הסודית" בדיוק לפי ההוראות והכללים, וגם אז איך לומר? יותר טוב לא לומר..
את התסכול של החיים אני מקבלת באולמות האירועים, לא האולמות המפוארים והמלוקלקים
רק באלה הקטנים הלא נוצצים של השמחות הקטנות..
אלה שבתפריט שלהם יש בורקס, רבע עוף וווואורז, אורז לבן פשוט פשוט..
לפעמים בעלי השמחה "שידרגו" את המנה ויש גם רוטב פטריות לבורקס וכמה שקדים מולבנים על האורז..
מסוג האולמות שכשהמלצר (האריתראי?) עומד מעליך עם מגש הבשרים ואני שואלת מה אתה מציע לקחת, הוא עונה "רבע עוף או שאת לוקחת, או שלא"...
אבל אז אני טועמת את האורז והוא איך לומר, גן עדן!!
בלי להיות טבוע ברטבים ובלי תוספות ותבלינים, סתם אורז לבן אבל ט - ע - י - ם.
אני לא אחת שמתביישת, נכנסת למטבח ושואלת "מי השף"
האריתראים שבמטבח לא מבינם ורצים לקרוא למנהל, אברך צעיר שמספר לי...
"שהשף" זו טבחית מבוגרת שמגיע בכלל פעמים בשבוע...מבשלת את התפריט הקבוע
והולכת הביתה...
אז תעזרו לי לגלות איך מכינים אורז פשוט אבל טעים טעים?