אורז טעים איך מכינים?

אות לי

משתמש סופר מקצוען
מה כבר לא ניסיתי?
את כל סוגי האורז שיש בעולם..
תילנדי, הודי, מלא, ריק, לבן, אדום, שחור, בסמטי רגיל, בסמטי מלא, יסמין, בר,
ארוך, קצר, עגול..כלום לא עבד זה לא מצליח להיות טעים.

אמרו תשני את אופן הבישול, ניסיתי:
תשטפי קודם, אל תשטפי, תאדי בלבד, תכיני בנוסח בוכרי אושפלו או בחש,
עם תפוח אדמה למטה, עם אפונה וגזר או עם חביתה מקושקשת מלמעלה..
עם הרבה שמן ובכלל בלי שמן שמן...
אמרו זה הכיסוי, תכבי את האש ותניחי מגבת, שמיכה, כרית, את השמיכה של החמין משבת.. זה נותן ארומה לאורז..

אמרו תיסעי לשוק לווינסקי לכי לפלורה הגורו של התבלינים יש לה תערובות לאורז,
שיש רק לה, קפצתי לפלורה הסברתי את הבעיה, היא שקלה לי במשקל של יהלומים כמה תערובות תיבול, הם כ"כ סודיות שהיא לא מוכנה להגיד מה יש בתערובות האלה,
"זה תערובות הבית, או שאת קונה או שלא"
באוזן היא לחשה לי שהתערובות שלה צריכות אורז "מיוחס" שיש לקנות רק אצל ז'ק
בחנות השכנה...כשאדון ז'ק רואה שמגיעים אליו מפלורה הוא כבר יודע מה רוצים..
אורז "מוברח"...
הוא מוציא שקית של ק"ג אחד מתחת לדלפק ונותן ללקוחות 1 ק"ג ללקוח ולא יותר) כששואלים איזה אורז זה הוא ממש כועס הוא בטוח שאני סוכנת זרה של מדינת אויב,
מה שהוא כן מוכן להגיד זה רק "האורז הזה מוברח ארצה בשיירות גמלים שחוצות את הסהרה..או שתקני או שלא..

מגיע הביתה ומכינה את "האורז המוברח" עם "התערובת הסודית" בדיוק לפי ההוראות והכללים, וגם אז איך לומר? יותר טוב לא לומר..:(

את התסכול של החיים אני מקבלת באולמות האירועים, לא האולמות המפוארים והמלוקלקים
רק באלה הקטנים הלא נוצצים של השמחות הקטנות..
אלה שבתפריט שלהם יש בורקס, רבע עוף וווואורז, אורז לבן פשוט פשוט..
לפעמים בעלי השמחה "שידרגו" את המנה ויש גם רוטב פטריות לבורקס וכמה שקדים מולבנים על האורז..
מסוג האולמות שכשהמלצר (האריתראי?) עומד מעליך עם מגש הבשרים ואני שואלת מה אתה מציע לקחת, הוא עונה "רבע עוף או שאת לוקחת, או שלא"...

אבל אז אני טועמת את האורז והוא איך לומר, גן עדן!!
בלי להיות טבוע ברטבים ובלי תוספות ותבלינים, סתם אורז לבן אבל ט - ע - י - ם.

אני לא אחת שמתביישת, נכנסת למטבח ושואלת "מי השף"
האריתראים שבמטבח לא מבינם ורצים לקרוא למנהל, אברך צעיר שמספר לי...
"שהשף" זו טבחית מבוגרת שמגיע בכלל פעמים בשבוע...מבשלת את התפריט הקבוע
והולכת הביתה...

אז תעזרו לי לגלות איך מכינים אורז פשוט אבל טעים טעים?
 

צילומנציה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הסוד של האולמות = פשוט ודוחה- הרבה, אבל הרבה שמן.
שמעתי את זה משף ראשי באולם ששאלתי אותו אותה שאלה על תפוא אפויים.
הוא אמר לי לשים כוס שמן בתבנית הביתית וזה יהיה מעדן.
לא שניסיתי :eek::eek::eek:
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
אם מה שאת אוהבת זה האורז של האולמות
מסתבר שכמויות השמן הן הסוד
או הכמות הגדולה של האורז...
 

מירי שילוני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
האורז שיוצא הכי טוב זה אורז של "יסמין" קונים את זה בשק לבן
שמים בסיר עדיף טפלון קצת שמן אחרי כמה דקות שמים את האורז והמלח
מערבבים קצת על אש לא הכי נמוכה אחר כך מוסיפים מים חמים מכסים תסיר אחרי
כמה דקות שמבעבע מנמיכים את האש ומערבבים מדי פעם
הכמיות לכל כוס אורז 250 מל' מים וכפית מלח
בהצלחה!
 

נ פלוס

משתמש מקצוען
אורז טעים טעים! בדיוק כמו הקייטרינגים הזולים :D

1 כוס אורז פרסי
2.5 כוסות מים
3 כפות שמן
1 כפית מלח (כפית ח"פ קטנה)
1 כפית אבקת מרק עוף

קודם כל מרתיחים את המים, עד שזה רותח ממש!
מוסיפים שמן מלח ואבקת מרק, והאורז.
נותנים לו עוד דקה 2 על אש גבוע, עד שזה מרתיח שוב.
ואז מורדים על אש נמוכה, ומבשלים 15 דקות. ומכבים את האש
שמים מגבת ומשירים סגור עוד 5-10 דקות!

והעיקר!! מהרגע ששמים את האורז לא פותחים את המכסה!!!, אם מאוד קשה לך שימי מכסה זכוכית :D
 

קבצים מצורפים

  • 2.jpg
    KB 237 · צפיות: 96

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אויש, כל כך נהנתי מהכתיבה שלך!!
 

dasi a

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
עשיתי השבוע אורז, שגדולי הסרבנים זללו. כמה פשוט ככה טעים.
בצל מטוגן עד להזהבה,
2 כוסות אורז, במקרה השתמשתי עם תאילנדי, לא נראה לי כ"כ משנה
4.5 כוסות מים
מלח ופלפל- בכמות יפה.
מרתיחים, וכשרותח היטב, מכבים ולא פותחים את הסיר למשך 20 דקות!!
בתאבון!
 

גבינה צהובה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אכן, כמו שכתבו, זה הסוד.
פשוט להשאיר מכוסה מיד אחרי הרתיחה, ועדיף מגבת מעל, שלא יברחו האדים.
בהצלחה
 

rivkiy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אורז פרסי של סוגת, עושה לפי ההוראות - יוצא בדיוק כמו שאת מתארת.(עשית את זה טוב למה הדבר היחיד שבא לי כרגע זה פשוט אורז לבן...)
רק לא זוכרת כמה שמן כתוב שם אני שמה כף על כוס...
 

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
המתכון שלי, כל המתוסכלות התחילו לבשל פתאום אורז אחרי שנתתי להם את המתכון (ותודה לאביגיל מייזליק על ההסברים..)
1 כוס אורז בסמטי
1 כף שמן
3/4 1 כוסות מים
1 כפית מלח
מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את האורז ומערבבים היטב, מוסיפים מים ומלח, מכסים, מביאים לרתיחה ואח"כ מנמיכים את האש, מבשלים עד שהמיים נספגים היטב, משאירים מכוסה עוד 5-10 דקות.
 

shira612

משתמש רשום
אני עושה אורז עם סיר מלא מלא מים.
מרתיחה סיר עם המון מים
מבשלת את האורז על מצב הרתחה 20 דקות , עם מכסה פתוח
כך האורז סופג כמה נוזלים שהוא צריך ולא מתייבש.

אחר כך , כמובן מסננים את המים העודפים
 

קדיתא

משתמש פעיל
אכן. מי שמבשל אורז לפי ההוראות שעל האריזה יצא תמיד מאוכזב.

ה'סוד' גם הוא קצת מאכזב: טיגון של האורז בכמות מכובדת של שמן לפני הבישול.

לחמם 5-6 כפות שמן על כל כוס אורז. כשהשמן רותח להכניס לתוכו את האורז ולערבב היטב במשך דקה-שתים. להוסיף כוס ורבע מים רותחים על כל כוס אורז, מלח בשפע ופלפל שחור. לבשל כרבע שעה, בסיר מכוסה היטב [שימו מגבת:)], ולהשאיר את הסיר סגור לפחות מס' דקות אחרי הבישול.
 

לאה 22

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אני ממליצה עסוגי האורז הנ"ל:
אורז השף -מגיע ב1ק"ג
או אורז של ויליפוד -מגיע בשק גדול ירקרק
או אורז בסמטי -שהוא יותר יבש למי שאוהבת
מכינה פשוט לפי ההוראת הכנה .

לפעמים אני משאירה אותו לבן
לפעמים שמה תוספות של תיבולים לאורז
לפעמים מטגנת בהתחלה בצל ומוסיפה כפית דבש ויוצא ממש מוצלח
ובאמת השמן משחק פה המון
 

tedy

משתמש פעיל
אורז מבשלים עם נייר סופג מתחת למכסה.
זה הסוד שלו.
 

נ פלוס

משתמש מקצוען
נכתב ע"י גולדס;2318915:
מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את האורז ומערבבים היטב,

נכתב ע"י קדיתא;2318955:
ה'סוד' גם הוא קצת מאכזב: טיגון של האורז בכמות מכובדת של שמן לפני הבישול.

האורז של הקייטרינגים לא מטוגנים לפני הבישול!! אפשר להרגיש את זה!!
 

tedy

משתמש פעיל
נכתב ע"י קדיתא;2319007:
לסבתא שלי לא היה נייר סופג.
היה לה מלא שמן...

תנסי.
וסבתא שלי היתה מבשלת עם מגבת מעל הסיר!!!
(אבל הנייר סופג הוא עוד יותר)
 

זהבהלה

כל מה ששווה באליאקספרס !!!
מנוי פרימיום
הכי טוב זה אורז בתנור , עם ירקות יוצא עסיסי ביותר: (עשיתי פרסי ובסמתי מאמינה שגם שאר הסוגים יוצאים טוב...)
רכיבים:
2 כוסות אורז
4 ו-1/2 כוסות מים רותחים
1/2 כוס שמן
1 בצל גדול
1 גזר
1 שימורי פטריות
1 גמבה
2 כפיות מלח
כף אבקת מרק עוף
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית אבקת שום
אופן ההכנה:
קוצצים את הירקות, מטגנים את הבצל עד להזהבה, ומוסיפים את הגזר, הפטריות והפלפל, ממשיכים לטגן עד שמעט מתרכך. מעבירים את הירקות לתבנית אפיה בינונית. מוסיפים את האורז השמן והתבלינים, ומערבבים, שופכים את המים הרותחים, מערבבים שוב, ומכסים היטב בניר אלומיניום. אופים בחום של 200 מעלות למשך שעה 10 דק' בסיום האפייה יש לערבב מס' פעמים למניעת הידבקות
 

ריבי ק

משתמש פעיל
נכתב ע"י זהבהלה;2319027:
הכי טוב זה אורז בתנור , עם ירקות יוצא עסיסי ביותר: (עשיתי פרסי ובסמתי מאמינה שגם שאר הסוגים יוצאים טוב...)
רכיבים:
2 כוסות אורז
4 ו-1/2 כוסות מים רותחים
1/2 כוס שמן
1 בצל גדול
1 גזר
1 שימורי פטריות
1 גמבה
2 כפיות מלח
כף אבקת מרק עוף
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית אבקת שום
אופן ההכנה:
קוצצים את הירקות, מטגנים את הבצל עד להזהבה, ומוסיפים את הגזר, הפטריות והפלפל, ממשיכים לטגן עד שמעט מתרכך. מעבירים את הירקות לתבנית אפיה בינונית. מוסיפים את האורז השמן והתבלינים, ומערבבים, שופכים את המים הרותחים, מערבבים שוב, ומכסים היטב בניר אלומיניום. אופים בחום של 200 מעלות למשך שעה 10 דק' בסיום האפייה יש לערבב מס' פעמים למניעת הידבקות



לי זה יוצא כמו דייסה:(

עיסה כזו דביקה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק צח

א מִזְמוֹר שִׁירוּ לַיי שִׁיר חָדָשׁ כִּי נִפְלָאוֹת עָשָׂה הוֹשִׁיעָה לּוֹ יְמִינוֹ וּזְרוֹעַ קָדְשׁוֹ:ב הוֹדִיעַ יי יְשׁוּעָתוֹ לְעֵינֵי הַגּוֹיִם גִּלָּה צִדְקָתוֹ:ג זָכַר חַסְדּוֹ וֶאֱמוּנָתוֹ לְבֵית יִשְׂרָאֵל רָאוּ כָל אַפְסֵי אָרֶץ אֵת יְשׁוּעַת אֱלֹהֵינוּ:ד הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ פִּצְחוּ וְרַנְּנוּ וְזַמֵּרוּ:ה זַמְּרוּ לַיי בְּכִנּוֹר בְּכִנּוֹר וְקוֹל זִמְרָה:ו בַּחֲצֹצְרוֹת וְקוֹל שׁוֹפָר הָרִיעוּ לִפְנֵי הַמֶּלֶךְ יי:ז יִרְעַם הַיָּם וּמְלֹאוֹ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:ח נְהָרוֹת יִמְחֲאוּ כָף יַחַד הָרִים יְרַנֵּנוּ:ט לִפְנֵי יי כִּי בָא לִשְׁפֹּט הָאָרֶץ יִשְׁפֹּט תֵּבֵל בְּצֶדֶק וְעַמִּים בְּמֵישָׁרִים:
נקרא  9  פעמים

אתגר AI

באבוד רשעים בינה • אתגר 112

לוח מודעות

למעלה