שמחה זה אנחנו בלבד
משתמש רשום
זה גם החבר שלך אומר שיש לו חברהבן של חבר שלי בן 9 רוצה אקדח אמיתי, מה דעתכם?
זה גם החבר שלך אומר שיש לו חברהבן של חבר שלי בן 9 רוצה אקדח אמיתי, מה דעתכם?
בלת"ק חלקי.אני ממודיעין עילית ואני מדברת רק על נסיעות בתוך העיר - ושוב אני שואלת האם יש הבדל מבחינת הסיכון בין אופניים חשמליים לרגילים.
כבר הסבירו יפה מאד למה האופניים החשמליות מסוכנות מאד יותר מכל שאר הכלים הגלגליים ולא צריך להביא דוגמאות כדי להוריד מחומרת הסכנהכנל הבימבות בלילות שבת כלי משחית בידי זאטוטים
לא רק פציעה אלא מוות,וגם התנגשות 'קטנה' בהולך רגל יכולה לגרום לפציעה ח"ו. [מניסיון ]
פציעת ראש חמורה לאשה בת 55 אינה מספיק סכנה חמורה בשביל כבודו?כבר הסבירו יפה מאד למה האופניים החשמליות מסוכנות מאד יותר מכל שאר הכלים הגלגליים ולא צריך להביא דוגמאות כדי להוריד מחומרת הסכנה
סליחההההההההההעכשיו תשובה קצת יותר לעניין מכל אלו שנכתבו כאן
ואגב היא נכתבת מהרבה ניסיון
בתור בחור שהיה ברשותי כלים חשמליים מגיל צעיר אני יכול לומר שראיתי כמה פעמים שהבאתי "סיבוב" לחבר והוא לא כ"כ הסתדר עם הכלי, ומה שמיוחד בכלי חשמלי יותר מכל כלי רגיל זה שאם איבדת שליטה לפעמים אתה שוכח לעשות את הדבר הכי חשוב שזה להוריד את היד מידית הגז, משא"כ בכלי שאינו ממונע שזה בא באינסטינקט.
מה גם שגם מי שיש לו את החוש לזה והוא מסתדר עם זה מעולה, צריך לראות שהוא לא לוקח יותר מדי סיכונים, אלא שקול מאוד וחושב פעמיים לפני שלוקח סיכונים (לדוגמא: לנסוע במהירות ולזגזג בין הרכבים או האנשים מה שהרבה בחורים אוהבים לעשות, לחתוך רכבים ואנשים, לעקוף רכבים בצורה לא מבוקרת- וכו' וכו')
אז לסיכום הכל תלוי לפי הילד ונמדד ב2 פרמטרים
1. חוש טכני משופר כמה שיותר.
2. ילד זהיר ושקול כמה שיותר.
ועדיין יש בזה סיכון, אמנם לא כמו שאנשים כאן תיארו את זה בלי פורפורציה בכלל אבל כן ברמה כזאת שעדיף להמנע מזה כמה שיותר, אם אפשר.
חמור, אבל כמה כאלה קורה לעומת הפציעות החמורות מאופניים חשמליות ??פציעת ראש חמורה לאשה בת 55 אינה מספיק סכנה חמורה בשביל כבודו?
שיהיה ברור אני מגדולי המתנגדים לאופנים חשמליים, ואת האמת גם לאופנועים.היום אני עומד ברמזור (בדרך עירונית)ופתאום אני רואה שתי ילדים עפים על הכביש אח"כ בבית ראיתי במצלמה מה היה אולי תשקלו שוב.
צפה בקובץ המצורף 1432511
אח"כ הם פונו לבית חולים זה שקמו מיד אח"כ לא אומר כלום לגבי הפציעה.
השדה ראיה שלו היה פתוח כמעט לחלוטין, נהג נורמלי היה אמור להספיק לעצור לגמרי אפילו בלי שריקות של חריקה, בטח שלא לפגוע ועוד בכזו עוצמה.וואווו
יצאו בחיים בנס
לדעתי(!) הנהג של הפריוס לכאורה לא היה עם העיניים על הכביש.. לא האט אפילו ולא בלם רק אחרי שהרגיש את הפגיעה
נכון שהשדה ראייה שלו היה מוגבל אבל היה לו מספיק זמן לנסות אפילו לעשות ברקס אינסטנקטיבית
מה גם שגם מי שיש לו את החוש לזה והוא מסתדר עם זה מעולה, צריך לראות שהוא לא לוקח יותר מדי סיכונים, אלא שקול מאוד וחושב פעמיים לפני שלוקח סיכונים (לדוגמא: לנסוע במהירות ולזגזג בין הרכבים או האנשים מה שהרבה בחורים אוהבים לעשות, לחתוך רכבים ואנשים, לעקוף רכבים בצורה לא מבוקרת- וכו' וכו')
הערה נקודתית:סליחהההההההההה
מה אכפת לי החוש הטכני שלך אם אתה נוסע ישר לפרצוף של אמא שלי ואז חותך אותה במיומנות ברג האחרון
אבל אותה השארת מבוהלת כהוגן
אין שום הצדקה לזגזוג והחתיכות האלה מול בני אנוש ולא משנה כמה הוא מיומן
אבל כאן זה לא קשור לאופנים, הם חצו כביש במעבר חציה באור אדום, להולך רגל היה קורה אותו דבר.
יתכן ומה שגרם להם לא להסתכל זו התחושת כל יכול.קשור בהחלט לאופניים.
הולך רגל נורמטיבי לא היה מעיז לרוץ בכביש להנאתו בלי לבדוק ימין ושמאל, ברמה בה עושים זאת רוכבי האופניים.
כמו שכתבו כאן, הכלים האלו נותנים לרוכביהם תחושת כל-יכול כוזבת.
והמעוניין לראות דוגמאות חיות יבוא לרח' מלכי ישראל בימים אלו, ויראה נערים דוהרים על כלים חשמליים נגד כיוון התנועה. מדי פעם עולים למדרכה, מדי פעם יורדים ממנה, חוצים צמתים בלי פשר וקשר לרמזורים.
אין הולכי רגל שמזגזגים כך כשיכורים. (חוץ מבפורים)
וואווו
יצאו בחיים בנס
לדעתי(!) הנהג של הפריוס לכאורה לא היה עם העיניים על הכביש.. לא האט אפילו ולא בלם רק אחרי שהרגיש את הפגיעה
נכון שהשדה ראייה שלו היה מוגבל אבל היה לו מספיק זמן לנסות אפילו לעשות ברקס אינסטנקטיבית
לא להאמין איך עושים בית משפט שדה לאדםהשדה ראיה שלו היה פתוח כמעט לחלוטין, נהג נורמלי היה אמור להספיק לעצור לגמרי אפילו בלי שריקות של חריקה, בטח שלא לפגוע ועוד בכזו עוצמה.
תראה איזה מרחק מאז שהכל פתוח, וזה 2 שניות שלמות לפני שפגע (זמן מכובד מאוד באיזור עירוני)
צפה בקובץ המצורף 1434664
בדקתי עכשיו שוב ושוב והוא עזב את הגז מיד אחרי הפסים של המעבר חציה הראשון (15 מטר לפני הפגיעה)ועבר מיד לברקס והגיע לעצירה מוחלטת אחרי הפגיעה (סטנדרטי לחלוטין)לא להאמין איך עושים בית משפט שדה לאדם
א' מבחינת שדה הראיה יש לידו אוטובוס 402 שמסתיר לו את השדה ראיה בצורה משמעותית
ב' לאחר שהוא נכנס לצומת היה לו פחות משניה וחצי עד הפגיעה
לא משפט שדה, זה חישוב מקצועי ופשוט.לא להאמין איך עושים בית משפט שדה לאדם
א' מבחינת שדה הראיה יש לידו אוטובוס 402 שמסתיר לו את השדה ראיה בצורה משמעותית
ב' לאחר שהוא נכנס לצומת היה לו פחות משניה וחצי עד הפגיעה
בדקתי עכשיו שוב ושוב והוא עזב את הגז מיד אחרי הפסים של המעבר חציה הראשון (15 מטר לפני הפגיעה)ועבר מיד לברקס והגיע לעצירה מוחלטת אחרי הפגיעה (סטנדרטי לחלוטין)
תבדוק שובזה לא נכון, הוא ממשיך באותה המהירות כל הזמן
ועין מקצועית רואה מיד שהוא לא זיהה עד הפגיעה ממש, הוא ממשיך ליסוע ישר בבטחון, לא מנסה להטות טיפה את הזווית - כלום!
שוב לא נכוןובמצב המדובר האוטובוס כבר לא חוסם לו שום שדה ראיה - ראה את התמונה שצירפתי לעיל, והיה לו משם מספיק מטרים כדי לבלום באופן מייטבי.
הוא מפסיק את התאוצה כי ההאצה הייתה כדי להספיק את הרמזור, אבל אין שם שום בלימה.תבדוק שוב
מיד כשהוא רואה אותם הוא עוזב את הגז (רואים את זה בבירור שאחרי המעבר חציה הוא מפסיק את התאוצה)
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: