אופניים חשמליים לילד בן 14

מ.א.ק.

משתמש מקצוען
האם יש הבדל מבחינת הסיכון בין אופניים חשמליים לרגילים.
ההבדל המהותי זה המהירות. באופניים חשמליים אפשר לנסוע מאד מהר. זה כמו אופנוע אלא שגם רוכבים על המדרכות. ולכן הם יותר מסוכנים גם מאופניים (לרוכב עצמו) וגם מאופנוע (להולכי רגל).

sol key

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
אופניים חשמליות לא יכולות לנסוע על מדרכה אלא רק על כביש- מבחינת החוק.
ועל הכביש- הנהגים לא אוהבים את זה,
אז תשקלי אם זה שווה לך שאיזה נהג יחטוף כריזה ויכנס בו...

ישא ברכה

משתמש פעיל
וואי וואי איזה התקפה....(אני יודעת שע"פ חוק אסור)
עיקר העניין שמצריך תיאוריה לאופניים חשמליים זה בגלל שזה כלי שמותר ואפשר ליסוע בו בדרך בינעירונית ושם חייבים לדעת את כללי התנועה
אני ממודיעין עילית ואני מדברת רק על נסיעות בתוך העיר - ושוב אני שואלת האם יש הבדל מבחינת הסיכון בין אופניים חשמליים לרגילים.
אודה מאד אם התשובות לו יהיו סתם מתלהמות אלא מבוססות ידע.
בחור ששבר כתף כתוצאה מנפילה מאופניים יכול להיות גם מאופניים רגילות
בתור אחד שנסע המון על אופניים חשמליות בזהירות המתבקשת
ז-ה מ-ס-ו-כ-ן !
כל יום שעובר פה בארץ מלא בניסים!
ואם יש לך תירוץ למה לא לתת - תקפוץ על זה!

גונן

משתמש מקצוען
אופניים חשמליות לא יכולות לנסוע על מדרכה אלא רק על כביש- מבחינת החוק.
ועל הכביש- הנהגים לא אוהבים את זה,
אז תשקלי אם זה שווה לך שאיזה נהג יחטוף כריזה ויכנס בו...
כמו שכבר כתבו כאן אם יש באזור שביל לאופניים אז יותר טוב...

Tuki

משתמש פעיל
מאד תלוי בהכרות עם הילד, כמה הוא זהיר או אמיץ מידי..
הכי זהירים בעולם מקבלים אומץ תוך כדי....
מתרגלים וחושבים שאין בעיה אם יעשה עקיפה קצרה או יסע באדום במקום שאין רכבים....ומשם הדרך קצרה (ומסוכנת)

ישא ברכה

משתמש פעיל
ההבדל המהותי זה המהירות. באופניים חשמליים אפשר לנסוע מאד מהר. זה כמו אופנוע אלא שגם רוכבים על המדרכות. ולכן הם יותר מסוכנים גם מאופניים (לרוכב עצמו) וגם מאופנוע (להולכי רגל).
ההבדל הנוסף והמסוכן מאוד הוא מה שנקרא מומנט גבוה מאוד (בשפה פשוטה - מהירות התאוצה מ אפס ל מקסימום קמש) וכאמור מנסיון זה החלק הכי מסוכן להולכי הרגל כי המהירות היא מדהימה וכשנוסעים על המדרכות כמעט לא ניתן לשלוט בזה.
(רק להזכיר לקוראים הנכבדים - לפני שנה וחצי נהרג תלמיד חכם עצום בבני ברק - הרב אדרת - מפגיעת קורקינט חשמלי)

חיים הקוסם

משתמש מקצוען
אמרה לי רופאה בכירה במיון בתל השומר
אין יום שאין לנו מטופלים ילדים/ בחורים שמגיעים עם שברים וסיבוכים בגלל הקורקינט החשמלי
אנשים לא מבינים כמה זה פוגע ברוכבים , ובנוסף גם בסובבים.

אגב,
אם אתם מדברים על ילד בן 14
אין הרבה ילדים בגיל הזה שיש להם אופניים כאלה בבית, זה סוג של פרחחיות..
עכ"פ כך זה במודיעין עילית

גאונה

משתמש מקצוען
עיקר העניין שמצריך תיאוריה לאופניים חשמליים זה בגלל שזה כלי שמותר ואפשר ליסוע בו בדרך בינעירונית ושם חייבים לדעת את כללי התנועה
בדרך בינעירונית אסור לנסוע כל כלי שלא יכול להגיע ל55 קמש, אז אופניים וקורקינט חשמלי אסורים בו בכל מקרה.
התאוריה זה גם בשביל העירוני, כללי קדימות בצומת, עקיפה, מתן זכות קדימה במעבר חציה, תמרורים, כל זה צריך גם בעיר, לא רק בבינעירוני.

שימחלה

משתמש רשום
סכנת נפשות מנסיון.
ואם הבן שלך רוצה אופניים חשמליות זה אומר שהוא רוצה מהירות גבוה
וזה סכנת נפשות לרוכב ולסביבה
מנסיון בעלי עבר תאונה אם אופניים חשמליות ובנס זה לא נגמר באסון והרב אמר שבעלי צריך להגיד הגומל בשם ומלכות כי תאונות של רוכבי אופניים חשמליות קורה הרבה ובד"כ נגמר באסון או של הרוכב או של הסביבה יש רבנים שקוראים לזה כלי משחית

צחית

משתמש מקצוען
גם בדרך עירונית חייבים לדעת את כללי התנועה כי אסור לנסוע עם אופניים חשמליות על המדרכה

באופניים חשמליות עוצמת המכה הרבה יותר גדולה כי המהירות היא הרבה יותר גדולה ולכן זה הרבה יותר מסוכן
המכה יותר גבוהה גם כי החשמליים שוקלים יותר מהרגיל
ולכן הבלימה גם טיפה יותר איטית

.B.B

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
אני ראיתי פעם תאונה מול העיניים שלי, בבני ברק
בחור נתקע עם האופניים בקיר, למרות שנהג במהירות נמוכה
עף מהאופניים, נפל למדרכה ושבר את הלסת
זזה לו הלסת מהמקום, וגם הוא קיבל שבר פתוח או משהו כזה...
המון דם וכאבים איומים. ופה פעור ונפול שא"א להזיז
הוא שאג מכאבים.
פינו אותו לביה"ח ונכונו לו שבועות אם לא חודשים של שיקום.
וזה היה רק מנגיעה קלה בקיר
מפחדת לחשוב מה היה קורה אם היה נוסע קצת יותר מהר.
זה כלי משחית!!!
בחיים לא הייתי נותנת לבן שלי ביד את הדבר המסוכן הזה.
אופניים חשמליים (וגם קורקינט) זו סכנת נפשות!

ראובן 23

יועץ משכנתאות מלווה כלכלי ומרצה בתחום במכללת פוקוס
מנוי פרימיום
וואי וואי איזה התקפה....(אני יודעת שע"פ חוק אסור)
אני ממודיעין עילית ואני מדברת רק על נסיעות בתוך העיר - ושוב אני שואלת האם יש הבדל מבחינת הסיכון בין אופניים חשמליים לרגילים.
אודה מאד אם התשובות לו יהיו סתם מתלהמות אלא מבוססות ידע.
בחור ששבר כתף כתוצאה מנפילה מאופניים יכול להיות גם מאופניים רגילות
אני שול בכנות מה יותר מפחיד אותך.
שהוא יהיה נכה לכל החיים או שהוא יעשה מישהו נכה לכל החיים.
כי שתיהם קרו.(כולל הריגת הולך רגל במעבר חציה בבני ברק)

dag

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
בהחלט! בנוסף -נוסע על אופניים חשמליות צריך לעשות תיאוריה, בדיוק שבוע שעבר הייתי עד לשוטר שנתן דוח לרוכב אופניים בלי תיאוריה

מליאת הכנסת אישרה בשבוע שעבר (רביעי) בקריאה טרומית את הצעת החוק לתיקון פקודת התעבורה, חובת נשיאת לוחית זיהוי באופניים ממונעים ובקורקינט ממונע, התשפ"ג 2023. בהצעה תמכו 9 חברי כנסת ללא מתנגדים והיא תועבר לוועדת הכלכלה.
איפה עושים תאוריה? זה תאוריה רגילה כמו שעושים לרכב?

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
תיאוריה:
קודם ממלאים איזה טופס מקוון ואז הולכים לבדיקת עינים טופס ירוק, ואחר כך קובעים תור לתיאוריה שם שואלים כשלושים שאלות מתוך שישים וזהו.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה