אונטערן שטוהל - הצגה באידיש חוה"מ פסח ע"ט

מצב
הנושא נעול.

ח. ד. אורי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
עימוד ספרים
אני אתן לך דוגמא קטנה כל שחקן מתחיל יודע שאין מצב לסובב תגב לקהל
ובאונטערן הם עושים את זה אין סוף פעמים
חכם בלילה!
איך הוא לא יסובב את הגב לקהל?
מה זה איזה סרט שיש 5 מצלמות פלוס שלש מצלמות רחף מכל הכיוונים ומראים לצופה מהכיוון שנכון לאותו רגע בסרט?
זה כולה במה אם קהל מצד אחד ופשוט לא שייך לנהל את זה אם פנים מיושרות לקהל בכל רגע נתון!

בשעות הפנאי

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
לכידה.PNG
קטע מאונטערן שטוהל עם לנגזם ופלדמן
נראה איכותי
חסום לי... מי שיכול לשלוח בקשת פתיחה מנטפרי

malki a

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
צפה בקובץ המצורף 473006 קטע מאונטערן שטוהל עם לנגזם ופלדמן
נראה איכותי
חסום לי... מי שיכול לשלוח בקשת פתיחה מנטפרי

או לחילופין מי יכול לעלות כקובץ כי בדרך כלל נטפרי לא פותחים הצגות
(ואגב למה הם באמת לא פותחים הצגות וסרטים וכדומה אני מעוניינת שיסננו לי דברים לא ראוים אבל שלא יגידו לי במה לצפות או לא, ובבקשה לא לעשות פולמוס מהעניין)

בוב ספוג

משתמש מקצוען
בראשית-2 כל כך צודקת.
ההערצה העיוורת שקיימת כלפי "שחקנים" מה"אונטערן שטוהל", והדיבור עליהם 24/7 , מוגזמת מאד.
נכון, הם משקיעים ומביאים לציבור תוכן מותאם אבל מזה ועד להתמכר אליהם נראה מוזר מאד.
ובכלל אם טענתכם שההצגה מיוחדת כי היא כשרה ומותאמת במיוחד לציבור החרדי -השומר על צביונו ב"ה, אז הדיבור פה עליה כל כך הרבה זמן סותר ל-ג-מ-ר-י את העיקרון שלה הפכתם אותה לאליל. אתם יכולים להתעצבן ולכתוב פה תגובות נזעמות עד למאד בכיףףף! סתם שתבינו איך זה נראה מהצד תחשבו על זה ומי שרוצה להבין-יבין!

בשעות הפנאי

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
בראשית-2 כל כך צודקת.
ההערצה העיוורת שקיימת כלפי "שחקנים" מה"אונטערן שטוהל", והדיבור עליהם 24/7 , מוגזמת מאד.
נכון, הם משקיעים ומביאים לציבור תוכן מותאם אבל מזה ועד להתמכר אליהם נראה מוזר מאד.
ובכלל אם טענתכם שההצגה מיוחדת כי היא כשרה ומותאמת במיוחד לציבור החרדי -השומר על צביונו ב"ה, אז הדיבור פה עליה כל כך הרבה זמן סותר ל-ג-מ-ר-י את העיקרון שלה הפכתם אותה לאליל. אתם יכולים להתעצבן ולכתוב פה תגובות נזעמות עד למאד בכיףףף! סתם שתבינו איך זה נראה מהצד תחשבו על זה ומי שרוצה להבין-יבין!
אני רוצה לומר משהו בזהירות ואני מקווה שלא יאכלו אותי...
נראה שאם הייתה הצגה המיועדת לציבור הליטאי/ספרדי ולא לציבור החסידי, זה לא היה תופס עשירית מהעניין וההערצה שזה עושה אצל הציבור החסידי. אני מנסה להבין מדוע זה כך, יתכן שאצל הליטאים (אני מתכוין האנשים הממוצעים, כמו החסידים שבאים להצגות, אנשים רגילים) הרבה פחות שייך להעריץ מישהו שלא משקיע ברוחניות, אלא סתם עוסק במשהו אחר. כל הנושא של ללכת להצגה וזה לא רק ילדים,ובכלל לתת לגיטימציה להנות ממשהו בשביל להנות (למען להיות יהודים טובים יותר , זה ברור) זה הרבה יותר קיים אצל החסידים.
אני כמובן לא מעביר ביקורת, אולי להיפך,..
יש לי עוד הרבה מה לומר אבל נסתפק בזה ולוואי שלא יצא מכשול תחת ידי

secret

משתמש סופר מקצוען
בכלל לתת לגיטימציה להנות ממשהו בשביל להנות
זה דווקא נקודה ידועה שה' רוצה שנהנה ממה שיש לעולם להציע לנו.

אבל האמת היא @בוב ספוג מה שאני חושבת,
זה שהציבור היקר דכאן שמסונן מסננת ע"ג מסננת ולא צופה בסרטים או סדרות הוליוודיים,
ומגיע לו על זה הערכה גדולה!!
יש לו פינה קטנה וזנוחית של הנאה דהעוה"ז באמצעות הצגה באידיש שמתקיימת ע"י אנ"ש רק פעם בשנה וחצי.
ומזה הם נהנים ומתלהבים, וכל ההתלהבות הזאת הרי תדעך עוד מעט והעולם כמנהגו ינהג.

אז למה לא לתת ליהודים קצת ליהנות, ולהתלהב :p
ולצאת מהכלים :mad:
ולחזור אל הכלים :D
ולעשות ניתוח אופי לאורך ולרוחב לכל תג ותג מההצגה,
ולפתוח אשכול שלם ולהתעסק איתו עוד ועוד ועוד.
נו, אני רואה בזה קוריוז נחמד ובר חלוף.
מקסימום ניפגש כאן שוב בעוד שנה וחצי...

בובתי

משתמש מקצוען
נראה שאם הייתה הצגה המיועדת לציבור הליטאי/ספרדי ולא לציבור החסידי, זה לא היה תופס עשירית מהעניין וההערצה שזה עושה אצל הציבור החסידי. אני מנסה להבין מדוע זה כך, יתכן שאצל הליטאים (אני מתכוין האנשים הממוצעים, כמו החסידים שבאים להצגות, אנשים רגילים) הרבה פחות שייך להעריץ מישהו שלא משקיע ברוחניות, אלא סתם עוסק במשהו אחר. כל הנושא של ללכת להצגה וזה לא רק ילדים,ובכלל לתת לגיטימציה להנות ממשהו בשביל להנות (למען להיות יהודים טובים יותר , זה ברור) זה הרבה יותר קיים אצל החסידים.
ללכת לים ביום שישי אחה"צ במקום להתכונן לשבת למשל זה לא ללכת ליהנות ע"מ ליהנות?...
עכשיו בי הזמנים כל מי שמסתובב בפארקים או לא משנה איפה יודע את מי בעיקר רואי שם...

בוב ספוג

משתמש מקצוען
ומזה הם נהנים ומתלהבים,
זה בדיוק הבעיה!!
מי החליט שזה שאנחנו ב"ה לא מסתכלים בדברים שלא קשורים אלינו, אנחנו צריכים לקבל פיצוי??
באמת, אין שום בעיה שיתקיימו הצגות מופעים וכו', להפך, כן ירבו כמובן לפי ההלכה
אבל להתלהב עד כדי כך שיוצאים מהפרופורציות זה כל כך לא מכבד אף אחד באף גיל.
אפשר להנות וללעוס ולנתח יום יומיים ואפילו שבוע, יותר מזה מוגזם מאד וקצת חולני
שוב-זה לא בא לתקוף אף אחד פשוט נקודה למחשבה.

secret

משתמש סופר מקצוען
זה בדיוק הבעיה!!
מי החליט שזה שאנחנו ב"ה לא מסתכלים בדברים שלא קשורים אלינו, אנחנו צריכים לקבל פיצוי??
באמת, אין שום בעיה שיתקיימו הצגות מופעים וכו', להפך, כן ירבו כמובן לפי ההלכה
אבל להתלהב עד כדי כך שיוצאים מהפרופורציות זה כל כך לא מכבד אף אחד באף גיל.
אפשר להנות וללעוס ולנתח יום יומיים ואפילו שבוע, יותר מזה מוגזם מאד וקצת חולני
שוב-זה לא בא לתקוף אף אחד פשוט נקודה למחשבה.
חס ושלום, לא באה לתת פיצוי,
אבל זה מול זה עשה אלוקים.
כל מידה רעה יש אותה בצורה הטובה והטהורה.

תכל'ס אנחנו חיים בעולם מאוד פתוח היום, הכל נגיש הכל קיים במרחק נגיעה,
ואין צורך בסוס ועגלה כמו פעם
[אגב, שמתם לב שהאשכול ממאן לגווע? מישהו נבהל מזה באחד העמודים הקודמים. אפשר לנשום לרווחהה ;)]
כמו שלא נצפה מילד של היום להעסיק את עצמו כמו פעם, ככה, ברגע שהעולם נמצא בנקודה מסוימת באופן אוטומטי כולם זזים קדימה. יחד עם העדר עוד טפח. עוד טפחיים.
ברור שזה לא טוב אבל זו המציאות. והיא קיימת כאן ואת העיירה סגרו מזמן.

אז אם יש סרטים בחוץ ולאנשים לא יהיה פת בסלו הם ילכו לחפש ולהשביע את הרעבון.

זו דעתי. אפשר לחלוק עליה.

בוב ספוג

משתמש מקצוען
ללכת לים ביום שישי אחה"צ במקום להתכונן לשבת למשל זה לא ללכת ליהנות ע"מ ליהנות?...
עכשיו בי הזמנים כל מי שמסתובב בפארקים או לא משנה איפה יודע את מי בעיקר רואי שם...
דוגמא לא קשורה.
האם שהולכים לים ביום שישי פותחים על זה אשכול?
דנים איזה צבע דגל היה?
מעלים תמונות של המדוזות? ;)
מה שהפריע פה זה ההתלהבות מדבר שהיה ונכון נהנו אבל הוא עובר את גבול הטעם הטוב.
(נראה לי העירו פה על זה בעבר תבדקו...)

בובתי

משתמש מקצוען
דוגמא לא קשורה.
האם שהולכים לים ביום שישי פותחים על זה אשכול?
דנים איזה צבע דגל היה?
מעלים תמונות של המדוזות? ;)
מה שהפריע פה זה ההתלהבות מדבר שהיה ונכון נהנו אבל הוא עובר את גבול הטעם הטוב.
(נראה לי העירו פה על זה בעבר תבדקו...)
לא הכוונה לאשכול נכתב שם שנונים לגיטמציה ליהנות ממשהו ע"מ ליהנות והוער שזה בכל מקום אותו דבר ולגבי האשכול זה באמת משהו אחר אבל מה זה שונה מאשכול על שירים למשל זה לא התלהבות מוגזמת מלהאזין לשירים?

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
בראשית-2 כל כך צודקת.
סליחה? לא לכל דיון אמור להכנס הנושא ליטאים - חסידים ולהציג שהליטאים כביכול יותר צדיקים, די! נמאס לשמוע את זה!!!
מוזר בעיני לשמוע באתר ממכר על התמכרות אחרת, אם הייתי שומעת את זה מאחד שלא עוזב את הגמרא או מאשה שכל היום במטבח, הייתי מקבלת. אבל בפרוג? מה ההבדל בין לצפות בהצגה ללשוטט כאן?! = שתיהם שורפים את הזמן, בעוד שיש שמפתחים תלות מוגזמת בתודות וזה החתימה שלהם
זה דבר נורמלי שדבר שצפו תופס את העין ודנים עליו ישר והפוך, יקח עוד קצת זמן והאשכול יגווע וכולם יחזרו למסלול, עד אז תנו לאנשים להנות
אני אישית צופה בכל חוה"מ בסרט, ועד החוה"מ הבא אני כבר לא זוכרת במה צפיתי ומה היה העלילה
תפרגנו לאנשים להנות מהחיים!!!

נערך לאחרונה ב:

הזקן מבגדד

משתמש צעיר
המשתמש נחסם
אז בוא נגלה לך זה הכל פעלדמאן זה כל הראש שלו זה בכלל לא הערשקאוויטש הכל זה הראש של פעלדמאן....
פעלדמאן מנהל את לאנגזאם בלבד אם לא ידוע לך.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

miami

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
אני די מתלבטת איך לכתוב את מה שיש לי לומר...
אני מאד אוהבת את ההצגות של אונטען וצופה בהם מאז שהם יצאו לאור.... 12 שנה???
לגבי כל הפולמוס של החסידיים ליאטאים,
למה שלא נאמץ לנו את השקפת עולמו של הבארדיטשבער רב וננסה למצוא את החלקים היפים ולסנגר על עמ"י.
איך שהם נהנים ממה שה' נתן להם ומנצלים את כשרונותיהם כדי להנות את עמ"י
ולגרום להם שמחה????? במקום לסנגר....
נקודה למחשבה...

להבין ולהשכיל

משתמש פעיל
נערך לאחרונה ב:
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה